Με ιδιαίτερη Ιεροπρέπεια  και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος το διήμερο 5 & 6 Δεκεμβρίου,  η σεβάσμιος μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Αφ’ εσπέρας της Εορτής, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών χοροστάτησε και ωμίλησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιστορικό και  Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας,  ο οποίος αποτελούσε και τον πρώτο Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Σάπιος, ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Τσουκαλαδέλης, ο Εφημέριος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Αγγέλης, πολλοί Ιερείς της Πόλεως και οι Διάκονοι.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν ευλαβώς τον μεγάλο Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό και να λάβουν την ευχή του Ποιμενάρχου μας. Ανάμεσά τους, ο  Βουλευτής Φθιώτιδος  κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης και ο Δημάρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος  Καραΐσκος, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους.

Μετά την ευλόγηση των άρτων , ο Προϊστάμενος του Ναού π. Χρυσόστομος, προσεφώνησε τον Ποιμενάρχη μας  και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας τον καλωσόρισε στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας, ευχόμενος μία υγιή, πολύκαρπη και Θεάρεστο Αρχιερατεία.

Οι παρευρισκόμενοι πιστοί αναφώνησαν μετά από προτροπή του π. Χρυσοστόμου,, το ΑΞΙΟΣ, επισφραγίζοντας τα λόγια και τα ειλικρινή συναισθήματα του π. Χρυσοστόμου.

Εις ανάμνησιν δε της πρώτης του Αρχιερατικής επισκέψεως στο Ναό εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της ενορίας, εδώρησε στον Σεβαμσιώτατο ένα επιγονάτιο, εις το οποίο απεικονίζεται η Ανάσταση του Χριστού.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο για το όμορφο δώρο και στη συνέχεια ανέλυσε Θεολογικά το Απολυτίκιο της Εορτής αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου.

«Η μορφή του Αγίου Νικολάου είναι ένα πραγματικό παράδειγμα Ιεράρχου μέσα στην ζωή της Εκκλησίας μας. Ένας πνευματικός ηγέτης και άρχοντας ειρήνης και αγάπης.

Η πραγματική πίστη, η πραγματική εγκράτεια, η πραγματική πραότητα και αγάπη, θα πρέπει να φανερώνεται στην αλήθεια των πραγμάτων. Μέσα δηλαδή στην πραγματικότητα των σχέσεων της  ζωής μας. Οι προκλήσεις κάθε εποχής, οι ανάγκες και οι δυσκολίες των συνανθρώπων μας είναι  η πρόκληση που έρχεται να φανερώσει αν πραγματικά υπάρχει η των πραγμάτων αλήθεια στο ήθος μας και στην ζωή μας. Μέσα λοιπόν από την εμπειρία των σχέσεών μας φανερώνεται η πραγματική αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού, στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο, παρετέθη πλούσιο εόρτιο κέρασμα σε όλους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.