ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ 

Εν Πειραιεί τη 19η Νοεμβρίου 2019 

Πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε το Γραφείο μας την ανακοίνωση, με θέμα: «Τα βαθύτερα αίτια του συγχρόνου παγκόσμιου μεταναστευτικού προβλήματος», στην οποία εκθέσαμε τις απόψεις μας για το μεγάλο αυτό σύγχρονο πρόβλημα. Αποδείξαμε με στοιχεία ότι δεν πρόκειται για «τυχαία» συγκυρία, αλλά για καλά οργανωμένο σχέδιο των ιθυνόντων της Παγκοσμιοποίησης προκειμένου να προωθηθούν οι επιδιώξεις τους για μια παγκόσμια κυριαρχία. Να γίνει ένα ανακάτεμα των λαών, ώστε να τεθούν στο περιθώριο και να εξαφανιστούν οι εθνικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές και εθιμικές ιδιαιτερότητές τους. Αυτοί είναι εκείνοι που δημιουργούν τα αίτια του προσφυγικού προβλήματος, όπως είναι οι πόλεμοι, οι εμφύλιες διαμάχες, η φτωχοποίηση κλπ, αλλά και του μεταναστευτικού με την χρηματοδότηση και προώθηση λαθραίων μεταναστών μέσω Μ.Κ.Ο.

Στην ανακοίνωσή μας κάμαμε μια απαραίτητη διάκριση, η οποία φαίνεται ότι σκοπίμως παραθεωρείται: Η διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Οι πρόσφυγες είναι αυτοί που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, για να γλυτώσουν τη ζωή τους από τις πολεμικές συγκρούσεις στην πατρίδα τους. Όλοι οι άλλοι, (πακιστανοί, αυγανοί κογκολέζοι, μαροκινοί κ.λ.π.), είναι οικονομικοί μετανάστες, κατά το κοινώς λεγόμενο τυχοδιώκτες, που ήρθαν στη χώρα μας παράνομα και λαθραία, χωρίς διαβατήριο και την απαιτούμενη άδεια εισόδου και παραμονής (βίζα). Ελάχιστοι από αυτούς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες, δηλαδή διωγμένοι από τα καθεστώτα των χωρών τους. Αυτή τη στιγμή η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση είναι η Συρία. Άρα οι μόνοι που μπορούν να θεωρηθούν ως πρόσφυγες είναι οι σύριοι.  Ουσιαστικό και υπαρκτό πρόβλημα έχουν οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα γυναικόπαιδα και οι άρρωστοι, σε αντίθεση με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεαροί ενήλικες και εύρωστοι. Κατά συνέπεια, οι μόνοι που θα έπρεπε να τύχουν φιλοξενίας και να τους δοθεί άσυλο, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην πατρίδα τους, είναι οι σύριοι πρόσφυγες, ενώ οι υπόλοιποι, είναι οι παράνομα εισερχόμενοι στον εθνικό μας χώρο και θα έπρεπε να απελαθούν άμεσα. Θα έπρεπε να απελαθούν, όχι μόνο διότι είναι παράνομοι, αλλά και για δύο επί πλέον πρόσθετους λόγους: Πρώτον διότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες, αφού δεν έχει πλέον τις οικονομικές δυνατότητες να τους συντηρήσει οικονομικά, να τους αποκαταστήσει επαγγελματικά  και να τους αφομοιώσει κοινωνικά και πολιτιστικά. Και δεύτερον εξ’ αιτίας της βάρβαρης και παραβατικής συμπεριφοράς των. Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας αναφέραμε ήδη μερικά από τα πάμπολλα ανατριχιαστικά περιστατικά, εγκληματικών ενεργειών, βιασμών, βανδαλισμών και καταστροφών.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις, μηδέ δυστυχώς και της παρούσης εξαιρουμένης, σκοπίμως και τελείως αδικαιολόγητα δεν κάνουν αυτή τη διάκριση, και «τσουβαλιάζοντας» μαζί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα και τους προσφέρουν αδιακρίτως άσυλο, τόπο διαμονής, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π.  Έτσι όμως παραβιάζουν κατάφωρα το εθνικό και το διεθνές δίκαιο και δημιουργούν ασφυκτικό και μη διαχειρήσιμο πλέον μεταναστευτικό πρόβλημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια, αφού οι μεν προσφυγικές ροές από την Τουρκία συνεχίζονται με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Άλλες Δυτικές χώρες με σοβαρές και υπεύθυνες κυβερνήσεις, (ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, κ.λ.π.), εφαρμόζοντας το εθνικό τους και το διεθνές δίκαιο, διαχειρίστηκαν με επιτυχία το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα και έμειναν μακριά από τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών.

Δυστυχώς αρωγοί σε αυτή τη σχιζοφρενική πολιτική τακτική τάχτηκαν και πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες. Θέλοντας να φανούν ως «οι άνθρωποι της απέραντης και χωρίς όρια αγάπης» προς τον πλησίον, οι «προοδευτικοί» και «ανοιχτοί» στα προβλήματα του συγχρόνου κόσμου, (για να μην κατηγορηθούν ως «ρατσιστές» και «οπισθοδρομικοί»), προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αδιάκριτα, σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Μάλιστα κάποιοι προσφέρουν και χώρους της Εκκλησίας, όπως μη επανδρωμένες Ιερές Μονές, για τη στέγασή τους, χωρίς να υπολογίζουν τα επακόλουθα. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους το γεγονός ότι οι μετανάστες, φανατικοί μουσουλμάνοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν θα σεβαστούν τα όσια και ιερά της πίστεώς μας. Θα καταστρέφουν σταυρούς, εικόνες, τοιχογραφίες και γενικά ό,τι βρουν μπροστά τους που να θυμίζει Ορθοδοξία. Θα βεβηλώνουν με την παρουσία και την συμπεριφορά τους χώρους άγιους και ιερούς, καθαγιασμένους ανά τους αιώνες από τους ασκητικούς κόπους οσίων και αγίων ανδρών, που έζησαν στα μοναστήρια αυτά. Για όνομα του Θεού! Δεν υπάρχει επί τέλους έστω λίγη διάκριση στο θέμα αυτό;

Ιεράρχες, με «φιλελεύθερο προφίλ», προβαίνουν σε μεγαλόστομες διακηρύξεις, ότι «η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε κάθε έναν που έχει ανάγκη». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν δηλώσεις που έφτασαν στο σημείο να «εικονίσουν» τον Χριστό στα πρόσωπα παρανόμων τυχοδιωκτών και φανατικών μουσουλμάνων, ανθρώπων που απέδειξαν από την μέχρι σήμερα βάρβαρη συμπεριφορά τους ότι, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι για την πατρίδα μας.  Ειπώθηκε: «Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη… στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα»!

Δε γνωρίζουμε σε ποιά «Αγία Γραφή» στηρίχτηκαν για να αποφανθούν ότι έχουμε την χριστιανική υποχρέωση να περιθάλπουμε ένα τυχοδιώκτη και παράνομο μετανάστη, ισότιμα με τον όντως κατατρεγμένο και ξεριζωμένο πρόσφυγα. Ρωτούμε: Θα συνιστούσαν ποτέ σε χριστιανικές οικογένειες να δεχθούν και να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους εν ονόματι του Χριστού, τέτοιου είδους ανθρώπους όπως τους περιγράψαμε παρά πάνω; Θα εδέχοντο να φιλοξενήσουν οι ίδιοι τέτοιου είδους ανθρώπους εν ονόματι του Χριστού; Θα αισθανόταν ασφαλείς, ή θα ζούσαν συνεχώς με την αγωνία, μήπως…μήπως…μήπως; Μήπως σε τελική ανάλυση μαζί με την αγάπη χρειαζόμαστε και λίγη διάκριση;

Παραβλέπουν ακόμη το γεγονός ότι η Ορθοδοξία σέβεται μεν το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο ως εικόνα του Θεού, προσφέρει όμως την έμπρακτη αγάπη της ανάλογα με τις δυνατότητές της και προ παντός με ΔΙΑΚΡΙΣΗ(!), σε όποιον έχει πραγματική ανάγκη. Στην περίπτωσή μας πραγματική ανάγκη έχουν οι πρόσφυγες. Επίσης φαίνεται ότι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η Εκκλησία μας, όπως ακριβώς σέβεται την ιδιαιτερότητα και την εθνότητα του κάθε ανθρώπου, έτσι ακριβώς οφείλει να περιφρουρήσει και τη ιδική μας ιδιαιτερότητα του ιδικού μας εθνικού χώρου. Οφείλει να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας και την ελευθερία της πατρίδος μας, η οποία τίθεται σε σοβαρή δοκιμασία από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, από τις εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με δικαιώματα πολιτογραφήσεως και απαιτήσεις, με ήθος και διαγωγή κυρίαρχου και κατακτητή και με όραμα και προοπτική, (όταν το επιτρέψουν οι περιστάσεις), να την μεταβάλλουν σε ισλαμικό χαλιφάτο, αλλοιώνοντας την ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας που κερδήθηκε με ποταμούς αίματος. Θέλουν να κωφεύουν στις εκτιμήσεις των ειδικών, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι το όραμα αυτό των μεταναστών σε λίγα χρόνια, (και εφ’ όσον δεν ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα), δεν θα αποτελεί σενάριο φαντασίας, αλλά χειροπιαστή πραγματικότητα. Η αθρόα εισβολή μεταναστών σε συνδυασμό με την εφιαλτική δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού θα μεταβάλει την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια σε μια ισλαμική χώρα, με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται για την Εκκλησία μας, την χριστιανική μας πίστη, την ελευθερία μας, τις παραδόσεις  μας και την καθημερινή μας ζωή. Η μαρτυρική ζωή των χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες, (Σαουδική Αραβία, Αιθιοπία, Μαρόκο κ.λ.π), θα είναι ο καθρέπτης της ζωής μας σε λίγα χρόνια!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δημοσίευμα με τίτλο: «Γροθιά στην ψευδεπίγραφη ‘πολιτική ορθότητα’ αποτελεί το ψήφισμα των 95 προσωπικοτήτων για το Μεταναστευτικό», (https://aktines. blogspot.com /2019/11/95.html#more), το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, όλα όσα γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ψήφισμα-κόλαφο κατά των χειρισμών της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το Mεταναστευτικό, το οποίο υπογράφουν 95 κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Στο ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στους Προέδρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στους Υπ. Εξωτερικών των δύο κρατών, αλλά και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, αναλύεται το μεταναστευτικό ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Αναδεικνύονται τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και ζητείται από την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Τονίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, (εξ’ αιτίας της ένοχης ανοχής της), που οδηγεί αναπόφευκτα στην αλλοίωση της ταυτότητας και του πολιτισμού τους έθνους μας. Υποδεικνύεται η Τουρκία, το σουνιτικό μπλόκ και ο Mr. George Soros ως υποκινητές της μαζικής μετανάστευσης προς τη χώρα μας, με στόχο την δημιουργία ισλαμικής μειονότητας που θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο από αυτήν, όταν έρθει «το πλήρωμα του χρόνου». Στηλιτεύεται η σχιζοφρενική τακτική των κυβερνώντων διαχρονικώς καθώς επιδοτούνται οι μετανάστες, και παραθεωρούνται οι έλληνες, (θύματα της οικονομικής κρίσης), οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν στο Εξωτερικό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρόλο των Μ.Κ.Ο., οι οποίες χαρακτηρίζονται «ύποπτες», αλλά και της Frontex, η οποία υποβοηθεί την εισροή παρανόμων μεταναστών, ενθαρρύνοντας τον εποικισμό της χώρας στο όνομα της «πολυπολιτισμικότητας».

Ειπώθηκε επίσης ότι δεν κινδυνεύει η ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας από την επέλαση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην εποχή της Τουρκοκρατίας αντέξαμε και δεν χαθήκαμε. Στα τετρακόσια χρόνια της δουλείας, δεν χάσαμε όντως την πίστη μας, αλλά, για να μην την χάσουμε, το τίμημα υπήρξε βαρύτατο. Κόπηκαν χιλιάδες κεφάλια και χύθηκαν ποταμοί αιμάτων! Προφανώς η ιστορία δεν μας δίδαξε αρκούντως, για να συνειδητοποιήσουμε πόσα μαρτύρια υπέφερε ο λαός μας  κατά την μακραίωνη δουλεία μας στους Οθωμανούς, με τις εκατόμβες των θυμάτων, τις αναίτιες σφαγές αθώων, τις χιλιάδες περιπτώσεις  φρικτών βασανισμών και θανατώσεων Νεομαρτύρων, τις θηριωδίες και τις ταπεινώσεις μας, στο όνομα του «θεού» Αλλάχ! Είμαστε βέβαιοι ότι σήμερα, που καλλιεργείται συστηματικά ο εθνομηδενισμός, που διακωμωδείται ο αγνός πατριωτισμός και διασύρεται ως ρατσισμός, που γελοιοποιούνται οι εθνικοί μας ήρωες και διαστρέφεται η εθνική μας ιστορία, θα υπάρξουν έλληνες με ηρωϊκό και θυσιαστικό φρόνημα, που θα θυσιάσουν τη ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα; Πέραν τούτου τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από ότι στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Τώρα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι τότε, διότι τώρα δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνον τους μουσουλμάνους, αλλά πίσω από αυτούς τους πανίσχυρους αφανείς ιθύνοντες τους Διεθνούς Σιωνισμού, οι οποίοι κινούν τα νήματα του παγκόσμιου μεταναστευτικού προβλήματος.

Επίσης ειπώθηκε ότι όλο το Ισλάμ δεν είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο» και ότι αυτή η αντίληψη προέρχεται και στηρίζεται σε παρερμηνείες του. Ότι και το Ευαγγέλιο δήθεν δεν απέτρεψε τις σταυροφορίες και ότι το Κοράνιο είναι βιβλίο πολιτισμού. Το Κοράνιο όμως ως θρησκευτικό, πολιτικοκοινωνικό και νομικό κείμενο, είναι ένα από τα πλέον σαφή θρησκευτικά κείμενα. Και οι αναφορές του περί «ιερού πολέμου», (Τζιχάντ),  και σφαγής των απίστων, είναι από τις πλέον σαφείς αναφορές, ώστε να μη χωρούν παρερμηνείες. Γύρω από το θέμα αυτό ασχολήθηκε το Γραφείο μας σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας και δεν είναι του παρόντος να επανέλθουμε πάλι. Παραπέμπουμε ενδεικτικώς τον αναγνώστη στην εργασία μας με τίτλο: «Είναι το Ισλάμ ‘φιλειρηνικό’; Απάντηση σε πρόσφατη Συνέντευξη», (6.7.2015). Εδώ τούτο μόνο υπενθυμίζουμε: Ότι η έννοια του «τζιχάντ» αναφέρεται σαφέστατα στο Κοράνιο και αποτελεί πυλώνα του, διότι θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να μεταδώσουν την μουσουλμανική πίστη στους «απίστους» με την βία. Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα από τα πολλά σχετικά χωρία: Στο κεφ. 8 του Κορανίου, στίχος 12 εξαγγέλλεται: «θα εκτοξεύσω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Αφαιρέστε τους τα κεφάλια και έπειτα αφαιρέστε τους τα δάκτυλα». Ο συνεπής μουσουλμάνος οφείλει να τις εκτελέσει με ακρίβεια, αν θέλει να έχει την «εύνοια» του Αλλάχ, ο οποίος είναι σωματοποιημένος στο Κοράνιο ως «Θεός –βιβλίο».  Μη συμμόρφωση εκτέλεσης των κορανικών εντολών σημαίνει έλλειψη συνέπειας. Άρα οι τζιχαντιστές, οι μαθητές του «ιερού πολέμου» κατά των «απίστων» και οραματιστές του «κράτους του Αλλάχ», της δημιουργίας χαλιφάτου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι οι συνεπείς μουσουλμάνοι. Αντίθετα όσοι δεν τους ακολουθούν και παραβλέπουν τις εντολές για φυσική εξόντωση των «απίστων» δεν είναι συνεπείς μουσουλμάνοι! Επίσης άστοχος είναι κάθε παραλληλισμός των τζιχαντιστών με τους σταυροφόρους. Οι σταυροφόροι δεν έκαναν τις σταυροφορίες, επειδή κλήθηκαν να εφαρμόσουν κάποιες εντολές του Ευαγγελίου, ενώ αντίθετα οι τζιχαντιστές εφαρμόζουν τη βία και τον ιερό πόλεμο, (όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες), επειδή εφαρμόζουν συγκεκριμένες εντολές του Κορανίου, μεταξύ των οποίων είναι και η μετοίκηση, όπως εν προκειμένω. Επί πλέον τις σταυροφορίες δεν τις έκαναν πιστοί που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά οι αιρετικοί παπικοί Φράγκοι, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την Εκκλησία του Χριστού. Απόδειξη η Δ΄ Σταυροφορία που άλωσε την Κωνσταντινούπολη και οδήγησε τελικά στην πτώση του 1453.

Το Κοράνιο επίσης δεν μπορεί να θωρηθεί ως βιβλίο πολιτισμού διότι είναι ένα γνωστικό σύγγραμμα μίσους, φανατισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, απαξίωσης της γυναίκας, κ.λ.π., στο οποίο βλασφημείται το Πρόσωπο του Χριστού, υποβιβάζοντάς Τον σε άνθρωπο κτιστό με λάσπη και καθυβρίζεται ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός ως ανύπαρκτος.

Κλείνουμε το σχόλιό μας εκφράζοντας τη θλίψη και την ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Η Ορθόδοξη Πατρίδα μας και η ελληνορθόδοξη παράδοσή μας μπήκαν στο στόχαστρο των σκοτεινών δυνάμεων. Η ανησυχία μας επιτείνεται ακόμη περισσότερο όταν βλέπουμε μια μεγάλη μερίδα εκκλησιαστικών ταγών να συντάσσονται με τους εχθρούς της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας. Να γίνονται πρόθυμοι συνήγοροι των στόχων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Δυστυχώς το τεχνητό μεταναστευτικό πρόβλημα, που είναι σήμερα το μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν φαίνεται προς το παρόν να βρίσκει τη λύσει του και ίσως να μη την βρεί ποτέ! Φοβούμαστε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, εκτός και αν ο Θεός μας ελεήσει και στείλει την εξ ύψους βοήθειά Του.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Η Παράκληση της Παναγίας από τον Μητρ. Λαρίσης στον Άγιο Αθανάσιο Σωτηρίου

Με κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σωτηρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και...

Η Παράκληση της Παναγίας από τον Μητρ. Βεροίας στην Καστανιά

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και στη Παράκληση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό...

Ντοκιμαντέρ για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις της Πιερίας

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώτος κύκλος των  γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ με θέμα τα Προσκυνήματα της Πιερίας, μια ακόμη κοινή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως...

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφθηκε την μικρή Ενορία του Αρτεμησίου

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την μικρή Ενορία του Αρτεμησίου Β. Ευβοίας, ως έναρξη της...

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Σάμος εόρτασε τους προστάτες Αγίους της

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Σάμος εόρτασε τους προστάτες Αγίους της. Με την συμμετοχή κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού απέδωσαν...

Ὁ ἔντονος ἀλβανικὸς φιλοτουρκισμός ὁδηγεῖ στὴν ἐξόντωση τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις: «Ὁ ἀνθελληνισμός τοῦ Ἀλβανοῦ πρωθυπουργοῦ Ἔντι Ράμα γιά μιά ἀκόμη φορά «ἐθαυματούργησε» ! Ὅπως...

H Παράκληση της Παναγίας από τον Μητρ. Λαρίσης στον Άγιο Γεώργιο Χειμαδίου

Με κατάνυξη τελέστηκε η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο την Κυριακή 2 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χειμαδίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...

«Ἀληθῆς Θεοτόκος» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος

Μετά πολλῆς εὐλαβείας καί κατανύξεως παρακολουθοῦνται πάντοντε ὑπό τοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ αἱ «Παρακλήσεις» πρός τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον. Ἀναφέρονται αὗται εἰς ὅλας  τάς ἀνάγκας καί...

Η Παράκληση της Παναγίας στη Μονή Φανερωμένης Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου...

Η Ιστορία των παρακλήσεων στην Υπεραγία Θεοτόκο

Η αγάπη, ο σεβασμός και η τιμή των πιστών για το πρόσωπο της Θεοτόκου Μαρίας εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς, από την αρχή της σωτηρίου...

Η Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στον ιστορικό Ναό «των Ψαριανών»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε απόψε κατά την Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου «των Ψαριανών» Ερμουπόλεως, με...

Οι Ακολουθίες των Ιερών Παρακλήσεων στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ. Με κατάνυξη ξεκίνησαν οι Ακολουθίες των Ιερών Παρακλήσεων στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών την Κυριακή 2...

Χορήγηση υποτροφιών σε νέους και νέες της Χίου

Τό ἑσπέρας τῆς 3ης Αὐγούστου 2020 ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μᾶρκος, πλαισιούμενος ἀπό Ἱερεῖς καί τόν Ἀρχιδιάκονο καί μέ τήν συμμετοχή...

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης

Σε ηλικία 82 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παγωνάρης, εκλεκτός και αγαπητός Κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 στην Πορταριά και...

Μητροπολίτης Κυθήρων προς Μητσοτάκη: H μάσκα δέν έχει θέση στην εκκλησία

Ἐν Κυθήροις τῇ 29ῃ Ἰουλίου 2020 Ἀριθ. Πρωτ.: 436   Ἐξοχώτατον κ.Κυριᾶκον Μητσοτάκην Πρωθυπουργόν Μέγαρον Μαξίμου Ἀθήνας   Ἐξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ, Ἀπό τά Μ.Μ.Ε. πληροφορούμεθα ὅτι...