• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Με Εθνική Περηφάνια η Λεβεντογέννα Ρούμελη εόρτασε την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
28 Μαρτίου 2019
byPoimin.gr Team
Με Εθνική Περηφάνια η Λεβεντογέννα Ρούμελη εόρτασε την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου
Share on FacebookShare on Twitter

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και Εθνική Υπερηφάνεια εορτάσθηκε το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου,  ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία, στην καρδιά της Ενδόξου,  Λεβεντογέννας και Ηρωοτόκου Ρούμελης, στον τόπο του μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, την Λαμία.

Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού ο Πανηγυρίζων Ιερός Μητροπολιτικός  Ναός Ευαγγελιστρίας, εις τον  οποίο συνέρρευσε κατά το διήμερο πλήθος πιστών, όπου με ευλαβική στάση όλοι, έκλιναν το γόνυ της ψυχής και του σώματος, τιμώντας και ευχαριστώντας  την Παναγία.

Το Εσπέρας της Κυριακής 24 Μαρτίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, συμμετεχόντων απάντων των Κληρικών της πόλεως Λαμίας.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, κατόπιν προτροπής του Ποιμενάρχου μας, ο Ιεροκήρυξ της Καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, Συνοδικός Γραμματεύς, ωμίλησε με θέμα: «Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου, Το μήνυμα της εν Χριστώ Ελευθερίας και η Ελευθερία της Πατρίδος μας».

Ανήμερα της Μεγάλης Εορτής Δευτέρα 25 Μαρτίου,  στον Όρθρο Χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας και κατόπιν προηξήρχε της λαμπρής Θείας Λειτουργίας, η οποία μετεδόθη ζωντανά από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm).

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την μεγάλη Εορτή της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον. Σήμερα αρχίζει η ανανέωση μας. Ο άνθρωπος επιστρέφει εις τον απολεσθέντα παράδεισο δια του Χριστού . Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει όμως και η Πατρίδα. Μέσα σ’ αυτή τη χαρά χορεύει και η φυλή μας, το γένος μας, η Πατρίδα μας, η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα η Εκκλησία και η Πατρίδα είναι μαζί. Δεν χωρίζουν ποτέ. Οι Μάρτυρες της πίστεως και Ήρωες της Πατρίδος πολέμησαν ηρωικά υπέρ Πίστεως και υπέρ Πατρίδος.

Το μήνυμα που δίδει σήμερα αυτή η διπλή Εορτή είναι ότι η Εκκλησία είναι εδώ. Μη φοβείσθε. Η Εκκλησία θα υπερμαχήσει και πάλι για τα ιδανικά και την Πατρίδα και εις μνήμην όλων εκείνων που έχυσαν το αίμα τους κατά καιρούς υπέρ πίστεως και πατρίδος και είναι πάρα πολλοί.

Να παραμείνουμε ενωμένοι κοντά στην Εκκλησία να ανανεωνόμαστε. Να ποτίζουμε με τα νάματα του Αγίου Πνεύματος το δένδρο των ιδανικών, των αρετών και των αξιών. Να μη γινόμαστε χλιαροί και ράθυμοι, διότι αυτό θέλουν οι εχθροί κάθε λαού, να πέσει μια νάρκωση στο λαό και να μην υπάρχει δύναμη αντιστάσεως.

Πάνε οι εποχές που έπρεπε κανείς να είναι πράος και ήρεμος. Χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια μας και πρέπει να ξυπνήσουμε. Να διαβάσουμε την Ιστορία και να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι είμαστε απόγονοι Ηρώων και Μαρτύρων. Θα πρέπει να ενισχυθούμε για να κρατήσουμε την Πίστη και την Πατρίδα μας.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία μας, δεν άφησε ποτέ το  Έθνος μας. Να είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα μας αφήσει και τώρα».

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την μεγάλη διπλή Εορτή της Εκκλησίας και της Πατρίδος και καλωσόρισε στην πόλη μας την εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως κα Γεωργία Καραστάθη Γενική Γραμματέα Τουρισμού λέγοντας:

«Η σημερινή ημέρα επιβάλλει πολλές ευχές. Χαίρω ιδιαιτέρως, διότι με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής είναι παρούσα η Ελλάδα. Η πολιτεία, ο Στρατός, η Εκκλησία, ο λαός.

Παρακαλώ πολύ κα. Καραστάθη, όσο δύνασθε να μεταφέρετε  στην Κυβέρνηση μία παράκληση ενός ταπεινού Μητροπολίτου. Να διασφαλίσετε την Ενότητα του Ελληνικού λαού, διότι ο κόσμος υποφέρει και δεν θέλει να βρεθεί και εις το χείριστον που είναι ο διχασμός και έτσι ενωμένοι όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν, είτε επιβάλλονται έξωθεν, είτε και εξ ημών εκ των έσωθεν δημιουργούνται.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, το λέει το τραγούδι, το λέει ο λαός, το λέγει και η ψυχή μας. Χρόνια Πολλά σε όλους και πάντοτε ελεύθεροι».

Ακολούθως τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία, παρουσία απάσης της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε η Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως μας  κος Εμμανουήλ Χαλδούπης , ο οποίος αναφέρθηκε στο χρέος τιμής που έχουμε οι σύγχρονοι  Ελεύθεροι Έλληνες απέναντι σε όλους εκείνους του γνωστούς και αγνώστους Ήρωες, οι οποίοι τάχθηκαν και έχυσαν το αίμα τους για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Η κος Χαλδούπης ανέφερε:

«25η Μαρτίου:  O λαός μας επέλεξε να ζεύξει την επέτειο της Εθνικής του Παλιγγενεσίας με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.Ο κοινός τόπος των δύο γεγονότων, εδράζεται στην ανυπολόγιστη αξία δύο εννοιών: της Ελευθερίας και της Σωτηρίας.

Για την ορθοδοξία μας, την 25η Μαρτίου κλείνει το κεφάλαιο της φθοράς, της σκλαβιάς στην αμαρτία και ανοίγει το Κεφάλαιο της Λύτρωσης  και της Σωτηρίας.

“Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον”.  Ψάλλουμε στο Απολυτίκιο. Για το Γένος μας, την 25η Μαρτίου ανοίγει το Κεφάλαιο της Ελευθερίας και συνάμα διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, την φοβερά προστασία της Υπερμάχου και Νικητήριας Στρατηγού στους απροσμάχητους καπεταναίους των βουνοκορφών και τους θαλασσοδαρμένους μπουρλοτιέρηδες του Αιγαίου.

Μια τέτοια στιγμή τιμούμε σήμερα και για μια τέτοια στιγμή κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ και προσκυνούμε.  Είναι η στιγμή της αφύπνισης μετά το πυκνό σκοτάδι των τεσσάρων αιώνων της ζοφερής και της ασέληνης νύχτας.

Είναι η στιγμή της έγερσης και της εξέγερσης των «ομόαιμων» και των «ομόγλωσσων» Ελλήνων, των Ορθόδοξων Ελλήνων που έδωσαν τον ηρωικό αγώνα «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία».

Οι ήρωες του ’21 ομολόγησαν επανειλημμένα ότι πηγή και εγγυητής της ελευθερίας στον αγώνα τους, στον αγώνα που παρέμεινε αγωνία για 400 και πλέον χρόνια, ήταν ό άγιος Θεός. Την αλήθεια αυτή τη συνόψισε ό κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας το 1829, λέγοντας απευθυνόμενος «προς την Δ’ Έθνικήν των Ελλήνων Συνέλευσιν»: «Άς δοξάσωμεν όλοψύχως τον Ύψιστον Θεόν! Άς ευλογήσωμεν το Άγιον Αυτού όνομα… Η εύσπλαγχνία του διά θαυμάτων έσωσε την Ελλάδα.  Ας είμεθα άρα ένδομύχως πεπεισμένοι, ότι δεν εθαυματούργησε ματαίως»

Επιτρέψτε μου όμως  να αναφερθώ εκτενέστερα στον τοπικό μας ήρωα, στον αϊτό της Ρούμελης, που λίγα μόλις μέτρα απ’ εδώ έγραψε μια απ’ τις λαμπρότερες σελίδες της επανάστασης του  ’21. Ο Αθανάσης Διάκος στην Αλαμάνα δεν προχωρεί στην αυτοθέλητη δρασκελιά απ’ την όχθη του λευκού στην όχθη του μαύρου, ασυντρόφευτος.  Μαζί του και πίσω και δίπλα του βρίσκονται και προτρέπουν οι Άλλοι, οι παλαιοί βιγλάτορες των στενών.

Ήταν τότε, που όταν η ανάγκη και ο σεβασμός προς το τιμημένο ράσο που φορούσε το επέβαλαν, αρμάτωσε τη φουστανέλα με το γιαταγάνι και το καριοφίλι.

Ήταν όταν μια χούφτα ανθρώπων επείσθησαν ότι η θυσία δεν είναι ματαιότητα και αγίασαν το ρέμα του νερού της Αλαμάνας με το αίμα τους. Και ύψωσαν οι διάκονοι της ελευθερίας σε σύμβολο και ιδανικό τούτο το ποτάμι.  Τούτους τους χίλιους θανάτους κάθε ηρωικού παλληκαριού του ’21 που έχυσε το αίμα του για της πατρίδας μας τη λευτεριά έχουμε το χρέος να χρεώσουμε στους εαυτούς μας.

Σήμερα, 200 χρόνια περίπου μετά, σ’ αυτούς τους νεκρούς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε το ιερό μας χρέος. Γιατί, Τα μεγάλα κατορθώματα καταγράφονται για να γίνονται φώτα για καινούριες αυγινές, Για να μην αναγκαστούμε να ξαναζήσουμε την ιστορία που ξεχάσαμε…

Το χρωστάμε σ’ όσους θυσίασαν τα πάντα, αλλά και σε όσους ακόμα δεν γεννήθηκαν σε τούτη τη φλούδα γης. Το «χρωστάμε σε όσους πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί.»

Η αλήθεια είναι πως οι ήρωες του θρυλικού 21 γνωστοί και άγνωστοι δεν μας έχουν ανάγκη. Εμείς ζούμε κι αναπνέουμε λεύτερα απ’ αυτούς. Κι αν τους ξεχάσουμε κι αν δεν τους μιμηθούμε, εμείς θα αφανιστούμε».

Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ευαγγελιστρίας, προπορευομένων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στρατιωτικού αγήματος, των ιεροπαίδων, και ακολουθούντων  των Κληρικών, των Επισήμων και των πιστών χριστιανών, η οποία κατευθύνθηκε στον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, στον οδό Καλύβα Μπακογιάννη, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Στην συνέχεια στην ομώνυμη πλατεία της πόλεως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωος από τους επισήμους.

Τέλος στις 12:00 το μεσημέρι, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία παιάνιζε τον Εθνικό μας Ύμνο και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία τα παιδιά μας με Ελληνική λεβεντιά, απέδωσαν τον απαιτούμενο σεβασμό  στους Ήρωες της Πατρίδος μας.

Φωτό: Δημήτριος Ανάγνου

Πρόσφατα Άρθρα

Η Εκκλησία κοντά στους μαθητές της Πτολεμαΐδας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία κοντά στους μαθητές της Πτολεμαΐδας

27 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2026, τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πτολεμαΐδος υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως των...

Read more
Λήξη εσπερινών κηρυγμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη εσπερινών κηρυγμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

27 Μαΐου 2026

Με εσπερινό περίπατο στην Ιερά Μονή Αναστάσεως Κυρίου Εμμαούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκάδα, Λητής και Ρεντίνης, ολοκληρώθηκε η πνευματική εργασία...

Read more
Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

27 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών που...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

27 Μαΐου 2026

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Στη Μητρόπολή μας εορτάζει...

Read more
«Να επιζητείτε τη γνώση»: Μήνυμα ζωής προς τους μαθητές στους Σοφάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

«Να επιζητείτε τη γνώση»: Μήνυμα ζωής προς τους μαθητές στους Σοφάδες

27 Μαΐου 2026

 Η Ιερά Μητρόπολή μας, με διαρκές ενδιαφέρον και πατρική μέριμνα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, συμμετέχει και φέτος...

Read more
Πνευματικές Διδαχές

Θαύμα Αγίου Ιωάννη Ρώσου – Θεραπεία μυελογενούς λευχαιμίας

27 Μαΐου 2026

…Μια οικογένεια στην Αθήνα δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, το παιδί τους ο Βασιλάκης, Ε' Δημοτικού, ξαφνικά έχασε το κέφι του,...

Read more
Ιωάννης ο Ρώσος: Ο Όσιος που λάτρεψαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι
Πνευματικές Διδαχές

Ο άπιστος γιατρός – Συγκλονιστικό Θαύμα Αγίου Ιωάννη του Ρώσου!

27 Μαΐου 2026

Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος. Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε...

Read more
«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

26 Μαΐου 2026

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Μαΐου με κεντρικό θέμα τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός 95χρονου ιερέα που γνώρισε και...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Εἰρήνης Ἐλαιῶνος Πρεβέζης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Εἰρήνης Ἐλαιῶνος Πρεβέζης

26 Μαΐου 2026

Τήν Κυριακή 24 Μαΐου 2026 τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στόν...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

26 Μαΐου 2026

Όταν η μακαριστή Μοναχή Ταξιαρχία (Σκουτέλα), εν ασθενεία, παρακαλούσε την Παναγία για την θεραπεία της και Της έταξε την ανέγερση...

Read more
Συγκινητική ευχαριστήρια έκπληξη μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Θεολόγο καθηγητή τους π. Δανιήλ και Ηγούμενο της Άτρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική ευχαριστήρια έκπληξη μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Θεολόγο καθηγητή τους π. Δανιήλ και Ηγούμενο της Άτρου

26 Μαΐου 2026

Μια υπέροχη και συγκινητική έκπληξη επεφύλαξαν μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου με αφορμή την αποφοίτηση τους από...

Read more
H Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

H Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

26 Μαΐου 2026

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 26 Μαΐου 2026, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη,...

Read more
Λήξη Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

26 Μαΐου 2026

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στη Κόρινθο πραγματοποιήθηκε η Λήξη των Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και...

Read more
Μητρόπολη Ναυπάκτου: Θεία Λειτουργία γιά τούς ὑποψηφίους φοιτητές
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Θεία Λειτουργία γιά τούς ὑποψηφίους φοιτητές

26 Μαΐου 2026

Θεία Λειτουργία γιά τούς ὑποψηφίους φοιτητές, οἱ ὁποῖοι θά διαγωνιστοῦν στίς Πανελλήνιες Ἐξετάσεις γιά τήν εἴσοδό τους στίς Ἀνώτατες Σχολές,...

Read more
Εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου: Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου: Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου

26 Μαΐου 2026

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, συνῆλθε σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τῆς...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Θηβών

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Θηβών

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Χαλκίδος

Τρισάγιο στον μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο

Τρισάγιο στον μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Κορίνθου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Κορίνθου

Η Μητρόπολη Ρεθύμνης για την εκδημία του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού

Η Μητρόπολη Ρεθύμνης για την εκδημία του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist