• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο Σατανισμός νομιμοποιείται στη Σουηδία

21 Σεπτεμβρίου 2020
in Ελλάδα Κόσμος
Ἡ ἐκκλησία τοῦ Σατανᾶ
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 21η Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας, με σκοπό την επαγρύπνηση του πιστού λαού του Θεού και να σχολιάζουμε  περιπτώσεις έσχατης πνευματικής και ηθικής κατάπτωσης του συγχρόνου κόσμου. Άλλωστε με βάση τα σημεία των καιρών, όπως αυτά καταγράφονται στα θεόπνευστα αγιογραφικά κείμενα, (βλ. 24ο κεφ. του κατά Ματθαίον και 21ο κεφ. του κατά Λουκάν ευαγγελίου), και τους θεοφώτιστους Πατέρες της Εκκλησίας μας, έχουμε αποδείξει ότι η ανθρωπότητα εισήλθε σε μια κατάσταση πρωτοφανούς αποστασίας, η οποία μαρτυρεί ότι βρισκόμαστε πλέον στους εσχάτους χρόνους.

Μια από τις φοβερότερες πτυχές της σύγχρονης ηθικής και πνευματικής κατάπτωσης είναι και η πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία «συμφιλίωση» του ανθρώπου με τον «απ’ αρχής ανθρωποκτόνο» (Ιωάν.8,9), τον ολετήρα της ανθρωπότητας και ολοκλήρου της κτίσεως, τον Σατανά. Η γενική αποστασία του ανθρώπου από τον αληθινό Θεό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό,  είναι ευθέως ανάλογη με την υποταγή του στο Σατανά και τη λατρεία του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Και το χειρότερο είναι ότι η αλματώδης λατρεία του Εωσφόρου έχει σκοτεινούς και φανερούς προωθητές, οι οποίοι χρηματοδοτούν αφειδώς κυβερνητικούς παράγοντες σε διάφορες χώρες, προκειμένου να επιτύχουν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα εδραίωσης και διάδοσης  της θρησκείας του. Ήδη στην Αμερική, για χάρη της «ισονομίας», η θρησκεία του Σατανά είναι, όχι απλά νόμιμη, αλλά διεκδικεί δικαιώματα στην δημόσια ζωή, όπως λ.χ. ανέγερση σατανιστικών μνημείων σε δημόσιους χώρους, τέλεση «ιεροπραξιών» σε δημόσιες υπηρεσίες και διδασκαλία των αρχών του σατανισμού στα σχολεία!

Αυτή η λίαν τραγική κατάσταση «μεταγγίζεται» δυστυχώς και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Έως τώρα υπήρχαν και «λειτουργούσαν» σατανιστικές ομάδες, με την ανοχή των αρχών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, (και στην χώρα μας), σε περιθωριακούς κύκλους και με μυστικές τελετουργίες. Τώρα ζητούν νομική κατοχύρωση και ίση μεταχείριση με τις νόμιμες θρησκείες! Η αρχή έγινε στη  Σουηδία, όπου πρόσφατα, με κυβερνητική απόφαση, η εκεί σατανιστική κοινότητα απέκτησε νομική οντότητα, έγινε νόμιμη θρησκεία και τέθηκε υπό την προστασία του νόμου! Προφανώς και τα τελετουργικά τους, όπως π.χ. ο γάμος, θα έχουν νομική ισχύ και θα γίνονται δεκτά από τις δημόσιες υπηρεσίες!

Τα δημοσιεύματα γι’ αυτή την αναγνώριση είναι αφ’ ενός μεν αποκαλυπτικά για την ερεβώδη κατάσταση που δημιουργείται στον σύγχρονο κόσμο, (και δυστυχώς για την άλλοτε χριστιανική Ευρώπη), και αφ’ ετέρου παραπλανητικά, όσον αφορά την ουσία της σατανιστικής λατρείας και τις φρικτές και αποκρουστικές τελετουργίες της. Αποκαλύπτουν ακόμη και μια άλλη πτυχή του σατανισμού, την άμεση σχέση του με την ομοφυλοφιλική κοινότητα, την οικολογία, την προώθηση των εκτρώσεων και το φεμινιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Νόμιμη θρησκεία οι Σατανιστές στη Σουηδία – “Αιώνιος επαναστάτης” ο σατανάς. Σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα στερεότυπα για αιματηρές θυσίες κι όργια, η σατανιστική κοινότητα της Σουηδίας προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι “αγκαλιάζει” το φεμινισμό. Ο ίδιος ο σατανάς θεωρείται απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης. Παρά το γεγονός ότι η εκκλησία ανέκαθεν θεωρούσε το σατανά ως την πηγή του κακού και τον χειρότερο εχθρό του ανθρώπου, η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα έγινε δεκτή ως επίσημη θρησκευτική επωνυμία από τις σουηδικές οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Dagen”» (Ιστ.https://sputniknews.gr/kosmos/201908024151523-nomimh-thrhskeia satanistes-souhdia-protupo-gia-mimhsh-o-satanas/).

Εδώ διαπιστώνουμε το δαιμονικό τέχνασμα, να νομιμοποιείται η καταστροφική αυτή λατρεία, (σέκτα), αφ’ ενός μεν μέσω του «δικαιωματισμού», της δημοκρατίας και της «ισονομίας» και αφ’ ετέρου μέσω της παραπλάνησης. Να αποκρύπτεται η αληθινή ιδεολογία και πίστη της σέκτας, όπως ορίζεται μέσω των σατανιστικών συγγραμμάτων και της εγκληματικής της ιστορίας. Μ’ άλλα λόγια προσπαθεί η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα να σκεπάσει τη φρικτή πραγματικότητα με τις αιματηρές θυσίες και τα ακατονόμαστα όργια, που συντελούνται μέσα στους κόλπους της και να δώσει προς τα έξω μια ψευδή εικόνα, ότι δήθεν «προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι “αγκαλιάζει” το φεμινισμό». Οι αιματηρές θυσίες και τα όργια αποκαλούνται απλά «στερεότυπα», επειδή έχουν θεσπιστεί και καθιερωθεί ήδη από τον περασμένο αιώνα από τους πρωτεργάτες του νέο-σατανισμού. Το γεγονός αυτό είναι φυσικό και επόμενο, αφού ο εμπνευστής και δάσκαλος της σέκτας είναι ο «πατήρ του ψεύδους» (Ιωάν.8,44), διάβολος και ως εκ τούτου τα φανερά πιστεύω της δεν έχουν καμιά σχέση με τις κρυφές επιδιώξεις της.

Αξίζει να σχολιάσουμε και τον ψευδή ισχυρισμό της σέκτας ότι δήθεν ο Σατανάς είναι μια «απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης». Όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες «το μεγαλύτερο τέχνασμα του διαβόλου είναι ότι σε πείθει για την ανυπαρξία του», το οποίο επιβεβαιώνει και ο γνωστός φιλόσοφος Σαρλ Μποντλέρ.  Έτσι μπορεί να κάνει ευκολότερα το καταστροφικό του έργο. Είναι επίσης γνωστό πως οι αποκρυφιστές, θεμελιωτές και προωθητές του σατανισμού, του περασμένου αιώνα, παρουσίασαν το Σατανά ως το «μεγάλο επαναστάτη» κατά του «δυνάστη Θεού». Ως το «μεγάλο φίλο και απελευθερωτή του ανθρώπου από την τυραννική δυναστεία του Θεού». Μάλιστα του έδωσαν και σύμβολο, ταυτίζοντάς τον με τον γνωστό τιτάνα Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος επαναστάτησε κατά των «θεών». Με αυτή την παραπλανητική εικόνα του Σατανά επιχειρούν οι δύστυχοι οπαδοί του να προωθήσουν τη λατρεία του, να τον κάμουν ελκυστικό και αποδεκτό από τον σύγχρονο αποστατημένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο.

Στη συνέχεια το αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρει ότι, προκειμένου «να γίνουν μια καταχωρημένη θρησκευτική κοινότητα στη Σουηδία, οι σατανιστές έπρεπε να ικανοποιήσουν αρκετές προϋποθέσεις, όπως να οργανώσουν θρησκευτικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων προσευχές, ή διαλογισμό. Έπρεπε, επίσης, να φέρουν μια επωνυμία που “να μην εναντιώνεται στα καλά ήθη ή στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας”». Με άλλα λόγια οι πρωτεργάτες της σέκτας παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα, από αυτή που πραγματικά είναι, για να κατορθώσουν να δρουν νόμιμα στη σουηδική κοινωνία υπό την προστασία του κράτους.

Η συνέχεια του άρθρου δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεως: Η σέκτα «είναι εμπνευσμένη από το Σατανικό Ναό, μια ακτιβιστική ομάδα από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που μεταξύ άλλων προωθούν την κατάργηση της σχολικής προσευχής, όπως κάνει και η Σουηδική Ανθρωπιστική Ακαδημία», δηλαδή είναι δομημένη στις αρχές της φρικιαστικής «Εκκλησίας του Σατανά» που ίδρυσε ο διαβόητος σατανιστής La Vey, το 1966 στις ΗΠΑ και ευθύνεται με σωρεία φρικτών εγκληματικών πράξεων, φρικωδών τελετουργιών και ανείπωτων οργίων.

Σημασία έχει και η αποκάλυψη για την ταυτότητα των ηγητόρων της σέκτας: «Επικεφαλής της ομάδας είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Έρικ και η Τζένη Χέντιν από την Στοκχόλμη. Και οι δύο είναι καθηγητές στην Ιστορία των Ιδεών και τη Γλωσσολογία και όπως δηλώνουν δεν έχουν παρελθόν σε άλλα θρησκευτικά κινήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, έχουν περί τους 100 ακόλουθους»! Δεν είναι παράδοξο το γεγονός ότι οι επικεφαλής της σέκτας προέρχονται από το χώρο της διανόησης και όχι από αμόρφωτους ανθρώπους. Είναι παρατηρημένο και σε άλλες περιπτώσεις πως αρχηγοί καταστροφικών λατρειών και αλλόκοτων θρησκευτικών ομάδων είναι εγγράμματοι και σημαίνοντες πολίτες. Η ανθρώπινη γνώση δεν είναι πάντα προϋπόθεση προόδου και μπορεί αυτή να υπηρετήσει το ψεύδος και το κακό, όταν αυτονομηθεί από την πηγή της αλήθειας, την ένσαρκη Αλήθεια που είναι ο Ιησούς Χριστός. Μας το εξηγεί και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων, τονίζοντας πως «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία και ου σοφία φαίνεται». Εν προκειμένω, άνθρωποι πλημυρισμένοι από δαιμονική ενέργεια, προσφέρουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους για το κακό.

Παρακάτω το δημοσίευμα αναφέρει και μια άλλη λεπτομέρεια: τη στενή σχέση μεταξύ σατανισμού και ομοφυλοφιλίας και εκτρώσεων, αποδεικνύοντας ότι κάθε μορφή σεξουαλικής διαστροφής και κάθε μορφή εγκλήματος έχει εμπνευστή  και προωθητή της τον ίδιο τον διάβολο: «Με μια γρήγορη αναζήτηση στη σελίδα της κοινότητας στο Facebook βρίσκει εύκολα πολλές συζητήσεις μεταξύ αριστερών ή φιλελεύθερων συνομιλητών για ζητήματα όπως αυτά της LGBTQ κοινότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και υπέρ των εκτρώσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κοινότητα μοίρασε σερβιέτες σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία: “Έμμηνος Ρύση με τον Σατανά”»! Οι άγιοι Πατέρες μας βεβαιώνουν πως ο άνθρωπος ο οποίος διαστρέφει συνειδητά το κακό σε καλό και αγαθό, δεν είναι απλά αμαρτωλός, αλλά γίνεται, όπως είχε γράψει ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς «μικρός διάβολος», διαβολοποιείται! Όποιος μπορεί να δει τη δαιμονική ενέργεια στους υπερασπιστές και προωθητές της ομοφυλοφιλίας και των φρικωδών εγκληματικών εκτρώσεων, θα συμφωνήσει με τον μεγάλο αυτό σύγχρονο άγιο και ομολογητή της Ορθοδοξίας!

Το άρθρο καταλήγει, καταδεικνύοντας την τρανταχτή αντίφαση της σέκτας: «Κι ενώ ο σατανάς τιμάται ως πρότυπο προς μίμηση και ως αιώνιος επαναστάτης που έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με τις αρχές, η θρησκευτική ομάδα πραγματοποιεί τελετές όπως: “Επίκληση στον Εωσφόρο και στη Λίλιθ”. Με κύριο στόχο ο εαυτός να βρίσκεται στο κέντρο πάντων»! Τα πραττόμενα της σέκτας αποκαλύπτουν τα ψεύδη της. Αν πράγματι ο Σατανάς είναι ανύπαρκτος ως οντότητα, τότε γιατί να τιμάται «ως πρότυπο προς μίμηση»; Επίσης τι νόημα έχουν οι τελετές, στις οποίες επικαλούνται ένα ανύπαρκτο όν; Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Για όλους τους δυστυχείς λάτρεις του χείριστου εχθρού του ανθρώπου, ο Σατανάς δεν είναι ανύπαρκτος. Είναι υπαρκτός, είναι «ο άρχων του κόσμου τούτου», (Ιωάν.12,31), και μάλιστα έχει πάρει τη θέση του Θεού στην ταραγμένη ψυχή τους! Οι περιρρέουσες απόψεις ότι υπάρχουν πολλές μορφές σατανισμού, (Ορθολογικός, Θεϊστικός, Αθεϊστικός κλπ), είναι τεχνητή παραπλάνηση, που προέρχεται από τον αποκρυφιστικό χώρο.

Περαίνοντας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της παραθρησκείας και του αποκρυφισμού στις τραγικές και αποκαλυπτικές ημέρες μας. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για την παράδοξη συμφιλίωση του σύγχρονου ανθρώπου με τον ολετήρα του τον Σατανά και την αλματώδη διάδοση της μιαρής λατρείας του, κυρίως στο χώρο των νέων. Ανησυχούμε επίσης για την ραγδαία αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας, η οποία αποτάσσεται πλέον το Χριστό και συντάσσεται με τον Εωσφόρο. Αγωνιούμε βλέποντας την τιτάνια προσπάθεια αφανών κύκλων, οι οποίοι προωθούν μεθόδους ακούσιας μύησης των παιδιών στο σατανισμό, μέσω παιχνιδιών, της μουσικής, της μόδας και του τρόπου ζωής. Διαπιστώνουμε με φρίκη την άλλοτε χριστιανική Ευρώπη να κλείνει ερμητικά την πόρτα στο Σωτήρα Χριστό και να την ανοίγει διάπλατα στο Σατανά. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι το φρικώδες παράδειγμα της Σουηδίας, να θέσει υπό την προστασία των νόμων και του κράτους τη σατανιστική σέκτα, είναι η απαρχή για την «σατανοποίηση» ολοκλήρου της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι το κακό δε θα αργήσει να έρθει και στην πατρίδα μας, αφού κάθε κακό που γεννιέται στην Ευρώπη έρχεται, (μάλλον το φέρνουν) και στην Ελλάδα! Το μόνο που μας απομένει είναι η απόλυτη προσήλωσή μας στον αρχηγό και τελειωτή της πίστεώς μας, το Λυτρωτή μας Χριστό (Εβρ.12,2), σε Αυτόν που νίκησε και συνέτριψε το Σατανά και δρομολόγησε την τελειωτική του καταστροφή, η οποία θα είναι και καταστροφή όσων τον ακολουθούν και τον λατρεύουν!

Πρόσφατα Άρθρα

Παλλαϊκός εορτασμός των Φθιωτών Αγίων στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Παλλαϊκός εορτασμός των Φθιωτών Αγίων στην Λαμία

21 Μαρτίου 2026

Με αμείωτο ρυθμό, πιστοί κάθε ηλικίας προέρχονται στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην καρδιά της Λαμίας,...

Read more
π. Αθανάσιος Παπασταύρου: Η Θεοτόκος αποτελεί καταφύγιο για όλους
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Αθανάσιος Παπασταύρου: Η Θεοτόκος αποτελεί καταφύγιο για όλους

21 Μαρτίου 2026

Η πορεία του ανθρώπου ξεκινά από την ενανθρώπηση του Χριστού και ολοκληρώνεται στη Δευτέρα Παρουσία. Μέσα σε αυτή την πορεία,...

Read more
«Η ζωή μας είναι σταυρική πορεία προς την Ανάσταση»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η ζωή μας είναι σταυρική πορεία προς την Ανάσταση»

21 Μαρτίου 2026

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Άρτης....

Read more
π. Λεωνίδας Αθανασούλας: Η Παναγία μας είναι η προτύπωση της Εκκλησίας
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Λεωνίδας Αθανασούλας: Η Παναγία μας είναι η προτύπωση της Εκκλησίας

21 Μαρτίου 2026

Παρά το πέρασμα των αιώνων, η τιμή, η αγάπη και η προσευχή των πιστών προς την Παναγία παραμένουν ζωντανές και...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών προς μαθητές: «Μην αφήσετε κανένα σκοτάδι να σας νικήσει»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών προς μαθητές: «Μην αφήσετε κανένα σκοτάδι να σας νικήσει»

21 Μαρτίου 2026

Με τρεις Ακολουθίες των Δ΄ Χαιρετισμών και με την επίσημη εναπόθεση των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό...

Read more
Ο  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΚΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΚΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

21 Μαρτίου 2026

Την Ενορία αγ. Παρασκευής Μακρυκάππας επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026, όπου χοροστάτησε κατά...

Read more
Από την Ζωοποίηση του Ανθρώπου απο τον Δαρβινισμό και τον Μαρξισμό στην Θέωση του απο τον Χριστιανισμό
Αγίου Ιωάννου Κλίμακος

Στην κλίμακα των αρετών προηγείται η υπακοή στις Ευαγγελικές εντολές και έπονται οι υπόλοιπες

21 Μαρτίου 2026

Την Τετάρτη Κυριακή των Νηστειών, μνήμην επιτελούμεν, Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης χριστιανοί μου,...

Read more
Να μαθαίνουμε να αντέχουμε και να μην αποθαρρυνόμαστε από τις δυσκολίες και τους πειρασμούς της ζωής
Εκκλησία της Ελλάδος

Να μαθαίνουμε να αντέχουμε και να μην αποθαρρυνόμαστε από τις δυσκολίες και τους πειρασμούς της ζωής

21 Μαρτίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Μάνδρας του Δήμου Λαρισαίων (τ. Δήμου Κοιλάδας), δίπλα στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, μετέβη την...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και οι Δ΄ Χαιρετισμοί στο Μακρυχώρι
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και οι Δ΄ Χαιρετισμοί στο Μακρυχώρι

21 Μαρτίου 2026

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2026, υποδέχθηκε την ιερά και σεβασμία εικόνα...

Read more
Η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

21 Μαρτίου 2026

Δύο Ιερές Ακολουθίες των Δ’ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ....

Read more
Κερκύρας Νεκτάριος: «Η διαστροφή της επιθυμίας σκοτίζει τη συνείδηση του ανθρώπου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: «Η διαστροφή της επιθυμίας σκοτίζει τη συνείδηση του ανθρώπου»

21 Μαρτίου 2026

Το εσπέρας της Παρασκευής, 20 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, μετέβη στον Ιερό...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Η Παναγία λούζει με φως, τις σκιές της ψυχής»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Η Παναγία λούζει με φως, τις σκιές της ψυχής»

21 Μαρτίου 2026

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην πόλη της Άρτας, εψάλη...

Read more
Ο Άγιος Νεομάρτυς Μιχαήλ o αρτοπώλης
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μιχαήλ o αρτοπώλης

21 Μαρτίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγου – Καθηγητού Οι Νεομάρτυρες, που έδωσαν τη μαρτυρία τους για το Χριστό στα μαύρα χρόνια της...

Read more
Η Ακολουθία της Δ´ Χαιρετισμών στον παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ακολουθία της Δ´ Χαιρετισμών στον παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου

21 Μαρτίου 2026

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου τελέσθηκε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον παλαιοχριστιανικό Ενοριακό Ιερό Ναό...

Read more
Πίστη, νηστεία, προσευχή
Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Πίστη, νηστεία, προσευχή

21 Μαρτίου 2026

Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 7 Ἀπριλίου 2019, Δ΄ Νηστειῶν, τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος (Μάρκ. θ΄ 17-31) Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἄνθρωπός...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Από την Ζωοποίηση του Ανθρώπου απο τον Δαρβινισμό και τον Μαρξισμό στην Θέωση του απο τον Χριστιανισμό
Αγίου Ιωάννου Κλίμακος

Στην κλίμακα των αρετών προηγείται η υπακοή στις Ευαγγελικές εντολές και έπονται οι υπόλοιπες

21 Μαρτίου 2026

Την Τετάρτη Κυριακή των Νηστειών, μνήμην επιτελούμεν, Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης χριστιανοί μου,...

Πίστη, νηστεία, προσευχή

Πίστη, νηστεία, προσευχή

21 Μαρτίου 2026
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

«Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ»

13 Απριλίου 2024
Θέλει Δουλειά πολλή…

«Ω γενεά που παραμένεις άπιστη και διεστραμμένη, ενώ είδες τόσα θαύματα!

13 Απριλίου 2024
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Κυριακή Δ’ Νηστειών – Η θεραπεία του σεληνιαζομένου νέου

13 Απριλίου 2024
Μὴν ἀμελοῦμε τὴ μετάνοια καὶ ἐξομολόγησι

Περί αληθινής μετανοίας

13 Απριλίου 2024
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

13 Απριλίου 2024
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το κήρυγμα της Κυριακής Δ΄ Νηστειών

10 Απριλίου 2021
Ο χρόνος της ζωής μας – Μια ευκαιρία σωτηρίας!

«Ποιος είναι η ελπίδα σου;»

4 Απριλίου 2020
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Πιστεύω, Κύριε, βοήθα με στὴν ἀπιστία μου

26 Μαρτίου 2020
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Τὰ κλήματα τοῦ θανάτου

6 Απριλίου 2019
Πίστη, νηστεία, προσευχή

Παιδιόθεν

3 Απριλίου 2020
Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

Ἄγκυραν ἔχομεν τῆς ψυχῆς ἀσφαλῆ τε καὶ βεβαίαν

6 Απριλίου 2019
Τα όνειρα και οι Άγγελοι στην Κλίμακα του Ιωάννου

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος για την Καταλαλιά

6 Απριλίου 2019
Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

Οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ

4 Απριλίου 2019
Το μήνυμα του δαιμονιζομένου νέου

Το μήνυμα του δαιμονιζομένου νέου

17 Μαρτίου 2018

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακας).

17 Μαρτίου 2015

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

17 Μαρτίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΣΙΝΑΪΤΗΣ – Δ’ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ( Μάρκ. Θ΄ 17-31 ) Γράφει ὁ πατήρ Ἰωήλ Κωνστάνταρος

16 Νοεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

17 Μαρτίου 2015

Κυριακή Δ’ Νηστειών

17 Μαρτίου 2015

Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ: ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ

17 Μαρτίου 2015

Δ’ Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν – Ἰωάννου της Κλίμακος

16 Νοεμβρίου 2023

Δ’ Κυριακή των Νηστειών «Ει δύνασαι πιστεύσαι»

17 Μαρτίου 2015

Εποικοδομητικοί σχολιασμοί για ταπείνωση σε ομιλία του Γέροντός μου Δ Νηστειών, 2002

17 Μαρτίου 2015

Η Θεία Λειτουργία,η ομολογία τής πίστεως καί τό κήρυγμα Δ’ Νηστειών 18.3.2007

17 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβιών και Κοζάνης

16 Νοεμβρίου 2023

Το κήρυγμα της Κυριακής:Εἰ δύνασαι πιστεῦσαι, πάντα δυνατά τῷ πιστεύοντι. Του Αρχιμανδρίτου Παϊσίου Λαρεντζάκη, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην πανήγυρι του Κελλίου των Ιωασαφαίων, στα Καυσοκαλύβια

Τουλάχιστον οχτώ κρούσματα κορονοϊού σε μονή του Αγίου Όρους

Σταθμοί της ιστορίας του πρωτοκορυφαίου θρόνου της Ορθοδοξίας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ας υπερασπιστούμε, την ειρήνη σε κάθε πτυχή της ζωής μας

Tα Εγκαίνια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου στα Αηδόνια Κορινθίας

Tα Εγκαίνια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου στα Αηδόνια Κορινθίας

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία εόρτασε την Σύναξη των οκτώ Αγίων της

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία εόρτασε την Σύναξη των οκτώ Αγίων της

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist