• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο Σατανισμός νομιμοποιείται στη Σουηδία

21 Σεπτεμβρίου 2020
in Ελλάδα Κόσμος
Ἡ ἐκκλησία τοῦ Σατανᾶ
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 21η Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας, με σκοπό την επαγρύπνηση του πιστού λαού του Θεού και να σχολιάζουμε  περιπτώσεις έσχατης πνευματικής και ηθικής κατάπτωσης του συγχρόνου κόσμου. Άλλωστε με βάση τα σημεία των καιρών, όπως αυτά καταγράφονται στα θεόπνευστα αγιογραφικά κείμενα, (βλ. 24ο κεφ. του κατά Ματθαίον και 21ο κεφ. του κατά Λουκάν ευαγγελίου), και τους θεοφώτιστους Πατέρες της Εκκλησίας μας, έχουμε αποδείξει ότι η ανθρωπότητα εισήλθε σε μια κατάσταση πρωτοφανούς αποστασίας, η οποία μαρτυρεί ότι βρισκόμαστε πλέον στους εσχάτους χρόνους.

Μια από τις φοβερότερες πτυχές της σύγχρονης ηθικής και πνευματικής κατάπτωσης είναι και η πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία «συμφιλίωση» του ανθρώπου με τον «απ’ αρχής ανθρωποκτόνο» (Ιωάν.8,9), τον ολετήρα της ανθρωπότητας και ολοκλήρου της κτίσεως, τον Σατανά. Η γενική αποστασία του ανθρώπου από τον αληθινό Θεό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό,  είναι ευθέως ανάλογη με την υποταγή του στο Σατανά και τη λατρεία του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Και το χειρότερο είναι ότι η αλματώδης λατρεία του Εωσφόρου έχει σκοτεινούς και φανερούς προωθητές, οι οποίοι χρηματοδοτούν αφειδώς κυβερνητικούς παράγοντες σε διάφορες χώρες, προκειμένου να επιτύχουν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα εδραίωσης και διάδοσης  της θρησκείας του. Ήδη στην Αμερική, για χάρη της «ισονομίας», η θρησκεία του Σατανά είναι, όχι απλά νόμιμη, αλλά διεκδικεί δικαιώματα στην δημόσια ζωή, όπως λ.χ. ανέγερση σατανιστικών μνημείων σε δημόσιους χώρους, τέλεση «ιεροπραξιών» σε δημόσιες υπηρεσίες και διδασκαλία των αρχών του σατανισμού στα σχολεία!

Αυτή η λίαν τραγική κατάσταση «μεταγγίζεται» δυστυχώς και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Έως τώρα υπήρχαν και «λειτουργούσαν» σατανιστικές ομάδες, με την ανοχή των αρχών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, (και στην χώρα μας), σε περιθωριακούς κύκλους και με μυστικές τελετουργίες. Τώρα ζητούν νομική κατοχύρωση και ίση μεταχείριση με τις νόμιμες θρησκείες! Η αρχή έγινε στη  Σουηδία, όπου πρόσφατα, με κυβερνητική απόφαση, η εκεί σατανιστική κοινότητα απέκτησε νομική οντότητα, έγινε νόμιμη θρησκεία και τέθηκε υπό την προστασία του νόμου! Προφανώς και τα τελετουργικά τους, όπως π.χ. ο γάμος, θα έχουν νομική ισχύ και θα γίνονται δεκτά από τις δημόσιες υπηρεσίες!

Τα δημοσιεύματα γι’ αυτή την αναγνώριση είναι αφ’ ενός μεν αποκαλυπτικά για την ερεβώδη κατάσταση που δημιουργείται στον σύγχρονο κόσμο, (και δυστυχώς για την άλλοτε χριστιανική Ευρώπη), και αφ’ ετέρου παραπλανητικά, όσον αφορά την ουσία της σατανιστικής λατρείας και τις φρικτές και αποκρουστικές τελετουργίες της. Αποκαλύπτουν ακόμη και μια άλλη πτυχή του σατανισμού, την άμεση σχέση του με την ομοφυλοφιλική κοινότητα, την οικολογία, την προώθηση των εκτρώσεων και το φεμινιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Νόμιμη θρησκεία οι Σατανιστές στη Σουηδία – “Αιώνιος επαναστάτης” ο σατανάς. Σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα στερεότυπα για αιματηρές θυσίες κι όργια, η σατανιστική κοινότητα της Σουηδίας προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι “αγκαλιάζει” το φεμινισμό. Ο ίδιος ο σατανάς θεωρείται απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης. Παρά το γεγονός ότι η εκκλησία ανέκαθεν θεωρούσε το σατανά ως την πηγή του κακού και τον χειρότερο εχθρό του ανθρώπου, η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα έγινε δεκτή ως επίσημη θρησκευτική επωνυμία από τις σουηδικές οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Dagen”» (Ιστ.https://sputniknews.gr/kosmos/201908024151523-nomimh-thrhskeia satanistes-souhdia-protupo-gia-mimhsh-o-satanas/).

Εδώ διαπιστώνουμε το δαιμονικό τέχνασμα, να νομιμοποιείται η καταστροφική αυτή λατρεία, (σέκτα), αφ’ ενός μεν μέσω του «δικαιωματισμού», της δημοκρατίας και της «ισονομίας» και αφ’ ετέρου μέσω της παραπλάνησης. Να αποκρύπτεται η αληθινή ιδεολογία και πίστη της σέκτας, όπως ορίζεται μέσω των σατανιστικών συγγραμμάτων και της εγκληματικής της ιστορίας. Μ’ άλλα λόγια προσπαθεί η Σουηδική Σατανιστική Κοινότητα να σκεπάσει τη φρικτή πραγματικότητα με τις αιματηρές θυσίες και τα ακατονόμαστα όργια, που συντελούνται μέσα στους κόλπους της και να δώσει προς τα έξω μια ψευδή εικόνα, ότι δήθεν «προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και το κοσμικό κράτος κι “αγκαλιάζει” το φεμινισμό». Οι αιματηρές θυσίες και τα όργια αποκαλούνται απλά «στερεότυπα», επειδή έχουν θεσπιστεί και καθιερωθεί ήδη από τον περασμένο αιώνα από τους πρωτεργάτες του νέο-σατανισμού. Το γεγονός αυτό είναι φυσικό και επόμενο, αφού ο εμπνευστής και δάσκαλος της σέκτας είναι ο «πατήρ του ψεύδους» (Ιωάν.8,44), διάβολος και ως εκ τούτου τα φανερά πιστεύω της δεν έχουν καμιά σχέση με τις κρυφές επιδιώξεις της.

Αξίζει να σχολιάσουμε και τον ψευδή ισχυρισμό της σέκτας ότι δήθεν ο Σατανάς είναι μια «απλή λογοτεχνική φιγούρα, πρότυπο κι αιώνιος επαναστάτης». Όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες «το μεγαλύτερο τέχνασμα του διαβόλου είναι ότι σε πείθει για την ανυπαρξία του», το οποίο επιβεβαιώνει και ο γνωστός φιλόσοφος Σαρλ Μποντλέρ.  Έτσι μπορεί να κάνει ευκολότερα το καταστροφικό του έργο. Είναι επίσης γνωστό πως οι αποκρυφιστές, θεμελιωτές και προωθητές του σατανισμού, του περασμένου αιώνα, παρουσίασαν το Σατανά ως το «μεγάλο επαναστάτη» κατά του «δυνάστη Θεού». Ως το «μεγάλο φίλο και απελευθερωτή του ανθρώπου από την τυραννική δυναστεία του Θεού». Μάλιστα του έδωσαν και σύμβολο, ταυτίζοντάς τον με τον γνωστό τιτάνα Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος επαναστάτησε κατά των «θεών». Με αυτή την παραπλανητική εικόνα του Σατανά επιχειρούν οι δύστυχοι οπαδοί του να προωθήσουν τη λατρεία του, να τον κάμουν ελκυστικό και αποδεκτό από τον σύγχρονο αποστατημένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο.

Στη συνέχεια το αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρει ότι, προκειμένου «να γίνουν μια καταχωρημένη θρησκευτική κοινότητα στη Σουηδία, οι σατανιστές έπρεπε να ικανοποιήσουν αρκετές προϋποθέσεις, όπως να οργανώσουν θρησκευτικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων προσευχές, ή διαλογισμό. Έπρεπε, επίσης, να φέρουν μια επωνυμία που “να μην εναντιώνεται στα καλά ήθη ή στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας”». Με άλλα λόγια οι πρωτεργάτες της σέκτας παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα, από αυτή που πραγματικά είναι, για να κατορθώσουν να δρουν νόμιμα στη σουηδική κοινωνία υπό την προστασία του κράτους.

Η συνέχεια του άρθρου δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεως: Η σέκτα «είναι εμπνευσμένη από το Σατανικό Ναό, μια ακτιβιστική ομάδα από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που μεταξύ άλλων προωθούν την κατάργηση της σχολικής προσευχής, όπως κάνει και η Σουηδική Ανθρωπιστική Ακαδημία», δηλαδή είναι δομημένη στις αρχές της φρικιαστικής «Εκκλησίας του Σατανά» που ίδρυσε ο διαβόητος σατανιστής La Vey, το 1966 στις ΗΠΑ και ευθύνεται με σωρεία φρικτών εγκληματικών πράξεων, φρικωδών τελετουργιών και ανείπωτων οργίων.

Σημασία έχει και η αποκάλυψη για την ταυτότητα των ηγητόρων της σέκτας: «Επικεφαλής της ομάδας είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Έρικ και η Τζένη Χέντιν από την Στοκχόλμη. Και οι δύο είναι καθηγητές στην Ιστορία των Ιδεών και τη Γλωσσολογία και όπως δηλώνουν δεν έχουν παρελθόν σε άλλα θρησκευτικά κινήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, έχουν περί τους 100 ακόλουθους»! Δεν είναι παράδοξο το γεγονός ότι οι επικεφαλής της σέκτας προέρχονται από το χώρο της διανόησης και όχι από αμόρφωτους ανθρώπους. Είναι παρατηρημένο και σε άλλες περιπτώσεις πως αρχηγοί καταστροφικών λατρειών και αλλόκοτων θρησκευτικών ομάδων είναι εγγράμματοι και σημαίνοντες πολίτες. Η ανθρώπινη γνώση δεν είναι πάντα προϋπόθεση προόδου και μπορεί αυτή να υπηρετήσει το ψεύδος και το κακό, όταν αυτονομηθεί από την πηγή της αλήθειας, την ένσαρκη Αλήθεια που είναι ο Ιησούς Χριστός. Μας το εξηγεί και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων, τονίζοντας πως «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία και ου σοφία φαίνεται». Εν προκειμένω, άνθρωποι πλημυρισμένοι από δαιμονική ενέργεια, προσφέρουν τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους για το κακό.

Παρακάτω το δημοσίευμα αναφέρει και μια άλλη λεπτομέρεια: τη στενή σχέση μεταξύ σατανισμού και ομοφυλοφιλίας και εκτρώσεων, αποδεικνύοντας ότι κάθε μορφή σεξουαλικής διαστροφής και κάθε μορφή εγκλήματος έχει εμπνευστή  και προωθητή της τον ίδιο τον διάβολο: «Με μια γρήγορη αναζήτηση στη σελίδα της κοινότητας στο Facebook βρίσκει εύκολα πολλές συζητήσεις μεταξύ αριστερών ή φιλελεύθερων συνομιλητών για ζητήματα όπως αυτά της LGBTQ κοινότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και υπέρ των εκτρώσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κοινότητα μοίρασε σερβιέτες σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία: “Έμμηνος Ρύση με τον Σατανά”»! Οι άγιοι Πατέρες μας βεβαιώνουν πως ο άνθρωπος ο οποίος διαστρέφει συνειδητά το κακό σε καλό και αγαθό, δεν είναι απλά αμαρτωλός, αλλά γίνεται, όπως είχε γράψει ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς «μικρός διάβολος», διαβολοποιείται! Όποιος μπορεί να δει τη δαιμονική ενέργεια στους υπερασπιστές και προωθητές της ομοφυλοφιλίας και των φρικωδών εγκληματικών εκτρώσεων, θα συμφωνήσει με τον μεγάλο αυτό σύγχρονο άγιο και ομολογητή της Ορθοδοξίας!

Το άρθρο καταλήγει, καταδεικνύοντας την τρανταχτή αντίφαση της σέκτας: «Κι ενώ ο σατανάς τιμάται ως πρότυπο προς μίμηση και ως αιώνιος επαναστάτης που έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με τις αρχές, η θρησκευτική ομάδα πραγματοποιεί τελετές όπως: “Επίκληση στον Εωσφόρο και στη Λίλιθ”. Με κύριο στόχο ο εαυτός να βρίσκεται στο κέντρο πάντων»! Τα πραττόμενα της σέκτας αποκαλύπτουν τα ψεύδη της. Αν πράγματι ο Σατανάς είναι ανύπαρκτος ως οντότητα, τότε γιατί να τιμάται «ως πρότυπο προς μίμηση»; Επίσης τι νόημα έχουν οι τελετές, στις οποίες επικαλούνται ένα ανύπαρκτο όν; Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Για όλους τους δυστυχείς λάτρεις του χείριστου εχθρού του ανθρώπου, ο Σατανάς δεν είναι ανύπαρκτος. Είναι υπαρκτός, είναι «ο άρχων του κόσμου τούτου», (Ιωάν.12,31), και μάλιστα έχει πάρει τη θέση του Θεού στην ταραγμένη ψυχή τους! Οι περιρρέουσες απόψεις ότι υπάρχουν πολλές μορφές σατανισμού, (Ορθολογικός, Θεϊστικός, Αθεϊστικός κλπ), είναι τεχνητή παραπλάνηση, που προέρχεται από τον αποκρυφιστικό χώρο.

Περαίνοντας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της παραθρησκείας και του αποκρυφισμού στις τραγικές και αποκαλυπτικές ημέρες μας. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για την παράδοξη συμφιλίωση του σύγχρονου ανθρώπου με τον ολετήρα του τον Σατανά και την αλματώδη διάδοση της μιαρής λατρείας του, κυρίως στο χώρο των νέων. Ανησυχούμε επίσης για την ραγδαία αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας, η οποία αποτάσσεται πλέον το Χριστό και συντάσσεται με τον Εωσφόρο. Αγωνιούμε βλέποντας την τιτάνια προσπάθεια αφανών κύκλων, οι οποίοι προωθούν μεθόδους ακούσιας μύησης των παιδιών στο σατανισμό, μέσω παιχνιδιών, της μουσικής, της μόδας και του τρόπου ζωής. Διαπιστώνουμε με φρίκη την άλλοτε χριστιανική Ευρώπη να κλείνει ερμητικά την πόρτα στο Σωτήρα Χριστό και να την ανοίγει διάπλατα στο Σατανά. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι το φρικώδες παράδειγμα της Σουηδίας, να θέσει υπό την προστασία των νόμων και του κράτους τη σατανιστική σέκτα, είναι η απαρχή για την «σατανοποίηση» ολοκλήρου της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι το κακό δε θα αργήσει να έρθει και στην πατρίδα μας, αφού κάθε κακό που γεννιέται στην Ευρώπη έρχεται, (μάλλον το φέρνουν) και στην Ελλάδα! Το μόνο που μας απομένει είναι η απόλυτη προσήλωσή μας στον αρχηγό και τελειωτή της πίστεώς μας, το Λυτρωτή μας Χριστό (Εβρ.12,2), σε Αυτόν που νίκησε και συνέτριψε το Σατανά και δρομολόγησε την τελειωτική του καταστροφή, η οποία θα είναι και καταστροφή όσων τον ακολουθούν και τον λατρεύουν!

Πρόσφατα Άρθρα

O Εσπερινός της «Συγγνώμης» στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

O Εσπερινός της «Συγγνώμης» στην Καρδίτσα

22 Φεβρουαρίου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός...

Read more
Ο Εσπερινός της “Συγνώμης” στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός της “Συγνώμης” στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

22 Φεβρουαρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών και του συνόλου των κληρικών της πόλεως της Καλαμάτας, αλλά και της περιφέρειας, τελέσθηκε το...

Read more
Ιερέας στο Νοσοκομείο μετά από επίθεση αδέσποτων – Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;
Συνοπτικός

Ιερέας στο Νοσοκομείο μετά από επίθεση αδέσποτων – Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;

22 Φεβρουαρίου 2026

Στο Αγρίνιο ένας ιερέας κατέληξε στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων στην Παραβόλα. Ένα ακόμη περιστατικό που δυστυχώς...

Read more
O Εσπερινός της «Συγγνώμης» στη Ν. Ιωνία

Εκκλησία της Ελλάδος

O Εσπερινός της «Συγγνώμης» στη Ν. Ιωνία


22 Φεβρουαρίου 2026

Στον κατάμεστο από κλήρο και λαό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέσθηκε την Κυριακή της Τυροφάγου 22 Φεβρουαρίου...

Read more
O Εσπερινός της «Συγγνώμης» στην Αλεξανδρούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος

O Εσπερινός της «Συγγνώμης» στην Αλεξανδρούπολη

22 Φεβρουαρίου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 22 Φεβρουαρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, τελέσθηκε ο Α’...

Read more
Σε κατανυκτικό κλίμα ο ”Εσπερινός της Συγγνώμης” στη Σπάρτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Σε κατανυκτικό κλίμα ο ”Εσπερινός της Συγγνώμης” στη Σπάρτη

22 Φεβρουαρίου 2026

Με τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου  2026 για...

Read more
O Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Πάτρα
Εκκλησία της Ελλάδος

O Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Πάτρα

22 Φεβρουαρίου 2026

Σὲ κατανυκτικὸ κλῖμα ἐτελέσθη ὁ Α’ Κατανυκτικὸς Ἑσπερινός, στὸν μεγαλοπρεπῆ Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου Πατρῶν, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...

Read more
Μητροπολίτης Άρτης: “Η συγγνώμη απελευθερώνει καρδιές και ενώνει ψυχές”
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: “Η συγγνώμη απελευθερώνει καρδιές και ενώνει ψυχές”

22 Φεβρουαρίου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής, 22 Φεβρουαρίου 2026, ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτης ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος...

Read more
Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Βέροια

22 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή της Τυρινής το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως...

Read more
ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Ἡ ἀγωνία τοῦ Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών
Πνευματικές Διδαχές

Ἡ πνευματική νηστεία

22 Φεβρουαρίου 2026

   Ἡ ἀγάπη τοῦ Κυρίου μας,    προσφιλέστατοι Πατέρες καί ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,    ὁδήγησε καί πάλι τά βήματά μας...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

22 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ενοριακό Ιερό...

Read more
Κυριακή της Τυρινής στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή της Τυρινής στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής

22 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου (Τυρινής) το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγ. Πολυκάρπου στην Ι.Μ. Καισαριανής
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης: Ο ηρωικός επίσκοπος και μάρτυρας

22 Φεβρουαρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Στις 23 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης....

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Να επιλέξουμε μία αληθινή πρόταση ζωής »
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Να επιλέξουμε μία αληθινή πρόταση ζωής »

22 Φεβρουαρίου 2026

Στην όμορφη Λοκρίδα και στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου του χωριού Αγία Τριάδα, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ....

Read more
Ο Βάκχος ζει και βασιλεύει στο πρόσωπο του Εωσφόρου
Απόψεις - Γνώμες

Ο Βάκχος ζει και βασιλεύει στο πρόσωπο του Εωσφόρου

22 Φεβρουαρίου 2026

(Μια διαφορετική προσέγγιση των καρναβαλικών αθλιοτήτων) ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Εισερχόμαστε για μια ακόμη φορά, με τη χάρη...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ δύναμη τῆς συγγνώμης
Κηρύγματα

Ἡ δύναμη τῆς συγγνώμης

21 Φεβρουαρίου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου Γενικοῦ Διευθυντοῦ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος "Πα­ρά­ξε­να πρά­γμα­τα! ὁ ἄν­θρω­πος ἀ­πο­στρέ­φε­ται τόν ἀ­δελ­φό του,...

Γόρτυνος Ἰερεμία: “Πρόσεχε μήν σέ περιπλέξουν οἱ αἱρετικοί”

Γόρτυνος Ἰερεμίας: “Εἶναι σατανική πομπή τά καρναβάλια”

21 Φεβρουαρίου 2026
ΨΑΛΜΟΣ ΝΒ’ 52 Ο άφρων

«Η νηστεία ως οδός σωτηρίας του ανθρώπου»

21 Φεβρουαρίου 2026
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

«Ἀπέχουσι τόν μισθόν αὐτῶν» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

1 Μαρτίου 2025
Το προσωπείο της υποκρισίας

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου

1 Μαρτίου 2025
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Το μήνυμα της Κυριακής «Συγχωρητικότητα»

1 Μαρτίου 2025
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Κυριακή τῆς Συγγνώμης

16 Μαρτίου 2024
Το κλειδί του χαμένου Παραδείσου

Το κλειδί του χαμένου Παραδείσου

16 Μαρτίου 2024
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Κατήχησις εἰς τὴν Κυριακὴν τῆς Τυροφάγου

5 Μαρτίου 2022
Το κλειδί του χαμένου Παραδείσου

Τα όπλα του φωτός

14 Μαρτίου 2021
Οι δύο κήποι

Οι δύο κήποι

29 Φεβρουαρίου 2020
Στά ὅπλα!

Στά ὅπλα!

29 Φεβρουαρίου 2020
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

«Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε …»

28 Φεβρουαρίου 2020
«Οι νέοι φάκελοι θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου»

Οικογένεια και νηστεία

3 Απριλίου 2020
Ένας πανάρχαιος  ευεργετικός θεσμός

Ένας πανάρχαιος ευεργετικός θεσμός

10 Μαρτίου 2019
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

«Η νυξ προέκοψεν, η δε ημέρα ήγγικεν»

9 Μαρτίου 2019
“Στολήν θεοΰφαντον”

“Στολήν θεοΰφαντον”

9 Μαρτίου 2019
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Ὁμιλία τῆς Κυριακῆς τῆς Τυροφάγου (Ματθ.6,14-21)

9 Μαρτίου 2019
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Το μήνυμα της Κυριακής της Τυροφάγου

17 Φεβρουαρίου 2018
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Ἡ ἐπιστροφὴ στὸν Παράδεισο

16 Νοεμβρίου 2023
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Μή θησαυρίζετε ὑμῖν Θησαυρούς ἐπί τῆς γῆς

16 Νοεμβρίου 2023
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Ἀπό τό σκοτάδι στό φῶς

16 Νοεμβρίου 2023
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Πως να θησαυρίσουμε

22 Φεβρουαρίου 2017
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

16 Νοεμβρίου 2023
«Μή γίνεσθε ὥσπερ οἱ ὑποκριταί» – Κυριακή τῆς Τυρινῆς

Κυριακή της Τυρινής -«ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν»

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην πανήγυρι του Κελλίου των Ιωασαφαίων, στα Καυσοκαλύβια

Τουλάχιστον οχτώ κρούσματα κορονοϊού σε μονή του Αγίου Όρους

Σταθμοί της ιστορίας του πρωτοκορυφαίου θρόνου της Ορθοδοξίας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ας υπερασπιστούμε, την ειρήνη σε κάθε πτυχή της ζωής μας

Tα Εγκαίνια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου στα Αηδόνια Κορινθίας

Tα Εγκαίνια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου στα Αηδόνια Κορινθίας

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία εόρτασε την Σύναξη των οκτώ Αγίων της

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία εόρτασε την Σύναξη των οκτώ Αγίων της

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist