• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Με Εθνική Περηφάνια η Λεβεντογέννα Ρούμελη εόρτασε την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
28 Μαρτίου 2019
byPoimin.gr Team
Με Εθνική Περηφάνια η Λεβεντογέννα Ρούμελη εόρτασε την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου
Share on FacebookShare on Twitter

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και Εθνική Υπερηφάνεια εορτάσθηκε το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου,  ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία, στην καρδιά της Ενδόξου,  Λεβεντογέννας και Ηρωοτόκου Ρούμελης, στον τόπο του μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, την Λαμία.

Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού ο Πανηγυρίζων Ιερός Μητροπολιτικός  Ναός Ευαγγελιστρίας, εις τον  οποίο συνέρρευσε κατά το διήμερο πλήθος πιστών, όπου με ευλαβική στάση όλοι, έκλιναν το γόνυ της ψυχής και του σώματος, τιμώντας και ευχαριστώντας  την Παναγία.

Το Εσπέρας της Κυριακής 24 Μαρτίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, συμμετεχόντων απάντων των Κληρικών της πόλεως Λαμίας.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, κατόπιν προτροπής του Ποιμενάρχου μας, ο Ιεροκήρυξ της Καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, Συνοδικός Γραμματεύς, ωμίλησε με θέμα: «Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου, Το μήνυμα της εν Χριστώ Ελευθερίας και η Ελευθερία της Πατρίδος μας».

Ανήμερα της Μεγάλης Εορτής Δευτέρα 25 Μαρτίου,  στον Όρθρο Χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας και κατόπιν προηξήρχε της λαμπρής Θείας Λειτουργίας, η οποία μετεδόθη ζωντανά από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm).

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την μεγάλη Εορτή της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον. Σήμερα αρχίζει η ανανέωση μας. Ο άνθρωπος επιστρέφει εις τον απολεσθέντα παράδεισο δια του Χριστού . Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει όμως και η Πατρίδα. Μέσα σ’ αυτή τη χαρά χορεύει και η φυλή μας, το γένος μας, η Πατρίδα μας, η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα η Εκκλησία και η Πατρίδα είναι μαζί. Δεν χωρίζουν ποτέ. Οι Μάρτυρες της πίστεως και Ήρωες της Πατρίδος πολέμησαν ηρωικά υπέρ Πίστεως και υπέρ Πατρίδος.

Το μήνυμα που δίδει σήμερα αυτή η διπλή Εορτή είναι ότι η Εκκλησία είναι εδώ. Μη φοβείσθε. Η Εκκλησία θα υπερμαχήσει και πάλι για τα ιδανικά και την Πατρίδα και εις μνήμην όλων εκείνων που έχυσαν το αίμα τους κατά καιρούς υπέρ πίστεως και πατρίδος και είναι πάρα πολλοί.

Να παραμείνουμε ενωμένοι κοντά στην Εκκλησία να ανανεωνόμαστε. Να ποτίζουμε με τα νάματα του Αγίου Πνεύματος το δένδρο των ιδανικών, των αρετών και των αξιών. Να μη γινόμαστε χλιαροί και ράθυμοι, διότι αυτό θέλουν οι εχθροί κάθε λαού, να πέσει μια νάρκωση στο λαό και να μην υπάρχει δύναμη αντιστάσεως.

Πάνε οι εποχές που έπρεπε κανείς να είναι πράος και ήρεμος. Χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια μας και πρέπει να ξυπνήσουμε. Να διαβάσουμε την Ιστορία και να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι είμαστε απόγονοι Ηρώων και Μαρτύρων. Θα πρέπει να ενισχυθούμε για να κρατήσουμε την Πίστη και την Πατρίδα μας.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία μας, δεν άφησε ποτέ το  Έθνος μας. Να είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα μας αφήσει και τώρα».

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την μεγάλη διπλή Εορτή της Εκκλησίας και της Πατρίδος και καλωσόρισε στην πόλη μας την εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως κα Γεωργία Καραστάθη Γενική Γραμματέα Τουρισμού λέγοντας:

«Η σημερινή ημέρα επιβάλλει πολλές ευχές. Χαίρω ιδιαιτέρως, διότι με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής είναι παρούσα η Ελλάδα. Η πολιτεία, ο Στρατός, η Εκκλησία, ο λαός.

Παρακαλώ πολύ κα. Καραστάθη, όσο δύνασθε να μεταφέρετε  στην Κυβέρνηση μία παράκληση ενός ταπεινού Μητροπολίτου. Να διασφαλίσετε την Ενότητα του Ελληνικού λαού, διότι ο κόσμος υποφέρει και δεν θέλει να βρεθεί και εις το χείριστον που είναι ο διχασμός και έτσι ενωμένοι όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν, είτε επιβάλλονται έξωθεν, είτε και εξ ημών εκ των έσωθεν δημιουργούνται.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, το λέει το τραγούδι, το λέει ο λαός, το λέγει και η ψυχή μας. Χρόνια Πολλά σε όλους και πάντοτε ελεύθεροι».

Ακολούθως τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία, παρουσία απάσης της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε η Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως μας  κος Εμμανουήλ Χαλδούπης , ο οποίος αναφέρθηκε στο χρέος τιμής που έχουμε οι σύγχρονοι  Ελεύθεροι Έλληνες απέναντι σε όλους εκείνους του γνωστούς και αγνώστους Ήρωες, οι οποίοι τάχθηκαν και έχυσαν το αίμα τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Η κος Χαλδούπης ανέφερε:

«25η Μαρτίου:  O λαός μας επέλεξε να ζεύξει την επέτειο της Εθνικής του Παλιγγενεσίας με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.Ο κοινός τόπος των δύο γεγονότων, εδράζεται στην ανυπολόγιστη αξία δύο εννοιών: της Ελευθερίας και της Σωτηρίας.

Για την ορθοδοξία μας, την 25η Μαρτίου κλείνει το κεφάλαιο της φθοράς, της σκλαβιάς στην αμαρτία και ανοίγει το Κεφάλαιο της Λύτρωσης  και της Σωτηρίας.

“Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον”.  Ψάλλουμε στο Απολυτίκιο. Για το Γένος μας, την 25η Μαρτίου ανοίγει το Κεφάλαιο της Ελευθερίας και συνάμα διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, την φοβερά προστασία της Υπερμάχου και Νικητήριας Στρατηγού στους απροσμάχητους καπεταναίους των βουνοκορφών και τους θαλασσοδαρμένους μπουρλοτιέρηδες του Αιγαίου.

Μια τέτοια στιγμή τιμούμε σήμερα και για μια τέτοια στιγμή κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ και προσκυνούμε.  Είναι η στιγμή της αφύπνισης μετά το πυκνό σκοτάδι των τεσσάρων αιώνων της ζοφερής και της ασέληνης νύχτας.

Είναι η στιγμή της έγερσης και της εξέγερσης των «ομόαιμων» και των «ομόγλωσσων» Ελλήνων, των Ορθόδοξων Ελλήνων που έδωσαν τον ηρωικό αγώνα «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία».

Οι ήρωες του ’21 ομολόγησαν επανειλημμένα ότι πηγή και εγγυητής της ελευθερίας στον αγώνα τους, στον αγώνα που παρέμεινε αγωνία για 400 και πλέον χρόνια, ήταν ό άγιος Θεός. Την αλήθεια αυτή τη συνόψισε ό κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας το 1829, λέγοντας απευθυνόμενος «προς την Δ’ Έθνικήν των Ελλήνων Συνέλευσιν»: «Άς δοξάσωμεν όλοψύχως τον Ύψιστον Θεόν! Άς ευλογήσωμεν το Άγιον Αυτού όνομα… Η εύσπλαγχνία του διά θαυμάτων έσωσε την Ελλάδα.  Ας είμεθα άρα ένδομύχως πεπεισμένοι, ότι δεν εθαυματούργησε ματαίως»

Επιτρέψτε μου όμως  να αναφερθώ εκτενέστερα στον τοπικό μας ήρωα, στον αϊτό της Ρούμελης, που λίγα μόλις μέτρα απ’ εδώ έγραψε μια απ’ τις λαμπρότερες σελίδες της επανάστασης του  ’21. Ο Αθανάσης Διάκος στην Αλαμάνα δεν προχωρεί στην αυτοθέλητη δρασκελιά απ’ την όχθη του λευκού στην όχθη του μαύρου, ασυντρόφευτος.  Μαζί του και πίσω και δίπλα του βρίσκονται και προτρέπουν οι Άλλοι, οι παλαιοί βιγλάτορες των στενών.

Ήταν τότε, που όταν η ανάγκη και ο σεβασμός προς το τιμημένο ράσο που φορούσε το επέβαλαν, αρμάτωσε τη φουστανέλα με το γιαταγάνι και το καριοφίλι.

Ήταν όταν μια χούφτα ανθρώπων επείσθησαν ότι η θυσία δεν είναι ματαιότητα και αγίασαν το ρέμα του νερού της Αλαμάνας με το αίμα τους. Και ύψωσαν οι διάκονοι της ελευθερίας σε σύμβολο και ιδανικό τούτο το ποτάμι.  Τούτους τους χίλιους θανάτους κάθε ηρωικού παλληκαριού του ’21 που έχυσε το αίμα του για της πατρίδας μας τη λευτεριά έχουμε το χρέος να χρεώσουμε στους εαυτούς μας.

Σήμερα, 200 χρόνια περίπου μετά, σ’ αυτούς τους νεκρούς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε το ιερό μας χρέος. Γιατί, Τα μεγάλα κατορθώματα καταγράφονται για να γίνονται φώτα για καινούριες αυγινές, Για να μην αναγκαστούμε να ξαναζήσουμε την ιστορία που ξεχάσαμε…

Το χρωστάμε σ’ όσους θυσίασαν τα πάντα, αλλά και σε όσους ακόμα δεν γεννήθηκαν σε τούτη τη φλούδα γης. Το «χρωστάμε σε όσους πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί.»

Η αλήθεια είναι πως οι ήρωες του θρυλικού 21 γνωστοί και άγνωστοι δεν μας έχουν ανάγκη. Εμείς ζούμε κι αναπνέουμε λεύτερα απ’ αυτούς. Κι αν τους ξεχάσουμε κι αν δεν τους μιμηθούμε, εμείς θα αφανιστούμε».

Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ευαγγελιστρίας, προπορευομένων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στρατιωτικού αγήματος, των ιεροπαίδων, και ακολουθούντων  των Κληρικών, των Επισήμων και των πιστών χριστιανών, η οποία κατευθύνθηκε στον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, στον οδό Καλύβα Μπακογιάννη, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Στην συνέχεια στην ομώνυμη πλατεία της πόλεως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωος από τους επισήμους.

Τέλος στις 12:00 το μεσημέρι, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία παιάνιζε τον Εθνικό μας Ύμνο και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία τα παιδιά μας με Ελληνική λεβεντιά, απέδωσαν τον απαιτούμενο σεβασμό  στους Ήρωες της Πατρίδος μας.

Φωτό: Δημήτριος Ανάγνου

Πρόσφατα Άρθρα

Εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Αρσενίου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος  Τιμόθεο
Εκκλησία της Ελλάδος

Εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Αρσενίου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο

7 Σεπτεμβρίου 2026

  Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία...

Read more
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

7 Σεπτεμβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην τοπική Κοινότητα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΝ ΒΑΣΤΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΝ ΒΑΣΤΑ

7 Σεπτεμβρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως γνωστοποιεί στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα...

Read more
ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

7 Σεπτεμβρίου 2026

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, μνήμη του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου...

Read more
Κερκύρας Νεκτάριος: «Σήμερα, η κοινωνία μάς κοιμίζει με το ψέμα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: «Σήμερα, η κοινωνία μάς κοιμίζει με το ψέμα»

7 Σεπτεμβρίου 2026

Την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2026, ΙΔ΄ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Κυριακή ΙΔ´ Ματθαίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή ΙΔ´ Ματθαίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας

7 Σεπτεμβρίου 2026

   Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου (ΙΔ΄Ματθαίου) ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον...

Read more
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά | Μνημόσυνο Σανταίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά | Μνημόσυνο Σανταίων

7 Σεπτεμβρίου 2026

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της...

Read more
Ἐκοιμήθη ὁ Γέρων Ἀρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γερασίμου τοῦ Ἰορδανίτου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἐκοιμήθη ὁ Γέρων Ἀρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γερασίμου τοῦ Ἰορδανίτου

6 Σεπτεμβρίου 2026

Τὸ Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων μετὰ βαθυτάτης θλίψεως ἀναγγέλλει τὴν πρὸς Κύριον ἐκδημίαν τοῦ Γέροντος Ἀρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου, ἐπὶ μακρὰν σειρὰν ἐτῶν Ἡγουμένου...

Read more
H αγία και ένδοξος Νεομάρτυς Λυγερή η Χιοπολίτης
Πνευματικές Διδαχές

H αγία και ένδοξος Νεομάρτυς Λυγερή η Χιοπολίτης

7 Σεπτεμβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ανάμεσα στην πληθώρα των ηρωικών Νεομαρτύρων μας υπάρχουν και πολλές Χριστιανές κόρες, οι οποίες...

Read more
Χειροτονία νέου Διακόνου στα Πετρίλια Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Διακόνου στα Πετρίλια Φθιώτιδος

6 Σεπτεμβρίου 2026

Στο χαρμόσυνο κλίμα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής, πρώτης κατά το νέο Εκκλησιαστικό έτος, του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον ομώνυμο...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: «Ο Χριστός καλεί· η μετάνοια ανοίγει την πόρτα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: «Ο Χριστός καλεί· η μετάνοια ανοίγει την πόρτα»

6 Σεπτεμβρίου 2026

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου...

Read more
Εάν δεν έχεις αυτούς τους στόχους, τότε φάε κρέας και την Μεγάλη Παρασκευή
Εκκλησία της Ελλάδος

Κρίση στη σχέση: Γιατί τα ζευγάρια απομακρύνονται ενώ ακόμα αγαπιούνται;

6 Σεπτεμβρίου 2026

Γιατί τα ζευγάρια απομακρύνονται ενώ ακόμα αγαπιούνται; Τι συμβαίνει όταν η καθημερινότητα, τα προβλήματα, οι διαφορετικές συνήθειες και τα χρόνια...

Read more
Με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου στην Αγία Παρασκευή Αττικής
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου στην Αγία Παρασκευή Αττικής

6 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, Επισκόπου Νικομηδείας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, του ομωνύμου Δήμου...

Read more
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Φαρών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Φαρών

6 Σεπτεμβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, της συνοικίας Φαρών, στην πόλη της Καλαμάτας, ένθα μεταφέρθηκε, για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα,...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη μνήμη των δύο πιλότων που χάθηκαν στην Τανάγρα

6 Σεπτεμβρίου 2026

Τρισάγιο στη μνήμη των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην Τανάγρα τέλεσε σήμερα...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Οι γάμοι – Κυριακής ΙΔ’ Ματθαίου

2 Ιανουαρίου 2021

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπω βασιλεῖ,  ὅστις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῶ αὐτοῦ» (Ματθ.22,2) Καὶ ἡ σημερινὴ...

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

Κεκλημένοι όλοι για τον θείο γάμο

2 Σεπτεμβρίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

3 Σεπτεμβρίου 2018
Next Post
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Θηβών

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Θηβών

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Τρισάγιο στον μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο

Τρισάγιο στον μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Κορίνθου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Κορίνθου

Η Μητρόπολη Ρεθύμνης για την εκδημία του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού

Η Μητρόπολη Ρεθύμνης για την εκδημία του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist