• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική» στη λαοθάλασσα του Καινούργιου Λοκρίδος

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
18 Σεπτεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
«Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική» στη λαοθάλασσα του Καινούργιου Λοκρίδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής έκδοσης «Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική», που αποτελεί μια παραγωγή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.Στ.Ε.). στο πανέμορφο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

          Οι τοπικοί άρχοντες, δεκάδες κληρικά και λαϊκά στελέχη της τοπικής Εκκλησίας αλλά και αμέτρητοι πιστοί, που προσήλθαν από όλες τις περιοχές της Μητροπόλεως με 25 μισθωμένα λεωφορεία και δεκάδες αυτοκίνητα κατέκλυσαν τον ειδυλλιακό κατασκηνωτικό χώρο στην παραλία του Καινούργιου και απήλαυσαν σε ζωντανή εκτέλεση το μουσικό πρόγραμμα του ψηφιακού δίσκου, το οποίο εκτέλεσαν καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» μέλη της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας .

          Αυτή η μεγάλη συναυλία αποτέλεσε και το επιστέγασμα του θερινού προγράμματος του Κατασκηνωτικού Κέντρου, το οποίο φιλοξένησε φέτος στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του περισσότερα από 1000 παιδιά, ανάμεσά τους και 50 πονεμένα παιδιά του πολέμου, παιδιά από την δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

          Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτού και Προέδρου του Ωδείου της Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», του λοκρού ιεράρχη Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ιωάννη Οικονόμου, του Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη   Σπανού, του Αντιπεριφερειαρχών κ. Ηλία Σανίδα, κ. Ηλία Κυρμανίδη του και Προέδρου του Οργανισμού  Πολιτιστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου,  του οικείου Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννου Συκιώτη, των Δημάρχων, Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ, Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβακτή και Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Φρουράρχου Λαμίας – Διοικητού ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Μιχαήλ Κρητσωτάκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Φθιώτιδος κ. Δημητρίου Φούρλα, Προέδρων Συλλόγων και εκπροσώπων άλλων φορέων, καθώς και πολλών επαγγελματιών της Φθιώτιδος.

          Επίσης, παραβρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και μαθητές και μαθήτριες των 9 Παραρτημάτων του Ωδείου ανά την Φθιώτιδα.

          Την εκδήλωση παρουσίασε η Φιλολόγος – Γλωσσολόγος κ. Ειρήνη Σόλια, συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στην παραγωγή του ψηφιακού αυτού δίσκου ευχαριστώντας όλους όσους με αγάπη βοήθησαν και συνεργάστηκαν για την επίτευξή του.

          Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωακείμ ανέφερε:

          «Ο σημερινός ψηφιακός δίσκος γεννήθηκε σαν ιδέα πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο Δεσπότης μας, σε μια πολυποίκιλη και πρωτοποριακή κατάθεση ιδεών, στο πλαίσιο μνήμης των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, ενέταξε και την ηχογράφηση των τραγουδιών της Μικράς Ασίας, τα οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές ανθρώπων και στα οποία αποτυπώνεται ὁ πόνος των προσφύγων αλλά και η πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη, που μας μετέφεραν και μας δίδαξαν οι άνθρωποι του πόνου και της ελπίδας. Και τότε ήταν που επανήλθαν όλες οι παιδικές μας μνήμες και τα πλούσια μουσικά ακούσματα, τα οποία ενίσχυσαν την θετική ανταπόκριση σ’ αυτό το υπέροχο κάλεσμα του Δεσπότη μας.

Η δημιουργία αυτού του ψηφιακού δίσκου και της ψηφιακής κάρτας δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί, αν δεν βοηθούσαν άνθρωποι που αγαπούν τον πολιτισμό και την εξέλιξή του…»

          Ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

          «Τέλος ευχαριστούμε τον πρώτο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, τον Πρόεδρο του Ωδείου, τον πνευματικό πατέρα της αγάπης και της ελπίδος, ο οποίος διηνεκώς εμπνέει, καθοδηγεί, πρωτοπορεί και παράλληλα αγκαλιάζει και στηρίζει όλα τα βήματα και όλους τούς στόχους του Ωδείου.

Εσείς Σεβασμιώτατε δίνετε δύναμη στους καθηγητές και έμπνευση στους μαθητές του Ωδείου μας και των εννέα παραρτημάτων, τα οποία από φέτος ενισχύονται ακόμη περισσότερο, με παιδική χορωδία στην Αμφίκλεια και στην Κ. Τιθορέα, με διδασκαλία μουσικών οργάνων στην Πελασγία, στον Δομοκό, Στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, στα Καμένα Βούρλα και στις Λιβανάτες και  φυσικά με την διδασκαλία της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής σε όλα τα παραρτήματα του Ωδείου. Ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει αφνειά και καλλίκαρπη αρχιερατεία».

          Κλείνοντας ο κ. Ιωακείμ ανακοίνωσε και την μεγάλη ευλογία που έχει το νέο διδακτικό έτος του Ωδείου 2022 – 2023, το οποίο με απόφαση του Σεβασμιωτάτου θα είναι αφιερωμένο στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη τον ελεήμονα και σημείωσε:

          «Με την ευχή και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, το νέο ακαδημαϊκό έτος του Ωδείου, θα είναι αφιερωμένο στον Άγιο της μουσικής, στον δικό μας Άγιο, στον παπα «βραχνό» της Υπάτης, στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη. Τον Άγιο που με την μελωδία της αγάπης και της προσφοράς, έγινε γνωστός τοις πάσι, φωνάζοντας πως το χρυσό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες και τις καρδιές είναι η αγάπη».

         Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο, τον Διευθυντή, τους καθηγητές μια φυσικά όλα τα παιδιά, καταθέτοντας παράλληλα και ευγνωμοσύνη τους και υπερηφάνεια τους για το έργο πολιτισμού, το οποίο επιτελεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως και η τοπική Εκκλησία,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος και δήλωσε την έμπρακτη στήριξή του και για την επόμενη παραγωγή και έκδοση του επόμενου ψηφιακού δίσκου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.Στ.Ε.) κ. Ηλίας Κυρμανίδης.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βράβευσε αντιπροσωπευτικά αποφοίτους του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πριν να επισφραγίσει την εκδήλωση με τον πατρικό του λόγο, προσεκάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό, εκπροσωπώντας όλους τους παρισταμένους αιρετούς και θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Οικονόμου.

Ακολούθως ο κ. Συμεών επισφραγίζοντας την εκδήλωση έστειλε για μία ακόμη φορά έστειλε μήνυμα ενότητος, ελπίδας και αισιοδοξίας.

          Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Πρώτα πρώτα, να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ, που είστε παρόντες, που είστε πάντα παρόντες, γιατί πολλές φορές η πιο δυνατή παρουσία είναι αυτή η οποία σαρκώνεται στην απουσία, η πιο δυνατή παρουσία είναι αυτού που νοιάζεται, αυτού που προσεύχεται, αυτού που αγωνιά και κυρίως αυτού που αγαπά. Και, πάνω από όλα, εσείς αγαπάτε, αγαπάτε την εκκλησία, αγαπάτε το Χριστό, αγαπάτε τα παιδιά, αγαπάτε τη νεολαία, αγαπάτε την πατρίδα αγαπάτε αυτό τον τόπο, αγαπάτε το μέλλον αυτού του τόπου, αγαπάτε την παράδοση αυτού του τόπου. Αυτός ειδικά ο τόπος, το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη», είναι ένας τόπος αγάπης, ένας τόπος προσφοράς, ένας τόπος εργασίας, ένας τόπος δουλειάς, ένας τόπος τον οποίο οφείλουμε στην Εκκλησία, στον μεγάλο προκάτοχό μου Δαμασκηνό, τον Ιεράρχη της καλοσύνης, της αγάπης, της επιείκειας, της συγχωρητικότητας, της μακροθυμίας, του οραματισμού, της παιδείας, της κουλτούρας, σε αυτό τον αριστοκράτη της Ιεραρχίας, στον αριστοκράτη Ιεράρχη τον Χαλκίτη Ιεράρχη, στον Ιεράρχη της απλότητας και της καλοσύνης, που μαζί με τους ιερείς της Φθιώτιδας, μαζί με τους παπάδες τους Φθιώτιδας, πολλοί εκ των οποίων είναι ανάμεσά μας σήμερα εδώ και τους φιλώ το χέρι τους με σεβασμό και με αγάπη και με ευγνωμοσύνη, ανήγειραν αυτόν και με τα χέρια τους με τον κόπο τους, με τον ιδρώτα τους, με τη δουλειά τους και φυσικά αυτό το έργο το συνέχισε ο επίσης σπουδαίος και μεγάλος προκάτοχός μου Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος, του οποίου η μνήμη να είναι αιωνία και από τον οποίον έλαβα αυτή την παρακαταθήκη, ο οποίος μάλιστα πέταξε για τους ουρανούς σε περίοδο λειτουργίας του κατασκηνωτικού κέντρου το 2019.

Έχουν περάσει 60 χρόνια και  έχουν περάσει από εδώ πάνω από 30.000, πολλά εκ των οποίων είστε εσείς, είστε εσείς οι ίδιοι, που ήρθατε ως παιδιά εδώ και που έχετε έλθει σήμερα ως μεγαλύτερα παιδιά, που έρχονται τα δικά σας παιδιά και τα εγγόνια σας, σε αυτόν εδώ τον χώρο της αγάπης και της προσφοράς.

Συγχαίρω τους εκλεκτούς μου συνεργάτες, τον κύριο Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή του Ωδείου της Μητροπόλεως μας, «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», συγχαίρω τον Διευθυντή της Ορχήστρας, συγχαίρω τους μουσικούς μας, συγχαίρω τη χορωδία μας και πάνω απ΄ όλα συγχαίρω τους εκατοντάδες μαθητές του Ωδείου.

Θέλω να σας ευχηθώ και να μας ευχηθώ, μονάχα ένα πράγμα, το οποίο θα πρέπει να το βάλουμε όσο τίποτα άλλο μέσα στην καρδιά μας. Να κρατήσουμε την ενότητα μεταξύ μας και την αγάπη, να μην αφήσουμε τίποτα να δηλητηριάσει τις μεταξύ μας σχέσεις. Πιστέψατε με, αν φτάνανε οι μάρτυρες να υιοθετούν τη φωνή του Αποστόλου Παύλου, «τίς ἡμᾶς χωρίσει ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ; θλῖψις ἢ στενοχωρία ἢ διωγμὸς ἢ λιμὸς ἢ γυμνότης ἢ κίνδυνος ἢ μάχαιρα, οὔτε τις κτίσις ἑτέρα…»,τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη, ούτε απειλή ούτε φόβος, ούτε κανένα συμφέρον και καμιά ιδιοτέλεια ούτε ακόμα και αν ερχόταν ένας άλλος κόσμος έρχεται να μας πει να μας προσφέρει κάτι καλύτερο. Δεν αξίζει τίποτα, καμία μικρότητα, καμία σκοπιμότητα, καμία ιδιοτέλεια, τίποτα απολύτως δεν αξίζει να μας χωρίζει, να δηλητηριάζει την αγάπη μας και την ενότητα και όποιος βλάπτει την ενότητα οφείλουμε εμείς ή να τον επαναφέρουμε στην τάξη ή να τον θέτουμε στο περιθώριο, αν αγαπάμε τη ζωή μας, την οικογένειά μας, το χωριό μας, το σόι μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας, το νομό μας.

Ενότητα και αγάπη και ανοχή και αποδοχή και σεβασμός στη διαφορετική άποψη, τη διαφορετική αντίληψη και στη διαφορετική επιλογή. Δεν αξίζει ούτε για κόμματα, ούτε για ομάδες, ούτε για ο,τιδήποτε άλλο να πικραίνονται οι καρδιές μας. Οι καρδιές μας πρέπει να γλεντάνε, να τραγουδούν, να χαίρονται, να αγαπάνε. Αυτό σας προσκαλώ και αυτό σας προκαλώ».

Η εκδήλωση έκλεισε με το Πολυχρόνιο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ενώ ο ουρανός του Καινούργιου φωταγωγήθηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα χαράς και ενθουσιασμού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου – Χρήστος Καπούλας

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

25 Αυγούστου 2026

«ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ Η ΜΑΝΤΟΝΑ»   Αποκλειστική συνέντευξη του Ηγούμενου της Μονής Βαρλαάμ  για τη συνάντησή του με τη...

Read more
Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Πυργετό
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Πυργετό

25 Αυγούστου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο χωριό Πυργετός, μετέβη σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης...

Read more
Τα Γιάννενα τίμησαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα Γιάννενα τίμησαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

25 Αυγούστου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου 2026 τελέστηκε με λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στα Φάρσαλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στα Φάρσαλα

25 Αυγούστου 2026

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία...

Read more
Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

25 Αυγούστου 2026

Με την ακολουθία του μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου...

Read more
ΛΗΞΗ ΣΤ΄ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΛΗΞΗ ΣΤ΄ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

25 Αυγούστου 2026

Με συγκίνηση και προσμονή για το επόμενο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026, η ΣΤ΄ Κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς...

Read more
Πνευματικές Διδαχές

Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία μας;

25 Αυγούστου 2026

Η Παναγία μας προσφέρθηκε 3 ετών στο Ναό, από τους γονείς Της Ιωακείμ και Άννα. Εκεί έμεινε 12 έτη. Σε...

Read more
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πρότυπο πίστεως, παιδείας και αγάπης προς την πατρίδα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πρότυπο πίστεως, παιδείας και αγάπης προς την πατρίδα

25 Αυγούστου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής 23 Αυγούστου 2026, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα...

Read more
Το θαύμα με τα κρίνα της Παναγίας στην Πάστρα της Κεφαλονιάς
Πνευματικές Διδαχές

Το θαύμα με τα κρίνα της Παναγίας στην Πάστρα της Κεφαλονιάς

25 Αυγούστου 2026

Παρασκευή 14 Αυγούστου (παραμονή της Παναγίας) γιορτάζει η Παναγία Γραβαλιώτισσα (Παναγία των κρίνων) στην Πάστρα. Μετά τον εσπερινό ο Πολιτιστικός...

Read more
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή

24 Αυγούστου 2026

Τὴν Κυριακή τό ἀπόγευμα 23 Αὐγούστου 2026, παραμονή τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, ὁ Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά...

Read more
Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κυλλήνη Κορινθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κυλλήνη Κορινθίας

24 Αυγούστου 2026

Η μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου και Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, μιας από τις φωτεινότερες μορφές της Ορθοδοξίας και του Γένους...

Read more
 «Δώστε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τον Χριστό!
Εκκλησία της Ελλάδος

 «Δώστε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τον Χριστό!

24 Αυγούστου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου χοροστάτησε εχθές 23/8, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος....

Read more
Η πανήγυρη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στο Μέγα Δένδρο Θέρμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου

25 Αυγούστου 2026

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζει και εφέτος την ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου...

Read more
Ο ‘Αγιος Κοσμάς τιμάται υπό του Αλή πασά
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως Απόστολος του Χριστού

24 Αυγούστου 2026

Δρ. Αχιλλέως Παπατόλιου, Διδάσκοντος Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας  και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714–1779) αποτελεί ένα από...

Read more
Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άρτα

24 Αυγούστου 2026

Με τη συμμετοχή πιστών, ετελέσθη το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου 2026, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το Ευαγγέλιο της Χαράς!
Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

«Εάν θέλεις να γίνεις τέλειος δώσε όλα τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς… και ακολούθει μοι»

3 Σεπτεμβρίου 2022

Το μήνυμα της ΙΒ΄ Κυριακής Ματθαίου «Εάν θέλεις να γίνεις τέλειος δώσε όλα τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς... και ακολούθει...

Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ύπαγε πώλησόν σου τὰ ὑπάρχοντα καὶδὸς τοῖς πτωχοῖς

3 Σεπτεμβρίου 2022
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Κυριακὴ ΙΒ΄ Ματθαίου: Το δίλλημα

3 Σεπτεμβρίου 2022
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

«Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;»

29 Αυγούστου 2020
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

29 Αυγούστου 2020
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

«Είσαι Χριστιανός ή νομίζεις ότι είσαι;»

29 Αυγούστου 2020
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Η κατά Χριστόν τελείωση του ανθρώπου

18 Αυγούστου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ολίγα περί Παραδείσου

17 Αυγούστου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

12 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Αγαπούσε τον πλησίον του;

21 Αυγούστου 2014
Next Post
Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Μαδαγασκάρη

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Μαδαγασκάρη

Η κανδήλα!*

Ο ελάχιστος φωτισμός στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Χειροτονίες Κληρικών στην Μητρόπολη Χίου

Χειροτονίες Κληρικών στην Μητρόπολη Χίου

ΚΥΠΡΟΣ | Κουρά Μοναχού στο Ησυχαστήριο του Αγίου Δημητρίου

ΚΥΠΡΟΣ | Κουρά Μοναχού στο Ησυχαστήριο του Αγίου Δημητρίου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist