Ένας σχετικά άγνωστος Άγιος, ο υπηρέτης του Αγίου Δημητρίου, ο Άγιος μάρτυς Λούππος, εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καστοριά.

Το όνομα του Αγίου μάρτυρος φέρει ο Εφημέριος του ως άνω Ναού, ο Αρχιμανδρίτης Λούππος Κουκουρίκος και επί τη ευκαιρία αυτή, βρέθηκε εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ναού και οι Διάκονοι.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ζ’ Λουκά, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης του θανάτου από τους Χριστιανούς κατά την θεολογία της Εκκλησίας μας. Δεν παρέλειψε τέλος, να επαινέσει τον π. Λούππο για το έργο και τη διακονία του, τόσο στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, όσο και στα Γραφεία και στην Μητρόπολη γενικότερα, ευχόμενος ο Άγιός του να σταθεί θερμότατος πρέσβης για αυτόν στο θρόνο του Θεού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης