• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Οι Θεοφόροι Πατέρες θεματοφύλακες της Πίστεως»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
29 Μαΐου 2023
byPoimin.gr Team
«Οι Θεοφόροι Πατέρες θεματοφύλακες της Πίστεως»
Share on FacebookShare on Twitter

Στο όμορφο και ιστορικό χωριό της Δυτικής Φθιώτιδος, Τρίλοφο, γνωστό ως Κούρνοβο στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδος, χωριό με τους λιγοστούς πλέον κατοίκους, το οποίο από ετών στερείται Εφημερίου,  ιερούργησε σήμερα Κυριακή των 318 Θεοφόρων Αγίων Πατέρων της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής  Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Τον Ποιμενάρχη τους κ. Συμεών, υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη και απλότητα οι λίγοι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, ενώ η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ιστορικό Ναό του Αγίου Αθανασίου μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:

          «Η Αγία μας Εκκλησία σήμερα την Κυριακή μετά την εορτή της Αναλήψεως όρισε να εορτάζουμε και να τιμούμε τη μνήμη των 318 Πατέρων της Α’  Οικουμενικής Συνόδου, και ασφαλώς αυτό δεν έγινε τυχαία. Υπάρχει λόγος θεολογικός, λόγος σοβαρός, λόγος, ο οποίος σχετίζεται με τη ζωή μας την ίδια.

Την ημέρα της Αναλήψεως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αποχαιρετώντας, θα λέγαμε, τους μαθητές και επιστρέφοντας στον ουρανό κοντά στο Θεό Πατέρα είπε στους μαθητές Του! «Οὐκ ἐάσω ὑμᾶς ὀρφανούς». Δε θα σας αφήσω ορφανούς και η Αγία μας Εκκλησία αποτυπώνοντας στην Υμνολογία της όπως για παράδειγμα στο Κοντάκιο της εορτής τονίζει ότι: «οὐδαμόθεν χωριζόμενος ο Κύριος». Μπορεί να φαίνεται ότι αποχωρίζεται από εμάς καθώς εκπλήρωσε την Οικονομία, εξεπλήρωσε την αποστολή Του, έκανε το έργο Του, το οποίο ήταν να σαρκωθεί, να προσλάβει την ανθρώπινη φύση, να προσλάβει την φύση του ανθρώπου, να σώσει τον άνθρωπο ανεβαίνοντας στο σταυρό και νικώντας τον θάνατο μέσα στον Άδη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποχωρίζεται. Μένει «αδιάστατος» όπως επίσης ψέλνουμε και τονίζουμε στο Κοντάκιο της εορτής. Δε μας αφήνει μόνους και μάλιστα προαναγγέλλει ο Κύριος μας στο Όρος των Ελαιών, ότι θα αποστείλει και τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα, το οποίο συγκροτεί όλον τον θεσμό της Εκκλησίας, το οποίο διανέμει τα χαρίσματα μέσα στην Εκκλησία και το οποίο συγκροτεί την ενότητα θεραπεύοντας τα ασθενή και συμπληρώνοντας τα ελλείποντα.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα αισθητή, άμεση, ζωντανή η παρουσία αυτής της αγάπης το Θεού που δεν αποχωρίζεται και δεν μας αφήνει ορφανούς είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας. Έρχεται σήμερα ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να μας πει σε όλους: «απόδειξη του ότι δεν σας αφήνω μόνους, απόδειξη το ότι δεν σας αφήνω ορφανούς, απόδειξη ότι δεν έχω αποδράσει και δεν έχω δραπετεύσει από την ιστορία, απόδειξη ότι είμαι παρών στην ιστορία, είναι το γεγονός ότι στέλνω Θεοφόρους Πατέρες, ότι υπάρχουν Θεοφόροι Πατέρες, οι οποίοι στέκονται θεματοφύλακες να περιφρουρήσουν την αληθινή πίστη, να προστατεύσουν την αληθινή πίστη, να σταθούν δίπλα στον άνθρωπο, να σταθούν δίπλα στην Εκκλησία, να γίνουν οι ίδιοι φύλακες των ιερών και των οσίων της πίστεως και της παραδόσεώς μας».

Μεγάλη παρηγοριά μας δίνει σήμερα η Αγία μας Εκκλησία και αυτό έρχεται να τονίσει σε όλους μας με αυτήν την εορτή ότι ο Θεός δεν μας έχει εγκαταλείψει και ο Θεός φανερώνεται μέσα στη ζωή μας με αυτούς τους καθηγητές της πίστεως, με αυτούς τους εύζωνες, με αυτούς τους στρατιώτες της πίστεως, οι οποίοι είναι έτοιμοι να θυσιαστούν χάριν της Αληθείας του Χριστού και να προστατεύσουν το Ποίμνιο, όπως ακούσαμε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα από «λύκους βαρείς» από αυτούς, οι οποίοι θέλουν να καταστρέψουν την ενότητα, να διασαλεύσουν την ενότητα μέσα στην Εκκλησία και να σπείρουν τον διχασμό, ο  οποίος είναι καταστροφικός, επιζήμιος και εν τέλει θανατηφόρος.

Επίσης το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα σήμερα μας μιλάει ο Κύριος μας για την Αιώνια Ζωή μας λέει ότι ο ίδιος είναι η Αιώνια Ζωή. Και γιατί η Εκκλησία μας επιλέγει αυτό το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα; Διότι απλούστατα οι Άγιοι Πατέρες τόσο της πρώτης όσο και των λοιπών Οικουμενικών Συνόδων δεν έπραξαν τίποτα άλλο, παρά με τη μαρτυρία τους, την ομολογία τους και τη θυσία τους αγωνίστηκαν να διασφαλίσουν και να περιφρουρήσουν την πίστη στην Αιώνια Ζωή, την πίστη την αληθινή στο πρόσωπο του Χριστού, ο οποίος χαρίζει την Αιώνια Ζωή. Όλα τα γεγονότα, όλα τα διδάγματα, όλα τα πρόσωπα και όλη η διδαχή της Εκκλησίας μας έχει μία συνεκτική ενότητα κι αυτή η ενότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ενότητα της πίστεως εν τω συνδέσμω της ειρήνης και της αγάπης.

Έρχεται η Αγία μας Εκκλησία φέρνοντας αυτά τα παραδείγματα να προβάλλει μπροστά μας και το δικό μας χρέος ως χριστιανών, διότι και εμείς καλούμεθα επόμενοι «τοις Αγίοις Πατράσι» να διαφυλάξουμε όρια, «α έθεντο οι Πατέρες», να κρατήσουμε την πίστη μας, να κρατήσουμε την ενότητά μας, να κρατήσουμε τη μεταξύ μας αγάπη και να φανερώνουμε με κάθε τρόπο ότι είμαστε κληρονόμοι και παιδιά της Αιώνιας Ζωής, ότι δεν είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στον φθαρτό κόσμο, ότι «Οὐκ ἐχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν», ότι είμαστε πολίτες της Βασιλείας του Θεού και ότι είμαστε διατεθειμένοι για αυτήν ακριβώς την πίστη να θυσιαστούμε, να προσφέρουμε ακόμη και τη ζωή μας, για να μη χαθεί η ελπίδα, για να μη χαθεί ο Χριστός και η αλήθεια και η ζωή μέσα από τον ορίζοντα του κόσμου στον οποίο ζούμε και στην ατμόσφαιρα την οποίαν καθημερινά βιώνουμε με τόσες δυσκολίες, με τόσες αντιξοότητες, με τόση σύγχυση και ενίοτε με τόση παραχάραξη της αλήθειας.

Σπουδαίο το γεγονός και θεωρώ ότι είναι ακόμη σπουδαιότερο ότι το εορτάζουμε σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο, σε αυτό το ευλογημένο χωριό και τον συνδυάζουμε και με μία κατάθεση δικής μας ευγνωμοσύνης επίσης σε ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για την πίστη, που θυσιάστηκαν για την ενότητα του γένους. Αυτό το χρέος μας συνέχει και οφείλει να μας συνέχει πάντοτε, αν θέλουμε να ζούμε για το μέλλον και όχι εγκλωβισμένοι σε ένα πρόσκαιρο παρόν νομίζοντας ότι ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει μονάχα γύρω από αυτά τα οποία βλέπουν τα μάτια μας.

Υπάρχει και ένας αθέατος κόσμος, όχι ένας κόσμος μυστικός ή ένας κόσμος σκοταδιού ή συνωμοσίας, αλλά ο κόσμος ενός φωτεινού μέλλοντος, το οποίο φωτεινό μέλλον όμως δεν μπορούμε να το εξασφαλίσουμε χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς σεβασμό, χωρίς ευγνωμοσύνη, χωρίς αξίες, χωρίς πιστότητα, χωρίς συνέπεια και χωρίς ακρίβεια».

Κατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«Σπουδαία λοιπόν μηνύματα αποστέλλει σήμερα εδώ το Τρίλοφο, το Κούρνοβο της Δυτικής Φθιώτιδος, της Μακρακώμης. Στέλνει σπουδαία μηνύματα σήμερα από εδώ για τη Φθιώτιδα και για όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι ολιγάριθμο σε πληθυσμό αυτό το χωριό, αλλά φανερώνει ότι οι λίγοι είναι οι πολλοί, ότι οι λίγοι μπορεί να είναι ο κόσμος όλος, ότι οι λίγοι  είναι οι δυνατοί και, όπως γνωρίζετε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη Φθιώτιδα και ξεκινώντας από τη δυτική Φθιώτιδα την μεγάλη περιοδεία αγάπης που εύχομαι να διαρκέσει μέχρι να κλείσω τα μάτια μου σε αυτό τον κόσμο, πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη των λίγων, πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη των ευζώνων, πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη που έχουν αυτοί, οι οποίοι κρατούν Θερμοπύλες, αυτοί οι οποίοι κρατούν αναμμένο φως σε κάθε χωριό, αυτοί οι οποίοι στέκονται θεματοφύλακες μιας κληρονομιάς και μιας παράδοσης η οποία δεν είναι ένα απολίθωμα, δεν είναι ένα μουσειακό έκθεμα, δεν αποτελεί έναν μύθο του παρελθόντος αλλά αποτελεί φωτεινό ορόσημο για το μέλλον».

          Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πενήντα ελλήνων ομήρων στρατιωτών, οι οποίοι απανθρακώθηκαν εντός της γαλαρίας του Κούρνοβου  2 Ιουνίου του έτους 1943 και ακολούθως τέλεσε  επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο μαρτυρίου τους.

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε και την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στην «Καλύβα Στεφανή», στην Μαρτυρική Πόλης της Σπερχειάδος, για τους αγωνιστές της έναρξης του οργανωμένου ενόπλου αντιστασιακού αγώνα κατά των κατακτητών τον Μάϊο του 1942.

          Ευρισκόμενος στην Δυτική Φθιώτιδα ο κ. Συμεών, για πολλοστή φορά, είχε την ευκαιρία μιας γόνιμης και ουσιαστικής πνευματικής επικοινωνίας με το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Εκκλησία της Ελλάδος

Η ατζέντα της Ιεραρχίας: Μοναξιά, διαδίκτυο, εκλογή Επισκόπων και η χειροτονία Κοτσίφη

5 Οκτωβρίου 2026

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος...

Read more
«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Εκκλησία δεν υποδεικνύει τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας ή της οικονομίας, δίνει όμως αρχές, αξίες, ιδανικά»

5 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης λειτούργησε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ....

Read more
Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια
Χωρίς κατηγορία

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

5 Οκτωβρίου 2026

Με τη δέουσα κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για την Σύναξη...

Read more
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, επισκέφθηκε την Ενορία αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων,...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία αγίου Παντελεήμονος Γουβών, όπου,...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κέρκυρα

5 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, Β΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος

4 Οκτωβρίου 2026

Στην όμορφη και ιστορική Δυτική Φθιώτιδα περιόδευσε και σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»

4 Οκτωβρίου 2026

Στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος....

Read more
Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας  στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

4 Οκτωβρίου 2026

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Σύναξη της Ιεράς...

Read more
3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος

4 Οκτωβρίου 2026

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελασσώνος, το...

Read more
Προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Σάμου στὸ Ἅγιον Ὄρος
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Σάμου στὸ Ἅγιον Ὄρος

4 Οκτωβρίου 2026

Ἑβδομαδιαία προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη πραγματοποίησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εὐσέβιος στὴν Ἁγιορειτικὴ Πολιτεία, ἀπὸ 28 Σεπτεμβρίου ἕως 4 Ὀκτωβρίου. Κατὰ...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Φλωρίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Φλωρίνης

4 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή Β΄ Λουκά, 4 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική...

Read more
Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου

4 Οκτωβρίου 2026

Τήν Κυριακή, 4 Ὀκτωβρίου 2026, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἱεροθέου, Α΄ Ἐπισκόπου Ἀθηνῶν, ἑόρτασε τά ὀνομαστήριά του ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου...

Read more
Συγκινητική η συμμετοχή στην 9η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική η συμμετοχή στην 9η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς στην Καλαμάτα

4 Οκτωβρίου 2026

Με την συμμετοχή πολλών εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου, στην πόλη της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε την...

Read more
«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM»: Ένας σύγχρονος άμβωνας ζωής και εκκλησιαστικής μαρτυρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM»: Ένας σύγχρονος άμβωνας ζωής και εκκλησιαστικής μαρτυρίας

4 Οκτωβρίου 2026

Πρωτογέννημα της Αρχιερατικής διακονίας του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Σερραϊκής Εκκλησίας «ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ»...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Η Εκκλησία εκφράζει και εκφράζεται μόνο από το Ευαγγέλιο του Χριστού

Η Εκκλησία εκφράζει και εκφράζεται μόνο από το Ευαγγέλιο του Χριστού

Παράκληση προς τον “Θαυμαστό Σύμβουλο Χριστό” υπέρ των εξεταζομένων μαθητών στην Άρτα

Παράκληση προς τον "Θαυμαστό Σύμβουλο Χριστό" υπέρ των εξεταζομένων μαθητών στην Άρτα

Ποιμαντική ἐπίσκεψη στή Ἰκαρία

Ποιμαντική ἐπίσκεψη στή Ἰκαρία

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά

ΡΑΣΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ  «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

ΡΑΣΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist