• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Κυριακή γεμάτη παιδιά στην Ι.Μ. Χαλκίδος

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
30 Δεκεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Κυριακή γεμάτη παιδιά στην Ι.Μ. Χαλκίδος
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή την αφιέρωση της Κυριακής μετά την Χριστού Γέννηση, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην προστασία του αγέννητου παιδιού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αφιέρωσε όλη την ημέρα στα παιδιά και τους γονείς τους και στην υπέρ των νέων διακονία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους Ιεροκήρυκες, Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη και Νεκτάριο Ευγενικό, τον Εφημέριο της Ενορίας, Οικον. Χρήστο Γεωργαρά και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας ανεγνώσθη σε όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπόλεως η Εγκύκλιος του Μητροπολίτου για την προστασία των αγέννητων παιδιών, η οποία έχει ως εξής: 

Αγαπητά μου παιδιά, 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε τη θεάρεστη πρωτοβουλία να ορίσει πρόσφατα, ως ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, ημέρα κατά την οποία τιμώνται τα 14.000 αθώα νήπια, θύματα του αιμοσταγούς και αδιστάκτου βασιλιά Ηρώδη. 

Πρόκειται για μια συμβολή στη συνειδητοποίηση του καθήκοντος, απέναντι στο παιδί και τη μητέρα του, το οποίο έχουν όσοι αξιώνονται από το Θεό να γίνουν συνεργάτες Του στην ανεκτίμητη και ιερή υπόθεση της δημιουργίας του ανθρώπου. 

Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, ο άνθρωπος αρχίζει να ζει από τότε που συλλαμβάνεται στα σπλάγχνα της μητέρας του και όχι, όπως λανθασμένα ισχυρίζονται μερικοί, από τότε που γεννάται. 

Το έμβρυο μάλιστα νοιώθει τη στοργή, το ενδιαφέρον ή αντίθετα την παγερή αδιαφορία ή και εχθρότητα του περιβάλλοντος, δηλαδή των γεννητόρων του! Αυτό το λένε οι Ιατροί Επιστήμονες και όχι, με συγχωρείτε, «οι παπάδες», όπως, ενδεχομένως θα ισχυρίζονταν κάποιοι. Άρα, πρόκειται περί ανθρώπου, υπό διαμόρφωσιν μεν, αλλά περί ΑΝΘΡΩΠΟΥ! 

Η διακοπή της κυήσεως, συνεπώς, τουλάχιστον για τη χριστιανική ηθική, είναι έγκλημα και μάλιστα εναντίον ανθρώπου αθώου και παντελώς απροστάτευτου. Άλλωστε, αυτό σημαίνουν και οι σχετικές ονομασίες της βιαίας πράξεως· άμβλωσις ή έκτρωσις είναι η πρόκληση πρόωρης βιαίας εκβολής εμβρύου διά τεχνητής διακοπής της κυήσεως, η οποία συμβαίνει με αιχμηρό μέσο ή διά φαρμάκων. Πρόκειται, επαναλαμβάνω, για πράξη βίας, η οποία δολοφονεί το έμβρυο, αλλά ταυτόχρονα, προκαλεί και μύρια όσα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας στην έγκυο γυναίκα. 

Ο όρκος του Ιπποκράτη, του θεωρουμένου πατέρα της ιατρικής, περιλαμβάνει υπόσχεση ότι «δεν θα εμπιστευθώ σε έγκυο μέσον που προκαλεί έκτρωση»! Οι δε Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας προβλέπουν αυστηρότατα επιτίμια, όμοια με εκείνα που συνιστώνται ως φάρμακα, για την πνευματική θεραπεία των φονέων! 

Η των πραγμάτων αλήθεια επαληθεύεται και από τη σύγχρονη καθημερινή ανθρώπινη εμπειρία. Με συγκίνηση συμμετέχουμε όλοι μας στη χαρά πολλών υποψηφίων γονέων, οι οποίοι, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη σύλληψη του παιδιού τους, έρχονται πασίχαροι και μας ανακοινώνουν πως, με τη βοήθεια της επιστήμης και την εξέλιξη της τεχνικής, άκουσαν τους χτύπους της καρδιάς του κυοφορούμενου παιδιού τους ή και ότι παρακολουθούν σε εικόνες την πρόοδο της αναπτύξεώς του. 

Η θέση, η οποία τυπώνεται και διακινείται από κάποια κινήματα (δυστυχώς και γυναικεία), ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται όπως θέλει το κορμί του, είναι ψευδής και παντελώς απάνθρωπη. Ακόμη και αν γίνει αποδεκτό αυτό, το όντως απαράδεκτο επιχείρημα για τα πιστά παιδιά του Χριστού και της Εκκλησίας, ότι, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να κάνει τον εαυτό του ο,τι θέλει, τούτο ουδόλως ισχύει για την άμβλωση, διότι είναι πασιφανές πως δεν αποφασίζει ο αυτουργός της εγκληματικής αυτής πράξεως για τον εαυτό του, αλλά για την ζωή άλλου ανθρώπου. Έχει κανείς τέτοιο δικαίωμα; Είναι, πράγματι, κρίμα να υποκρινόμαστε ότι είμαστε εναντίον κάθε μορφής βίας και ταυτοχρόνως να την εξασκούμε ανερυθρίαστα σε βάρος αθώων πλασμάτων, δίχως αυτά να μας προκαλέσουν ή να μπορούν να αμυνθούν. Δυστυχώς, η έκτρωση είναι μία ανεπανόρθωτη μορφή βίας από εκείνες που ασκούνται σε βάρος των παιδιών και των νεανικών υπάρξεων.

Τρομάζω, παιδιά μου, όταν ακούω μετρήσεις και στατιστικές, που υπολογίζουν ότι στην, κατά συντριπτική πλειοψηφία, Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα, μετρώνται 300.000, ίσως και περισσότερες, εκτρώσεις (δηλαδή φόνοι) το χρόνο και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μην είναι το αποτέλεσμα αληθινό, γιατί αλλιώς, εάν δηλαδή είναι αληθινό, είναι βέβαιον ότι προκαλούμε την δικαία οργή του Θεού και ταυτόχρονα εγκληματούμε κατά της πατρίδος μας, η οποία, κατά κοινή ομολογία, μαστίζεται από την υπογεννητικότητα και συνεχώς παρουσιάζεται στον κόσμο ως μία χώρα πτωχευμένη σε όλους σχεδόν τους τομείς, ξεπεσμένη και παρακμάζουσα και διαρκώς γηράσκουσα.

Διερωτώμαι, είναι δυνατόν να είμαστε τόσο άστοργοι, τόσο αθεόφοβοι και τόσο άπονοι απέναντι στην πατρίδα μας; 

Το χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα πάλι με κάποιες στατιστικές, πολλές από τις εκτρώσεις γίνονται από μικρές στην ηλικία γυναίκες, ακόμα και μαθήτριες! Θεωρώ πως είμαστε όλοι ένοχοι για την αγωγή, που δίνουμε στα παιδιά μας. 

Αγαπητά μου παιδιά, 

Ευτυχώς, για μας τους ανθρώπους, ο Θεός είναι φιλάνθρωπος και αυτό ακόμη το φοβερό αμάρτημα της εκτρώσεως μπορεί να το συγχωρήσει, και πράγματι το συγχωρεί και το εξαλείφει, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα υπάρξει αληθινή μετάνοια, εκ μέρους των ενόχων και ειλικρινής εξομολόγηση. Το ελπιδοφόρο μάλιστα είναι ότι αρκετές γυναίκες, ακόμη και ευαίσθητες νεαρές κοπέλες, αναλαμβάνουν αγώνα διαφωτίσεως των ανθρώπων, και μάλιστα των νέων, για τις φοβερές συνέπειες μιας εκτρώσεως και στηρίζουν ηθικά και υλικά γυναίκες, οι οποίες, εγκαταλελειμμένες από τους ανεύθυνους συντρόφους τους, βλέπουν την έκτρωση ως μία λύση. 

Σ’ αυτό τον αγώνα αγωνίζεται η τοπική μας Εκκλησία και, δι’ εμού του ταπεινού και αναξίου Επισκόπου Σας, Σας προσκαλεί όλους να πράξετε και να πράξουμε μαζί ο,τι είναι δυνατόν για την υπεράσπιση του αγέννητου παιδιού, το οποίο, ας το καταλάβουμε επιτέλους όλοι, έχει τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, στο σεβασμό, στην ισότητα και στο δίκαιο με όλους μας. 

Το Κέντρο Στηρίξεως Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις και είναι ανοικτό σε κάθε περίπτωση. 

Με την ελπίδα και την ευχή να δείξουμε την οφειλόμενη αγάπη μας προς το αγέννητο παιδί, Σας ασπάζομαι με πολλή πατρική αγάπη και Σας απευθύνω τις ευλογίες του νηπιάσαντος Κυρίου μας και τις εγκάρδιες πατρικές ευχές μου. Μακάρι στο ερχόμενο νέο έτος και στο εξής κανένα έγκλημα να μην τολμηθεί στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια με θύμα το αγέννητο παιδί. 

Με πατρική στοργή

Ο   Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου υποδέχθηκε και παρέθεσε γεύμα στα Στελέχη (αγόρια και κορίτσια) των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως.

Στην σύναξη συμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, οι Αρχηγοί, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιμ. Αιμιλιανός  Χρήστου, Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, κ. Μαγδαληνή Αργυράκη και κ. Ματίνα Βαρκάδου – Κουβαρά, μαζί με τους και τις Υπαρχηγούς και όλα τα στελέχη, το νοσηλευτικό και ιατρικό, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό.

Προς όλους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους για την προσφορά τους, ενώ διένειμε χριστουγεννιάτικες ευλογίες ο ίδιος προσωπικά σε όλους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, με τον Πρωτοσύγκελλο του, μετέβη στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, όπου πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην οποία η παραδοσιακή χορωδία της Ενορίας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ι. Ναού και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, απέδωσε θαυμάσια εκκλησιαστικούς ύμνους του Δωδεκαημέρου και παραδοσιακά κάλαντα, ενώ η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Ιακώβου ανέπτυξε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Το μήνυμα των Χριστουγέννων».

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τους χορωδούς την ομιλήτρια και τους συντελεστές, αλλά ευχαρίστησε και όλους τους προσελθόντες, οι οποίοι, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κατέκλυσαν τον Ι. Ναό και τονίζοντας αναφορές της ομιλίας της κ. Ιακώβου, επεσήμανε σε όλους να μη λησμονούν ότι τα Χριστούγεννα μας χαρίζεται το φως, αφού διά της σαρκώσεως και γεννήσεώς του ο Ιησούς ανατέλλει ως ήλιος στον κόσμο και οι άνθρωποι, αν θέλουμε να γινόμαστε και να παραμένουμε φωτοφόροι, πρέπει να παίρνουμε συνεχώς φως από τον ήλιο Χριστό.

Πρόσφατα Άρθρα

Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά στην Κηφισιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά στην Κηφισιά

27 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 26 Μαΐου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, εκπρόσωπος της...

Read more
Υποδοχή εργαζομένων της ΒΦΛ Καβάλας στον Παιδικό Σταθμό της Ι.Μ. Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή εργαζομένων της ΒΦΛ Καβάλας στον Παιδικό Σταθμό της Ι.Μ. Μεσσηνίας

27 Μαΐου 2026

Στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη εργαζομένων και συγγενών τους από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) Νέας Καρβάλης...

Read more
Η Εκκλησία κοντά στους μαθητές της Πτολεμαΐδας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία κοντά στους μαθητές της Πτολεμαΐδας

27 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2026, τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πτολεμαΐδος υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως των...

Read more
Λήξη εσπερινών κηρυγμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη εσπερινών κηρυγμάτων Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

27 Μαΐου 2026

Με εσπερινό περίπατο στην Ιερά Μονή Αναστάσεως Κυρίου Εμμαούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκάδα, Λητής και Ρεντίνης, ολοκληρώθηκε η πνευματική εργασία...

Read more
Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

27 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών που...

Read more
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

27 Μαΐου 2026

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Στη Μητρόπολή μας εορτάζει...

Read more
«Να επιζητείτε τη γνώση»: Μήνυμα ζωής προς τους μαθητές στους Σοφάδες
Εκκλησία της Ελλάδος

«Να επιζητείτε τη γνώση»: Μήνυμα ζωής προς τους μαθητές στους Σοφάδες

27 Μαΐου 2026

 Η Ιερά Μητρόπολή μας, με διαρκές ενδιαφέρον και πατρική μέριμνα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, συμμετέχει και φέτος...

Read more
Πνευματικές Διδαχές

Θαύμα Αγίου Ιωάννη Ρώσου – Θεραπεία μυελογενούς λευχαιμίας

27 Μαΐου 2026

…Μια οικογένεια στην Αθήνα δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, το παιδί τους ο Βασιλάκης, Ε' Δημοτικού, ξαφνικά έχασε το κέφι του,...

Read more
Ιωάννης ο Ρώσος: Ο Όσιος που λάτρεψαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι
Πνευματικές Διδαχές

Ο άπιστος γιατρός – Συγκλονιστικό Θαύμα Αγίου Ιωάννη του Ρώσου!

27 Μαΐου 2026

Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος. Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε...

Read more
«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

26 Μαΐου 2026

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Μαΐου με κεντρικό θέμα τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός 95χρονου ιερέα που γνώρισε και...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Εἰρήνης Ἐλαιῶνος Πρεβέζης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Εἰρήνης Ἐλαιῶνος Πρεβέζης

26 Μαΐου 2026

Τήν Κυριακή 24 Μαΐου 2026 τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στόν...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

26 Μαΐου 2026

Όταν η μακαριστή Μοναχή Ταξιαρχία (Σκουτέλα), εν ασθενεία, παρακαλούσε την Παναγία για την θεραπεία της και Της έταξε την ανέγερση...

Read more
Συγκινητική ευχαριστήρια έκπληξη μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Θεολόγο καθηγητή τους π. Δανιήλ και Ηγούμενο της Άτρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική ευχαριστήρια έκπληξη μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Θεολόγο καθηγητή τους π. Δανιήλ και Ηγούμενο της Άτρου

26 Μαΐου 2026

Μια υπέροχη και συγκινητική έκπληξη επεφύλαξαν μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου με αφορμή την αποφοίτηση τους από...

Read more
H Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

H Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

26 Μαΐου 2026

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 26 Μαΐου 2026, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη,...

Read more
Λήξη Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

26 Μαΐου 2026

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στη Κόρινθο πραγματοποιήθηκε η Λήξη των Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Ολοκληρώθηκε το 1ο τριήμερο της Χριστουγεννιάτικης κατασκήνωσης στην Ανάληψη

Ολοκληρώθηκε το 1ο τριήμερο της Χριστουγεννιάτικης κατασκήνωσης στην Ανάληψη

«Σκοντάφτουμε συνεχώς στην παρουσία Του Χριστού!»

«Σκοντάφτουμε συνεχώς στην παρουσία Του Χριστού!»

«Αναχωρησάντων Των Μάγων…» – Άξιος Ο Νέος Διάκονος

«Αναχωρησάντων Των Μάγων…» – Άξιος Ο Νέος Διάκονος

Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου στο Αγρίνιο

Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου στο Αγρίνιο

Η αρχαιοπρεπής Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Κόρινθο

Η αρχαιοπρεπής Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Κόρινθο

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist