Με λαμπρότητα τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πολιούχο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

Σήμερα ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος επίσης ο Αρχιμανδρίτης π. Δαβίδ Μπαζούλας, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμ. π. Ιερόθεος Κοκώσης, ο π. Δημήτριος Τέγας και ο αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Κελεπούρης…

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην παραλία όπου τελέστηκε Δοξολογία.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο π. Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο π. Αντιπεριφεριάρχης Γιάννης Λύτρας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αστυνομικών και λιμενικών αρχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ…

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης