• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

in Εκκλησία της Ελλάδος
19 Σεπτεμβρίου 2024
byPoimin.gr Team
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ τελέστηκε χθες Δευτέρα 16 και σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος αρχικά δοξολόγησε τον Πανάγιο Θεό μας και τις Αγίες Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη «για το μεγάλο ευεργέτημα που μας χαρίζουν σε αυτόν τον πανίερο και εμβληματικό ναό της αγιότητός τους με την ριζική ανακαίνιση την οποία ο Πανάγιος Θεός ενέπνευσε εις τους τρεις μεγάλους δωρητάς και ευεργέτας να επιτελέσουν, διασώζοντας αυτό το μνημειώδη ναό από την άτεγκτη φθορά του χρόνου».

Υποβάλλοντας «απείρους ευγνώμων ευχαριστίας» στους τρεις ευεργέτες και δωρητές Άγγελο Καρακώστα, Αντώνιο Παναγόπουλο και Μιχαήλ Κούτρα και σημειώνοντας ότι «ο Πανάγιος Θεός, ως Πνεύμα αιώνιο, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς», τόνισε πως «ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς είναι ένας ζωντανός ναός του Θεού».

«Εντός του ανθρωπίνου προσώπου γίνεται η Θεία Λειτουργία και ο κάθε ένας και η κάθε μια από μας είναι αρχιερεύς του ιερού του και μέσα στο άδυτο της ψυχής του πραγματώνει την εν πνεύματι και αληθεία λατρεία του Παναγίου Θεού. Εκεί μέσα κοινωνεί ο άνθρωπος με τον Δημιουργό του. Εκεί μέσα διανοείται, σκέπτεται, αποφασίζει, διαβουλεύεται και ενεργεί και αλλάζει ακόμη και τον υλικό κόσμο», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος και επεσήμανε: «Αυτήν ακριβώς την αλήθεια μας καταθέτουν επί δεκαοκτώ τώρα αιώνες οι παιδομάρτυρες, η εννεαετής Αγάπη, η δεκαετής Πίστις και η δωδεκαετής Ελπίδα» «που από τον Β΄ αιώνα μας κομίζουν ακριβώς την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την αυτενέργεια που ο Θεός χαρίζει στον άνθρωπο, διότι αυτά τα τρία απαλά κοράσια εμπνευσμένα από την Αγία Μητέρα τους, την Σοφία», «είχαν το σθένος και τη δύναμη να αντιλέξουν στη βουλή του Αυτοκράτορος και να αποκεφαλισθούν το ένα μετά το άλλο ενώπιον της παναχράντου και Αγίας τους μητέρας».

«Οι άνθρωποι κοντόθωρα βλέποντας τα πράγματα». «Δεν αντιλαμβάνονται ότι όταν απευθυνόμεθα εις την αιωνιότητα και αϊδιότητα του Θεού μιλούμε για μια υπερβατική κατάσταση που ξεπερνάει τα γήινα και τα εφήμερα και ανάγεται στην ατελεύτητη δόξα της θείας πραγματικότητας», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «οι μάρτυρες Κυρίου» «έγιναν διαχρονικά πρόσωπα, αιώνια πρόσωπα ακριβώς γιατί κατενόησαν την αλήθεια και την ελευθερία τους». «Πέρασαν μέσα από τον κόσμο της φθοράς στην αιώνια διάσταση της υπάρξεως» και «μας προσφέρουν μετάμελον, δηλαδή παράδειγμα, για να βαδίσουμε και εμείς στα δικά τους βήματα. Και τότε μεν εζητείτο η ζωή των ανθρώπων. Όποιος δεν θυσίαζε στα είδωλα, δολοφονείτο αγρίως. Σήμερα ζητείται η ψυχή των ανθρώπων. Όποιος δεν θυσιάζει στα σύγχρονα είδωλα τίθεται εκτός του κοινωνικού γίγνεσθαι ως παρίας του κόσμου της φθοράς».

Αναφέροντας πως «η σχέση με το Θεό δεν είναι μαγεία», εξήγησε πως πρόκειται για «εμπειρία, κοινωνία, έρωτα, προσωπική υπέρβαση, ανάκραση, αλληλοπεριχώρηση, μετοχή μέσα στον ανθρώπινο κτιστό ναό που ο καθένας μας έχει. Λειτουργούμε, λοιπόν, κατά την διάκρισή μας και την ελευθερία μας». «Ο Θεός είναι Θεός ελευθερίας. Δεν επιβάλλει σε κανέναν την δική Του θεώρηση των πραγμάτων. Ζητεί ελεύθερα να Τον αγαπήσουμε και να γίνουμε όμοιοι προς Αυτόν», συμπλήρωσε.

«Εάν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε τί σημαίνει αιωνιότητα και τί σημαίνει η αδυναμία μας να την μεταβάλουμε, τότε να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι ούτε ένας δεν θα αποτολμούσε να υβρίσει αυτή την πραγματικότητα με την αθεΐα του, με την αφέλειά του, με την αστάθειά του», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «αν βλέπουμε τα πράγματα και θαυμάζουμε τη δημιουργία και αναγόμεθα από την κτίση στον Κτίσαντα, τότε οι μάρτυρες Σοφία, Πίστις, Ελπίς και Αγάπη μας δείχνουν τον δρόμο».

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα διδάγματα που λαμβάνουμε από το βίο των Αγίων Μαρτύρων.

Διερωτώμενος για το «ποια ήταν αυτή η δύναμη που συνήγειρε αυτά τα παιδάρια, αυτά τα απαλά παιδάκια να μείνουν σταθερά και αμετακίνητα στην κοινωνία τους με το Φως, όταν γύρω τους επικρατούσε το πολύ σκοτάδι των ειδώλων, της αμαρτίας, της κακότητας, του εγκλήματος» και για το «ποια ήταν η δύναμη που τα ενέπνευσε να μείνουν μέχρι θανάτου αμετακίνητα στην χριστιανική τους ταυτότητα, στο όραμα των ουρανών, στην πίστη στον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό», ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «η απάντηση στο εύλογο αυτό ερώτημα, δίδεται από το τέταρτο πρόσωπο που εορτάζει σήμερα. Από την μητέρα των τριών αυτών κορασίδων, την Πατρικία Αγία Σοφία, την Ρωμαία Αρχόντισσα»,  η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ήταν άνθρωπος που είχε κοινωνία με τον αληθινό Θεό, που είχε μετοχή στη ζωή του αληθινού Θεού».

«Ο άνθρωπος που ζει μέσα στον Χριστό, αλλοιώνεται πνευματικά. Αλλάζουν οι τρόποι του, οι λόγοι του, οι σκέψεις του, η διάθεσή του», υπογράμμισε στην συνέχεια και αναφέροντας στοιχεία από το θάρρος και την ευψυχία με την οποία τα τρία παιδιά της Αγίας Σοφίας αντιμετώπισαν τις «κολακίες, τα ψεύδη, τα χαμόγελα, τα δώρα και οποιαδήποτε άλλη τεχνουργία» με την οποία αποπειράθηκε ο Αυτοκράτορας Αδριανός «να μεταβάλει την ψυχή τους, να αλλοιώσει το φρονιμά τους, να υφαρπάσει την καρδιά τους», επεσήμανε πως η Αγία μητέρα τους, «μαζί με την τροφή τη φυσική, τους προσέφερε και τον άρτο της ζωής, τον αιώνιο άρτο και έτσι τα τρία απαλά κοράσια το ένα μετά το άλλο, μπροστά στον Αυτοκράτορα», «αδούλωτα, ελεύθερα, πεπληρωμένα Αγίου Πνεύματος και Χάριτος Θεού, διεκήρυξαν την πίστη στον μόνο αληθινό Δημιουργό της ζωής».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος περιγράφοντας τη σημερινή πραγματικότητα, ανέφερε ότι βλέπουμε στα «τηλεοπτικά παράθυρα, καθημερινά, να ενασχολούνται με πράξεις βίας, παραβατικότητος, εγκλήματος, κακότητος, και εκφοβισμού». «Αυτή η μητέρα», συνέχισε, «στάθηκε απέναντι στην εξουσία και στο κακό, ενσταλάζοντας την αλήθεια στα παιδιά της. Και σήμερα, λοιπόν, εμείς βλέπουμε τα παιδιά μας να συμπαρασύρονται από τραγικά είδωλα της νέας λεγομένης εποχής και να κηλιδώνονται δια βίου με το στίγμα της παραβατικότητας. Και αναγκάζεται η πολιτεία να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο, να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα, μια τεχνολογία πολύ χρήσιμη και τόσα άλλα, για να αποτρέψει τους νέους ανθρώπους από τον εκχυδαϊσμό της προσωπικότητός τους, που θα τους στιγματίζει για πάντα».

Δίνοντας απάντηση στο «γιατί συμβαίνει αυτό;», ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε με έμφαση: «Γιατί δεν θέλουμε να προσδώσουμε στα παιδιά μας την αλήθεια που είναι ο ενσαρκωμένος Θεός Λόγος. Θέλουμε να τους δώσουμε οτιδήποτε άλλο», «αλλά όχι τον Χριστόν». Οι γονείς «δεν φροντίζουν με το παράδειγμα τους και το λόγο τους να διδάξουν στα παιδιά τους ότι η ζωή» «είναι ομορφιά, είναι έρωτας, είναι χαρά, αλλά είναι και ευθύνη και ελευθερία».

«Στον άνθρωπο έχουν δοθεί δύο δυνάμεις: η εντροπή και ο φόβος», είπε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «σήμερα έχουν χαθεί και τα δύο. Και η εντροπή θεωρείται ταμπού του παρελθόντος και ο φόβος κάτι που πρέπει να εξοστρακιστεί. Και βλέπετε τρομακτικές συμπεριφορές. Βλέπετε να σκοτώνονται στην άσφαλτο τα παιδιά και να χύνουν αίμα, σπονδές αίματος στις κόντρες, στην ανόητη οδήγηση, στην αδιαφορία για τη ζωή, στα τόσα και τόσα που καθημερινώς βλέπουμε στην τηλοψία. Γιατί έχουν χαθεί αυτές οι ωραιότητες από τη ζωή των ανθρώπων. Δεν φροντίζουμε, λοιπόν, να εμπνεύσουμε στους νέους ακριβώς τα ζώπυρα της πίστεως». «Για αυτό και η τραγωδία επί σκηνής». «Αναίσχυντοι οι έμποροι της λευκής σαρκός. Αναίσχυντοι και απρόσβλητοι οι έμποροι των παραισθησιογόνων και των ναρκωτικών. Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι εγκληματίες του λευκού κολάρου». «Παρασύρουν την νέα γενιά στο ψέμα και την αναλήθεια».

«Είναι ώρα να μιμηθούμε την Αγία Σοφία», τόνισε ο Σεβασμιώτατος και αναφέροντας την Υδραία κυρά Μαρίνα, την μητέρα του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, η οποία με τη στάση της οδήγησε τον μονάκριβο γιο της να επιστρέψει στη Ρόδο και να ομολογήσει το Χριστό, ανέφερε: «Να πώς είναι οι αληθινές μητέρες». «Αν εκείνη η μάνα δεν είχε κλειστή την πόρτα, θα ήταν ένας εξωμότης, ένας προδότης, ένας πουλημένος.

«Στις μάνες όλες της οικουμένης η Αγία Σοφία κομίζει ένα μήνυμα», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «αν θέλουν την ευτυχία των παιδιών τους, την αξιοπρέπειά τους, την ελευθερία τους, το μεγαλείο τους, ας τα συνδέσουν με τον Χριστό».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον, επί σειρά ετών, εφημέριο του Ιερού Ναού π. Θωμά Φάνη.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον πανηγυρικό Εσπερινό ΕΔΩ  και   από την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ΕΔΩ.

Πρόσφατα Άρθρα

Ακολουθία επί τη διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ακολουθία επί τη διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας

28 Ιουλίου 2026

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου τελέσθηκε Αγρυπνία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας. Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο...

Read more
Σεισμός ΤΩΡΑ στο Άγιον Όρος
Ελλάδα Κόσμος

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος

28 Ιουλίου 2026

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί στο Άγιον Όρος. Το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των...

Read more
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος  στην Ι. Μ.  Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

28 Ιουλίου 2026

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος πανηγύρισαν με μεγαλοπρέπεια την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί...

Read more
Ο Μητρ. Φθιώτιδος Συμεών  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητρ. Φθιώτιδος Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων

28 Ιουλίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων ιερούργησε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών,...

Read more
Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

28 Ιουλίου 2026

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος....

Read more
Ο σύγχρονος άνθρωπος παραθεωρεί την ψυχή του
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο σύγχρονος άνθρωπος παραθεωρεί την ψυχή του

28 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και...

Read more
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Παντελεήμων στον Παρακάλαμο Πωγωνίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Παντελεήμων στον Παρακάλαμο Πωγωνίου

28 Ιουλίου 2026

Μὲ ἐκκλησιαστικὴ λαμπρότητα καὶ τὴν συμμετοχὴ πλήθους πιστῶν ἑορτάσθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ἰουλίου 2026, ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος...

Read more
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

28 Ιουλίου 2026

Τήν Δευτέρα 27ης Ἰουλίου 2026, ἁνήμερα τῆς ἑορτής τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος, κατὰ τὴν ὁποία ἄγει τά ὀνομαστήριά του ὁ Σεβασμιώτατος...

Read more
Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μαρωνείας Παντελεήμονος
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μαρωνείας Παντελεήμονος

27 Ιουλίου 2026

Τήν Κυριακή, 26η Ἰουλίου 2026, στὸν ἑορτάζοντα Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Μικροῦ Κρανοβουνίου τελέσθηκε ἡ Ἀκολουθία τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ, χοροστατοῦντος...

Read more
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Βεροίας

27 Ιουλίου 2026

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, κατά την οποία άγει τα...

Read more
«Τα παιδιά ξεχνούν τα λόγια των γονέων, αλλά θυμούνται πάντα το παράδειγμα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Τα παιδιά ξεχνούν τα λόγια των γονέων, αλλά θυμούνται πάντα το παράδειγμα»

27 Ιουλίου 2026

Με σεπτή άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, στον οποίον υπάγεται η περιοχή της Αγιάς,...

Read more
«Μητρότητα, πολυτίμητη ευλογία και μεγάλη ευθύνη!»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Μητρότητα, πολυτίμητη ευλογία και μεγάλη ευθύνη!»

28 Ιουλίου 2026

Ο ιερός Παντελεήμων εσύναξε και εφέτος, εκατοντάδες Σερραίους για να δοξάσουν τα μεγαλεία του Θεού στον Οίκο του και να...

Read more
π. Φίλιππος: Ό Άγιος Παντελεήμων συνδύαζε τη γνώση με την προσευχή και την επιστήμη με την αγάπη.”
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Φίλιππος: Ό Άγιος Παντελεήμων συνδύαζε τη γνώση με την προσευχή και την επιστήμη με την αγάπη.”

27 Ιουλίου 2026

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.  Επίκεντρο...

Read more
Ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

28 Ιουλίου 2026

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της...

Read more
«Κέντρα Υγείας της ψυχής… η Εκκλησία και οι Ενορίες της»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Κέντρα Υγείας της ψυχής… η Εκκλησία και οι Ενορίες της»

28 Ιουλίου 2026

Τήν Δευτέρα, 27 Ἰουλίου 2026, ἑορτή τοῦ ἁγίου Μεγαλομάρτυρος καί ἰαματικοῦ Παντελεήμονος, προστάτου τῶν ἰατρῶν, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.
Ἁγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή ένας βράχος αρετής

25 Ιουλίου 2026

H  αγία Παρασκευή δεν ήταν μία συνηθισμένη γυναίκα. Ήταν ένα πνευματικό μετέωρο, ένας βράχος αρετής, ακλόνητος μέσα στον ωκεανό της...

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

Αγία Παρασκευή: Η ηρωική παρθενομάρτυς της αρχαίας Εκκλησίας {26 Ιουλίου}

25 Ιουλίου 2026
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Εορτή της αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) Η θαυματουργός Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ὁμιλία στὴ μνήμη τῆς ἁγίας ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2025
Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

Συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί ανήμερα της Εορτής της!

25 Ιουλίου 2025
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

25 Ιουλίου 2025
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Φροντίδα για τις ανάγκες της ζωής

17 Αυγούστου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἡ καρφίτσα! Κυριακή Η΄ Ματθαίου. (†) ἐπίσκοπος Γεώργιος Παυλίδης Μητροπολίτης Νικαίας

17 Αυγούστου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Η Θεία Κλήση της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Αγία Παρασκευή – Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής

25 Ιουλίου 2024
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου – Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

29 Ιουλίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Όχι σπατάλη! – Κυριακή Η΄ Ματθαίου

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«Όχι στις διαιρέσεις, όχι στις διχόνοιες, όχι στα σχίσματα»

1 Αυγούστου 2020
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου – Ο πολλαπλασιασμός των 5 άρτων

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄ Ματθαίου «Ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν»

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η Ματθαιου Ὁ Ζωοποιὸς Ἄρτος

10 Αυγούστου 2019
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το μήνυμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου

10 Αυγούστου 2019
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἑρμηνευτικὴ προσέγγιση τοῦ Ἀπολυτίκιου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς

25 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων

22 Ιουλίου 2018
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Να μάθουμε να ζούμε Ευχαριστιακά

22 Ιουλίου 2018
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Πνευματικό φως από την Αγία Παρασκευή

25 Ιουλίου 2017
Ἡ Ἁγία Παρασκευή. Ἡ παρθένος, ἡ ἀπόστολος καί μάρτυς.

Ἡ Ἁγία Παρασκευὴ

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Κυριακή Η΄Ματθαίου. Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Τό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς. Κυριακή Η΄ Ματθαίου

16 Νοεμβρίου 2023
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

«ΜΕΜΕΡΙΣΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»; Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Η’ Ματθαίου (Α’ Κορ. α΄ 10-17) Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

ΚΥΡΙΑΚΗ Η´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)

13 Αυγούστου 2016
Κυριακή Η’ Ματθαίου – Λόγος εις τους εκ πέντε άρτων τραφέντας πεντακισχιλίους (Όσιος Βασίλειος επίσκ. Σελευκείας)

Ἑρμηνεία στὴν περικοπὴ τῶν Πέντε Ἄρτων Anthony Bloom

16 Νοεμβρίου 2023
Next Post
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η Εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Πατριαρχική Επίσκεψη Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου  στη Θεσσαλονίκη

Πατριαρχική Επίσκεψη Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στη Θεσσαλονίκη

Τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε η Μητρόπολη Μεσσηνίας

Τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε η Μητρόπολη Μεσσηνίας

Έμπρακτη στήριξη των πυρόπληκτων από την Μητρόπολη Χαλκίδος

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist