• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Ο κληρικός είναι το εκούσιο εξιλαστήριο θύμα σε κοινωνίες ενοχικές αλλά αμετανόητες»

in Εκκλησία της Ελλάδος
6 Δεκεμβρίου 2023
byPoimin.gr Team
«Ο κληρικός είναι το εκούσιο εξιλαστήριο θύμα σε κοινωνίες ενοχικές αλλά αμετανόητες»
Share on FacebookShare on Twitter

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών, ανάμεσά τους και πολλών μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Λαμίας,  τελέσθηκε σήμερα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της ομωνύμου Ενορίας της πόλεως Λαμίας.

          Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, π. Δαμασκηνού Καρδαρά, παρουσία του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη και του πνευματικού του πατέρα, Αρχιμ. π. Ιερεμία Ξαγάρα, επίσης αδελφού της Ιεράς Μονής.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Ο νέος Διάκονος π. Δαμασκηνός στον σύντομο και γεμάτο συγκίνηση λόγο του, αναφέρθηκε στους βασικούς σταθμούς της ζωής του, με ιδιαίτερη έμφαση στα μαθητικά του χρόνια και στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, από όπου και αποφοίτησε, αλλά και ακολούθως στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, της οποίας τυγχάνει Πτυχιούχος.

          Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής π. Γερμανό, τον Πνευματικό του Πατέρα π. Ιερεμία και όλη την Αδελφότητα της Μονής Αγάθωνος και όλους όσους εστήριξαν την επιλογή του και με λόγια ευγνωμοσύνης και άπειρου υιικού σεβασμού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και Πατέρα του κ. Συμεών για την πολλή του πατρική αγάπη, με την οποία τον περιέβαλε και τον περιβάλλει, εκζητώντας τις ευχές όλων.

           Ο Σεβασμιώτατος στον πατρικό του λόγο προς τον μοναχό π. Δαμασκηνό τόνισε:

          «Χαίρομαι που αυτό το ταξίδι το ξεκίνησες με ευχαριστία και με ευγνωμοσύνη κι ο Θεός προβλέποντας αυτή σου την ευχαριστιακή διάθεση, αυτό σου το ήθος, την καλοσύνη σου, αυτή την παιδικότητα που έχεις, έστω και αν είσαι ώριμος στην ηλικία, προσβλέποντας λοιπόν και προβλέποντας ο Παντογνώστης Κύριος, σου επεφύλαξε ευλογίες και δώρα για να ξεκινήσεις αυτό το δρόμο.

Η πρώτη και μεγάλη ευλογία είναι ότι ανήκει στη μεγάλη μάντρα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι Αγαθωνίτης. Είδες ότι πρόσφατα η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί αυτόν Ιερά  Σύνοδος κατέταξε στις 14 Ιουνίου του 2022 τον Όσιο Βησσαρίωνα στην Δέλτο των Αγίων. Αλλά πώς τον κατέταξε; Όχι απλώς, ο Όσιος Βησσαρίων, αλλά ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και για την Μονή και για τον τόπο μας. Σ αυτή λοιπόν τη χορεία των Αγαθωνιτών Πατέρων συγκαταλέγεσαι κι αυτό φυσικά δεν είναι αφορμή καυχήσεως αλλά είναι βατήρας ευθύνης, για να αποδειχθείς άξιος αυτής της αγαθωνίτικης παραδόσεως. Και η παρουσία άλλωστε σήμερα εδώ του Αγίου Καθηγουμένου, αγαπητού εν Χριστώ αδελφού κ. Γερμανού και του πνευματικού σου πατρός, π. Ιερεμία, ήρθε να επισφραγίσει και να επιβεβαιώσει αυτή σου την αποστολή. Να είσαι πάντοτε στη ζωή σου, σε όποια διακονία κι αν έχεις μέσα στην Εκκλησία, ένας αγαθωνίτης μοναχός, να έχεις την αναφορά σου στην Παναγία την Αγαθωνίτισσα, στον Όσιο Αγάθωνα, στον Όσιο Βησσαρίωνα, στον μακαριστό Γέροντα Δαμασκηνό, τον οποίο σήμερα ιδιαιτέρως ενθυμούμεθα, τον καθηγούμενο Δαμασκηνό Ζαχαράκη, στον μακαριστό καθηγούμενο Γερμανό, τον παπά Ανυπόμονο, τον θρυλικό καθηγούμενο των αγώνων και της δικαιοσύνης, αλλά και όλους τους πατέρες που μέσα στο διάβα των αιώνων της ιστορίας της Μονής έδωσαν την καλή μαρτυρία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Σου επιφύλαξε όμως η χάρις του Θεού και άλλα δώρα: σε περιστοιχίζουν εκλεκτοί Πατέρες, χειροτονείσαι στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας, εμβληματικό ναό της Μητροπόλεως μας και χειροτονείσαι την μέρα της εορτής, γιατί σήμερα συνεορτάζουμε μαζί με την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, τον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, του οποίου φέρεις το όνομα, αλλά και τον σπουδαίο Εθνομάρτυρα, Νεομάρτυρα και Ιερομάρτυρα τον Άγιο Σεραφείμ, Επίσκοπο Φαναριού και Νεοχωρίου. Από όλους αυτούς τους Αγίους έχεις ανάγκη να εμπνευστείς, να πάρεις μηνύματα, προτάγματα και να ακολουθήσεις τα βήματά τους, διότι και την μαρτυρία, τη γενναιότητα και τη λεβεντιά της Αγίας Βαρβάρας έχεις ανάγκη στο δρόμο σου και την πιστότητα στην παράδοση και στο χρέος απέναντι στην Εκκλησία και στην πατρίδα του Αγίου Σεραφείμ. Έχεις ανάγκη να λάβεις μαζί σου και την ακρίβεια στη δογματική πίστη, στην ορθοδοξία και στην ορθοπραξία του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, αλλά και τον τρόπο έκφρασης αυτής της πίστης μέσα από την τέχνη, τη φιλοκαλία και την ομορφιά έχεις επίσης μεγάλη ανάγκη στη ζωή σου.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ανάμεσα στα έργα του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού υπάρχουν έργα γνωστά και υπάρχουν έργα άγνωστα. Τη σημερινή ημέρα θα σου χαρίσω κι αυτό θα είναι το δώρο για τη χειροτονία σου, θα σου χαρίσω το Εγκώμιο του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στην Αγία Βαρβάρα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός εγκωμίασε την Αγία Βαρβάρα. Ο 12ος  αγιολογικός του λόγος είναι ένα Εγκώμιο στην Αγία Βαρβάρα. Μιλάει με πολλή αγάπη για το πρόσωπο της Μάρτυρος, μιλάει με πολύ θαυμασμό, μας μεταφέρει σχεδόν σαν να είναι ένας σύγχρονος σεναριογράφος και σκηνοθέτης τολμώ να πω, και διευθυντής φωτογραφίας το σκηνικό του Μαρτυρίου της, λεπτό προς λεπτό, περιγράφοντας και ερμηνεύοντας και θεολογώντας σε κάθε στιγμιότυπο αυτής της μαρτυρικής της πορείας. Εκ Πνεύματος Αγίου φωτισμένος από το Θεό, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός μας παραδίδει τις προσευχές της Αγίας την ώρα του Μαρτυρίου, το πώς η Αγία Βαρβάρα προσευχήθηκε την ώρα που θυσιαζόταν άδικα, την ώρα που κατακρεουργείτο, την ώρα που έδινε τη ζωή της σαν κακούργος κι εγκληματίας, χωρίς να έχει αδικήσει, χωρίς να έχει πειράξει, χωρίς να έχει βλάψει κανέναν. Η Αγία την ώρα του μαρτυρίου συγχωρεί, η Αγία την ώρα του μαρτυρίου αγαπά, η Αγία την ώρα του μαρτυρίου το πιο φοβερό και συγκλονιστικό σκανδαλίζεται και λυπάται από το κατάντημα των βασανιστών της, των διωκτών της, στενοχωρείται γιατί θα χάσουν την αιώνια ζωή, στεναχωρείται και θλίβεται, γιατί θα χάσουν την Αιώνια Βασιλεία, την αιώνια τρυφή, αλλά συγχρόνως προσεύχεται και για σένα η Αγία Βαρβάρα, προσεύχεται για όλους μας. Την ώρα του Μαρτυρίου της μας παραδίδει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ότι προσευχόταν και δεόταν στο Θεό να δίνει μεγάλη παρρησία, να δίνει μεγάλη παρηγορία η αγάπη του Θεού σε όσους θα τιμούν το Μαρτύριο της μέσα στους αιώνες, σε όσους τιμούν τη μνήμη της μέσα στους αιώνες, όχι γιατί η ίδια είχε ανάγκη μιας εγωιστικής ικανοποιήσεως από την τιμή των ανθρώπων, αλλά γιατί ήξερε ότι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να τιμούμε τους Αγίους, οι άνθρωποι εμείς οι ταλαίπωροι, έχουμε ανάγκη να προστρέχουμε τους Αγίους.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός παρακαλεί την Αγία Βαρβάρα, της προσφέρει τις αδυναμίες του, της προσφέρει τις ελλείψεις του, της προσφέρει την ταπείνωση του, της προσφέρει τα χτυπήματα του βίου αυτού, διότι η ζωή μας, π. Δαμασκηνέ, είναι δεδομένο ότι δεν είναι βίος ανθόσπαρτος, δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Σήμερα όλοι θα αναφωνήσουν το «Άξιος», θα σε χειροκροτήσουν, αλλά ενδεχομένως αύριο μπορεί κάποιοι να σε σταυρώσουν, κάποιοι να σε λιθοβολήσουν, κάποιοι να σε παρεξηγήσουν, κάποιοι να μην σε κατανοήσουν. Έτσι είναι η ζωή του ιερέα, έτσι είναι η ζωή του κληρικού και πολύ περισσότερο του Επισκόπου μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Ο κληρικός είναι το αλεξικέραυνο που δέχεται πάνω του όλους τους κεραυνούς, ο κληρικός είναι ο κυματοθραύστης που δέχεται όλα τα κύματα, ο κληρικός είναι το εκούσιο εξιλαστήριο θύμα και ιδιαίτερα για κοινωνίες ενοχικές, οι οποίες δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη και το βάρος της μετανοίας, την πρόκληση της μετανοίας και προτιμούν τη μετάθεση των ευθυνών προκειμένου να εθελοτυφλούν μπροστά στα προτάγματα της ζωής.

Εσύ, π. Δαμασκηνέ, δεν θα επηρεαστείς από όλα αυτά. Εσύ σήμερα καλείσαι όχι για τα ανθρώπινα, αλλά για τα θεϊκά. Σήμερα προσκαλείσαι όχι να βλέπεις στις έριδες, στους ψιθυρισμούς, στα μικροσυμφέροντα, στις μικρότητες αυτού του κόσμου, αλλά εσύ θα βλέπεις το μεγαλείο του Θεού, θα βλέπεις το μεγαλείο της αγάπης του Θεού που εσένα ένα καλό παιδί σε εξέλεξε, σε διάλεξε ως αγαθό ισραηλίτη, σε διάλεξε, για να σε φέρει στην Αγία Τράπεζα, στο Θυσιαστήριο να σε κάνει διάκονο της Εκκλησίας, διάκονο του Θεού και διάκονο του ανθρώπου.

Αυτή την τιμή και την ευλογία θα έχεις πάντοτε μέσα στην καρδιά σου και αυτό δεν σε γεμίζει ευτυχία και δύναμη, με αυτό θα σκουπίζεις τα δάκρυά σου, με την αγάπη του Θεού και όποτε θλίβεσαι, δύο πράγματα να ενθυμείσαι. Πρώτον θα ενθυμείσαι ότι ο Θεός σε αγαπά, ότι ο Θεός σε αγαπά σκανδαλιστικά, όπως μας αγαπά όλους όπως έλεγε ένας μεγάλος θεολόγος: «Είναι τρελλή η αγάπη του Θεού». Η αγάπη του Θεού είναι μωρία για τους κοσμικούς, είναι σκάνδαλο για αυτούς που είναι μακριά από την Εκκλησία, θα ενθυμείσαι τον Εσταυρωμένο που είναι εκεί για σένα, που σε αγαπά, που σταυρώθηκε για σένα και θα τρέχεις να ακουμπάς και να ξεκουράζεσαι πάνω στις πληγές του Εσταυρωμένου. Επίσης, όσες φορές και αν δυσκολευτείς στη διακονία σου, θα υπάρξουν εντάσεις, πικρίες, δυσκολίες, θα υπάρξουν προβλήματα, μέσα στην ζωή είναι όλα αυτά, να ξέρεις ότι έχεις μια αγκαλιά που σε περιμένει κι αυτή είναι η αγκαλιά του Επισκόπους σου. Εδώ θα έρχεσαι να ξεκουράζεσαι και να παίρνεις δύναμη, για να συνεχίζεις εσύ και εγώ και όλοι μαζί να συνεχίζουμε τον αγώνα της πίστεως, την ομολογία του Ευαγγελίου και τη διακονία των αδελφών μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διακονούμε ανεξαρτήτως, απροϋποθέτως, απροκαταλήπτως, δεν θα μας επηρεάσουν οι αδυναμίες των ανθρώπων. Όποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την αγάπη μας και δεν είναι έτοιμος για αυτήν, θα τον σεβαστούμε, θα τον κατανοήσουμε, αλλά δεν θα κάνουμε έκπτωση στην αγάπη. Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε, γιατί η μοναδική μας αποστολή είναι μόνο αυτή. Μία αποστολή έχουμε στον κόσμο, μονάχα να αγαπούμε. Μία εξουσία, την εξουσία της αγάπης. Μία δύναμη, τη δύναμη της αγάπης».

Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Δαμασκηνού, σύσσωμου του εκκλησιάσματος αναφωνούντος την ιαχή και την ευχή «Άξιος»!

Τέλος, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Δαμασκηνός δέχθηκε τις ευχές όλων για την από Θεού δύναμη στην νέα του διακονία και ζωή.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή

24 Αυγούστου 2026

Τὴν Κυριακή τό ἀπόγευμα 23 Αὐγούστου 2026, παραμονή τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, ὁ Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά...

Read more
Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κυλλήνη Κορινθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κυλλήνη Κορινθίας

24 Αυγούστου 2026

Η μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου και Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, μιας από τις φωτεινότερες μορφές της Ορθοδοξίας και του Γένους...

Read more
 «Δώστε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τον Χριστό!
Εκκλησία της Ελλάδος

 «Δώστε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τον Χριστό!

24 Αυγούστου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου χοροστάτησε εχθές 23/8, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος....

Read more
Η πανήγυρη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στο Μέγα Δένδρο Θέρμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου

24 Αυγούστου 2026

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζει και εφέτος την ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου...

Read more
Ο ‘Αγιος Κοσμάς τιμάται υπό του Αλή πασά
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως Απόστολος του Χριστού

24 Αυγούστου 2026

Δρ. Αχιλλέως Παπατόλιου, Διδάσκοντος Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας  και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714–1779) αποτελεί ένα από...

Read more
Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άρτα

24 Αυγούστου 2026

Με τη συμμετοχή πιστών, ετελέσθη το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου 2026, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,...

Read more
Λαμπρὸς ὁ ἑορτασμὸς τῆς Ἀποδόσεως τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου στὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγάλης Παναγίας Σάμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρὸς ὁ ἑορτασμὸς τῆς Ἀποδόσεως τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου στὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγάλης Παναγίας Σάμου

24 Αυγούστου 2026

Μέ ἱεροπρέπεια καὶ κατάνυξη ἑορτάσθηκε στὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγάλης Παναγίας Σάμου ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀποδόσεως τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, τὸ...

Read more
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

24 Αυγούστου 2026

Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και συγκινητική συμμετοχή πλήθους πιστών χριστιανών πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 25 και 26 Αυγούστου

24 Αυγούστου 2026

Συνέρχεται την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 169ης...

Read more
Ονομαστήρια Μητροπολίτη Αρούσας  στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω
Εκκλησία της Ελλάδος

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Αρούσας στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

24 Αυγούστου 2026

Το Σάββατο 22 Αυγούστου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ. Την ημέρα αυτή...

Read more
Μεγαλύνομεν την δόξαν σου εν τη Ιερά Μονή της Μαλεβής Θεοτόκε
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεγαλύνομεν την δόξαν σου εν τη Ιερά Μονή της Μαλεβής Θεοτόκε

24 Αυγούστου 2026

"Μεγαλύνομεν την δόξαν σου εν τη Ιερά Μονή της Μαλεβής Θεοτόκε”, με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στους εκατοντάδες...

Read more
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

24 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα, κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών πιστών εορτάσθηκε κατά το τριήμερο 21–23 Αυγούστου 2026, η Απόδοση...

Read more
Ο Εσπερινός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

24 Αυγούστου 2026

Με την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού ξεκίνησαν, το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου 2026, στο Θέρμο και στην Ιερά Μονή...

Read more
Με λαμπρότητα και με προσέλευση χιλιάδων πιστών πανηγύρισε η ανδρώα Ιερά Μονή Παναγίας Κουτσουριώτισσας στη Φωκίδα
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα και με προσέλευση χιλιάδων πιστών πανηγύρισε η ανδρώα Ιερά Μονή Παναγίας Κουτσουριώτισσας στη Φωκίδα

23 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα και αθρόα προσέλευση χιλιάδων πιστών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας Κουτσουριώτισσας...

Read more
Πανήγυρις της Ιεράς Μονής «Παναγία του Έβρου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις της Ιεράς Μονής «Παναγία του Έβρου»

23 Αυγούστου 2026

Μέσα σε κατάνυξη, λαμπρότητα και πανηγυρική ατμόσφαιρα γιόρτασε και φέτος, η Ιερά Μονή «Παναγία του Έβρου» στην Μάκρη, την Κυριακή...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το Ευαγγέλιο της Χαράς!
Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

«Εάν θέλεις να γίνεις τέλειος δώσε όλα τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς… και ακολούθει μοι»

3 Σεπτεμβρίου 2022

Το μήνυμα της ΙΒ΄ Κυριακής Ματθαίου «Εάν θέλεις να γίνεις τέλειος δώσε όλα τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς... και ακολούθει...

Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ύπαγε πώλησόν σου τὰ ὑπάρχοντα καὶδὸς τοῖς πτωχοῖς

3 Σεπτεμβρίου 2022
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Κυριακὴ ΙΒ΄ Ματθαίου: Το δίλλημα

3 Σεπτεμβρίου 2022
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

«Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;»

29 Αυγούστου 2020
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

29 Αυγούστου 2020
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

«Είσαι Χριστιανός ή νομίζεις ότι είσαι;»

29 Αυγούστου 2020
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Η κατά Χριστόν τελείωση του ανθρώπου

18 Αυγούστου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ολίγα περί Παραδείσου

17 Αυγούστου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

12 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Αγαπούσε τον πλησίον του;

21 Αυγούστου 2014
Next Post
Η Ι.Μ. Κίτρους σε έκθεση-φεστιβάλ στην Σερβία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Η Ι.Μ. Κίτρους σε έκθεση-φεστιβάλ στην Σερβία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού

Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων

Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων

Ο Γέροντας Νεκτάριος αύριο θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

Ο Γέροντας Νεκτάριος τον Δεκέμβριο στην Αθήνα για ομιλίες

Ενθουσιασμός και συγκίνηση από την παράσταση «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» στην Άμφισσα

Ενθουσιασμός και συγκίνηση από την παράσταση «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» στην Άμφισσα

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Νικολάου στην Άρτα

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Νικολάου στην Άρτα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist