• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η έλλειψη της αγάπης είναι θάνατος…

in Εκκλησία της Ελλάδος
16 Νοεμβρίου 2023
byPoimin.gr Team
Η έλλειψη της αγάπης είναι θάνατος…
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πολλά σημεία της μητροπολιτικής περιφέρειας της Φθιώτιδος βρέθηκε πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μέχρι και την αναχώρηση του για την μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο, εκ της οποίας ήδη επέστρεψε και συνεχίζει κανονικά και απρόσκοπτα τις περιοδείες του κηρύττοντας και ευλογώντας σε κάθε σπιθαμή της φθιωτικής γης και ιδιαίτερα στις πληγωμένες από τις πλημμύρες περιοχές.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, στα Κουμπουριανά της Αμφίκλειας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ακολουθία του Εσπερινού, αφιερωμένη στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Άγιος Ευστάθιος έχει να μας μιλήσει με το ίδιο το όνομά του. Ευστάθεια. Σταθερότητα. Έχουμε ανάγκη στη ζωή μας τη σταθερότητα, έχουμε ανάγκη στις σχέσεις μας τη σταθερότητα, έχουμε ανάγκη στην πατρίδα μας, στη διακυβέρνηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, στην Εκκλησία. Έχουμε ανάγκη τη σταθερότητα, δε μπορούμε να ζούμε με ανασφάλεια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας, πλημμύρες, πειρασμοί, πυρκαγιές, σεισμοί, καταποντισμοί, οικονομικά προβλήματα, πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, χίλιες δυο δυσκολίες, ανθρώπινες σχέσεις, έξαρση της ψυχοπαθολογίας, της βίας μέσα στην οικογένεια, μέσα στο σχολείο, μέσα στην εργασία, όλα αυτά κλονίζουν την ευστάθεια, κλονίζουν τη σταθερότητα, κλονίζουν αυτή την ανάγκη που έχουμε να αισθανθούμε ότι πατάμε σε στέρεο έδαφος.

Όποιος πραγματικά πιστεύει στο Χριστό οφείλει να είναι πρότυπο σταθερότητας, ο λόγος του να είναι το ναι, ναι και το ου, ου. Ο Άγιος Ευστάθιος έμεινε σταθερός όχι σε εύκολες συνθήκες, όπως καλούμεθα εμείς. Εμείς σήμερα μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες αλλά δεν είναι το μαχαίρι πάνω από το λαιμό μας, δεν απειλείται η ζωή μας μέσα στη διαπροσωπική μας σχέση, δε θα μας πάρουν το κεφάλι αν είμαστε συνετοί ή συνεπείς  και σταθεροί στο γάμο, στην οικογένεια μας, στις σχέσεις μας, στην κοινωνία μας. Στην εποχή του Αγίου Ευσταθίου είχε τίμημα η ευστάθεια, είχε πολύ ακριβό τίμημα και το τίμημα ήταν θυσία αίματος και πράγματι θυσιάστηκε ο Άγιος Ευστάθιος και η οικογένειά του, γιατί ήθελε να μείνει πιστός και σταθερός σε αρχές και σε αξίες».

Στον Δομοκό ο κ. Συμεών βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στους ωφελουμένους του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων «Παράρτημα προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος» και τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Όσιας Ευφορσύνης.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αισθανόμεθα ιδιαίτερη χαρά που αποδίδουμε σήμερα τιμή και προς αυτούς που φιλοξενούνται εδώ, προς αυτές τις ευλογημένες εικόνες του Θεού, προς τα Άγια πρόσωπα που εικονίζουν το Χριστό. Βλέπετε ο Χριστός μας αγαπά τόσο πολύ που δεν έχει καμία για τον εαυτό Του ελιτίστικη ή ναρκισσιστική προσέγγιση. Δεν εικονίζεται ο Χριστός στους δυνατούς, δεν εικονίζεται στους «δήθεν» υγιείς αλλά κατ’ εξοχήν εικονίζεται στους αδυνάτους, κατ’ εξοχήν στους πάσχοντες, τους ασθενείς και τους φτωχούς. Θυμηθείτε το Ευαγγέλιο της Κρίσεως πριν ακριβώς από την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής: «ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με…»

Και ρωτούν οι άνθρωποι: «Πότε σε είδαμε κύριε πεινώντα; Πότε σε είδομεν πεινώντα και διψώντα, πότε σε είδαμε ασθενή και φυλακισμένο και σε φροντίσαμε, πότε σε είδαμε ξένο και σε φιλοξενήσαμε»; Κι ο Χριστός απαντά: «ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε». Εφόσον εποιήσατε, μας λέει ο Χριστός, την αγάπη, τη φροντίδα, τη τιμή και τη στοργή στους αδελφούς μου στους ελαχίστους, σε εμένα τα εποιήσατε.

Κάθε πράξη από όλους μας στήριξης σε αυτό εδώ το Κέντρο και σε κάθε άλλο τέτοιο Κέντρο όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και ανά την Ελλάδα ολόκληρη, κάθε πράξη ενεργούς, εμφανούς ή αφανούς στήριξης αποτελεί μία απόδοση τιμής στον ίδιο το Χριστό, διότι οι εικόνες του Χριστού βρίσκονται σε αυτά εδώ τα δωμάτια, εικόνες του Χριστού είναι αυτές οι ψυχούλες, οι οποίες δικαιούνται ένα χώρο της προστασίας, της φροντίδος, της αρωγής της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.

Είναι εύκολο να μιλάς για συμπερίληψη εκ του ασφαλούς μέσα από παρελάσεις υπερηφανείας δήθεν ή άλλων πολύχρωμων δραστηριοτήτων, αλλά η πραγματική συμπερίληψη είναι να θεραπεύεις τις πληγές των αδυνάτων, να θεραπεύεις τα τραύματα των ασθενών, είναι να παίρνεις στην αγκαλιά σου και να νοιάζεσαι για αυτούς, οι οποίοι νομίζεις ότι δεν έχουν φωνή,  αλλά έχουν και φωνή και γνώμη και άποψη και η δική τους η φωνή είναι πιο ηχηρή, γιατί είναι η φωνή του Χριστού, η οποία ομιλεί μέσα από τα ασθενή και εξουθενωμένα αυτού του κόσμου.

Συμπερίληψη σημαίνει μία κοινωνία που ο ένας ενώνει τη δύναμή του με τον άλλον και επαναλαμβάνω, όχι για την εκκεντρικότητα του καθενός εκ του ασφαλούς και με εξασφαλισμένα όχι μόνο τα προς «το ζην» αλλά και ως προς το «ευ ζην» και προς το «πολυτελώς ζην», αλλά για αυτούς οι οποίοι βρίσκονται αδύναμοι, που βρίσκονται μόνοι, που βρίσκονται στην απόλυτη ανάγκη της δικής μας αγάπης.»

Από τον Δομοκό ο κ. Συμεών μετέβη στην Σπερχειάδα, πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του για τρίτη συνεχή χρονιά, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση ομάδος νέων από την Δυτική Φθιώτιδα, και τέλεσε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Γόργιανης.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θα πρέπει να θέλουμε πάνω από όλα, να θέλουμε πραγματικά την ευλογία του Θεού στη ζωή μας, γιατί είναι ένα μεγάλο ερώτημα, κατά πόσο πραγματικά εμείς οι άνθρωποι θέλουμε ο Θεός να ευλογεί την ζωή μας. Είναι βέβαιο ότι θέλουμε να ικανοποιεί τις επιθυμίες μας, να ικανοποιεί τα όνειρά μας, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θέλουμε πραγματικά να ευλογεί την ζωή μας, γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα να καταλάβουμε ότι πολλές φορές η ευλογία δεν είναι αυτό, το οποίο συμπίπτει με την άποψη μας ή με το θέλημά μας. Άλλο είναι το θέλημα του Θεού και άλλο είναι το θέλημα των ανθρώπων κι εμείς προσευχόμεθα «γενηθήτω το θέλημά σου». Αν πραγματικά εννοούμε αυτή την προσευχή τότε θα πρέπει να είμαστε δοσμένοι, παραδομένοι στο θέλημα του Θεού, είτε αυτό συμπίπτει με δικά μας θελήματα, είτε κι αν ακόμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο.

Δεν είναι εύκολη αυτή η επιλογή και στάση ζωής διότι προϋποθέτει όχι επιπολαιότητα,αλλά ελευθερία, προϋποθέτει άνθρωπο ο οποίος είναι ελεύθερος από τον εαυτό του, ελεύθερος από τον εγωισμό του, από τις φοβίες του, από τις ανασφάλειές του, από τις αγωνίες του, από τα προσωπικά του θέματα, αλλά όλη μας η ζωή  είναι ένα στίβος, ένας αγώνας τεράστιος για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του «εγώ» και να ελευθερωθούμε γενόμενοι δέσμιοι της αγάπης του Χριστού».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επέδωσε βραβείο επαίνου στην Αναστασία Ζαγαριώτου,  μία μαθήτρια από το ορεινό Γαρδίκι Ομιλαίων, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα. Μία μαθήτρια , η οποία αγωνίστηκε μόνη της και πέτυχε αυτό που επιθυμούσε.

Ο Σεβασμιώτατος επιδίδοντας το βραβείο της τοπικής εκκλησίας συνοδευόμενο από χρηματική υποτροφία και πολλές ευχές χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις μου στη Δυτική Φθιώτιδα, στο όμορφο και ιστορικό Γαρδίκι Ομιλαίων κατά την εκδήλωση την τελευταία που πραγματοποίησε εκεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» υποσχέθηκα ότι σε επόμενη επίσκεψη μου στη Δυτική Φθιώτιδα θα προσφέρω ένα μικρό χάδι της τοπικής μας Εκκλησίας, ένα απειροελάχιστο μπράβο σε ένα παιδί της Δυτικής Φθιώτιδας, σε ένα καλό κορίτσι του Γαρδικίου Ομιλαίων που με κόπο και με αγώνα απέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ψυχολογίας και μάλιστα θα φοιτήσει και θα σπουδάσει στη Δυτική Μακεδονία. Και θέλω να τις προσφέρω αυτή την υποτροφία της Μητρόπολης μας, εδώ σε αυτή την Αγρυπνία και εύχομαι να έχει λαμπρές σπουδές, να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά της και η Παναγία να είναι προστάτης της, να είναι κοντά της, μαζί με όλους τους Αγίους κι ο Θεός να σε ευλογεί το δρόμο της ζωής της».

Με αισιοδοξία ξεκίνησε για 4η συνεχή χρονιά,  με πολλά παιδιά, με χαμόγελα και με χαρά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» του μεγάλου φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην καρδιά της Λαμίας με την ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών απευθυνόμενος σε γονείς και παιδιά μεταξύ άλλων τόνισε ότι η  αγκαλιά του «Αγίου Εφραίμ» ανοίγει και πάλι, ακόμη πιο διάπλατη, για τα παιδιά της Λαμίας και όλης της περιοχής στηρίζοντας ιδιαίτερα τον θεσμό της οικογένειας, ενώ για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία, που εμπιστεύεται και επιλέγει το ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» και συνεχάρη τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ  κ. Γεώργιο Τσιρόπουλο, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη τους και την υπευθυνότητα με την οποία εργάζονται στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ο κ. Συμεών μετέφερε μάλιστα τις ευχές τόσο του Προέδρου της Αποστολής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, όσο και του Γενικού Διευθυντή αυτής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Ο κ. Συμεών, εκτός από τον αγιασμό στο ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ», τέλεσε τους αγιασμούς τόσο στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Βαφειαδακείου Ιδρύματος στους Αγίους Αναργύρους Αττικής όσο και στο ιδιωτικό σταθμό «Γελαστή Φράουλα» στην Λαμία, ευλογώντας την σπουδαία παιδαγωγική προσπάθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών των δομών αυτών, και κατόπιν παραβρέθηκε στην 3η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου και χαιρέτησε την νέα ποιητική συλλογή του συντοπίτη μας Χρήστου Τσουράκη (Βιτλιώτη) «Αλτ τις ει;» τονίζοντας την μεγάλη σημασία για τον τόπο μας της παρουσίας ανθρώπων με ήθος και ποιότητα στον χώρο της διανόησης και των γραμμάτων όπως ο Χρήστος Βιτλιώτης, πιστό τέκνο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στην πόλη της Λαμίας και στον Θεολόγο Λοκρίδος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εορτή της του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ενώ μετέβη προκσυνηματικά και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι στα Βάγια Βοιωτίας.

Στον Εσπερινό της εορτής, στον ομώνυμο Ναό του Αγίου στο Ορφανοτροφείο Θηλεών τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «ο Άγιος Ιωάννης έγινε τόπος και τρόπος συνάντησης όλων μας στο Πρόσωπο του Χριστού, ως ενσάρκωση του κηρύγματος του: «Τεκνία ἀγαπᾶτε ἀλλήλους». Τόσο αγάπησε τον Κύριο που όπως και η Παναγία μας μετέστη στην Δόξα Του».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά με αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο της «Μάνας όλης της Λαμίας», υπευθύνου του ιδρύματος, κ. Σταυρούλας Πελέκη, καθώς και σε όλους τους διακονούντες το Ίδρυμα και σε όσους με κάθε δυνατό τρόπο συμπαραστέκονται στο σπουδαίο αυτό έργο, το οποίο επιτελείται επί πολλές δεκαετίες στο «σπίτι της αγάπης». Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» για την άψογη συνεργασία μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στον εκπρόσωπο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» κ. Εμμανουήλ Σταθούλια, μέσω του οποίου προσέφερε την αγάπη και την πατρική του ευλογία προς όλα τα μέλη της Αδελφότητος.

Ανήμερα της Εορτής, ο κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου στον Θεολόγο στην όμορφη Λοκρίδα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Υπάρχουμε, όταν αγαπάμε, και τότε είμαστε ζωντανοί. Όταν στη ζωή μας δεν αισθανόμεθα αγάπη, αισθανόμαστε νεκροί, νιώθουμε ότι έχουν νεκρώσει τα πάντα μέσα μας, το εκφράζουμε, το λέμε: πέθανες μέσα μου. Έτσι λέμε όταν έχει χαθεί η αγάπη σε μία σχέση. Η έλλειψη της αγάπης είναι θάνατος. Η ύπαρξη της αγάπης είναι ζωή κι είναι πολύ σημαντικό και το τελευταίο βιβλίο της Αποκαλύψεως, που είναι του Ευαγγελιστού Ιωάννου, να το ερμηνεύσουμε μέσα στην οπτική και προοπτική της αγάπης. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας καλεί στην αγάπη, έρχεται να γεμίσει τις καρδιές μας, την ύπαρξή μας και να μας δώσει αγάπη, γιατί καθημερινά και στην οικογένειά μας και στην παρέα μας και στο περιβάλλον μας, στην καθημερινότητά μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, δοκιμάζεται η αγάπη μας καθημερινά, μπαίνει σε δοκιμασία η αγάπη  κι εκεί ο άνθρωπος παλεύει μέσα του, να συγχωρέσει ή να μη συγχωρέσει, να εμπιστευθεί ή να μην εμπιστευθεί, να προχωρήσει μαζί ή να διαχωρίσει τη θέση του. Ερωτήματα που δεν απαντώνται πάντοτε εύκολα. Η αγάπη θα καθορίσει όλη την πορείας μας μέσα στη ζωή»

Ο κ. Συμεών σήμερα το πρωί βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών « Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου » πλησίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη, δημιουργών του ομωνύμου κοινωφελούς οργανισμού, στον οποίο τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν σεπτής παρακλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Επίσης ο κ. Συμεών τόσο στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο όσο και στις επιμέρους περιοχές που περιοδεύει, δίνει και την ευλογία του μετά της σχετικής φωτογραφίας, και σε υποψηφίους για τις προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, α’ και β’ βαθμού.

Τέλος ο κ. Συμεών, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν και την Δυτική Φθιώτιδα, και με επίκεντρο την Μακρακώμη, επισκέφθηκε την όμορφη αυτήν πόλη της επαρχίας του και συγκεκριμένα τον υπό ανέγερση Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και διαπίστωσε ότι δεν υπέστη κάποια ζημία από τους ορμητικούς χειμάρρους των υδάτων αλλα συγχρόνως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημαντική πρόοδο των εργασιών ανοικοδομήσεως.

Παράλληλα ο κ. Συμεών ευλόγησε και την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των Κέντρων Ενοριακής Αγάπης της Μητροπόλεως, τελώντας τον αγιασμό στο κεντρικό συσσίτιο του Μητροπολιτικού Ναού και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τις εθελόντριες και διακόνισσες της αγάπης και της προσφοράς.

Αύριο το πρωί Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, θα κηρύξει από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Λαμίας, όπου και θα ιερουργήσει, την έναρξη της 3ης Παμφθιωτικής Λιτανείας σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας με έμφαση τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

20 Ιουλίου 2026

Την τοπική κοινότητα Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνός,...

Read more
«Η ησυχία είναι ο δρόμος της συνάντησης με τον Θεό»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η ησυχία είναι ο δρόμος της συνάντησης με τον Θεό»

20 Ιουλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αλυκών χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (19/7), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,...

Read more
Με λαμπρότητα η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στο Λιτόχωρο Πιερίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στο Λιτόχωρο Πιερίας

20 Ιουλίου 2026

Με κάθε εκκλησιαστική επισημότητα  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026 η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου...

Read more
Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε αποστολή αλληλεγγύης στην Ουκρανία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε αποστολή αλληλεγγύης στην Ουκρανία

20 Ιουλίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, συμμετείχε σε αποστολή αλληλεγγύης...

Read more
«Ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι από τα πολυτιμότερα τμήματα της ενδόξου Πατρίδος μας, που ονομάζεται Ελλάς»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι από τα πολυτιμότερα τμήματα της ενδόξου Πατρίδος μας, που ονομάζεται Ελλάς»

20 Ιουλίου 2026

Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Προφ. Ηλιού Σερρών ιερούργησε, σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ....

Read more
Η δράση «Κατασκήνωση στην πόλη» της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συνεχίζεται με επιτυχία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η δράση «Κατασκήνωση στην πόλη» της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συνεχίζεται με επιτυχία

20 Ιουλίου 2026

Συνεχίζεται η δράση «Κατασκήνωση στην πόλη» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η οποία πραγματοποιείται στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών...

Read more
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Προφήτου Ηλιού στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Προφήτου Ηλιού στη Βέροια

20 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα...

Read more
Μητροπολίτης Άρτης: «Η φωνή του Θεού ζητά καρδιά που μετανοεί»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: «Η φωνή του Θεού ζητά καρδιά που μετανοεί»

20 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στα Ξανθόγεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στα Ξανθόγεια

20 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2026, παραμονή της εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας...

Read more
Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού στην Ιερά Μονή Ορμύλιας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού στην Ιερά Μονή Ορμύλιας

20 Ιουλίου 2026

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και πνευματικής χαράς πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας τη μνήμη του Αγίου ενδόξου...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας

20 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 19 Ιουλίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας τελέσθηκαν ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος...

Read more
Πανηγύρισε το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνης στη Νέα Σμύρνη Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγύρισε το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνης στη Νέα Σμύρνη Λαρίσης

20 Ιουλίου 2026

Πλήθος λαού συνέρευσε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης περιοχής Νέας Σμύρνης, το οποίο υπάγεται στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα...

Read more
Ονομαστήρια Καθηγουμένης, Γερόντισσας Μακρίνας στην Ιερά Μονή Παναγία του Έβρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ονομαστήρια Καθηγουμένης, Γερόντισσας Μακρίνας στην Ιερά Μονή Παναγία του Έβρου

20 Ιουλίου 2026

Με λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη τελέστηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου 2026 η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου...

Read more
Η εορτή της Οσίας Μακρίνας στη Φλώρινα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Οσίας Μακρίνας στη Φλώρινα

20 Ιουλίου 2026

Την 19η Ιουλίου 2026, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου και εορτή της Οσίας Μακρίνας, πανηγύρισε την προστάτιδα...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Εννοούντες τα σημεία των καιρών, ας ελκύσουμε, διά της μετανοίας, το έλεος του Θεού»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Εννοούντες τα σημεία των καιρών, ας ελκύσουμε, διά της μετανοίας, το έλεος του Θεού»

20 Ιουλίου 2026

Στην εορτάζουσα ιερά Μονή Προφ. Ηλιού Αγ. Πνεύματος, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, την Κυριακή 19...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Σερρών Θεολόγος: «Με πίστη, καλό σχεδιασμό και υπευθυνότητα να εργασθούμε στο κατηχητικό έργο της νεότητος»

Σερρών Θεολόγος: «Με πίστη, καλό σχεδιασμό και υπευθυνότητα να εργασθούμε στο κατηχητικό έργο της νεότητος»

Σύσκεψη φορέων Υγείας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύσκεψη φορέων Υγείας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Ο Γέροντας Νεκτάριος αύριο θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καρέα

Η Ευρώπη και τα κέρατα του θηρίου της Αποκαλύψεως

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονη Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονη Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής

Ἀγρυπνώντας ἐνώπιον τῆς Τιμίας Ζώνης τῆς Ὑπε­ραγίας Θεοτόκου

Ἀγρυπνώντας ἐνώπιον τῆς Τιμίας Ζώνης τῆς Ὑπε­ραγίας Θεοτόκου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist