• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από 10 σημεία

28 Φεβρουαρίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από 10 σημεία
Share on FacebookShare on Twitter

Με την ευκαιρία της επιτυχούς και αισίας λήξεως του χρονικού διαστήματος αυστηρής οικειοθελούς αυτo–απομονώσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά την επαφή του προ 14 ημερών με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού (με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Καρακάντζα), από την οποία εξήλθε ο κ. Συμεών υγιής και σταθερά αρνητικός σε όλα τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε, η Ιερά Μητρόπολη παραθέτει μία συνοπτική ενημέρωση με 10 σημεία, γενικής και ειδικής διαχείρισης, για την από μέρους της επί ένα έτος αντιμετώπιση της πανδημίας στον τομέα της ευθύνης της και ευχαριστεί όλες τις αρχές του τόπου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τους Δήμους, την 5η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Λαμίας και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και Επικοινωνίας και κυρίως ευχαριστεί τους κληρικούς και λαϊκούς της συνεργάτες και όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, για την συνεργασία και συναντίληψη.

Υπενθυμίζει συγχρόνως ότι έθεσε οικειοθελώς στη διάθεση τόσο της υγειονομικής όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας το ανθρώπινο δυναμικό της, τις εγκαταστάσεις της και τις υλικοτεχνικές δυνατότητές της προς αντιμετώπιση ζητημάτων διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και προς όφελος του συνόλου των πολιτών. Για τις πρωτοβουλίες αυτές ο κ. Συμεών έλαβε τα συγχαρητήρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και των εκπαιδευτικών και υγειονομικών αρχών.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1. ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

Τον Μάρτιο του 2020 εστάλη η πρώτη Εγκύκλιος προς άπαντα τον Ιερό Κλήρο, τους εργαζομένους στα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα και τον ευλογημένο λαό της Μητροπόλεως με θέμα: «Άμεσα πρακτικά μέτρα εναρμόνισης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και των εποπτευομένων υπό αυτήν Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων με τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ακολούθησαν 3 αναλυτικές Εγκύκλιοι (17/3/2020, 7/4/2020, 13/5/2020) και 34 Εγκύκλια Σημειώματα, με οδηγίες για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και των Εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, διανεμήθηκαν σε όλους τους Ναούς 15.000 φυλλάδια, ενημερωτικά για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Καθιέρωση πολλών Ιερών Ακολουθιών, εσπερινών και πρωινών, προς διευκόλυνση της παρουσίας των πιστών χωρίς την δημιουργία συνωστισμού.

Μετάθεση του Εράνου της Αγάπης, ο οποίος αντί της προ των Χριστουγέννων περιόδου θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 30 Μαϊου 2021.

Δυνατότητα τακτικής και έκτακτης δισκοφορίας στους Ναούς κατά τους θερινούς μήνες προς ενίσχυση των Ιερών Ναών και Μονών για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων (ΔΕΗ, νερό κλπ., μισθοδοσία προσωπικού) και των προς το Κράτος υποχρεώσεων τους (φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, εργοδοτικές εισφορές στον ΕΦΚΑ κλπ.).

Με εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών το Μητροπολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε οριζόντια μείωση κατά 30% των παγίων νόμιμων υποχρεώσεων των Ιερών Ναών προς το Νομικό Πρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας «ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» προς εξοικονόμηση δαπανών.

Τέλος, με εισήγηση του κ. Συμεών δόθηκε η δυνατότητα ευνοϊκής ρυθμίσεως παλαιών οφειλών των Ιερών Ναών (έως το οικονομικό έτος 2018) προς την Ιερά Μητρόπολη με διαγραφή έως του 50% του οφειλόμενου ποσού.

3. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Στις 7 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη του κ. Συμεών στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την διαχείριση της πανδημίας από την Ιερά Μητρόπολη. Ακολούθησαν δεκάδες παρεμβάσεις του σε Μ.Μ.Ε., τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, με σταθερή και αταλάντευτη κατευθυντήρια γραμμή:

Διάκριση μεταξύ του μυστηριακού και υγειονομικού ζητήματος.

Ήτοι:

α. Αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων, κυρίως: αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμού, μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας, χρήσης προστατευτικής προσωπίδας (μάσκας).

β. Αδιαπραγμάτευτο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

γ. Η Φθιώτιδα αποτελεί ζωντανό τεκμήριο της επιστημονικής ορθότητας της στάσεως της Εκκλησίας περί του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

4. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Τακτικές απολυμάνσεις των χώρων συναθροίσεως κοινού, των εγκαταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης και των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως (3 Γηροκομείων, Ωδείου, ΚΔΑΠ, Πνευματικού Κέντρου, Ξενώνων Φιλοξενίας)

5. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Σε εβδομαδιαία βάση διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στον ίδιο τον Σεβασμιώτατο και στα επιτελικά διοικητικά στελέχη της Μητροπόλεως, με μέριμνα και δαπάνες της ίδιας της Μητρόπολης.

Επίσης, ο κ. Συμεών όλη αυτήν την περίοδο υποβάλλεται επιπροσθέτως και σε τακτικό μοριακό έλεγχο με προσωπική του οικονομική επιβάρυνση.

6. ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αδιάκοπη λειτουργία των επισιτιστικών προγραμμάτων στήριξης των αδυνάτων με συνεχή λειτουργία των συσσιτίων και τη διανομή χιλιάδων έτοιμων πακέτων τροφίμων και υγειονομικού υλικού.

Στις 42 ημέρες της πρώτης αυστηρής καραντίνας – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – επιτεύχθηκε η διανομή μαγειρεμένου φαγητού κατ’ οίκον σε όλους τους ωφελουμένους.

7. ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Εφαρμογή της τηλε-εργασίας στην κεντρική διοίκηση κατά 50%.

Πραγματοποίηση συμβουλίων, συνάξεων διοικητικού χαρακτήρα και συσκέψεων με τηλεδιάσκεψη.

Χρήση από τον Σεβασμιώτατο του δικαιώματος ψηφιακής υπογραφής.

Διαδικτυακή λειτουργία του Ωδείου, του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», των Κατηχητικών Σχολείων και λοιπών σεμιναρίων.

Πραγματοποίηση μέσω διαδικτύου, τηλεοράσεως και ραδιοφώνου των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

8. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Με αυτοπρόσωπες, από την πρώτη στιγμή, ειδικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πο­λί­­του μας κ. Συμεών, τακτικές ή αιφνιδιαστικές: 1) στο Ραχούτειο Γηροκομείο Λαμίας, 2) στο Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος και 3) στην Μέριμνα Γήρατος – Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος, και την αποστολή πολλών αναλυτικών Εγκυκλίων Σημειωμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, (π.χ. υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1714/16.10.2020, 1833/7.11.2020, 26/13.1.2021 κ.ά.), δόθηκαν ακριβείς οδηγίες για την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων δράσεων, οι οποίες τηρήθηκαν (ευλαβικώς) από τους υπευθύνους και το προσωπικό και ελήφθησαν συγκεκριμένα δραστικά μέτρα, σύμφωνα πάντα βέβαια και με τις σχετικές κρατικές αποφάσεις.

Βασικό μέτρο για όλα τα Γηροκομεία, με ρητή εντολή του Σεβασμιωτάτου: ο αριθμός των φιλοξενουμένων τροφίμων να υπολείπεται σταθερά του προβλεπομένου εκ της άδειας λειτουργίας των μονάδων, ώστε να είναι πιο εφικτή η σωστή τήρηση των μέτρων και η διασφάλιση της ποιότητας υγείας και ασφάλειας των ωφελουμένων.

Έτσι, ενώ συνολικά στα τρία Γηροκομεία μας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις ισχύουσες άδειες λειτουργίας, μπορούν να φιλοξενηθούν έως 98 τρόφιμοι, ο αριθμός τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα εισαγωγής, λόγω της πανδημίας, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου διατηρείται στους 68 τροφίμους, γέροντες και γερόντισσες, μειωμένο δηλαδή σε ποσοστό περίπου 30% .

Συγκεκριμένα:

Γηροκομείο Στυλίδας: 45 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 68

Γηροκομείο Σπερχειάδος: 13 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 14

Γηροκομείο Λαμίας: 10 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 16

Τα κύρια μέτρα που ελήφθησαν, κατά Γηροκομείο, με βάση και τις πραγματικές δυνατότητες κάθε δομής:

Α. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΟΣ

1. Αναστολή επισκεπτηρίου από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.

2. Επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας της μονάδας και ανάρτηση τους στον χώρο εισόδου του Ιδρύματος. Το ένα αφορά τα μέτρα πρόληψης του προσωπικού και το άλλο τα μέτρα σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

3. Δημιουργία δύο ομάδων προσωπικού και συγκεκριμένη ανάθεση φροντίδας ανά πτέρυγα του Ιδρύματος (ανατολική και δυτική).

4. Δημιουργία δεύτερης τραπεζαρίας στον δεύτερο όροφο, για να τηρούνται οι αποστάσεις, όπως ακριβώς ορίζονται από τον κανονισμό του Υπουργείου.

5. Χρήση μάσκας, γαντιών μιας χρήσης και ποδοναρίων από το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

6. Αλλαγή ρουχισμού και υποδημάτων με νέα αποστειρωμένα εντός του Ιδρύματος (Covid Free) κατά την έναρξη εργασίας στο Ίδρυμα.

7. Καθημερινή συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικού με συμπτώματα και επιδημιολογικά σημαντική επαφή με Covid ασθενή ή ύποπτο κρούσμα (διατήρηση αρχείου για μελλοντικό έλεγχο από αρμόδια κρατική υπηρεσία).

8. Καθημερινή θερμομέτρηση προσωπικού κατά την είσοδο και διατήρηση των μετρήσεων σε αρχείο.

9. Καθημερινή θερμομέτρηση τροφίμων και διατήρηση των μετρήσεων σε αρχείο.

10. Τήρηση πρωτοκόλλων καθαρισμού και απολύμανσης χώρων και επιφανειών

11. Λήψη μέτρων για επαρκή φυσικό αερισμό καθώς και μέτρα διασφάλισης της διασποράς του ιού SARS CoV-2.

12. Εκπαίδευση σε τακτική βάση όλου του προσωπικού σχετικά με τη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού.

13. Δημιουργία τριών δωματίων καραντίνας για νέες εισαγωγές, καθώς και δημιουρ­γία ειδικού δωματίου για SARS CoV-2 επιβεβαιωμένου κρούσματος, κατάλ­ληλα εξοπλισμένου για αυτό τον σκοπό σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.Υ. (όπως για παράδειγμα εξασφάλιση διαθεσιμότητας παροχής οξυγόνου στα δωμάτιο).

14. Εξοπλισμός του Ιδρύματος με ειδικές μάσκες τύπου FFP2/FFP3 και ΚΝ-95, ειδικές στολές προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, προσωπίδες και γυαλιά ειδικού τύπου για προστασία καθώς και ποδιές νοσηλείας.

15. Καθιέρωση πολιτικής χορήγησης αναρρωτικών αδειών ακόμα και με ελάχιστα συμπτώματα.

16. Χρήση μη ιατρικής (προστατευτικής) μάσκας σε όσους τρόφιμους είναι περιπατητικοί και εφ’ όσον το επιτρέπει η νευρολογική/αναπνευστική τους κατάσταση.

17. Εξασφάλιση καθημερινής επάρκειας αλλά και ικανού αποθέματος υλικών (απολυμαντικά, αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα, κάδοι, σάκοι απορριμμάτων, κ.λπ.) καθώς και μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες απλές χειρουργικές, μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας FFP2/FFP3, προσωπίδες, προστατευτική ενδυμασία, αδιάβροχη ποδιά, ποδονάρια)

18. Εξασφάλιση διαθεσιμότητας νιπτήρων πλήρως εξοπλισμένων (υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες, ποδοκίνητος κάδος).

19. Τοποθέτηση αλκοολικών διαλυμάτων σε όλους τους ορόφους και διαδρόμους του Ιδρύματος που επιβλέπονται.

20. Ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας με φιλοξενούμενους, συγγενείς, επισκέπτες (SMS, Skype, διαδίκτυο, κ.λπ.)

21. Σήμανση – ανάρτηση πινακίδων / πόστερ (για υπενθύμιση κανόνων υγιεινής, υγιεινής των χεριών, υγιεινής του βήχα και του φταρνίσματος κ.λπ.)

22. Ηλικιωμένοι, των οποίων έχει εγκριθεί η εισαγωγή τους στο Ίδρυμα, 48 ώρες πριν την εισαγωγή, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει μοριακό έλεγχο για Cοvid-19 προσκομίζοντας και την σχετική βεβαίωση.

23. Υποχρεωτικώς το προσωπικό μετά από άδεια 5 ημερών και άνω, 48 ώρες πριν επιστρέψει για εργασία πραγματοποιεί επίσκεψη στο Γ.Ν. Λαμίας για μοριακό έλεγχο κορωνοϊού.

Β. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

1. Αναστολή επισκεπτηρίου από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.

2. Δημιουργία πρωτοκόλλου προσωπικού και πρωτοκόλλου ύποπτου κρούσματος.

3. Ειδικός χώρος ελέγχου κατά την είσοδο και έξοδο από το Ίδρυμα όπου γινόταν θερμομέτρηση προσωπικού και αρχειοθέτηση σε ειδική φόρμα, απολύμανση, τήρηση ερωτηματολογίου, χρήση μάσκας, γαντιών, ποδοναρίων και υγιεινή των χεριών.

4. Τήρηση αποστάσεων

5. Ειδικά σεμινάρια προς το προσωπικό από εξειδικευμένο συνεργείο για την σωστή και ορθή τήρηση μέτρων αλλά και την διαχείριση ύποπτου κρούσματος.

6. Ενημερωτικά έντυπα και οδηγίες σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.

7. Απολύμανση χώρων και επιφανειών

8. Πολυεπίπεδη επιτήρηση των τροφίμων με θερμομέτρηση δυο φορές την ημέρα με πολύ καλό αερισμό στις κλίνες τους, όπως και τακτικός εργαστηριακός έλεγχος για covid-19.

9. Οι τρόφιμοι, οι οποίοι μετέβαιναν στο Νοσοκομείο λόγω έκτακτων προβλημάτων, αφού είχε διενεργηθεί τεστ αρνητικό από το νοσοκομείο, έπειτα εισέρχονταν στην δομή και έμπαιναν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης για 15 ημέρες.

10. Tablet για την επικοινωνία των τροφίμων με τους οικείους τους.

11. Ο κάθε εργαζόμενος της μονάδας είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μοριακό έλεγχο covid 19 κατά την επιστροφή του από άδεια με ειδικό ραντεβού που του είχε κλείσει η Μονάδα.

12. Ο τελευταίος όροφος της δομής είναι αποκλειστικά διαμορφωμένος για διαχείριση ύποπτου κρούσματος με δωμάτιο και λουτρό, όπως επίσης και χώρος απομόνωσης, πλήρως διαχωρισμένος μεταξύ τους και πλήρως εξοπλισμένοι βάση τους νόμους, τις διατάξεις και τα ειδικά πρωτόκολλα όπου ισχύουν.

Γ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ

1. Αναστολή επισκεπτηρίου από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.

2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, γαντιών και ποδοναρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου των εργαζομένων και χρήση μάσκας για τους τροφίμους, αν μας το επιτρέπει η υγεία του τροφίμου

3. Υγιεινή των χεριών

4. Συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου σχετικού με συμπτώματα και έκθεση στον κορονοϊό από τους υπαλλήλους κατά την ώρα της άφιξής τους στο Ίδρυμα και διατήρηση αυτών σε ατομικό αρχείο

5. Καθημερινή θερμομέτρηση υπαλλήλων κατά την ώρα της άφιξής τους στο Ίδρυμα αλλά και των τροφίμων ανά 8 ώρες και διατήρηση αυτών σε ατομικό αρχείο

6. Περιοδικά τεστ, τουλάχιστον ανά 15 ημέρες, στο προσωπικό και τους τροφίμους.

7. Εξασφάλιση επάρκειας υγειονομικών υλικών (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, αλκοολούχα διαλύματα κλπ)

8. Εξασφάλιση δωματίου νοσηλείας (μονόκλινο, με ατομικό μπάνιο, με εύκολη πρόσβαση και όσο πιο απομονωμένο γίνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια) για προσωρινή απομόνωση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος, καθώς και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του (πιεσόμετρο, θερμόμετρο, ακουστικά, φιάλη οξυγόνου κ.λπ.)

9. Τοποθέτηση αλκοολούχων διαλυμάτων, χαρτομάντιλων, μασκών, πινακίδων για υπενθύμι­ση κανόνων υγιεινής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους

10. Ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας των τροφίμων με τα συγγενικά τους πρόσωπα (sms, skype, viber κλπ).

11. Υποχρέωση του κάθε εργαζομένου, που επιστρέφει από άδεια να προβεί σε μοριακό έλεγχο covid-19.

 9. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ & ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ

Στο πλαίσιο των διεξαχθέντων τακτικών και εκτάκτων ελέγχων, από τους διάφορους υπευθύνους εποπτικούς φορείς στις εν λόγω Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι δομές ανταπεξήλθαν σε όλους αυτούς με επιτυχία και έλαβαν τα εύσημα, ενώ σε όλους τους διαγνωστικούς ελέγχους τόσο το προσωπικό όσο και οι τρόφιμοι ήταν όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Ειδικότερα:

1. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν συνολικά 44 τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού αλλά και προχώρησαν και σε έλεγχο της τήρησης των μέτρων προφύλαξης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας αλλά και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

2. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και οι συνεργάτες του έλαβαν τα εύσημα και τα συγχαρητήρια κατά την διενέργεια των ελέγχων για την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων, την τήρηση των μέτρων και την οργάνωση φακέλων εμβολιασμού κατά της κοινής γρίπης και κατά του κορωνοϊού.

3. Η Ιερά Μητρόπολη με δική της φροντίδα πραγματοποιεί τακτικά διαγνωστικά τεστ στο προσωπικό των Ιδρυμάτων και στο κοντινό τους περιβάλλον, πέραν αυτών που διενεργούν οι ελεγκτικές και εποπτικές αρχές.

4. Τα διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης θα συνεχιστούν υπό της Ιεράς Μητροπόλεως, εξ ιδίων, παρά την πραγματοποίηση του εμβολιασμού για λόγους ασφαλείας.

10. ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε ο Εμβολιασμός των τροφίμων, τηρουμένης της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας για την συναίνεση των ιδίων ή των κηδεμόνων τους, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού, η δεύτερη φάση του οποίου αισίως ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021.

ΕΠΙΛΟΓΙΚΑ

Από την αρχή της πανδημίας έως τώρα στη Μητρόπολη Φθιώτιδος δεν έχει διαγνωσθεί θετικός στον ιό και δεν έχει νοσηλευθεί κανένας εν ενεργεία κληρικός, κανένας υπάλληλος των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ. της Μητροπόλεως, κανένας εργαζόμενος και κανένας ωφελούμενος στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως.

Ο αγώνας, με τη βοήθεια του Θεού, συνεχίζεται.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους που συμπαρίστανται στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, που το εμπιστεύονται και το αγκαλιάζουν και που προσεύχονται γι΄αυτό.

Πάνω από όλα ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό, που παρατείνει το έλεος Του εφ’ ημάς.

Ζητούμε ταπεινά την στήριξη όλων σας στο έργο μας. Κάθε βοήθειά σας είναι για μας πηγή δύναμης και έμπνευσης, για να συνεχίσουμε…

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 Ακολουθούν τρείς συγχαρητήριες επιστολές προς την Ιερά Μητρόπολη

Πρόσφατα Άρθρα

Χιλιάδες προσκυνητών στην λαμπρή πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος

Χιλιάδες προσκυνητών στην λαμπρή πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

9 Μαρτίου 2026

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της...

Read more
Κυριακή Β΄ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Β΄ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

9 Μαρτίου 2026

Σε συνέχεια της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος στην Κυνουρία χθες, Κυριακή Β΄...

Read more
Η Ακολουθία του Γ´ Κατανυκτικού Εσπερινού στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ακολουθία του Γ´ Κατανυκτικού Εσπερινού στη Θεσσαλονίκη

9 Μαρτίου 2026

   Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, του Πολιούχου, τελέσθηκε ο Γ´ Κατανυκτικός...

Read more
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της B΄ Εβδομάδος των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της B΄ Εβδομάδος των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

9 Μαρτίου 2026

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ τελέστηκε χθες Κυριακή 8 Μαρτίου 2026 ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Β΄ Εβδομάδος των...

Read more
Η Β΄Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Β΄Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

9 Μαρτίου 2026

Με ἰδιαίτερη ἐκκλησιαστική λαμπρότητα, ἀλλά καί μέσα στό κατανυκτικό κλίμα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, τελέσθηκαν οἱ ἱερές ἀκολουθίες τῆς...

Read more
π. Φίλιππος : “Ο κόσμος αλλάζει από ανθρώπους που έχουν το θάρρος να αγαπούν”.
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Φίλιππος : “Ο κόσμος αλλάζει από ανθρώπους που έχουν το θάρρος να αγαπούν”.

9 Μαρτίου 2026

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα Θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα!!! Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν αλλάζει  μόνο από...

Read more
Ο π. Νικόδημος Αθανασίου στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Πάτρας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο π. Νικόδημος Αθανασίου στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Πάτρας

9 Μαρτίου 2026

Μέ ἱερά κατάνυξη καί τήν συμμετοχή πλήθους εὐσεβῶν Χριστιανῶν καί πληθύος Ἱερέων, ἐτελέσθη στόν ἱστορικό καί μεγαλοπρεπῆ Ἱερό Ναό τῆς...

Read more
Δώσε ένα ποτήρι νερό… αγοράζεις τον ουρανό!
Εκκλησία της Ελλάδος

Δώσε ένα ποτήρι νερό… αγοράζεις τον ουρανό!

9 Μαρτίου 2026

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό αγ....

Read more
Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Αλεξανδρούπολη: Η ασκητική της Εκκλησίας σήμερα
Εκκλησία της Ελλάδος

Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Αλεξανδρούπολη: Η ασκητική της Εκκλησίας σήμερα

9 Μαρτίου 2026

Το απόγευμα της Κυριακής Β΄ των Νηστειών (Γρηγορίου Παλαμά) 8 Μαρτίου 2026 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγία Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως,...

Read more
Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και η δύναμη της νοεράς προσευχής
Εκκλησία της Ελλάδος

Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και η δύναμη της νοεράς προσευχής

9 Μαρτίου 2026

Μέ τήν δέουσα κατάνυξη καί τήν παρουσία πλήθους πιστῶν τελέσθηκε τό ἑσπέρας τῆς 8ης Μαρτίου ἐ.ἔ., στόν Ἱερό Ναό Κοιμ....

Read more
Προηγιασμένη στο Λιανοβέργι για την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Εκκλησία της Ελλάδος

Προηγιασμένη στο Λιανοβέργι για την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

9 Μαρτίου 2026

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου το πρωί, με την ευκαιρία της εορτής των εν Σεβαστεία Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Μητροπολίτης Πειραιώς: Έχουμε μια νέα ‘’Κυριακή της Ορθοδοξίας’’ τιμώντας την Αγία Θ’ Οικουμενική Σύνοδο και τον Οικουμενικό Διδάσκαλο Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Πειραιώς: Έχουμε μια νέα ‘’Κυριακή της Ορθοδοξίας’’ τιμώντας την Αγία Θ’ Οικουμενική Σύνοδο και τον Οικουμενικό Διδάσκαλο Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά

9 Μαρτίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς ιερούργησε χθες Κυριακή 8 Μαρτίου 2026 – Β΄ Κυριακή των Νηστειών – ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

9 Μαρτίου 2026

Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προέστη στην ι. ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων,...

Read more
«Πνευματική προσέγγιση του δημογραφικού προβλήματος: Η οικογένεια ως «κατ’ οίκον Eκκλησία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Πνευματική προσέγγιση του δημογραφικού προβλήματος: Η οικογένεια ως «κατ’ οίκον Eκκλησία»

9 Μαρτίου 2026

Του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού Εισαγωγικά     Καθίσταται εναργές ότι το δημογραφικό πρόβλημα, ιδιαιτέρως κατά την τελευταία...

Read more
Βιβλιοπαρουσίαση παιδικού ιεραποστολικού μυθιστορήματος στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Βιβλιοπαρουσίαση παιδικού ιεραποστολικού μυθιστορήματος στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

9 Μαρτίου 2026

Το Σάββατο 7 Μαρτίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής, παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας
Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: Ο θεμελιωτής της Ορθοδόξου Πνευματικότητος

8 Μαρτίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Η δεύτερη Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες πατερικές μορφές...

Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού καιρός μετανοίας

7 Μαρτίου 2026
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Το μήνυμα του Παραλύτου της Καπερναούμ

7 Μαρτίου 2026
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Οι αυθεντικοί ποιμένες και τα άκρα της πλάνης και των αιρέσεων

7 Μαρτίου 2026
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Η θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ

7 Μαρτίου 2026
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και η εποχή μας

13 Νοεμβρίου 2025
«Χαίρε Πατέρων καύχημα»

«Χαίρε Πατέρων καύχημα»

13 Νοεμβρίου 2025
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Ἂς μὴν ἀφήνουμε τὴν καρδιά νὰ προσκολλᾶται στὰ ἐπίγεια

13 Νοεμβρίου 2025
Ἱεράρχα Γρηγόριε, χαῖρε Πατέρων καύχημα,  θεολόγων τὸ στόμα

Ἱεράρχα Γρηγόριε, χαῖρε Πατέρων καύχημα, θεολόγων τὸ στόμα

13 Νοεμβρίου 2025
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

30 Μαρτίου 2024
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Η κατ᾽ οίκον εκκλησία

30 Μαρτίου 2024
Κυριακή Β΄ Νηστειών – Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

Κυριακή Β΄ Νηστειών – Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

30 Μαρτίου 2024
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Β΄ Κυριακή των Νηστειών – Γρηγορίου του Παλαμά

30 Μαρτίου 2024
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

«Η πίστη ἀνοίγει δρόμους»

30 Μαρτίου 2024
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Κυριακή Β΄ Νηστειῶν: Σημεῖα τῆς διδασκαλίας τοῦ ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ

30 Μαρτίου 2024
Ὁ ἄλλος, ὁ ἀδελφός μου

Ο Χριστός σπίτι μας – Β΄ Νηστειών

30 Μαρτίου 2024
Οι ψίθυροι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Οι ψίθυροι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

14 Νοεμβρίου 2023
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Τι είναι για σένα ο Χριστός;

11 Μαρτίου 2023
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Βίος και διδασκαλία Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης

15 Μαρτίου 2020
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Η ελπίδα και η εμπιστοσύνη στον Θεό έχει ως κορωνίδα την πίστη

14 Μαρτίου 2020
“Συμβουλία παρά τινος φρονίμου ζήτησον”

Χριστός: ἡ ἀρχή καί τό τέλος

26 Μαρτίου 2019
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Νηστειών

23 Μαρτίου 2019
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

23 Μαρτίου 2019
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Στό διάβα τῆς πορείας τοῦ κόσμου δέν θά λείψουν ποτέ οἱ ἀμφισβητίες

16 Νοεμβρίου 2023
Το θαύμα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά

Ἡ αἰχμαλωσία τοῦ ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ στούς Τούρκους, ἤτοι τό ἀναίμακτο μαρτύριό του

16 Νοεμβρίου 2023
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο μέγας ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών

3 Μαρτίου 2018
Ὁ ἄλλος, ὁ ἀδελφός μου

Ὁ ἄλλος, ὁ ἀδελφός μου

16 Νοεμβρίου 2023
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Η αναδημιουργία του ανθρώπου

7 Μαρτίου 2017
Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

Κήρυγμα εις το ευαγγέλιον της Β΄ Κυριακής των νηστειών

7 Μαρτίου 2017
Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

Διώχτε τον Βαρλαάμ από τον τόπο μας

7 Μαρτίου 2017
Next Post
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας  επισκέφθηκε  τον τοίχο των ηρώων του 1821

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας επισκέφθηκε τον τοίχο των ηρώων του 1821

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Πανάγιο Τάφο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Πανάγιο Τάφο

Τριπλή ιερατική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Τριπλή ιερατική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μακαριστού Ιερέως Βασιλείου Ζγούρη

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μακαριστού Ιερέως Βασιλείου Ζγούρη

Συνεχίζεται με επιτυχία η e-Κατήχηση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Συνεχίζεται με επιτυχία η e-Κατήχηση στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist