• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη παρουσίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
8 Δεκεμβρίου 2019
byPoimin.gr Team
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη παρουσίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Share on FacebookShare on Twitter

Για φωτογραφικό υλικό από τον Εσπερινό πατήστε εδώ.

Για φωτογραφικό υλικό από την Θεία Λειτουργία πατήστε εδώ.

Την 6η Δεκεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά την ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, και η Αλεξανδρούπολη εορτάζει πανδήμως και πανηγυρίζει για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιό της.
Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Χουδελούδης, ο Λιμενάρχης κ. Ψύρρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας, ο Άρχων Ακτουάριος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Μπουγιούκας, και άλλοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των ιθύνοντες των υπηρεσιών της πόλεώς μας.
Κατά το έθος, ο δεξιός χορός των ιεροψαλτών απαρτιζόταν από τους ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Δροσάκη και ο αριστερός χορός από ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου υπο τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Παπαμιχαήλ.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευλόγησε όσους παρακολούθησαν τον εσπερινό και μίλησε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της κυριωνύμου ημέρας της εορτής που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλοπούλου.
Tο πρωί της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου  η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως Αγίου Νικολάου.
Από το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Ακολούθως η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.
Παρέστησαν προσκεκλημένοι ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας κ. Ιωάννης Σπιτέρης, ο Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν και ο πάστορας της τοπικής Ευαγγελικής ενορίας κ. Παναγιώτης Λιτσικάκης, ως εκπρόσωποι των χριστιανικών ομολογιών που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Επίσης, παρέστησαν οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες της περιοχής με πρώτους, τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο κ. Λαλούση, τον Δήμαρχο της πόλεώς κ. Ζαμπούκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς, τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγο κ. Χουδελούδη, τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αντιστράτηγο κ. Μενεξίδη, τους βουλευτές Έβρου κ.κ. Γκαρά, Δημοσχάκη και Κελέτση, τον Διοικητή της 2ης Περιφ. Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο κ. Πασσάδη, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Πολυχρονίδη, τους Διοικητές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου, οι Ταξίαρχοι των στρατιωτικών σχηματισμών της περιοχής, οι Δήμαρχοι Σουφλίου κ. Καλακίκος και Ορεστιάδος κ. Μαυρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξανδρουπόλεως, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό.
Ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατέφθασε περί την 9.25′ στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τον υποδέχθηκαν οι τοπικοί Άρχοντες και στρατιωτικά αγήματα που απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές, ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το “Πιστεύω” και το “Πάτερ ημών”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προσεφώνησε συντόμως τον Εξοχώτατο κ. Πρόεδρο, καλωσορίζοντάς τον στην Αλεξανδρούπολη και στην εορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου και τον κάλεσε να κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιωβηλαίου Έτους 2020 για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της πατρίδος μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Ορθοδοξίας και τα οικουμενικά μηνύματά της καθώς και στο βίο του Αγίου Νικολάου. Αναφέρθηκε επίσης στην προκλητικότητα της Τουρκίας που «καιρός είναι να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά», όπως είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στη Μουσουλμανική μειονότητα. «Είμαστε ένα πραγματικό υπόδειγμα», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Το λεγόμενο “Μνημόνιο” μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι όχι απλώς άκυρο αλλά παντελώς ανυπόστατο θεσμικώς, αφού δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Πρόεδρος. Επίσης, ανέφερε ότι όσο είμαστε αποφασισμένοι να τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι, υπό όρους αρραγούς ενότητας και δίχως ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. «Προς τούτο έχουμε, όπως το αποδείξαμε ιστορικώς όταν χρειάσθηκε, και τη βούληση και τη δύναμη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπερασπισθούμε τα σύνορα, την επικράτεια και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης της Ελλάδας, που είναι και σύνορα, επικράτεια και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι απέναντι στις φαντασιώσεις της Τουρκίας περί του «δικαίου του ισχυρού», που την οδηγούν ολοένα και περισσότερο στο διεθνές περιθώριο, εμείς, οι Έλληνες, διακηρύσσουμε ότι θα φέρουμε, στο ακέραιο, σε πέρας την αποστολή μας ως εγγυητών της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι με κάθε καλή πίστη και απόλυτη ειλικρίνεια διαμηνύουμε προς την Τουρκία πως «εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε, διαχρονικώς, στο ακέραιο το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτίστως, δε, τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, που απορρέουν από τη διεθνή και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «ο σεβασμός αυτός μας έχει καταστήσει, τόσο διεθνώς όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παράδειγμα προς μίμηση» και συμπλήρωσε: «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σεβόμαστε, στον ίδιο βαθμό, και τα κάθε είδους δικαιώματα των συμπολιτών μας Μουσουλμάνων της Θράκης, οι οποίοι αποτελούν θρησκευτική, αμιγώς, μειονότητα, όπως ρητώς ορίζει το διεθνές δίκαιο, ιδίως, δε, η Συνθήκη της Λωζάνης».

Παρατήρησε, ακόμη, ότι «το ίδιο αίσθημα σεβασμού, με απτές αποδείξεις στην πράξη, τρέφουμε και ως προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, βεβαίως αναμένοντας από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξουν και εκείνοι, επίσης εμπράκτως, την εν προκειμένω αλληλεγγύη τους, όπως αυτή προκύπτει από το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και από τον κοινό μας ευρωπαϊκό πολιτισμό». Ωστόσο, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι στον αντίποδα της δικής μας υποδειγματικής συμπεριφοράς κινείται, αυθαιρετώντας πολλαπλώς, η Τουρκία, η οποία, ως εκ τούτου, είναι υπόλογη διεθνώς, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το άκρως βαρύ κλίμα εναντίον της στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Κατ’ αρχάς, η Τουρκία θα πρέπει να είναι περισσότερο υπεύθυνη έναντι της Ελλάδας όχι μόνο διότι οι ισχυρισμοί της για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ισοδυναμούν με παραχάραξη της Ιστορίας, αλλά και γιατί το παρελθόν της βαρύνεται με αδιανόητες διώξεις εις βάρος των Ελλήνων και του Ελληνισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Αναφέρομαι τόσο στις Γενοκτονίες του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας όσο και στο πογκρόμ και στους διωγμούς των Ελλήνων- και κυριολεκτώ, διότι κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης αποτελούν εθνική μειονότητα- της Κωνσταντινούπολης, το 1955 και 1964, αντιστοίχως, που οδήγησαν στον αποδεκατισμό της ως τότε κραταιάς Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινούπολης. Και, φυσικά, ουδείς μπορεί να ξεχνά την τραγωδία των αγνοούμενων στην Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή στο μαρτυρικό νησί, το 1974».

Ακολούθως, ανέφερε ότι τη στάση της Τουρκίας εις βάρος του ανθρώπου χαρακτηρίζει και η συμπεριφορά της έναντι των προσφύγων και των μεταναστών. «Στους οποίους φέρεται με τρόπο που παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, φθάνοντας στο σημείο να τους χρησιμοποιεί ακόμη και ως ομήρους ή και μέσο εκβιασμού της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, αμέσως, να συμπεριφερθούν στην Τουρκία επιβάλλοντας την εφαρμογή της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής εις βάρος της των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Από εδώ, την Αλεξανδρούπολη, από εδώ, την ελληνική και ευρωπαϊκή Θράκη, την εσχατιά της Δύσης προς την Ανατολή, κατά τον εορτασμό της 100ής επετείου της Απελευθέρωσης και προσάρτησης της Θράκης στον εθνικό μας κορμό, εμείς, οι Έλληνες, διακηρύσσουμε ότι είμαστε και θα παραμείνουμε, αδιαλείπτως, υπερασπιστές και θεματοφύλακες των ως άνω αρχών και αξιών του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως τις κληροδότησε η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη».

«Με τον τρόπο αυτό είμαστε και θα παραμείνουμε, στο διηνεκές, υπερασπιστές του ανθρώπου και του ανθρωπισμού. Ιδίως, δε, σήμερα, όταν ο άνθρωπος χειμάζεται δεινώς σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως συμβαίνει και στην περιοχή μας, δυστυχώς με μεγάλη ευθύνη της γείτονος Τουρκίας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο Έτος και άναψε συμβολικά τα κεριά στο ξύλινο ομοίωμα των 100 χρόνων που κατασκευάσθηκε ειδικά για τις εορτές της πόλεως, με τους ιεροψάλτες να ψάλλουν τον Πολυχρονισμό προς τον Πρόεδρο και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ταυτόχρονα παιδιά του 3ου Δημοτικού ξετύλιξαν από τον γυναικωνίτη κορδέλες με τα 100 έτη ζωής της πόλεως και άνθη έπεφταν από τον τρούλο του ναού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλεως μέχρι την παραλιακή λεωφόρο και η επιστροφή της λιτανείας στον Μητροπολιτικό Ναό για την απόλυση της Θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας της λιτανείας παρετέθη δεξίωση στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.

Πρόσφατα Άρθρα

Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Αγίου Καλλινίκου στην Άρτα – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Αγίου Καλλινίκου στην Άρτα – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

8 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα προσευχής και κατάνυξης ετελέσθη το πρωΐ του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2026, στον Ενοριακό...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου και τα ονομαστήρια του  Μητροπολίτου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης

7 Αυγούστου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού πόλεως...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως στα Ιωάννινα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως στα Ιωάννινα

7 Αυγούστου 2026

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026, παραμονή της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων...

Read more
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

7 Αυγούστου 2026

Σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή των...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Θ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Θ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

7 Αυγούστου 2026

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Λέρο η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στον επιβλητικό Ιερό Ναό της Θείας...

Read more
Η αληθινή Μεταμόρφωση αρχίζει όταν αλλάζει η καρδιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Η αληθινή Μεταμόρφωση αρχίζει όταν αλλάζει η καρδιά

7 Αυγούστου 2026

Το εσπέρας της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού...

Read more
Ἡ Σάμος τίμησε τὴ Δεσποτικὴ Ἑορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως καὶ τὴν ἱστορικὴ ἐπέτειο τῆς σωτηρίας τοῦ νησιοῦ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ Σάμος τίμησε τὴ Δεσποτικὴ Ἑορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως καὶ τὴν ἱστορικὴ ἐπέτειο τῆς σωτηρίας τοῦ νησιοῦ

7 Αυγούστου 2026

Μὲ ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἑορτάσθηκε στὴν Ἱερὰ Μητρόπολή μας ἡ μεγάλη Δεσποτικὴ Ἑορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος, ἡ ὁποία γιὰ τὴ...

Read more
Με λαμπρότητα πανηγύρισε τὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος ὁ ἱστορικὸς Ναὸς τῆς Πλάκας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα πανηγύρισε τὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος ὁ ἱστορικὸς Ναὸς τῆς Πλάκας

7 Αυγούστου 2026

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε τη μεγάλη δεσποτική εορτή του φωτός, εν μέσω του θέρους, ο ιστορικός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως...

Read more
Η Μικρή Παράκληση προς την Παναγία στην Αλεξάνδρεια
Πνευματικές Διδαχές

«Ἀληθῆς Θεοτόκος» † Μητροπολίτης Πατρῶν Νικόδημος

7 Αυγούστου 2026

Μετά πολλῆς εὐλαβείας καί κατανύξεως παρακολουθοῦνται πάντοντε ὑπό τοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ αἱ «Παρακλήσεις» πρός τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον. Ἀναφέρονται αὗται εἰς...

Read more
Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στην Σκήτη Αγίας Άννας του Αγίου Όρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στην Σκήτη Αγίας Άννας του Αγίου Όρους

7 Αυγούστου 2026

Μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και την σχετική άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,...

Read more
«Η Παναγία μας δείχνει τον δρόμο της ταπείνωσης και της σιωπής»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Παναγία μας δείχνει τον δρόμο της ταπείνωσης και της σιωπής»

7 Αυγούστου 2026

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βόλου, ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως, χοροστάτησε την Πέμπτη 6 Αυγούστου ο Σεβ....

Read more
Πανηγυρικός ἑορτασμός τοῦ Ἁγίου Νεομάρτυρος Χρήστου στήν Πρέβεζα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός ἑορτασμός τοῦ Ἁγίου Νεομάρτυρος Χρήστου στήν Πρέβεζα

7 Αυγούστου 2026

Μέ λαμπρότητα ἑόρτασε ἡ τοπική μας Ἐκκλησία τόν νεομάρτυρα Χρῆστο, τόν ἐκ Πρεβέζης καταγόμενο, πού μαρτύρησε στή νῆσο Κῶ τό...

Read more
Να χαίρεστε τη ζωή εδώ, αλλά να έχετε τον νου σας και την καρδιά σας στους ουρανούς
Εκκλησία της Ελλάδος

Να χαίρεστε τη ζωή εδώ, αλλά να έχετε τον νου σας και την καρδιά σας στους ουρανούς

7 Αυγούστου 2026

Τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στο «Πειραϊκό Χωριό» στην Παιανία Αττικής, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Ο Επιδαύρου Νικόδημος στην Ι.Μ. Αγάθωνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επιδαύρου Νικόδημος στην Ι.Μ. Αγάθωνος

7 Αυγούστου 2026

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος ιερούργησε σήμερα το πρωί για την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του...

Read more
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού στα νησιά της Παροναξίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού στα νησιά της Παροναξίας

7 Αυγούστου 2026

Με πολλή λαμπρότητα πανηγύρισαν τα τρία νησιά της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, οι τέσσερις Ενοριακοί Ναοί, τα δύο Μοναστήρια, καθώς και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ
Κηρύγματα

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ

6 Αυγούστου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Ὁ Κύ­ρι­ος ἐκλέγει τούς προ­κρί­τους τῶν Μα­θη­τῶν Του Πέ­τρο,...

Η Μεταμόρφωση είναι η γιορτή της αλήθειας, της αποκάλυψης της δόξας του Χριστού

6 Αυγούστου 2026
Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η ΘΕΙΑ ΔΟΞΑ: ΈΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣ

5 Αυγούστου 2026

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (6 Αυγούστου)

5 Αυγούστου 2026
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

«Εθεασάμεθα την Δόξαν Αυτού, Δόξαν Πλήρης Χάριτος και Αληθείας» (Ιωάν.1,14)

5 Αυγούστου 2026

Γιατί η Μεταμόρφωση του Χριστού έγινε στο όρος Θαβώρ; Οι δύο ήλιοι.

5 Αυγούστου 2026
Πανδήμως η Ερμούπολη τιμά τον Σωτήρα του Γένους στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

5 Αυγούστου 2025

Η νεφέλη της Μεταμόρφωσης

6 Αυγούστου 2024
Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

Ἑορτή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ: Ἡ λάμψη τῆς Ἀλήθειας καί ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ

7 Αυγούστου 2023

6 Αυγούστου, Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

5 Αυγούστου 2022
Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

Μέτοχοι της Θαβώριας Μεταμορφώσεως

6 Αυγούστου 2021
Θεώμεθα το μέγα θέαμα

Η νεφέλη της Δόξας του Θεού

6 Αυγούστου 2021
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

Δεύτε αναβώμεν εις το όρος του Κυρίου και θεασώμεθα την δόξαν της Μεταμορφώσεως Αυτού

6 Αυγούστου 2020

«Πώς θα φτάσουμε κι εμείς στην θέα του Ακτίστου Φωτός»

5 Αυγούστου 2020
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

“Μεταμορφούσθε”

9 Αυγούστου 2019
Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Βύρωνα

“Δεύτε και αναβώμεν εις το όρος”

5 Αυγούστου 2019

Ὁ Μητροπολίτης Μάνης διά τήν ἑορτήν τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου

5 Αυγούστου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ι´ Ματθαίου: Σχέση της Μεταμορφώσεως και της Ευαγγελικής Περικοπής

5 Αυγούστου 2018

Η Μεταμόρφωση του Χριστού

5 Αυγούστου 2017

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

5 Αυγούστου 2017
Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

Πάμε ψηλά στο όρος Θαβώρ!

4 Αυγούστου 2017

Ὁμιλία σὺν Θεῷ στὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμόρφωσης τοῦ Κυρίου

16 Νοεμβρίου 2023

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

4 Αυγούστου 2016

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Θεολογία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

4 Αυγούστου 2016

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

4 Αυγούστου 2016

Της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

4 Αυγούστου 2016

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

4 Αυγούστου 2016
Next Post
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην  Μητρόπολη Νεαπόλεως

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Μητρόπολη Νεαπόλεως

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην ΤΠΚ «ΣΤΑΡΑΚΗΣ»

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην ΤΠΚ «ΣΤΑΡΑΚΗΣ»

Γράμμα τοῦ Ναυπάκτου Ἱεροθέου γιά τήν ἁγιοκατάταξη τοῦ Ἁγ. Πορφυρίου καί τοῦ Ἁγ. Σωφρονίου

Γράμμα τοῦ Ναυπάκτου Ἱεροθέου γιά τήν ἁγιοκατάταξη τοῦ Ἁγ. Πορφυρίου καί τοῦ Ἁγ. Σωφρονίου

Καθήλωσε το κοινό η ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη στην Αλεξανδρούπολη

Καθήλωσε το κοινό η ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη στην Αλεξανδρούπολη

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στον πρώτο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στον πρώτο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist