• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η I.M. Πειραιώς καταγγέλει: Φρικώδεις συμπροσευχές για τη «σωτηρία» από τον κορονοϊό

in Ελλάδα Κόσμος
28 Μαΐου 2020
byPoimin.gr Team
Η I.M. Πειραιώς καταγγέλει: Φρικώδεις συμπροσευχές για τη «σωτηρία» από τον κορονοϊό
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 18η Μαΐου 2020

ΦΡΙΚΩΔΕΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ!

Εκτός από τον εσχάτως εμφανισθέντα στην ανθρωπότητα φονικό κορωνοϊό υπάρχει και ένας άλλος «ιός», πολύ πιο φονικός και επικίνδυνος, επειδή δεν φονεύει το φθαρτό σώμα, αλλά την αθάνατη ψυχή. Δεν είναι νέος αυτός ο «ιός», αλλά μετρά περισσότερο από εκατό χρόνια παρουσίας στον κόσμο. Πρόκειται για τον «ιό» του Οικουμενισμού, Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού, ο οποίος ως άλλη φοβερή μεταδοτική αρρώστια απειλεί να σχετικοποιήσει την σώζουσα αλήθεια της Εκκλησίας μας, να την καταπνίξει και στο τέλος να την εξαφανίσει, ρίχνοντάς την στη φρικώδη χοάνη της εφιαλτικής πανθρησκείας.

Ο Οικουμενισμός χαρακτηρίστηκε, (και δικαίως), από αγίους και από σημαίνοντα πνευματικά αναστήματα της εποχής μας ως η χειρότερη και η πλέον σατανική αίρεση όλων των εποχών. Κι’ αυτό διότι δεν αλλοιώνει απλώς μία από τις δογματικές διδασκαλίες της Εκκλησίας μας, όπως οι προηγούμενες αιρέσεις που εμφανίστηκαν στη ζωή της, αλλά ανατρέπει συλλήβδην ολόκληρη την αποκεκαλυμμένη αλήθεια της Ορθοδοξίας, αναιρώντας την μοναδικότητά της, με την αναγνώριση των μεν ετεροδόξων ομολογιών ως «Εκκλησιών», των δε άλλων θρησκειών ως «διαφορετικών οδών αναγωγής στον ίδιο Θεό»! Ως οδών  που οδηγούν εξ’ ίσου με την Ορθοδοξία στη σωτηρία! Ο νεοφανής άγιος της σερβικής Εκκλησίας, σύγχρονος μέγας θεολόγος και ομολογητής, Ιουστίνος ο Πόποβιτς χαρακτήρισε, ως γνωστόν, τον Οικουμενισμό ως «παναίρεση», διότι συγκεφαλαιώνει όλες μαζί τις αιρέσεις, ο δε μακαριστός θεοφώτιστος Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος τον χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο πρόδρομο του Αντιχρίστου».

Το Γραφείο μας έχει δημοσιεύσει πάμπολλα άρθρα για τον Οικουμενισμό, αποκαλύπτοντας όλα το δομικά στοιχεία που τον συνθέτουν, τις καταβολές του, τα σατανικά του σχέδια και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν στα σκοτεινά παρασκήνια και τον προωθούν. Έχει επισημάνει ακόμη  την μέχρι σήμερα πορεία του, την νομιμοποίηση του από την «Σύνοδο» της Κρήτης και την στενή ιδεολογική συγγένειά του με την Νέα Εποχή, την Μασονία και τον Διεθνή Σιωνισμό. Δεν παραλείψαμε ακόμη να τονίσουμε τον ολέθριο ρόλο πολλών εκκλησιαστικών ηγετών, (Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και Επισκόπων), αλλά και πολλών άλλων κληρικών, θεολόγων και λαϊκών, οι οποίοι δυστυχώς διαβρωμένοι και εμποτισμένοι από την ιδεολογία του, ή πιεζόμενοι από ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες, εργάζονται πυρετωδώς, με διοργανώσεις Συνεδρίων διεθνούς εμβελείας, για την υλοποίηση των δολίων και καταστροφικών επιδιώξεών του, γενόμενοι αίτιοι απώλειας πολλών ψυχών υπέρ ων Χριστός απέθανε. Αυτοί, κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι και οι πλέον επικίνδυνοι, διότι πολεμούν την Εκκλησία εκ των έσω, εμφανιζόμενοι ως ποιμένες, ενώ στην πραγματικότητα είναι «λύκοι άρπαγες».

Στην παρούσα ανακοίνωσή μας θα αναφερθούμε σε κάποιες από τις πολλές οικουμενιστικές απρέπειες, που έλαβαν χώρα αυτόν τον καιρό με αφορμή την μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πιστός λαός του Θεού είδε την πανδημία ως παιδαγωγία του Θεού και ως αφορμή μετανοίας. Έστρεψε το βλέμμα του προς τον Θεό και με θερμές προσευχές και δεήσεις ζήτησε την εξ ύψους βοήθεια. Όμως την κρίσιμη αυτή περίοδο βρήκαν την ευκαιρία και οι θιασώτες του Οικουμενισμού για να δράσουν. Οργάνωσαν οικουμενιστικές συμπροσευχές, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές, (τις οποίες, όπως είναι γνωστό, απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας με αυστηρά επιτίμια), για να «ενώσουν», όπως ισχυρίζονται, «όλοι οι άνθρωποι, όλων των θρησκευτικών πίστεων τις κοινές προσευχές τους και να ζητήσουν από τον κοινό Θεό τη βοήθεια και τη σωτηρία από την επιδημία». Φρόντισαν μάλιστα να δώσουν μεγάλη δημοσιότητα, θέλοντας έτσι να εμπεδώσουν στους απλοϊκούς και ανυποψίαστους πιστούς την πρώτη και φοβερότερη πλάνη αυτής της παναιρέσεως, ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Ένα δεύτερο μήνυμα που θέλησαν να «περάσουν» στα λαϊκά στρώματα ήταν η ανάγκη ανοικοδομήσεως «θρησκευτικής ενότητας της ανθρωπότητας» όταν αυτή αντιμετωπίζει τέτοιου είδους παγκόσμια προβλήματα. Μια ενότητα όμως, που δεν εδράζεται στο πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στο απολυτρωτικό του έργο, αλλά πάνω σε έναν άγνωστο, απρόσωπο και ανύπαρκτο θεό.

Πρώτος ο ΟΗΕ επεσήμανε την ανάγκη, να ενωθούν όλες μαζί οι θρησκείες του κόσμου, προκειμένου να δώσουν από κοινού την κοινή μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Ειδική έκκληση στους θρησκευτικούς ηγέτες όλων των πίστεων, “να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να επικεντρωθούν στην κοινή μας μάχη να νικήσουμε τον COVID-19”, απηύθυνε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή ότι “μαζί μπορούμε και θα νικήσουμε τον ιό, με συνεργασία, αλληλεγγύη και πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα”. “Κάνω έκκληση σε μια ειδική περίοδο του πνευματικού ημερολογίου. Για τους Χριστιανούς είναι ο εορτασμός του Πάσχα. Οι Εβραίοι γιορτάζουν το εβραϊκό Πάσχα. Σύντομα, οι Μουσουλμάνοι θα αρχίσουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού” ανέφερε ξεκινώντας το μήνυμά του ο Αντόνιο Γουτέρες. Εξίσου εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του σε όσους εορτάζουν “τις σημαντικές αυτές στιγμές” και σημείωσε: “Πάντα γνωρίζαμε αυτές τις περιστάσεις ως τις κοινές μας στιγμές. Των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Του εναγκαλισμού και της χειραψίας, της συνάντησης της ανθρωπότητας”» (Ιστ. «Ξυπνήστε»)! Στις παρά πάνω δηλώσεις έχουμε μία ακόμη απόδειξη ότι ο διεθνής αυτός Οργανισμός  βρίσκεται στα χέρια των σκοτεινών δυνάμεων του Διεθνούς Σιωνισμού και της Νέας Εποχής, που προωθούν την εφιαλτική πανθρησκεία, η οποία θα προετοιμάσει, όπως έχουν αποκαλύψει θεοφώτιστα πρόσωπα της Εκκλησίας μας, την φρικώδη θρησκεία του μιαρού Αντιχρίστου!

Από τις συμπροσευχές που πραγματοποιήθηκαν, μνημονεύουμε αυτήν που έγινε στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 25 Μαρτίου ε.ε. Σύμφωνα με τη  ειδησεογραφία: «Ο Παπικός καρδινάλιος του Σικάγου μέσα από τον παπικό Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία του Ορθόδοξου Μητροπολίτη και του Προτεστάντη πάστορα, καλεί τους Παπικούς, τους Ορθόδοξους αλλά και τους Ευαγγελικούς – Μεθοδιστές Λουθηρανούς, να συμπροσευχηθούν στη δύσκολη αυτή στιγμή, μέσω των social media. Οι τρεις προκαθήμενοι απαγγέλλουν το Πάτερ ημών όλοι μαζί και στο τέλος προσεύχονται στο Θεό – και οι τρεις μαζί πάλι – για να μας έχει όλους ο Θεός καλά. Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ της Μητρόπολης του Σικάγου, κατά τον χαιρετισμό του λέει τα εξής: ‘Αδέλφια μου φίλοι, ο Χριστός είναι μαζί μας! Καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθούν οι επιπτώσεις του Κορωνοϊού, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Πράγματι, οι θυσίες που έκαναν πρώτα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, και ο κλήρος για την ανακούφιση των άρρωστων, αλλά και οι προσωπικές πράξεις αγάπης και ελέους προς τον συνάνθρωπο μας, μας διδάσκουν πως αν και για λίγο καιρό θα είμαστε σε κοινωνική απόσταση, θα παραμείνουμε όμως πολύ ενωμένοι ως τοπική, εθνική και παγκόσμια Χριστιανική οικογένεια – κοινότητα. Ο Θεός μαζί σας και στους δικούς σας’» (https://derkamerad.com)! Ακούει ο Θεός τέτοιες κοινές προσευχές; Αναμφίβολα όχι, διότι ο θεός, στον οποίο όλοι αυτοί  συμπροσευχήθηκαν, είναι ανύπαρκτος. Όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, οι αιρετικοί, (και εν προκειμένω οι Παπικοί, και οι Προτεστάντες) είναι κατ’ ουσίαν άθεοι, όπως οι ειδωλολάτρες, διότι η αίρεση είναι ένα δεύτερο είδος αθεΐας: «Δεύτερον δε γένος αθεΐας εστίν η πολυσχιδής και πολύμορφος απάτη των αιρετικών…», (αγίου Γρηγόριου του Παλαμά, «Προς Διονύσιον», ΕΠΕ 4,404-412). Αφού πλέον εξέπεσαν και αποκόπηκαν από το Σώμα της Εκκλησίας, έχουν απολέσει την Χάρη του Θεού και κάθε ελπίδα σωτηρίας. Η συμμετοχή των Ορθοδόξων σ’ αυτές τις φρικώδεις συμπροσευχές είναι βαρύτατη αμαρτία και κατ’ ουσίαν εμπαιγμός του αγίου Πνεύματος.

Μια άλλη μιαρή συμπροσευχή είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών στα Ιεροσόλυμα, στην καρδιά των Αγίων Τόπων. Εκεί συγκεντρώθηκαν, στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών (και σε συνεργασία με το Ισραηλινό ΥΠΕΞ). Σύμφωνα με την ειδησεογραφία: «Και – στραμμένοι προς το Τείχος των Δακρύων – συμπροσευχήθηκαν με αφορμή τον κορωνοϊό, σε μία μοναδική και ιστορική στιγμή, όπως ισχυρίζεται ο ραβίνος Ντέιβιντ Ρόζεν… Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο ημέτερος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ενώ μετείχαν ακόμη ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ Σεφάρντι, (μαζί και με άλλους ραβίνους, καθώς και τον πρόεδρο του Μεγάλου Ραβινικού Δικαστηρίου), ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστα, ο Ιμάμης Σεΐχ Γκαμάλ Ελ Ουμπρά, ο Ιμάμης Σεΐχ Άγκελ Αλ-Ατράς και ο πνευματικός ηγέτης των Δρούζων της Γαλιλαίας Σεΐχ Μοουάφακ Ταρίφ. Όσο για τα λόγια της κοινής προσευχής όλων αυτών (που τη συνέγραψε και την εκφώνησε ο Ισραηλίτης Αρχιραβίνος), καμαρώστε ένα μικρό τμήμα της: ‘Θεέ του πρώτου και του εσχάτου, θεέ όλων των πλασμάτων της Γης, άρχοντα όλων των γενεών. Εσύ που αφυπνίζεις τους κοιμωμένους και ξυπνάς τους αδρανούντες, θεραπεύεις τους αρρώστους, ανοίγεις τους οφθαλμούς των τυφλών. Ερχόμαστε μπροστά σου σκυμμένοι ταπεινά και σε παρακαλούμε: Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν, εκατομμύρια αρρώστησαν. Σώσε μας και στείλε μας ευημερία! Δώσε πλήρη ανάρρωση στους άρρωστους, απότρεψε την πανούκλα από τον κόσμο σου. Σε παρακαλούμε, Θεέ, εσύ που μας έθρεψες σε καιρό πείνας και μας έσωσες από σοβαρές ασθένειες. Βοήθησέ μας και τώρα…’» (https://inkomotini.news/vid-i-nea-epoxi-einai-edo-i-simprosefxi-stin-taratsa-tou-ksenodoxeiou-king-david-sta-ierosolima/)! Ο «θεός του πρώτου και του εσχάτου», για τον οποίο εδώ γίνεται λόγος, είναι ένας θεός ανύπαρκτος, που δεν έχει καμιά σχέση με τον ένσαρκο Θεό Λόγο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Και τούτο διότι με τη παρά πάνω φράση, άλλον θεό εννοούν οι Εβραίοι και άλλον οι Μουσουλμάνοι. Και πάντως σε καμιά περίπτωση τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον οποίον οι μεν Εβραίοι σταύρωσαν ως κακούργο και συνεχίζουν να ανασταυρώνουν με την εμμονή τους στο Ταλμούδ και την Καμπαλά, διά των οποίων διεστράφη η Τορά και ο προφητισμός, οι δε Μουσουλμάνοι θεωρούν ως κτίσμα.  Με φρίκη και αποτροπιασμό είδαμε μέσα στον συρφετό των αιρετικών και αλλοθρήσκων να παρίσταται και να συμπροσεύχεται και ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Τα παρά πάνω θλιβερά γεγονότα επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά, ότι η παναίρεση του Οικουμενισμού προχωρεί ακάθεκτη, χωρίς να φαίνεται προς το παρόν καμία ελπίδα καταστολής της και Συνοδικής καταδίκης της. Αντίθετα μάλιστα η Συνοδική νομιμοποίησή της στη «Σύνοδο» της Κρήτης έδωσε σ’ αυτήν νέα ισχυρή ώθηση παγκοσμίως. Οι πρωτεργάτες της προχωρούν τώρα με περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό, στην υλοποίηση των στόχων τους, επικαλούμενοι τις κακόδοξες αποφάσεις της, για να δικαιολογήσουν συμπροσευχές και άλλες παραβάσεις των Ιερών Κανόνων, συλλείτουργα με αιρετικούς και  μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε ετεροδόξους, γενόμενοι εκόντες, άκοντες όργανα της Νέας Εποχής. Τα θλιβερά αυτά γεγονότα δεν μας εκπλήσσουν, ούτε μας απογοητεύουν, αφού και άλλοτε στο παρελθόν  η Εκκλησία αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις. Αντίθετα θα πρέπει να γίνονται αφορμή για περισσότερη επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα του πιστού λαού του Θεού, ο οποίος καλείται πάντοτε να ενθυμείται τους λόγους του Κυρίου μας:   «Βλέπετε, μη πλανηθήτε. Πολλοί γαρ επί τω ονόματί μου ελεύσονται λέγοντες, ότι εγώ ειμί ο Χριστός· και πολλούς πλανήσουσι» (Λουκ.21.8). «Προσέχετε εαυτοίς από των ψευδοπροφητών οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες·  από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς….Ου δύναται δένδρον αγαθόν καρπούς πονηρούς ποιείν, ουδέ δένδρον σαπρόν καρπούς καλούς ποιείν» (Ματθ.7,15-18). Οι αιρετικοί είναι «κλέπτες και ληστές», μη εισερχόμενοι «διά της θύρας εις την αυλήν των προβάτων, αλλ’ αναβαίνοντες αλλαχόθεν», (πρβλ. Ιω. 10,1). Είναι οι «αλλότριοι», τους οποίους τα πρόβατα καλούνται να μην ακολουθήσουν, αλλά να φύγουν από αυτούς, (πρβλ. Ιω. 10,5). Είναι εκείνοι για τους οποίους ισχύει εκείνος ο φοβερός λόγος Του: «Ουαί υμίν ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών˙ υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν» (Ματθ.23.14).

Πρόσφατα Άρθρα

Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος

23 Μαΐου 2026

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά άνοιξε φέτος τις φιλόξενες πύλες του για την θερινή του λειτουργία το Κατασκηνωτικό Κέντρο της...

Read more
«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ»  Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας
Αφιερώματα

«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ» Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας

23 Μαΐου 2026

«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ» Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου...

Read more
Ἐγκαίνια Ἱ. Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς στόν Πλατανίτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐγκαίνια Ἱ. Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς στόν Πλατανίτη

23 Μαΐου 2026

Τό Σάββατο, 23 Μαΐου 2026, τελέσθηκαν τά ἱερά Ἐγκαίνια τοῦ μεγαλοπρεποῦς Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τῆς Ζωοδόχου Πηγῆς, στόν...

Read more
Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

23 Μαΐου 2026

Ολοκληρώθηκε το έργο του αρχιτεκτονικού φωτισμού του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφερειακής...

Read more
Πανδήμως η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανδήμως η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

23 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, ο Μεθέορτος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Στην Ακολουθία του...

Read more
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο  ενοριακό ναό στο Θεοδωράκι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο ενοριακό ναό στο Θεοδωράκι

23 Μαΐου 2026

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος χοροστάτησε και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναλήψεως...

Read more
Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης «ο πράος και ταπεινός τη καρδία»
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ευμένιος ο Νέος (Σαριδάκης)

23 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού        Η ανάδειξη αγίων είναι το διαρκές θαύμα στη ζωή της Εκκλησίας...

Read more
Άγιος Ιωακείμ (Παπουλάκης) ο Ιθακήσιος
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ιωακείμ (Παπουλάκης) ο Ιθακήσιος

23 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού       Στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας αναδείχτηκαν σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, οι οποίες βοήθησαν το...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

23 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, που εφέτος συνέπεσε...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τρίπολη για τους Πολιούχους της Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τρίπολη για τους Πολιούχους της Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

23 Μαΐου 2026

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2026, στην Τρίπολη, για την εορτή των Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Διάλεξη «Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας»
Ελλάδα Κόσμος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Διάλεξη «Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας»

23 Μαΐου 2026

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η 3η...

Read more
Ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου στὴν Ἱ.Μ. Καστορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου στὴν Ἱ.Μ. Καστορίας

23 Μαΐου 2026

Μὲ ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας πανηγύρισε φέτος, τὸ διήμερο 20 καὶ 21 Μαΐου, τὴν Δεσποτικὴ Ἑορτὴ τῆς Ἀναλήψεως...

Read more
Πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

23 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης,...

Read more
Ο ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

23 Μαΐου 2026

Στον εορτασμό των αγίων ισασποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Τετάρτη 20...

Read more
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

22 Μαΐου 2026

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, κατά την εορτασμό των αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης συμμετείχε στις εξής πανηγύρεις. Την...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»
Κηρύγματα

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025

Ἀποστολικὸ Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2019, τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου (Κυρ. ζ΄ Πράξεων: Πράξ. κ΄ 16-18, 28-36)...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Συναξάρι 22ας Μαῒου

Συναξάρι 22ας Μαῒου

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Η εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Επισκοπείο της Νέας Περάμου

Η εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Επισκοπείο της Νέας Περάμου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist