Η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, επιποθούσα τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές εποχές, υποδέχθηκε με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, το εσπέρας του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, εις τον εορτάζοντα ενοριακό ναό της Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, και προστάτου των καρκινοπαθών, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας.

Την Τίμια Κάρα κόμισε ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ιάκωβος και υποδέχτηκε έμπροσθεν του Ναού, κατόπιν αδείας και ευλογιάς του σεπτού ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Ακολούθως τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου, στο τέλος του οποίου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ματρώνης και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου.

Των ως άνω λατρευτικών εκδηλώσεων, προς τιμήν της Προστάτιδος και Εφόρου της ενοριακής κοινότητας, συμμετείχε μέγα πλήθος πιστών, που από νωρίς το απόγευμα, έσπευσε με ευγνωμοσύνη και πνευματική αγαλλίαση να υποδεχθεί ως εμπρέπει και να ασπασθεί με βαθειά πίστη και ευλάβεια την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, εκζητούντες μέσα από την καρδιά τους τις δραστικώτατες πρεσβείες του πρός τον Θεόν.

Η Τίμια Κάρα του θαυματουργού Αγίου Παρθενίου, θα παραμείνει στον ως άνω Ναό, έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.  Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί έως 9:00 το βράδυ όπου θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης