Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, σε πολλούς Ιερούς Ναούς, οι οποίοι τιμώνται στο ιερό πρόσωπο του Βαπτιστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου του ορεινού Μετοχίου Διρφύων, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας π. Λάμπρο Καρλατήρα.

Τον θείο λόγο, προ της απολύσεως, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφερθείς στο κήρυγμα μετανοίας του Τιμίου Προδρόμου και πώς απευθύνεται και σήμερα σε εμάς, ενώ συμπλήρωσε την καταστροφική, για την ψυχή της Σαλώμης, συμπεριφορά της μητέρας της, Ηρωδιάδας και του πατριού της, Ηρώδη. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του απευθύνθηκε με ευγνωμοσύνη στην προσφορά του ογδοντατριάχρονου Εφημερίου π. Λάμπρου Καρλατήρα και τον χειροθέτησε Σταυροφόρο-Οικονόμο προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση σε όλους τους Ενορίτες.

Κατά τον εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς με τον Αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου κ. Σταύρο Γιαμαρέλο.

Οι Ιερές Ακολουθίες αναμεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.