• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η Λαμία εόρτασε με λαμπρότητα τον Πολιούχο και ελευθερωτή της Ευαγγελιστή Λουκά

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
21 Οκτωβρίου 2017
byPoimin.gr Team
Η Λαμία εόρτασε με λαμπρότητα τον Πολιούχο και ελευθερωτή της Ευαγγελιστή Λουκά
Share on FacebookShare on Twitter

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλις της Λαμίας εόρτασε την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου τον πολιούχο και ελευθερωτή  της άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο μεγαλοπρεπής και καλλιμάρμαρος Ναός του άγίου στον ομώνυμο λόφο της πόλεως, στον οποίο συνέρρευσαν χιλιάδες Λαμιείς για να τιμήσουν τον Άγιο.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου για να συμμετάσχουν και να λαμπρύνουν την φετινή πανήγυρη ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος και Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Και τις δύο ημέρες τα ιερά αναλόγια εκόσμησαν πολυμελείς χορωδίες υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ εκ δεξιών και του Πρωτοψάλτου του Ναού και Καθηγητού κ. Αναργύρου Βλάχου εξ αριστερών.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίουτο απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και του Ποιμενάρχου κ. Νικολάου, ενώ παρέστησαν άπαντες οι ιερείς της Λαμίας και των περιχώρων και οι διάκονοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος προσφωνώντας, καλωσόρισε  τους Αγίους Αρχιερείς στην ιστορική πόλη της Λαμίας  και τους  ευχαρίστησε εγκαρδίως για την ευγενική αποδοχή της προσκλήσεως του.

Παρεκάλεσε δε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο να απευθύνει τον πατρικό και θεολογικό του Λόγο προς τους παρισταμένους ευσεβείς πιστούς αλλά και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν τον εσπερινό μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο άγιος Καρπενησίου στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα μηνύματα  που στέλνει ο Κύριος μέσω του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, όπως η συνεχής προσευχή και η δυνατή πίστη που πρέπει να έχει ο καθένας μας, τα οποία είναι μια απάντηση και μια λύση για τα  μεγάλα και δυσβάσταχτα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κάθε άνθρωπο στην σημερινή δύσκολη κοινωνία.

«Εάν ανατρέξουμε αδελφοί μου στην ιστορία του Έθνους μας θα δούμε, ότι ποτέ ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε στις δύσκολες στιγμές, όπως και το 1944 όπου ο Άγιος Λουκάς αναχαίτισε τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής από την πόλη σας, γιατί οι προγονοί μας είχαν αγάπη, πίστη και τις αρετές του Αγίου Πνεύματος, στοιχεία που λείπουν από την σημερινή κοινωνία. Η κάθε εορτή αδελφοί μου είναι μια ευκαιρία για προβληματισμό πως πρέπει να αλλάξουμε πορεία και εν προσευχή να αναθέσουμε τις ελπίδες μας στον Θεό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 18 Οκωβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος στην συνέχεια προηξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των ως άνω αγίων αρχιερέων και τη συμμετοχή  Ηγουμένων Ιερών Μονών της Μητροπόλεως, ιερομονάχων, ιερέων της πόλεως και των διακόνων.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Άρτης κ. Καλλίνικος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την τιμητική πρόσκληση του και στην συνέχεια ωμίλησε με θεολογική δεινότητα για το πρόσωπο του αγίου Λουκά. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Ευαγγελιστής Λουκάς αδελφοί μου είναι ο ουσιαστικός απελευθερωτής της πόλεως σας από τις κατοχικές δυνάμεις και είναι αυτός, ο οποίος έδωσε και συνεχίζει να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους, ότι εάν ο άνθρωπος στηριχτεί στον Θεό μπορεί να υπερβεί τα όρια του και μπορεί να κατορθώσει το ακατόρθωτο, να βρει την ελπίδα, η οποία υποστασιάζεται στο πρόσωπο του αρχηγού της πίστεως μας Ιησού Χριστού.

Παίρνουμε ελπίδα από το πρόσωπο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά σε μια περίοδο που τα πάντα έχουν βαλθεί να θανατώσουν την ελπίδα μας. Όταν ο άνθρωπος προσπαθήσει να θανατώσει το Θεό το μόνο που θα καταφέρει είναι να κόψει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται και να θανατώσει τον ίδιο του τον εαυτό του. Ο άγιος Λουκάς έζησε σε όλη του την ζωή την πραγματική  ελπίδα που είναι  ο εσταυρωμένος Χριστός, έκανε την υπέρβαση και μας προτρέπει να αγαπήσουμε τον Κύριο, να αγαπήσουμε τον αγώνα και μας διαβεβαιώνει πως κάθε φορά που με την θέληση μας θα ακολουθούμε την ελπίδα μας πάνω στο Γολγοθά, τότε θα επαναλαμβάνεται το μυστήριο της αναστάσεως και θα μας δίνει την δύναμη να απελευθερωνόμαστε από τις δυνάμεις κατοχής που έχουμε μέσα μας.

Είθε οι πρεσβείες του αγίου Λουκά να σκέπουν όλους εσάς, τις οικογένειες σας και την πόλη της Λαμίας και όπως εκείνος έτσι κι εμείς να έχουμε πάντα ζωντανή μέσα στην καρδιά μας την ίδια την ελπίδα, το Κύριο μας».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Νικόλαος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τον Β΄ για την άδεια και ευλογία ώστε οι ιερές ακολουθίες και τις δύο ημέρες να μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχαρίστησε επίσης και τον Διευθυντή του τηλεοπτικού καναλιού STAR Κεντρικής Ελλάδος για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

Αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας και της  πόλεως, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η 18η Οκτωβρίου είναι μια ευλογημένη μέρα για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και ιδιαίτερα για την πόλη της Λαμίας, την πόλη του μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου, την πόλη των αγίων, των μαρτύρων και των ηρώων, των ανθρώπων που προσέφεραν στην κοινωνία και την πατρίδα και δεν θα ξεχαστεί ποτέ, διότι η ημέρα αυτή μας εμφανίζει την έκταση των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας  και του Έθνους.

Αυτή η μέρα την οποία όλοι ζούμε με την παρουσία όλων των πολιτικών, στρατιωτικών, πνευματικών, δικαστικών και πολιτιστικών αρχών πρέπει να αφήσει την σφραγίδα της σε όλους εμάς και όπως και στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία εδίδαξαν οι άγιοι αδελφοί Αρχιερείς είμαστε ευλογημένοι αλλά υποχρεούμεθα όχι μόνο να ακούμε αλλά και να τηρούμε και να ζούμε τα διδάγματα του Χριστού, τα οποία ο Ευαγγελιστής Λουκάς μετέφερε εις τα δυο συγγράμματά του.

Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την ευγενική ανταπόκριση στην ταπεινή πρόσκλησή μου και εύχομαι να έχετε υγεία κατ’ άμφω, Αρχιερατεία αγλαόκαρπον και την δύναμη να ίστασθε αυτή την δύσκολη περίοδο επί των επάλξεων αγωνιζόμενοι δια την δόξαν της Εκκλησίας , δια την υπεράσπιση της Πατρίδος και δια την στήριξην του δεινός πάσχοντος λαού.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η γιορτή, η τόσο διδακτική, όχι μόνο προσφέρει ακτίνα ελπίδος αλλά φωτεινό ορίζοντα μέλλοντος με πολύ ελπίδα και μεγάλη προοπτική. Το Έθνος μας το Ελληνικό είναι Ορθόδοξο χριστιανικό, έτσι το ίδρυσαν οι ιδρυτές του μετά την Επανάσταση. Αυτοί που φώναζαν μέσα στις μάχες «εν τούτω το σημείο νικώμεν».

Μέσα στο κλίμα αυτό εμείς εδώ στη Ρούμελη ζούμε έντονα αυτές τις εορτές και ασφαλώς θα αντιληφθήκατε από χθες το βράδυ ότι πνέει στην πόλη της Λαμίας ένας άνεμος αισιοδοξίας, παραδοσιακότητος, θρησκευτικότητος, εκκλησιαστικότητος και αγάπης προς αυτά που προσέφερε και μας προσφέρει ο Θεός.

Η εποχή μας πρέπει να ζει αυτές τις εορτές. Μη δίδετε σημασία σε ορισμένους ελαχίστους που θέλουν να καταργήσουν παρελάσεις, σημαίες και εθνικές εορτές. Έστω κι’ αν περάσει κι’ αυτό από την Βουλή ο λαός δεν θα υπακούσει. Η Εκκλησία θα στολίζεται όχι μόνο με την λαμπρότητα αλλά και με τις σημαίες και τις περιφορές.

Αδελφοί μου υπάρχει μια ρήση που λέγει: « Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει» και να έχετε μέσα σας την πεποίθηση ότι, ό,τι είναι κακό και εναντίον της Εκκλησίας και της Πατρίδος θα ανατραπεί από τον λαό, ο οποίος έχει ρίζες και το  DNA του βαπτισμένο στην πίστη και στην φιλοπατρία. Αυτό το πνεύμα που ζούμε σήμερα παρακαλώ να παραμένει πάντοτε στην ζωή μας και των πολιτικών μας και του ευλογημένου λαού. Χρόνια πολλά!»

Αμέσως μετά τελέσθηκε η Δοξολογία κατά την διάρκεια της οποίας ο Ποιμενάρχης ανέγνωσε την ευχή επί τη απελευθερώση της πόλεως και στο τέλος της οποίας ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη η ιερά λιτανεία των αγίων εικόνων της Παναγίας της Οδηγητρίας και του Ευαγγελιστού Λουκά, προπορευομένων: της δημοτικής φιλαρμονικής, αγημάτων του στρατού, μαθητών, ιεροπαίδων, κληρικών , πολιτικών αρχών και χιλιάδων πιστών. Η ιερά λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο θα παραμείνουν οι ιερές εικόνες για μία εβδομάδα προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την λιτανεία παρέστη άπασα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Τέλος ο άγιοι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους μετέβησαν στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, στην οποία προσεκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και εδέχθησαν την αβραμιαία φιλοξενία της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Ιωάννας και της 15μελούς αδελφότητος.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Πρόσφατα Άρθρα

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Πατερικής Θεολογίας» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του «Σχολείου Πατερικής Θεολογίας» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου

22 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, η πρώτη συνάντηση του...

Read more
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά

22 Οκτωβρίου 2026

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης τελέστηκε εχθές, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του...

Read more
Γενική Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα με θέμα τις σύγχρονες αιρέσεις και τις καταστροφικές λατρείες
Εκκλησία της Ελλάδος

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Κέρκυρα με θέμα τις σύγχρονες αιρέσεις και τις καταστροφικές λατρείες

22 Οκτωβρίου 2026

Γενική Ιερατική Σύναξη διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, υπό την...

Read more
Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη στο Γεράκι – Τιμήθηκε ο επί 45 χρόνια εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Χαραμής
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή του νεομάρτυρα Αγ. Ιωάννη στο Γεράκι – Τιμήθηκε ο επί 45 χρόνια εφημέριος Πρωτ. Ιωάννης Χαραμής

22 Οκτωβρίου 2026

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη. Στο ιστορικό Γεράκι,...

Read more
Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Προσφόρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Προσφόρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος

22 Οκτωβρίου 2026

Με την ακολουθία του Αγιασμού  ξεκίνησαν για 5η συνεχή χρονιά τα μαθήματα  της Πρότυπης Σχολής Σπουδής Παρασκευής Προσφόρου της Ιεράς...

Read more
«Ας κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της πίστεως στους ναούς και στις καρδιές»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ας κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της πίστεως στους ναούς και στις καρδιές»

22 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026,...

Read more
Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, προστάτου του Ράδιο ΕΛΠΙΔΑ 96,1
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, προστάτου του Ράδιο ΕΛΠΙΔΑ 96,1

22 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πνευματική χαρά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, επισκόπου Λαμπούσης της Κύπρου και προστάτη του Ραδιοφωνικού...

Read more
Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της «Χριστιανικής Αγωγής» Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων της «Χριστιανικής Αγωγής» Καρδίτσας

22 Οκτωβρίου 2026

Μια νέα περίοδος πνευματικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων ξεκινά για τον Σύλλογο Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσας, με επίκεντρο τη μελέτη του...

Read more
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

22 Οκτωβρίου 2026

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2026 τα μαθήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου...

Read more
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγ. Γερασίμου στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Μύλων Πελασγίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγ. Γερασίμου στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Μύλων Πελασγίας

22 Οκτωβρίου 2026

Στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας εορτάσθηκε φέτος η Ιερά Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου...

Read more
«”Μαρτύριο και Μαρτυρία” – Το Μεσολόγγι ως σύμβολο της ελευθερίας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«”Μαρτύριο και Μαρτυρία” – Το Μεσολόγγι ως σύμβολο της ελευθερίας»

22 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 η όγδοη Επετειακή...

Read more
Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του «Σπιτιού Αγάπης» στο Αγναντερό
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του «Σπιτιού Αγάπης» στο Αγναντερό

22 Οκτωβρίου 2026

Tην ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει λειτουργίας του «Σπιτιού Αγάπης» στο Αγναντερό τέλεσε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 ο...

Read more
Ο Επίσκοπος Τανάγρας  Απόστολος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και Ηθική Διακυβέρνηση στην Κοινωνία»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επίσκοπος Τανάγρας Απόστολος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και Ηθική Διακυβέρνηση στην Κοινωνία»

21 Οκτωβρίου 2026

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Αποστολος, διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος παρά τη ΕΕ συμμετείχε με...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

21 Οκτωβρίου 2026

Στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων του Τήρωνος και Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στη Στρατιά Γαρίτσας στην Κέρκυρα εορτάστηκε το πρωί...

Read more
«Σέ μιά ἐποχή πού ὁ Σατανᾶς ὀργιάζει, οἱ Ἕλληνες βρίσκονται σέ νάρκη»
Πνευματικές Διδαχές

«Σέ μιά ἐποχή πού ὁ Σατανᾶς ὀργιάζει, οἱ Ἕλληνες βρίσκονται σέ νάρκη»

21 Οκτωβρίου 2026

Ο Όσιος Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺλυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»
Κηρύγματα

«Λουκάς εστί μόνος μετ´εμού»

18 Οκτωβρίου 2026

Από την ημέρα που ο Απόστολος Λουκάς σαγηνεύθηκε εκ των λόγων του Αποστόλου Παύλου, παρέμεινε πιστός ακόλουθό του. Και αυτό...

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

17 Οκτωβρίου 2026
Η δράση του π. Αὐγουστίνου Καντιώτη τα χρόνια της Κατοχής (1942-46) στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Έπαινος χηρών

17 Οκτωβρίου 2026
«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

«Ἡ ἀσθένεια εὐεργετική στήν ζωή τοῦ ἀνθρώπου»

17 Οκτωβρίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ «Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν…»

19 Οκτωβρίου 2025

Aποστολικό Μηνυμα της Κυριακής Γ΄ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά –Ο Μεγάλος Παιδαγωγός

18 Οκτωβρίου 2025
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Κυριακή Γ΄ Λουκά – Η έννοια της ζωής και του θανάτου

18 Οκτωβρίου 2025
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Ο θάνατος στην οικογένεια – Κυριακή Γ’ Λουκά

18 Οκτωβρίου 2025
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

«Καὶ ἰδὼν αὐτὴν ὁ Κύριος ἐσπλαγχνίσθη ἐπ᾿ αὐτῇ καὶ εἶπεν αὐτῇ· μὴ κλαῖε»

5 Οκτωβρίου 2024
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

17 Οκτωβρίου 2023
Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

Οι επισκέψεις του Θεού στη Ζωή μας

5 Οκτωβρίου 2019
Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

Η ευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο

5 Οκτωβρίου 2019
Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

Το μήνυμα της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Την Ι. Εικόνα της «Μεγάλης Παναγίας» από την Θήβα υποδέχτηκαν στην Χαλκίδα

Την Ι. Εικόνα της «Μεγάλης Παναγίας» από την Θήβα υποδέχτηκαν στην Χαλκίδα

Θεμελίωση νέου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας

Θεμελίωση νέου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας

Ο Μητροπολίτης Σταγών στην πανήγυρη της Μονής του του Προφήτου Ιωήλ

Ο Μητροπολίτης Σταγών στην πανήγυρη της Μονής του του Προφήτου Ιωήλ

Tα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ

Tα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ

Νέος Πρωτοσύγκελλος και Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Νέος Πρωτοσύγκελλος και Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist