• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική» στη λαοθάλασσα του Καινούργιου Λοκρίδος

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
18 Σεπτεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
«Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική» στη λαοθάλασσα του Καινούργιου Λοκρίδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής έκδοσης «Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική», που αποτελεί μια παραγωγή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.Στ.Ε.). στο πανέμορφο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

          Οι τοπικοί άρχοντες, δεκάδες κληρικά και λαϊκά στελέχη της τοπικής Εκκλησίας αλλά και αμέτρητοι πιστοί, που προσήλθαν από όλες τις περιοχές της Μητροπόλεως με 25 μισθωμένα λεωφορεία και δεκάδες αυτοκίνητα κατέκλυσαν τον ειδυλλιακό κατασκηνωτικό χώρο στην παραλία του Καινούργιου και απήλαυσαν σε ζωντανή εκτέλεση το μουσικό πρόγραμμα του ψηφιακού δίσκου, το οποίο εκτέλεσαν καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» μέλη της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας .

          Αυτή η μεγάλη συναυλία αποτέλεσε και το επιστέγασμα του θερινού προγράμματος του Κατασκηνωτικού Κέντρου, το οποίο φιλοξένησε φέτος στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του περισσότερα από 1000 παιδιά, ανάμεσά τους και 50 πονεμένα παιδιά του πολέμου, παιδιά από την δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

          Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτού και Προέδρου του Ωδείου της Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», του λοκρού ιεράρχη Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ιωάννη Οικονόμου, του Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη   Σπανού, του Αντιπεριφερειαρχών κ. Ηλία Σανίδα, κ. Ηλία Κυρμανίδη του και Προέδρου του Οργανισμού  Πολιτιστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου,  του οικείου Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννου Συκιώτη, των Δημάρχων, Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ, Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβακτή και Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Φρουράρχου Λαμίας – Διοικητού ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Μιχαήλ Κρητσωτάκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Φθιώτιδος κ. Δημητρίου Φούρλα, Προέδρων Συλλόγων και εκπροσώπων άλλων φορέων, καθώς και πολλών επαγγελματιών της Φθιώτιδος.

          Επίσης, παραβρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και μαθητές και μαθήτριες των 9 Παραρτημάτων του Ωδείου ανά την Φθιώτιδα.

          Την εκδήλωση παρουσίασε η Φιλολόγος – Γλωσσολόγος κ. Ειρήνη Σόλια, συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στην παραγωγή του ψηφιακού αυτού δίσκου ευχαριστώντας όλους όσους με αγάπη βοήθησαν και συνεργάστηκαν για την επίτευξή του.

          Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωακείμ ανέφερε:

          «Ο σημερινός ψηφιακός δίσκος γεννήθηκε σαν ιδέα πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο Δεσπότης μας, σε μια πολυποίκιλη και πρωτοποριακή κατάθεση ιδεών, στο πλαίσιο μνήμης των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, ενέταξε και την ηχογράφηση των τραγουδιών της Μικράς Ασίας, τα οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές ανθρώπων και στα οποία αποτυπώνεται ὁ πόνος των προσφύγων αλλά και η πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη, που μας μετέφεραν και μας δίδαξαν οι άνθρωποι του πόνου και της ελπίδας. Και τότε ήταν που επανήλθαν όλες οι παιδικές μας μνήμες και τα πλούσια μουσικά ακούσματα, τα οποία ενίσχυσαν την θετική ανταπόκριση σ’ αυτό το υπέροχο κάλεσμα του Δεσπότη μας.

Η δημιουργία αυτού του ψηφιακού δίσκου και της ψηφιακής κάρτας δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί, αν δεν βοηθούσαν άνθρωποι που αγαπούν τον πολιτισμό και την εξέλιξή του…»

          Ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

          «Τέλος ευχαριστούμε τον πρώτο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, τον Πρόεδρο του Ωδείου, τον πνευματικό πατέρα της αγάπης και της ελπίδος, ο οποίος διηνεκώς εμπνέει, καθοδηγεί, πρωτοπορεί και παράλληλα αγκαλιάζει και στηρίζει όλα τα βήματα και όλους τούς στόχους του Ωδείου.

Εσείς Σεβασμιώτατε δίνετε δύναμη στους καθηγητές και έμπνευση στους μαθητές του Ωδείου μας και των εννέα παραρτημάτων, τα οποία από φέτος ενισχύονται ακόμη περισσότερο, με παιδική χορωδία στην Αμφίκλεια και στην Κ. Τιθορέα, με διδασκαλία μουσικών οργάνων στην Πελασγία, στον Δομοκό, Στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, στα Καμένα Βούρλα και στις Λιβανάτες και  φυσικά με την διδασκαλία της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής σε όλα τα παραρτήματα του Ωδείου. Ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να σας χαρίζει αφνειά και καλλίκαρπη αρχιερατεία».

          Κλείνοντας ο κ. Ιωακείμ ανακοίνωσε και την μεγάλη ευλογία που έχει το νέο διδακτικό έτος του Ωδείου 2022 – 2023, το οποίο με απόφαση του Σεβασμιωτάτου θα είναι αφιερωμένο στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη τον ελεήμονα και σημείωσε:

          «Με την ευχή και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, το νέο ακαδημαϊκό έτος του Ωδείου, θα είναι αφιερωμένο στον Άγιο της μουσικής, στον δικό μας Άγιο, στον παπα «βραχνό» της Υπάτης, στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη. Τον Άγιο που με την μελωδία της αγάπης και της προσφοράς, έγινε γνωστός τοις πάσι, φωνάζοντας πως το χρυσό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες και τις καρδιές είναι η αγάπη».

         Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο, τον Διευθυντή, τους καθηγητές μια φυσικά όλα τα παιδιά, καταθέτοντας παράλληλα και ευγνωμοσύνη τους και υπερηφάνεια τους για το έργο πολιτισμού, το οποίο επιτελεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως και η τοπική Εκκλησία,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος και δήλωσε την έμπρακτη στήριξή του και για την επόμενη παραγωγή και έκδοση του επόμενου ψηφιακού δίσκου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.Στ.Ε.) κ. Ηλίας Κυρμανίδης.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βράβευσε αντιπροσωπευτικά αποφοίτους του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πριν να επισφραγίσει την εκδήλωση με τον πατρικό του λόγο, προσεκάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό, εκπροσωπώντας όλους τους παρισταμένους αιρετούς και θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Οικονόμου.

Ακολούθως ο κ. Συμεών επισφραγίζοντας την εκδήλωση έστειλε για μία ακόμη φορά έστειλε μήνυμα ενότητος, ελπίδας και αισιοδοξίας.

          Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Πρώτα πρώτα, να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ, που είστε παρόντες, που είστε πάντα παρόντες, γιατί πολλές φορές η πιο δυνατή παρουσία είναι αυτή η οποία σαρκώνεται στην απουσία, η πιο δυνατή παρουσία είναι αυτού που νοιάζεται, αυτού που προσεύχεται, αυτού που αγωνιά και κυρίως αυτού που αγαπά. Και, πάνω από όλα, εσείς αγαπάτε, αγαπάτε την εκκλησία, αγαπάτε το Χριστό, αγαπάτε τα παιδιά, αγαπάτε τη νεολαία, αγαπάτε την πατρίδα αγαπάτε αυτό τον τόπο, αγαπάτε το μέλλον αυτού του τόπου, αγαπάτε την παράδοση αυτού του τόπου. Αυτός ειδικά ο τόπος, το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη», είναι ένας τόπος αγάπης, ένας τόπος προσφοράς, ένας τόπος εργασίας, ένας τόπος δουλειάς, ένας τόπος τον οποίο οφείλουμε στην Εκκλησία, στον μεγάλο προκάτοχό μου Δαμασκηνό, τον Ιεράρχη της καλοσύνης, της αγάπης, της επιείκειας, της συγχωρητικότητας, της μακροθυμίας, του οραματισμού, της παιδείας, της κουλτούρας, σε αυτό τον αριστοκράτη της Ιεραρχίας, στον αριστοκράτη Ιεράρχη τον Χαλκίτη Ιεράρχη, στον Ιεράρχη της απλότητας και της καλοσύνης, που μαζί με τους ιερείς της Φθιώτιδας, μαζί με τους παπάδες τους Φθιώτιδας, πολλοί εκ των οποίων είναι ανάμεσά μας σήμερα εδώ και τους φιλώ το χέρι τους με σεβασμό και με αγάπη και με ευγνωμοσύνη, ανήγειραν αυτόν και με τα χέρια τους με τον κόπο τους, με τον ιδρώτα τους, με τη δουλειά τους και φυσικά αυτό το έργο το συνέχισε ο επίσης σπουδαίος και μεγάλος προκάτοχός μου Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος, του οποίου η μνήμη να είναι αιωνία και από τον οποίον έλαβα αυτή την παρακαταθήκη, ο οποίος μάλιστα πέταξε για τους ουρανούς σε περίοδο λειτουργίας του κατασκηνωτικού κέντρου το 2019.

Έχουν περάσει 60 χρόνια και  έχουν περάσει από εδώ πάνω από 30.000, πολλά εκ των οποίων είστε εσείς, είστε εσείς οι ίδιοι, που ήρθατε ως παιδιά εδώ και που έχετε έλθει σήμερα ως μεγαλύτερα παιδιά, που έρχονται τα δικά σας παιδιά και τα εγγόνια σας, σε αυτόν εδώ τον χώρο της αγάπης και της προσφοράς.

Συγχαίρω τους εκλεκτούς μου συνεργάτες, τον κύριο Ανδρέα Ιωακείμ, Διευθυντή του Ωδείου της Μητροπόλεως μας, «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», συγχαίρω τον Διευθυντή της Ορχήστρας, συγχαίρω τους μουσικούς μας, συγχαίρω τη χορωδία μας και πάνω απ΄ όλα συγχαίρω τους εκατοντάδες μαθητές του Ωδείου.

Θέλω να σας ευχηθώ και να μας ευχηθώ, μονάχα ένα πράγμα, το οποίο θα πρέπει να το βάλουμε όσο τίποτα άλλο μέσα στην καρδιά μας. Να κρατήσουμε την ενότητα μεταξύ μας και την αγάπη, να μην αφήσουμε τίποτα να δηλητηριάσει τις μεταξύ μας σχέσεις. Πιστέψατε με, αν φτάνανε οι μάρτυρες να υιοθετούν τη φωνή του Αποστόλου Παύλου, «τίς ἡμᾶς χωρίσει ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ; θλῖψις ἢ στενοχωρία ἢ διωγμὸς ἢ λιμὸς ἢ γυμνότης ἢ κίνδυνος ἢ μάχαιρα, οὔτε τις κτίσις ἑτέρα…»,τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη, ούτε απειλή ούτε φόβος, ούτε κανένα συμφέρον και καμιά ιδιοτέλεια ούτε ακόμα και αν ερχόταν ένας άλλος κόσμος έρχεται να μας πει να μας προσφέρει κάτι καλύτερο. Δεν αξίζει τίποτα, καμία μικρότητα, καμία σκοπιμότητα, καμία ιδιοτέλεια, τίποτα απολύτως δεν αξίζει να μας χωρίζει, να δηλητηριάζει την αγάπη μας και την ενότητα και όποιος βλάπτει την ενότητα οφείλουμε εμείς ή να τον επαναφέρουμε στην τάξη ή να τον θέτουμε στο περιθώριο, αν αγαπάμε τη ζωή μας, την οικογένειά μας, το χωριό μας, το σόι μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας, το νομό μας.

Ενότητα και αγάπη και ανοχή και αποδοχή και σεβασμός στη διαφορετική άποψη, τη διαφορετική αντίληψη και στη διαφορετική επιλογή. Δεν αξίζει ούτε για κόμματα, ούτε για ομάδες, ούτε για ο,τιδήποτε άλλο να πικραίνονται οι καρδιές μας. Οι καρδιές μας πρέπει να γλεντάνε, να τραγουδούν, να χαίρονται, να αγαπάνε. Αυτό σας προσκαλώ και αυτό σας προκαλώ».

Η εκδήλωση έκλεισε με το Πολυχρόνιο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ενώ ο ουρανός του Καινούργιου φωταγωγήθηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα χαράς και ενθουσιασμού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου – Χρήστος Καπούλας

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Αγρυπνία στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων προς Τιμήν των Οσίων Κτητόρων
Μουσικός Θησαυρός

Η συγκλονιστική απόδοση του «Ο Άγγελος εβόα» στα Μετέωρα | Ιερά Αγρυπνία στη Μονή Βαρλαάμ

19 Μαΐου 2026

«Ο Άγγελος εβόα» μέσα στη νυχτερινή κατανυκτική ατμόσφαιρα της Ιεράς Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων . https://www.youtube.com/watch?v=VTNgb5r7NUo   Οι...

Read more
Αγρυπνία επί τη εορτή της αποδόσεως του Πάσχα εις το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας
Πνευματικές Διδαχές

Απόδοση της Εορτής του Πάσχα – Η Ανάσταση συνεχίζεται!

19 Μαΐου 2026

Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη Η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ίδια γράμματα της νύχτας...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Κουλεντιανή

18 Μαΐου 2026

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαΐου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κουλεντίων Μονεμβασίας,...

Read more
Ἐκδήλωση Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου: «Ἀπό τήν Στάχτη στό Φῶς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐκδήλωση Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου: «Ἀπό τήν Στάχτη στό Φῶς»

18 Μαΐου 2026

Τήν Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, στίς 8 τό βράδυ πραγματοποιήθηκε στήν Παπαχαραλάμπειο αἴθουσα τῆς Ναυπάκτου ἐκδήλωση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ἡ...

Read more
Εκδήλωση Λήξης Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση Λήξης Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

18 Μαΐου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Κυριακής 17 Μαΐου 2026, η εκδήλωση λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως...

Read more
Ο Πρέσβης της Ισπανίας  στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Πρέσβης της Ισπανίας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

18 Μαΐου 2026

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πραγματοποίησε, το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου ε.έ., ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα,...

Read more
205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος

205η Επέτειος Μάχης του Βαλτετσίου και έναρξη εορτασμού εβδομάδος Νεομαρτύρων

18 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτετσίου Αρκαδίας, με αφορμή την 205η...

Read more
Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Τυφλού στην Κέρκυρα

18 Μαΐου 2026

Την Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει το θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Βόλου

18 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  πραγματοποιήθηκε,χθες,17/5, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του...

Read more
Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Πανηγυρίστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης η Σύναξη των Δέκα Αγίων Μητροπολιτών Λαρίσης, εορτή που είχε καθιερωθεί...

Read more
Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη πανηγυρική Σύναξη στα Καμένα Βούρλα

18 Μαΐου 2026

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην όμορφη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων  επί...

Read more
Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του
Εκκλησία της Ελλάδος

Το 5ετές Μνημόσυνο του Αρχιμ. π. Ανανίου Κουστένη στη γενέτειρά του

18 Μαΐου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου ε.έ. δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση των Kατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού Λαρίσης

18 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 και στις 07:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του Ανωτέρου Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού...

Read more
Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

17 Μαΐου 2026

Με επίκεντρο την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, που εορτάζει την συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων,...

Read more
Περίπλους του Αγίου Όρους με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Περίπλους του Αγίου Όρους με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας

17 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 16 Μαΐου ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας διοργάνωσε με επιτυχία τον...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἀτενίζοντες… εἰς τὸν Οὐρανὸν»
Αναλήψεως

«Ἀτενίζοντες… εἰς τὸν Οὐρανὸν»

29 Μαΐου 2025

Σὲ ὥρα ποὺ δὲν περίμεναν. Μὲ τρόπο ποὺ δὲν εἶχαν φαν­τασθεῖ… Σὲ τόπο ποὺ δὲν ὑποπτεύονταν, ἀξιώθηκαν οἱ Μαθητὲς τοῦ...

“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Η Θεία Ανάληψη

29 Μαΐου 2025
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἀνάληψη: Μιά κάπως ἄγνωστη δεσποτική γιορτή

29 Μαΐου 2025
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

O Αναληφθείς Χριστός, το σωτήριο χελιδόνι που μας οδηγεί στην Αιώνια Άνοιξη

29 Μαΐου 2025
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἀπὸ τὴν Ἀνάσταση στὴν Ἀνάληψη

12 Ιουνίου 2024
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Γιατί η Εκκλησία εορτάζει την Ανάληψη του Ιησού Χριστού;

12 Ιουνίου 2024
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Η Ένδοξος Ανάληψις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

12 Ιουνίου 2024
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

«Ανελήφθης εν δόξη, ο τά σύμπαντα πληρών»

6 Ιουνίου 2019
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

«Ἀνέβη ὁ Θεός ἐν ἀλαλαγμῷ, Κύ­ριος ἐν φωνῇ σάλπιγγος»

28 Μαρτίου 2020
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ο Αναλαμβανόμενος εις τους ουρανούς

5 Ιουνίου 2019
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ο Μητροπολίτης Μάνης περί της εορτής της Αναλήψεως

5 Ιουνίου 2019
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

«Καί ἔσεσθέ μοι μάρτυρες … ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς».

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

16 Μαΐου 2018
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Κατήχησις εις την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

16 Μαΐου 2018
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Η σημασία της εορτής της Αναλήψεως του Χριστού

16 Μαΐου 2018
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Πέμπτη τῆς Ἀναλήψεως

16 Νοεμβρίου 2023
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἡ Ἀνάληψη (Πρ. 1. 1-12, Λκ. 24.36-53)

16 Νοεμβρίου 2023
“Ω της φοβεράς και ξένης οικονομίας”

Πέμπτη της Αναλήψεως Στους ουρανούς

24 Μαΐου 2017
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Λόγος εις την Ανάληψιν του Χριστού – Γρηγορίου του Παλαμά

24 Μαΐου 2017
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ – Σχόλιο στην εορτή της Αναλήψεως

24 Μαΐου 2017
Ὁμιλία στὴν ἑορτὴ τῆς ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Η Ανάληψις του Κυρίου

24 Μαΐου 2017
Next Post
Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων

Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Μαδαγασκάρη

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Μαδαγασκάρη

Η κανδήλα!*

Ο ελάχιστος φωτισμός στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Χειροτονίες Κληρικών στην Μητρόπολη Χίου

Χειροτονίες Κληρικών στην Μητρόπολη Χίου

ΚΥΠΡΟΣ | Κουρά Μοναχού στο Ησυχαστήριο του Αγίου Δημητρίου

ΚΥΠΡΟΣ | Κουρά Μοναχού στο Ησυχαστήριο του Αγίου Δημητρίου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist