• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Ο κληρικός είναι το εκούσιο εξιλαστήριο θύμα σε κοινωνίες ενοχικές αλλά αμετανόητες»

in Εκκλησία της Ελλάδος
6 Δεκεμβρίου 2023
byPoimin.gr Team
«Ο κληρικός είναι το εκούσιο εξιλαστήριο θύμα σε κοινωνίες ενοχικές αλλά αμετανόητες»
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών, ανάμεσά τους και πολλών μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Λαμίας,  τελέσθηκε σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της ομωνύμου Ενορίας της πόλεως Λαμίας.

          Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, π. Δαμασκηνού Καρδαρά, παρουσία του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη και του πνευματικού του πατέρα, Αρχιμ. π. Ιερεμία Ξαγάρα, επίσης αδελφού της Ιεράς Μονής.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Ο νέος Διάκονος π. Δαμασκηνός στον σύντομο και γεμάτο συγκίνηση λόγο του, αναφέρθηκε στους βασικούς σταθμούς της ζωής του, με ιδιαίτερη έμφαση στα μαθητικά του χρόνια και στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, από όπου και αποφοίτησε, αλλά και ακολούθως στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, της οποίας τυγχάνει Πτυχιούχος.

          Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής π. Γερμανό, τον Πνευματικό του Πατέρα π. Ιερεμία και όλη την Αδελφότητα της Μονής Αγάθωνος και όλους όσους εστήριξαν την επιλογή του και με λόγια ευγνωμοσύνης και άπειρου υιικού σεβασμού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και Πατέρα του κ. Συμεών για την πολλή του πατρική αγάπη, με την οποία τον περιέβαλε και τον περιβάλλει, εκζητώντας τις ευχές όλων.

           Ο Σεβασμιώτατος στον πατρικό του λόγο προς τον μοναχό π. Δαμασκηνό τόνισε:

          «Χαίρομαι που αυτό το ταξίδι το ξεκίνησες με ευχαριστία και με ευγνωμοσύνη κι ο Θεός προβλέποντας αυτή σου την ευχαριστιακή διάθεση, αυτό σου το ήθος, την καλοσύνη σου, αυτή την παιδικότητα που έχεις, έστω και αν είσαι ώριμος στην ηλικία, προσβλέποντας λοιπόν και προβλέποντας ο Παντογνώστης Κύριος, σου επεφύλαξε ευλογίες και δώρα για να ξεκινήσεις αυτό το δρόμο.

Η πρώτη και μεγάλη ευλογία είναι ότι ανήκει στη μεγάλη μάντρα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι Αγαθωνίτης. Είδες ότι πρόσφατα η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί αυτόν Ιερά  Σύνοδος κατέταξε στις 14 Ιουνίου του 2022 τον Όσιο Βησσαρίωνα στην Δέλτο των Αγίων. Αλλά πώς τον κατέταξε; Όχι απλώς, ο Όσιος Βησσαρίων, αλλά ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και για την Μονή και για τον τόπο μας. Σ αυτή λοιπόν τη χορεία των Αγαθωνιτών Πατέρων συγκαταλέγεσαι κι αυτό φυσικά δεν είναι αφορμή καυχήσεως αλλά είναι βατήρας ευθύνης, για να αποδειχθείς άξιος αυτής της αγαθωνίτικης παραδόσεως. Και η παρουσία άλλωστε σήμερα εδώ του Αγίου Καθηγουμένου, αγαπητού εν Χριστώ αδελφού κ. Γερμανού και του πνευματικού σου πατρός, π. Ιερεμία, ήρθε να επισφραγίσει και να επιβεβαιώσει αυτή σου την αποστολή. Να είσαι πάντοτε στη ζωή σου, σε όποια διακονία κι αν έχεις μέσα στην Εκκλησία, ένας αγαθωνίτης μοναχός, να έχεις την αναφορά σου στην Παναγία την Αγαθωνίτισσα, στον Όσιο Αγάθωνα, στον Όσιο Βησσαρίωνα, στον μακαριστό Γέροντα Δαμασκηνό, τον οποίο σήμερα ιδιαιτέρως ενθυμούμεθα, τον καθηγούμενο Δαμασκηνό Ζαχαράκη, στον μακαριστό καθηγούμενο Γερμανό, τον παπά Ανυπόμονο, τον θρυλικό καθηγούμενο των αγώνων και της δικαιοσύνης, αλλά και όλους τους πατέρες που μέσα στο διάβα των αιώνων της ιστορίας της Μονής έδωσαν την καλή μαρτυρία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Σου επιφύλαξε όμως η χάρις του Θεού και άλλα δώρα: σε περιστοιχίζουν εκλεκτοί Πατέρες, χειροτονείσαι στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας, εμβληματικό ναό της Μητροπόλεως μας και χειροτονείσαι την μέρα της εορτής, γιατί σήμερα συνεορτάζουμε μαζί με την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, του οποίου φέρεις το όνομα, αλλά και τον σπουδαίο Εθνομάρτυρα, Νεομάρτυρα και Ιερομάρτυρα τον Άγιο Σεραφείμ, Επίσκοπο Φαναριού και Νεοχωρίου. Από όλους αυτούς τους Αγίους έχεις ανάγκη να εμπνευστείς, να πάρεις μηνύματα, προτάγματα και να ακολουθήσεις τα βήματά τους, διότι και την μαρτυρία, τη γενναιότητα και τη λεβεντιά της Αγίας Βαρβάρας έχεις ανάγκη στο δρόμο σου και την πιστότητα στην παράδοση και στο χρέος απέναντι στην Εκκλησία και στην πατρίδα του Αγίου Σεραφείμ. Έχεις ανάγκη να λάβεις μαζί σου και την ακρίβεια στη δογματική πίστη, στην ορθοδοξία και στην ορθοπραξία του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, αλλά και τον τρόπο έκφρασης αυτής της πίστης μέσα από την τέχνη, τη φιλοκαλία και την ομορφιά έχεις επίσης μεγάλη ανάγκη στη ζωή σου.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ανάμεσα στα έργα του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού υπάρχουν έργα γνωστά και υπάρχουν έργα άγνωστα. Τη σημερινή ημέρα θα σου χαρίσω κι αυτό θα είναι το δώρο για τη χειροτονία σου, θα σου χαρίσω το Εγκώμιο του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στην Αγία Βαρβάρα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός εγκωμίασε την Αγία Βαρβάρα. Ο 12ος  αγιολογικός του λόγος είναι ένα Εγκώμιο στην Αγία Βαρβάρα. Μιλάει με πολλή αγάπη για το πρόσωπο της Μάρτυρος, μιλάει με πολύ θαυμασμό, μας μεταφέρει σχεδόν σαν να είναι ένας σύγχρονος σεναριογράφος και σκηνοθέτης τολμώ να πω, και διευθυντής φωτογραφίας το σκηνικό του Μαρτυρίου της, λεπτό προς λεπτό, περιγράφοντας και ερμηνεύοντας και θεολογώντας σε κάθε στιγμιότυπο αυτής της μαρτυρικής της πορείας. Εκ Πνεύματος Αγίου φωτισμένος από το Θεό, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός μας παραδίδει τις προσευχές της Αγίας την ώρα του Μαρτυρίου, το πώς η Αγία Βαρβάρα προσευχήθηκε την ώρα που θυσιαζόταν άδικα, την ώρα που κατακρεουργείτο, την ώρα που έδινε τη ζωή της σαν κακούργος κι εγκληματίας, χωρίς να έχει αδικήσει, χωρίς να έχει πειράξει, χωρίς να έχει βλάψει κανέναν. Η Αγία την ώρα του μαρτυρίου συγχωρεί, η Αγία την ώρα του μαρτυρίου αγαπά, η Αγία την ώρα του μαρτυρίου το πιο φοβερό και συγκλονιστικό σκανδαλίζεται και λυπάται από το κατάντημα των βασανιστών της, των διωκτών της, στενοχωρείται γιατί θα χάσουν την αιώνια ζωή, στεναχωρείται και θλίβεται, γιατί θα χάσουν την Αιώνια Βασιλεία, την αιώνια τρυφή, αλλά συγχρόνως προσεύχεται και για σένα η Αγία Βαρβάρα, προσεύχεται για όλους μας. Την ώρα του Μαρτυρίου της μας παραδίδει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ότι προσευχόταν και δεόταν στο Θεό να δίνει μεγάλη παρρησία, να δίνει μεγάλη παρηγορία η αγάπη του Θεού σε όσους θα τιμούν το Μαρτύριο της μέσα στους αιώνες, σε όσους τιμούν τη μνήμη της μέσα στους αιώνες, όχι γιατί η ίδια είχε ανάγκη μιας εγωιστικής ικανοποιήσεως από την τιμή των ανθρώπων, αλλά γιατί ήξερε ότι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να τιμούμε τους Αγίους, οι άνθρωποι εμείς οι ταλαίπωροι, έχουμε ανάγκη να προστρέχουμε τους Αγίους.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός παρακαλεί την Αγία Βαρβάρα, της προσφέρει τις αδυναμίες του, της προσφέρει τις ελλείψεις του, της προσφέρει την ταπείνωση του, της προσφέρει τα χτυπήματα του βίου αυτού, διότι η ζωή μας, π. Δαμασκηνέ, είναι δεδομένο ότι δεν είναι βίος ανθόσπαρτος, δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Σήμερα όλοι θα αναφωνήσουν το «Άξιος», θα σε χειροκροτήσουν, αλλά ενδεχομένως αύριο μπορεί κάποιοι να σε σταυρώσουν, κάποιοι να σε λιθοβολήσουν, κάποιοι να σε παρεξηγήσουν, κάποιοι να μην σε κατανοήσουν. Έτσι είναι η ζωή του ιερέα, έτσι είναι η ζωή του κληρικού και πολύ περισσότερο του Επισκόπου μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Ο κληρικός είναι το αλεξικέραυνο που δέχεται πάνω του όλους τους κεραυνούς, ο κληρικός είναι ο κυματοθραύστης που δέχεται όλα τα κύματα, ο κληρικός είναι το εκούσιο εξιλαστήριο θύμα και ιδιαίτερα για κοινωνίες ενοχικές, οι οποίες δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη και το βάρος της μετανοίας, την πρόκληση της μετανοίας και προτιμούν τη μετάθεση των ευθυνών προκειμένου να εθελοτυφλούν μπροστά στα προτάγματα της ζωής.

Εσύ, π. Δαμασκηνέ, δεν θα επηρεαστείς από όλα αυτά. Εσύ σήμερα καλείσαι όχι για τα ανθρώπινα, αλλά για τα θεϊκά. Σήμερα προσκαλείσαι όχι να βλέπεις στις έριδες, στους ψιθυρισμούς, στα μικροσυμφέροντα, στις μικρότητες αυτού του κόσμου, αλλά εσύ θα βλέπεις το μεγαλείο του Θεού, θα βλέπεις το μεγαλείο της αγάπης του Θεού που εσένα ένα καλό παιδί σε εξέλεξε, σε διάλεξε ως αγαθό ισραηλίτη, σε διάλεξε, για να σε φέρει στην Αγία Τράπεζα, στο Θυσιαστήριο να σε κάνει διάκονο της Εκκλησίας, διάκονο του Θεού και διάκονο του ανθρώπου.

Αυτή την τιμή και την ευλογία θα έχεις πάντοτε μέσα στην καρδιά σου και αυτό δεν σε γεμίζει ευτυχία και δύναμη, με αυτό θα σκουπίζεις τα δάκρυά σου, με την αγάπη του Θεού και όποτε θλίβεσαι, δύο πράγματα να ενθυμείσαι. Πρώτον θα ενθυμείσαι ότι ο Θεός σε αγαπά, ότι ο Θεός σε αγαπά σκανδαλιστικά, όπως μας αγαπά όλους όπως έλεγε ένας μεγάλος θεολόγος: «Είναι τρελλή η αγάπη του Θεού». Η αγάπη του Θεού είναι μωρία για τους κοσμικούς, είναι σκάνδαλο για αυτούς που είναι μακριά από την Εκκλησία, θα ενθυμείσαι τον Εσταυρωμένο που είναι εκεί για σένα, που σε αγαπά, που σταυρώθηκε για σένα και θα τρέχεις να ακουμπάς και να ξεκουράζεσαι πάνω στις πληγές του Εσταυρωμένου. Επίσης, όσες φορές και αν δυσκολευτείς στη διακονία σου, θα υπάρξουν εντάσεις, πικρίες, δυσκολίες, θα υπάρξουν προβλήματα, μέσα στην ζωή είναι όλα αυτά, να ξέρεις ότι έχεις μια αγκαλιά που σε περιμένει κι αυτή είναι η αγκαλιά του Επισκόπους σου. Εδώ θα έρχεσαι να ξεκουράζεσαι και να παίρνεις δύναμη, για να συνεχίζεις εσύ και εγώ και όλοι μαζί να συνεχίζουμε τον αγώνα της πίστεως, την ομολογία του Ευαγγελίου και τη διακονία των αδελφών μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διακονούμε ανεξαρτήτως, απροϋποθέτως, απροκαταλήπτως, δεν θα μας επηρεάσουν οι αδυναμίες των ανθρώπων. Όποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την αγάπη μας και δεν είναι έτοιμος για αυτήν, θα τον σεβαστούμε, θα τον κατανοήσουμε, αλλά δεν θα κάνουμε έκπτωση στην αγάπη. Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε, γιατί η μοναδική μας αποστολή είναι μόνο αυτή. Μία αποστολή έχουμε στον κόσμο, μονάχα να αγαπούμε. Μία εξουσία, την εξουσία της αγάπης. Μία δύναμη, τη δύναμη της αγάπης».

Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Δαμασκηνού, σύσσωμου του εκκλησιάσματος αναφωνούντος την ιαχή και την ευχή «Άξιος»!

Τέλος, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Δαμασκηνός δέχθηκε τις ευχές όλων για την από Θεού δύναμη στην νέα του διακονία και ζωή.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Αμοργός τίμησε το άξιο τέκνο της! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

21 Ιουλίου 2026

Ενα 6σέλιδο αφιέρωμα στον εμβληματικό πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό φιλοξενεί η «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Με...

Read more
Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία
Εκκλησία της Ελλάδος

Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

21 Ιουλίου 2026

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 21-7-2026, αντιπρο­σω­πεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήμα­τος Καλαμάτας...

Read more
Ἐκδημία Ἱερέως π. Χρήστου Τσεβᾶ
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ευθυμίου

21 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Γεωργίου Ευθυμίου, τέως Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου...

Read more
Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λευκόχωμα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λευκόχωμα

21 Ιουλίου 2026

Την μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη τίμησε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 η Εκκλησία μας. Στην Ιερά Μητρόπολή μας...

Read more
«Ο Χριστός ποιμαίνει τον λαό Του, διά των Αγίων»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός ποιμαίνει τον λαό Του, διά των Αγίων»

21 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, το πρωΐ, επί τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Ραδοβισδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Η Λάρισα τίμησε τον Προφήτη Ηλία και προσευχήθηκε για την αποκατάσταση των δικαίων της Κύπρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λάρισα τίμησε τον Προφήτη Ηλία και προσευχήθηκε για την αποκατάσταση των δικαίων της Κύπρου

21 Ιουλίου 2026

Κέντρο της τιμής προς τον πύρινο Προφήτη Ηλία, αποτέλεσε την ημέρα της Εορτής του ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη Λάρισα....

Read more
Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στη Μελίτη Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στη Μελίτη Φλώρινας

21 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μελίτης Φλώρινας τελέστηκαν...

Read more
«Χρειαζόμαστε σήμερα προφητικές φωνές»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Χρειαζόμαστε σήμερα προφητικές φωνές»

21 Ιουλίου 2026

Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επι τη εορτή του Προφήτου...

Read more
Η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη

21 Ιουλίου 2026

 Με ιδιαίτερα λαμπρότητα, εορτάσθηκε η μνήμη του αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τους δύο ιστορικούς ενοριακούς...

Read more
Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της...

Read more
31 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Εκκλησία της Ελλάδος

31 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

21 Ιουλίου 2026

Τήν Δευτέρα, 20 Ἰουλίου 2026, ἑορτή τοῦ Προφήτου Ἠλιοῦ τοῦ Θεσβίτου, πανηγύρισε τό ὁμώνυμο Παρεκκλήσιο πού βρίσκεται στήν κορυφή τοῦ...

Read more
«Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία»

21 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων...

Read more
Ο ψάλτης ως λειτουργός
Ελλάδα Κόσμος

Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

21 Ιουλίου 2026

Με την εκλογή του Σπύρου Παυλάκη στην προεδρία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και τη συγκρότηση...

Read more
Η Μητρόπολη Μαντινείας τίμησε τον Άγιο Ωφέλιμο Επίσκοπο Τεγέας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μητρόπολη Μαντινείας τίμησε τον Άγιο Ωφέλιμο Επίσκοπο Τεγέας

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας εόρτασε χθες, Κυριακή 19 Ιουλίου, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Η Ι.Μ. Κίτρους σε έκθεση-φεστιβάλ στην Σερβία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Η Ι.Μ. Κίτρους σε έκθεση-φεστιβάλ στην Σερβία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων

Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων

Ο Γέροντας Νεκτάριος αύριο θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

Ο Γέροντας Νεκτάριος τον Δεκέμβριο στην Αθήνα για ομιλίες

Ενθουσιασμός και συγκίνηση από την παράσταση «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» στην Άμφισσα

Ενθουσιασμός και συγκίνηση από την παράσταση «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» στην Άμφισσα

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Νικολάου στην Άρτα

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Νικολάου στην Άρτα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist