• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ο «Παππούλης» που επενέβη την κατάλληλη στιγμή – Συγκλονιστική μαρτυρία ενός μεγάλου ΘΎΜΑΤΟΣ!!!

in Πνευματικές Διδαχές
1 Ιουνίου 2016
byPoimin.gr Team
Ο «Παππούλης» που επενέβη την κατάλληλη στιγμή – Συγκλονιστική μαρτυρία ενός μεγάλου ΘΎΜΑΤΟΣ!!!
Share on FacebookShare on Twitter

..Υπηρετώ στο Πολεμικό Ναυτικό από το έτος 1992. Το έτος 1998 και ενώ ήμουν στο Αντιτορπιλικό «Νέαρχος», ξάφνου ένα πρωινό της 24ης Ιουλίου, καθώς ξύπνησα να αναλάβω υπηρεσία, δεν μπορούσα να κρατήσω όρθιο το κεφάλι μου, αλλά ούτε και να μιλήσω. Η γλώσσα μου έβγαινε συνέχεια έξω από το στόμα! Δεν μπορούσα να κρατήσω το στόμα μου στη σωστή του θέση! Ο γιατρός του πλοίου υπέθεσε πως ήταν μία μορφή βαριάς ψύξης και μου χορήγησε κάποια αντιψυκτική αλοιφή. Το θυμάμαι σαν τώρα. Θέλαμε δύο ημέρες να επιστρέψουμε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και βλέποντας το πρόβλημά μου να εξακολουθεί να επιμένει, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα «τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια μου».

Μόλις καταπλεύσαμε στο Ναύσταθμο, άρχισε ο προσωπικός μου Γολγοθάς. Κατευθείαν έτρεξα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Νευρολογικό. Ο εκεί νευρολόγος είχε μείνει άφωνος. Οι θεραπείες που μου έδινε ήταν αμέτρητες και χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως, το μοναδικό αποτέλεσμα ήταν να πηγαινοέρχομαι από το πλοίο μου στο Ν.Ν.Α. και να νοσηλεύομαι σε αυτό για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η κατάστασή μου είχε γίνει ανυπόφορη! Ψυχολογικά ήμουν χάλια. Ενώ πριν για τους φίλους μου ήμουν η ψυχή της παρέας, τώρα είχα μετατραπεί σε όνειδος και άτομο για να κοροϊδέψει και να γελάσει κανείς μαζί του. Περπατούσα στους δρόμους της Αθήνας και σαν μαγνήτης τραβούσα τα βλέμματα όλων των αγνώστων. Άλλωστε, αυτό πού είχα δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Τελικά ο γιατρός του Ναυτικού Νοσοκομείου έβγαλε την διάγνωση της ασθένειας που είχα, μετά από τρία χρόνια! Αφού με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε ότι πάσχω από «δυστονία τραχηλικών μυών» κι άρχισε τους πειραματισμούς του επάνω μου. Ειλικρινά σας γράφω πάτερ μου, έχω πάρει χάπια ναρκωτικά και ψυχωτικά πού αν ήμουν έμπορος ναρκωτικών, θα είχα τροφοδοτήσει ολόκληρη την Πλατεία Ομονοίας!

Το προσωπικό μου, όμως, αυτό δράμα το βίωνε και η οικογένειά μου. Ειδικά η μητέρα μου, που υπέφερε μαζί με μένα και έπασχε ίσως περισσότερο, αφού εκείνη την περίοδο είχαμε μάθει πως ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο έντερο. Τελικά νικήθηκε από την επάρατη νόσο και πέθανε τον Αύγουστο του 2001.

Εγώ συνέχιζα να μπαινοβγαίνω στο Νοσοκομείο, μάταια όμως. Άρχισα να γίνομαι αντικείμενο χλευασμού από τον ίδιο μου το γιατρό… Οι συνεχείς νοσηλείες στο Ν.Ν.Α. και η ταλαιπωρία με οδήγησαν στην απομόνωση και μάλιστα περνούσε από το μυαλό μου και η σκέψη της αυτοκτονίας. Η πίστη μου όμως στο Θεό δεν με εγκατέλειπε. Η σχέση μου με την Εκκλησία ήταν αρκετά καλή. Μικρός πήγαινα στο Ιερό και βοηθούσα τον ιερέα. Αργότερα στάθηκα στο ψαλτήρι κι όποτε ήθελε ψάλτη ο παπάς του χωριού, ερχόταν στο σπίτι και ξεκινούσαμε μαζί για την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πού είναι η Μητρόπολη των Ερυθρών. Ήθελα να ακολουθήσω την Ιεροσύνη και φοίτησα μάλιστα ένα έτος στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Μετά έδωσα εξετάσεις για το Ναυτικό, αλλά ποτέ δεν ξέχασα την Εκκλησία. Σχεδόν όλους τους Αγίους τους γνώριζα. Τον Άγιο Θεράποντα, όμως, δεν τον είχα ακούσει ποτέ.

Και εδώ αρχίζει η επέμβαση του «παππούλη μου», του Αγίου Θεράποντα. Οργισμένος για ό,τι μου έχει συμβεί, πήγα μία μέρα στην εικόνα της Ευαγγελίστριας και θυμάμαι Της είπα επί λέξει: «Σε ψάλλω τόσα χρόνια, χωρίς να ζητήσω δραχμή και χωρίς να υπολογίζω αν είμαι κουρασμένος ή όχι, κι αυτό είναι το δώρο που μου δίνεις; Ξέρω ότι με ακούς. Κάνε ό,τι είναι να κάνεις και πάρε αυτή την αρρώστια από πάνω μου επιτέλους, γιατί, – σου το λέω – θα αυτοκτονήσω»!! Κι έφυγα από το Ναό.

Το απόγευμα της Κυριακής πήρα το λεωφορείο της γραμμής για την Αθήνα, για να πάω στο σπίτι που είχα νοικιάσει στην Πλατεία Βικτωρίας. Το ίδιο βράδυ επιδεινώθηκε η κατάστασή μου κι η γλώσσα έκανε οίδημα και βγήκε στο ύψος του σαγονιού! Το στόμα στράβωσε και άλλο, λες και είχα πάθει εγκεφαλικό. το δε κεφάλι έτρεμε. Νοσηλεύτηκα έκτακτα με ασθενοφόρο, για πολλοστή φορά στο Ν.Ν.Α. και είχα πλέον αποφασίσει να πηδήξω από κάποιο μπαλκόνι του Νοσοκομείου και να δώσω ένα τέλος στην όλη υπόθεση.

Το ίδιο βράδυ κι ενώ κοιμόμουν, άκουγα ένα όνομα που μου συστηνόταν, αλλά δεν μπορούσα να το προσδιορίσω ακριβώς. Σεραπίων, Θεραπειών, Θεράπων… κάπως έτσι! Την επομένη ημέρα κλείνω ραντεβού με τον Νευροχειρουργό του «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Αθανάσιο Λεβέντη. Αφού με εξέτασε με παρέπεμψε στον κ. Δαμιανό Σακκά, διευθυντή – νευροχειρουργό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Είναι εκείνος που κάνει επεμβάσεις στον εγκέφαλο, τοποθετώντας ένα μικροτσίπ και πολλοί ανάπηροι συνάνθρωποί μας στέκονται στα πόδια τους.

Μόλις με εξέτασε, μου είπε ότι μόνος τρόπος για να θεραπευτώ σε ποσοστό 60% ήταν να ήμουν ο πρώτος ασθενής εδώ στην Ελλάδα πού θα μου γινόταν η εμφύτευση αυτή στο κεφάλι. Τρελάθηκα… Έχασα πραγματικά τον κόσμο! Σαν κάποιος να μου τράβηξε όλη τη Γη και έπεφτα στο κενό της Κολάσεως. Έφυγα από το ιατρείο του έχοντας πεισθεί ότι ήμουν πλέον καταδικασμένος και ότι δεν υπήρχε πλέον σωτηρία για μένα.

Γύρω στις αρχές του Μαΐου είδα ένα όνειρο: Κόσμος πολύς μαζεμένος στη σειρά περίμεναν κάτι έξω από μία πόρτα, πού έμοιαζε με σπηλιά. Εγώ δεν ήξερα τι ήθελα εκεί και πως βρέθηκα. Απλά, κοιτούσα. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών κάτι περίμεναν. Ξάφνου ένας γεράκος, πού βρισκόταν δίπλα μου, σκόνταψε πάνω στο πεζούλι και πήγε να πέσει. με μία απότομη κίνηση που έκανα, τον έπιασα, έκοψα την φόρα και τον βοήθησα να ακουμπήσει στο πεζούλι. Ένας ιερωμένος με αρχιερατικά άμφια, αδύνατος στην όψη και με άσπρη πυκνή μακριά γενειάδα και άσπρα μαλλιά, πυκνά και μακριά με πλησίασε και μου είπε: «Άσε παιδί μου, θα τον αναλάβω εγώ τον παππού». Κι έσκυψε και τον σήκωσε. Θυμάμαι ήταν ψηλός και με χαρακτηριστικό ήρεμο βλέμμα. Με ξαναπλησιάζει κρατώντας κάτι (σαν ψωμί – σαν πέτρα, στρογγυλό πάντως ήταν) με τα δύο του τα χέρια και αφού το χώρισε στα δύο, το ένα κομμάτι μου το έδωσε στο χέρι, και το άλλο με μία απότομη κίνηση, μου το έβαλε στο στόμα.

Μετά, έβαλε το αριστερό του χέρι πάνω στο κεφάλι μου και το δεξί του χέρι κάτω από το σαγόνι μου και απότομα μου σήκωσε το κεφάλι. Μου είπε: «Παιδί μου, είμαι ο Άγιος Θεράπων και με στέλνει σε εσένα η Παναγία, για να σε βοηθήσω. Από εδώ και στο εξής θα σε αναλάβω εγώ. Ό,τι θέλεις, σε εμένα θα έρχεσαι να το λες. Γιορτάζω στις 14 Μαΐου»!! Το πρωί που ξύπνησα, το πρόβλημα είχε μειωθεί κατά 70 %! Γεμάτος χαρά τηλεφωνώ στη μητέρα μου και της είπα αυτό που μου συνέβη με τη χάρη του Αγίου. Μετά, αφού το πρόβλημα είχε μειωθεί, πήγα στον κ. Σακκά πού με σύστησε σε ένα γιατρό στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, τον κ. Τάγαρη, ο οποίος μου κάνει μία απλή συντήρηση ανά τρίμηνο. Χάρη στον Άγιο Θεράποντα μπορώ και μιλάω, μπορώ να κινούμαι πάλι στον κόσμο και το κυριότερο, επέστρεψα στην ζωή!

Ό Άγιος όμως συνέχιζε και έκανε την «δική του θεραπεία» σε εμένα. Μόλις άρχισα να επισκέπτομαι τον κ. Τάγαρη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, η παρουσία του Αγίου γινόταν όλο και περισσότερο έντονη στη ζωή μου. Επί μία εβδομάδα ερχόταν στο δωμάτιό μου κι αισθανόμουν τα χεράκια του να πιάνουν το κεφάλι μου και να το κινούν δεξιά – αριστερά, όπως οι φυσιοθεραπευτές. Μάλιστα, ξύπναγα και μέσα στο σκοτάδι του δωματίου τον ρώταγα: «Εσύ είσαι, Άγιε Θεράποντα»; Κι απαντούσε: «Ναι, παιδί μου». Και του ξανάλεγα: «Μισό λεπτό να σηκωθώ, για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα». Και ξανακαθόμουν στο κρεβάτι και επί μία ώρα για μία εβδομάδα, από τις 04:00 έως τις 05:00 τα ξημερώματα, μου χάριζε την υγεία ο παππούλης μου! Μετά, μόλις ανακάλυψα την εικόνα του, διαπίστωσα πως ήταν ολόιδιος με εκείνον πού είχα δει! Ο Άγιος Θεράποντας είναι ο παππούλης μου, το φιλαράκι μου, ο προστάτης μου, είναι τα πάντα για εμένα και προπάντων ο γιατρός μου!

Μάλιστα, όταν με ρωτούν κάποιοι συνάδελφοι και φίλοι πως θεραπεύτηκα, δεν το κρύβω και το φωνάζω: Πήγα σε πολλούς γιατρούς, αλλά ένας Ιατρός που δεν τον ήξερα, ήρθε και με βρήκε και με έκανε τελείως καλά, ο Άγιος Θεράπων. Ό,τι άλλο να γράφω για την ευεργεσία του Παντοδύναμου Τριαδικού Θεού και τη δύναμη της μεσιτείας της Θεοτόκου και των Αγίων, ειδικότερα του Αγίου Ιερομάρτυρα Θεράποντα του Θαυματουργού, νομίζω είναι περιττό….

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή

18 Μαΐου 2026

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαΐου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κουλεντίων Μονεμβασίας,...

Read more
Ἐκδήλωση Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου: «Ἀπό τήν Στάχτη στό Φῶς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐκδήλωση Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου: «Ἀπό τήν Στάχτη στό Φῶς»

18 Μαΐου 2026

Τήν Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, στίς 8 τό βράδυ πραγματοποιήθηκε στήν Παπαχαραλάμπειο αἴθουσα τῆς Ναυπάκτου ἐκδήλωση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ἡ...

Read more
Εκδήλωση Λήξης Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση Λήξης Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

18 Μαΐου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Κυριακής 17 Μαΐου 2026, η εκδήλωση λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως...

Read more
Ο Πρέσβης της Ισπανίας  στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πρέσβης της Ισπανίας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

18 Μαΐου 2026

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πραγματοποίησε, το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου ε.έ., ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα,...

Read more
205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος

205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων

18 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτετσίου Αρκαδίας, με αφορμή την 205η...

Read more
Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα

18 Μαΐου 2026

Την Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου

18 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  πραγματοποιήθηκε,χθες,17/5, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του...

Read more
Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Πανηγυρίστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης, εορτή που είχε καθιερωθεί...

Read more
Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα

18 Μαΐου 2026

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην όμορφη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων  επί...

Read more
Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του
Εκκλησία της Ελλάδος

Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του

18 Μαΐου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου ε.έ. δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 και στις 07:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του Ανωτέρου Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού...

Read more
Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

17 Μαΐου 2026

Με επίκεντρο την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, που εορτάζει την συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων,...

Read more
Περίπλους του Αγίου Όρους με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Περίπλους του Αγίου Όρους με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας

17 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας διοργάνωσε με επιτυχία τον...

Read more
Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μάρκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μάρκου

17 Μαΐου 2026

Την Κυριακή του Τυφλού, 17 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε...

Read more
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ

17 Μαΐου 2026

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2026, πραγματοποιήθηκε η ενδέκατη προσκυνηματική διαδρομή, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με επικεφαλής των 2.500...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Συναξάρι 24ης Μαῒου – Κυριακή ΣΤ΄ ἀπό τοῦ Πάσχα, τοῦ Τυφλοῦ
Κηρύγματα

«Δεν θα νικήσουν οι διάβολοι, αλλά ο Χριστός»

24 Μαΐου 2025

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή του τυφλού 24/5/2020 «Δεν θα νικήσουν οι διάβολοι, αλλά ο Χριστός» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Αρχιμανδρίτου...

“Ω κακίας υπερβολή”

Θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε στο Φως του Χριστού;

24 Μαΐου 2025
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Θέλεις λοιπόν να δεις τον Θεό; Έρχου και ίδε

24 Μαΐου 2025
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

24 Μαΐου 2025
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού – Προσοχή στα μάτια μας!

8 Ιουνίου 2024
“Ω κακίας υπερβολή”

Ὁ τυφλὸς βλέπει

28 Μαΐου 2022
Μεγάλη η πίστις των Ορθοδόξων

«Μὴ καὶ ἡμεῖς τυφλοί ἐσμεν;»

2 Ιουνίου 2019
“Ω κακίας υπερβολή”

«Ραββί, τὶς ἥμαρτεν, οὗτος ἤ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῆ;»

1 Ιουνίου 2019
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Κυριακής του Τυφλού: Ιδιοτελείς γονείς

3 Απριλίου 2020
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή του Τυφλού (Απόστολος)

1 Ιουνίου 2019
Ομολογώντας τον Ιησού Χριστό

Το μήνυμα της Κυριακής του Τυφλού

1 Ιουνίου 2019
Μεγάλη η πίστις των Ορθοδόξων

«Ὠμμάτωσας Κύριε, Τυφλὸν ἐκ μήτρας γεγεννημένον»

1 Ιουνίου 2019
“Ω κακίας υπερβολή”

Σὺ τῶν ἐν σκότει, τὸ φῶς τὸ ὑπέρλαμπρον

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Του Τυφλού ΣΤ΄Κυριακή του Πάσχα

12 Μαΐου 2018

Κυριακή τοῦ Τυφλοῦ

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω κακίας υπερβολή”

Ομιλία στον εκ γενετής τυφλό

12 Μαΐου 2018
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

Κυριακή τοῦ ἐκ γενετῆς τυφλοῦ (Ἅγ. Ἰωάννης Χρυσόστομος)

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

«Ο Χριστός το φως του κόσμου»

12 Μαΐου 2018

Κυριακή του Τυφλού (Ιωαν. Θ΄ 1-38)

12 Μαΐου 2018
Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα

«Εμέ δει εργάζεσθαι τά έργα του πέμψαντός με, έως ημέρα εστίν, έρχεται νύξ, ότε ουδείς δύναται εργάζεσθαι».

12 Μαΐου 2018
Next Post
Άγιος Πορφύριος: Μοναστήρι είναι και το σπίτι σου, αν θες

«Ο Θεός μου είπε να σου το πω» (Άγιος Πορφύριος)

ΦΟΒΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ της Παναγίας της Παραμυθίας – Επώνυμες Μαρτυρίες

ΦΟΒΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ της Παναγίας της Παραμυθίας - Επώνυμες Μαρτυρίες

Οικουμενικές Σύνοδοι: η έκφραση της αληθείας της Εκκλησίας

Οικουμενικές Σύνοδοι: η έκφραση της αληθείας της Εκκλησίας

Το χειρουργείο των Αγγέλων – Ένα Συγκλονιστικό Θαυμαστό Γεγονός

Το χειρουργείο των Αγγέλων - Ένα Συγκλονιστικό Θαυμαστό Γεγονός

Γέροντας Ιωσήφ – Περί Θείου Ζήλου

Γέροντας Ιωσήφ - Περί ενεργείας της Θείας Χάριτος

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist