Το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη και Κληρικούς και Λαϊκούς συνεργάτες του, μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, στα Ιερά χώματα της οποίας, αναπαύεται ο μακαριστός Προκάτοχός του Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος, προκειμένου να τελέσει Αρχιερατικό τρισάγιο.

Ο Σεβασμιώτατος άρτι αφιχθείς στη Μονή, πληροφορήθηκε από την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα την Ιατρό, την κοίμηση του κατά σάρκα πατρός της, αειμνήστου Ανδρέου Χριστοφόρου, ο οποίος μόλις εκείνη τη στιγμή εκοιμήθη, πλήρης ημερών.

Ο Ποιμενάρχης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στη Γερόντισσα και στους οικείους της και αμέσως στο Καθολικό της Μονής, ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ασπάσθηκε ευλαβώς τον τάφο του μακαριστού Προκατόχου του κυρού Νικολάου και ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο, ευχόμενος για την ανάπαυση της ψυχής του.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ωμίλησε με θερμά λόγια σεβασμού και αγάπης για την αγιασμένη προσωπικότητα του αοιδίμου Ιεράρχου, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι, «καθέ μέρα πλέον στην ζωή μου, αισθάνομαι δίπλα μου την παρουσία και την ευχή του. Την μαρτυρούν τα σπουδαία έργα του αλλά και οι σπουδαίοι Κληρικοί της Μητροπόλεως, τα πνευματικά του παιδιά». Ευχήθηκε δε ο Πανάγαθος Κύριος, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου να χαρίζει την αιωνιότητα και την Ουράνιο Βασιλεία Του στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόλαο και εκείνος να μας ευλογεί και να στέλνει την πατρική του ευχή προς όλους.

Τέλος εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος στην συνέχεια, παρετέθη νηστίσιμη, μοναστηριακή τράπεζα προς όλους τους παρευρισκομένους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.