• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

H Δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρoς Χριστού στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων

in Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
8 Αυγούστου 2024
byPoimin.gr Team
H Δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρoς Χριστού στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρoς Χριστού, στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων, όπου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε, την Τρίτη, 6 Αυγούστου 2024, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στη φερώνυμη Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της νήσου, η οποία εφέτος εορτάζει τα 300 χρόνια από την επανίδρυση και την εκ βάθρων ανακαίνισή της.

Παρέστη εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Maşalyan και εκκλησιάστηκαν όμιλος Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου και νέων από τις ΗΠΑ, και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος ευλόγησε, κατά την παράδοση, τα σταφύλια, τα οποία μετά την Απόλυση διένειμε στους πιστούς, και αμέσως μετά τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μ. Ευεργέτου του Γένους Συμεών Σινιόσογλου, μπροστά από τον τάφο του, ο οποίος βρίσκεται παραπλεύρως του Ναού.

Στη συνέχεια, κατά το κέρασμα που προσφέρθηκε  στον αυλόγυρο, η Ευγεν. κ. Μαρία Αποστολίδου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παιδοπόλεως και της Στέγης Εργαζομένης Νεάνιδος, και ο Εντιμολ. Άρχων Πριμικήριος κ. Αδαμάντιος Κομβόπουλος, Διευθυντής της Κατασκήνωσης, καλωσόρισαν με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εντιμ. Δήμαρχος Πριγκηποννήσων (Adalar) κ. Ali Ercan Akpolat, ο οποίος νωρίτερα παρέστη στην Θεία Λειτουργία.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην εφετινή επέτειο της Μονής και συνοπτικά στην ιστορία της.

“Η σχεδόν χιλιόχρονη ιστορία της Μονής ταυτίζεται με αυτήν της νήσου Πρώτης, η οποία, άλλωστε, περιήλθε σταδιακώς στην αποκλειστική κυριότητα της Μονής, μέχρι τας αρχάς της δευτέρας δεκαετίας του δεκάτου ενάτου αιώνος. Η πορεία, συνεπώς, του Πατριαρχικού αυτού Σταυροπηγίου συνεδέθη αρρήκτως με τις τύχες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και του Γένους μας, αλλά και ευρύτερον, όπως μαρτυρούν οι διαδοχικές αλλαγές χρήσεως της Μονής.

Τι να πρωτοαναφέρουμε! Την επιθυμία του μεγάλου Πατριάρχου Ιωακείμ Γ´, κατά την πρώτη Πατριαρχία του, να στεγάση στον χώρο της Μονής γηροκομείο για κληρικούς της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Αρχιερείς της ενταύθα Ιεραρχίας του Θρόνου; Ο πρωτοποριακός αυτός στόχος, έκφρασις της φροντίδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου διά τα έσχατα του βίου των διακονούντων εις αυτό κληρικών παντός βαθμού, δυστυχώς, ουδέποτε επετεύχθη, το δε κτήριο που οικοδομήθηκε επί τούτου φιλοξένησε κατά το ακαδημαικό έτος 1895-1896 τους σπουδαστές της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, μέχρι της μετεγκαταστάσεώς των εις το νεόδμητον κτήριον της Σχολής, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή. Την λειτουργία της Μονής ως Ορφανοτροφείου θηλέων, κατά την δευτέρα Πατριαρχία του Ιωακείμ Γ´, επί οκταετίαν (1906-1914), κατόπιν της γενναιοδώρου χορηγίας του Μεγάλου Ευεργέτου του Γένους Συμεών Σινιόσογλου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του οποίου ετελέσαμεν προ ολίγου, όπως κάθε χρόνο, τρισάγιον προ του παραπλεύρως της εισόδου της Μονής ευρισκομένου τάφου του; Την εν συνεχεία εγκατάστασιν εδώ μονάδος του τουρκικού στρατού, κατά την διάρκεια των τριών πρώτων ετών του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου και ακολούθως, την μεταφορά εδώ από την Πρίγκηπο του Ορφανοτροφείου Αρρένων, κατά το τελευταίο έτος του πόλεμου, λόγω μεταστεγάσεως της στρατιωτικής μονάδος εις το κτήριον του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου; Την παροχή ασύλου και διαμονής σε εκατοντάδες Ρώσσους αδελφούς μας, οι οποίοι κατέκλυσαν ως πρόσφυγες την Βασιλίδα των Πόλεων, μετά την έκρηξι της Οκτωβριανής Επαναστάσεως; Η αγαπώσα καρδία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εμερίμνησε από την πρώτη στιγμή διά τα εκ Ρωσσίας εμπερίστατα τέκνα της, τα οποία, άμα τη αφίξει των ενταύθα βρήκαν όχι μόνον στέγην, αλλά κατά την κρίσιμον περίοδον προσαρμογής μακράν της πατρίδος των έτυχαν της δεούσης περιποιήσεως και της απαιτουμένης ενισχύσεως σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η χρήσις της Μονής ως χώρου φιλοξενίας, κυρίως θηλέων ρωσσοπαίδων, τερματίσθηκε το 1925 με τον διορισμό του συμπατριώτου μας Κυρίλλου Αγαπίου του Ιμβρίου ως ηγουμένου, λόγω, δυστυχώς, της απόπειρας ιδιοποιήσεως της Μονής από μερίδα Ρώσσων προσφύγων.

Παρά τις διαδοχικές αλλαγές ως προς τον τρόπον αξιοποιήσεως των εγκαταστάσεων της Μονής, διαρκής παρέμεινε στο διάβα των τριών αυτών αιώνων ο πρωταγωνιστικός ρόλος αυτής εις την εξυπηρέτησιν των πολυειδών αναγκών όχι μόνον της Ρωμιοσύνης της Πόλεως, αλλά εν γένει του ενταύθα προσωρινώς ή μονίμως διαμένοντος Ορθοδόξου ποιμνίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και κυρίως των νέων, όπως καταδεικνύει η εγκατάστασι εις την Μονήν διαδοχικώς της Ιεράς Θεολογικής Σχολής, των Ορφανοτροφείων θηλέων και αρρένων και των Ρωσσίδων κορασίδων. Ίσως γι᾽ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρήθηκε απολύτως φυσική εξέλιξις η εδώ μεταφορά το 1952 της Πατριαρχικής Κατασκηνώσεως Παιδοπόλεως, η οποία μέχρι τότε στεγαζόταν στην Πρίγκηπο και, μία δεκαετία αργότερα, και της Στέγης Εργαζομένης Νεάνιδος, τη μερίμνη του αοιδίμου Προκατόχου μας Πατριάρχου Αθηναγόρου, εκδήλωσις και αυτό της πατρικής αγάπης του προς την νέα γενεά, την ελπίδα του αύριο.

Εμείς συνεχίζουμε εξ όλης της καρδίας μας την ευλογία και την προστασία της Μητρός Εκκλησίας προς την Κατασκήνωσι Παιδοπόλεως, όχι μόνον επειδή αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των νέων μας να περάσουν ωρισμένες ημέρες ξεκούρασης και αναψυχής σε αυτόν τον ειδυλλιακό τόπο μετά από ένα κοπιαστικό σχολικό έτος, αλλά και επειδή είναι μία εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης και συναναστροφής όλων των παιδιών της Ομογενείας της Πόλεως, αλλά και μεταξύ αυτών και των ομοδόξων αδελφών τους από άλλες κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως αυτές της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.

Επιλαμβανόμεθα της ευκαιρίας της ιστορικής τριακοσιοστής επετείου από την επανίδρυσι της σήμερον πανηγυριζούσης Μονής μας για να αναπέμψουμε δέησι προς τον Κύριόν μας να αναπαύση μετά των αγίων και εν σκηναίς δικαίων τας ψυχάς των αοίδιμων Προκατόχων μας και των λοιπών αειμνήστων Αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών παραγόντων, οι οποίοι συνέβαλαν με κόπους και θυσίας στην διαφύλαξι και προαγωγή των ιερών συμφερόντων της Μονής αυτής. Είη η μνήμη αυτών αιωνία και άληστος!”

Στη συνέχεια, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται και μοχθούν για την φιλοξενία των παιδιών της Ομογένειας, και συγκεκριμένα τον Διευθυντή της Κατασκηνώσεως και το Δ.Σ. της Παιδοπόλεως, τους εθελοντές, ιδιαιτέρως τα παριστάμενα μέλη της ομάδας χορού του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», με επί κεφαλής τον Ελλογιμ. κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και του μουσικού συνόλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, καθώς και όλους τους επωνύμους και ανώνυμους δωρητές, που στηρίζουν την λειτουργία της Πατριαρχικής κατασκηνώσεως.

“Ακριβώς το πνεύμα αυτό της αυτοθυσίας ενσαρκώνει και την παράδοσι της διακονίας, κατά το παράδειγμα του Κυρίου μας, συνεχίζει από αιώνων η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, μεγάλη εν τη σμικρότητι, τη ταπεινώσει και τη πτωχεία αυτής, μεγάλη διότι δεν εζήλωσε την δόξαν του κόσμου τούτου, την δόξαν των ανθρώπων, αλλά την δόξαν του Θεού, ο Οποίος, συγκαταβάς τω γένει των ανθρώπων, έγινε και ο ίδιος άνθρωπος, βρέφος εν Βηθλεέμ και αργότερον ο Εσταυρωμένος εν Γολγοθά. Ιδού το μυστικό της αενάου ζωής της Μητρός Εκκλησίας: είναι το πνεύμα της διακονίας που την χαρακτηρίζει και κινεί και κατευθύνει όλες τις σκέψεις, τις ενέργειες και όλους τους οραματισμούς της.”

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Πατριάρχης, τα διαβεβαίωσε ότι πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό τους και τους ζήτησε να μείνουν κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, να μείνουν στην Πόλη.

“Ο πνευματικός πατέρας και Πατριάρχης σας δεν θα μπορούσε να μην είναι σήμερα μαζί σας. Πάντα είμαστε κοντά σας. Και ενδιαφερόμαστε ζωηρά για την πρόοδο και το μέλλον σας. Εσείς είστε που θα αναλάβετε αργότερα τα σκήπτρα της Ρωμιοσύνης και του Γένους μας, για να συνεχίσετε την ιστορική τους πορεία στην ευλογημένη Βασιλεύουσα, εδώ που μας έταξε η Θεία Πρόνοια. Μείνετε κοντά στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη σας! Μείνετε εδώ στην Πόλη των ονείρων μας. Σίγουρα θα έλθουν καλλίτερες ημέρες! Ο Πατριάρχης σας αφουγκράζεται την αναζήτησί σας για ένα ορθό προσανατολισμό. Ακούει την αγωνιώδη κραυγή σας για ένα μεταμορφωμένο κόσμο, χωρίς πολέμους, όπου θα κυριαρχή η ειρήνη. Είναι η ίδια κραυγή πόνου και απόγνωσης των συνομηλίκων σας στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και στη χειμαζόμενη Ουκρανία. Αυτήν την στιγμή, σας κοιτάζουμε στα μάτια, και σας ζητούμε συγγνώμη που εμείς οι μεγάλοι, οι γενεές των γονιών και των παππούδων σας, διαψεύσαμε τραγικά τις προσδοκίες σας. Ταυτόχρονα, όμως, μαζί με εσάς υψώνουμε και εμείς την φωνή μας και δεόμεθα στον Κύριο του ελέους υπέρ του αμέσου τερματισμού των πολεμικών συγκρούσεων και υπέρ της επικράτησης της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Σας διαβεβαιούμε δε ότι η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, ο ύπατος θεσμός της Ορθοδοξίας και του Γένους, εύχεται, επιθυμεί και εργάζεται αδιάκοπα, ώστε να μεταμορφωθή εν Χριστώ ο κόσμος και η γη μας να καταστή βασιλεία του Χριστού, βασιλεία ευδοκίας, αγαθότητος και ειρήνης.”

Στη συνέχεια, καλωσόρισε τον όμιλο προσκυνητών από τις ΗΠΑ, οι οποίοι επισκέπτονται την Πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος που έθεσε υπό την αιγίδα του το Τάγμα των Οφφικιαλίων του Αποστόλου Ανδρέα για την ενίσχυση των δεσμών της νεολαίας της Ομογένειας της Αμερικής με το σεπτό Κέντρο της Μητρός Εκκλησίας. Εφέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περίπου δεκαπέντε νέες και νέοι, συνοδευόμενοι από Άρχοντες Οφφικιαλίους, βρίσκονται στην Βασιλεύουσα για μία εβδομάδα και θα επισκεφθούν προσκυνήματα και ιστορικούς χώρους της Ρωμηοσύνης, ενώ θα γίνουν δεκτοί από τον Παναγιώτατο στο Φανάρι.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πατριάρχης, καλωσόρισε εγκαρδίως τον Εντιμ. Δήμαρχο των Πριγκηποννήσων και τον Εντιμ. Πρόεδρο της Πρώτης, ευχαριστώντας για τη μέριμνα και το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της Ρωμαίηκης Κοινότητας.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση με “πρωταγωνιστές” τα παιδιά της κατασκήνωσης, που τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους.

Το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος, ευλόγησε την εόρτια τράπεζα της κατασκηνώσεως, στην οποία παρακάθησαν τα παιδιά και όλοι οι προσκυνητές, οι οποίοι στο τέλος έψαλαν τον Πατριαρχικό πολυχρονισμό.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Πρόσφατα Άρθρα

Κυριακή Αγ. Πάντων με ιεραποστολικό χρώμα στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Αγ. Πάντων με ιεραποστολικό χρώμα στην Λαμία

8 Ιουνίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Θεοδόσιος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Αγιορείτης Ιερομόναχος και...

Read more
ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

7 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 7 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...

Read more
Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στη Θεσσαλονίκη

7 Ιουνίου 2026

  Την Κυριακή των Αγίων Πάντων (7 Ιουνίου) ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Οσίας...

Read more
Υποδοχή Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών στην Ι. Μονή Δοβρά
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών στην Ι. Μονή Δοβρά

7 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή 7 Ιουνίου το εσπέρας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επικεφαλής του ιερού κλήρου, ο...

Read more
Εορτή Πάντων των Θρακών Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή Πάντων των Θρακών Αγίων

7 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 7 Ιουνίου 2026 στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως κατ’ έθος Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Πάντων των...

Read more
Με λαμπρότητα η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων

7 Ιουνίου 2026

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε η Ιερά και Πανσεβάσμια Μονή Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων. Κατά την...

Read more
Άρχων Μαΐστωρ της ΜτΧ  ο Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ – Συγκινητική αναφορά του Μητροπολίτου Φθιώτιδος στην επερχόμενη χειρουργική επέμβασή του
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρχων Μαΐστωρ της ΜτΧ ο Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ – Συγκινητική αναφορά του Μητροπολίτου Φθιώτιδος στην επερχόμενη χειρουργική επέμβασή του

7 Ιουνίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων  7 Ιουνίου 2026 ο...

Read more
Ο Σερρών Θεολόγος προσκυνητής  στον Άγ. Νεκτάριο Αιγίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Σερρών Θεολόγος προσκυνητής στον Άγ. Νεκτάριο Αιγίνης

7 Ιουνίου 2026

Στην ιερά Μονή Αγ. Τριάδος Αιγίνης, όπου ευρίσκονται ο τάφος και  τα θαυματόβρυτα λείψανα του εφόρου και κτίτορος αυτής, Αγ....

Read more
Ἐξόρμηση τῶν παιδιῶν τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων στὶς Κατασκηνώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐξόρμηση τῶν παιδιῶν τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων στὶς Κατασκηνώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου

7 Ιουνίου 2026

Τό Σάββατο, 6 Ἰουνίου, ἕνα τμῆμα ἀπό τά παιδιά τῶν Κατηχητικῶν Συνάξεων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου ἐπισκέφθηκαν τίς Κατασκηνώσεις...

Read more
Πάνω από 2.000 θεατές στην Συναυλία για το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πάνω από 2.000 θεατές στην Συναυλία για το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

7 Ιουνίου 2026

Με την συμμετοχή πάνω από 2.000 θεατών, στο κατάμεστο  Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου  6 Ιουνίου 2026,...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Γιατί ο Θεός σε αφήνει να περιμένεις;

7 Ιουνίου 2026

Γιατί ο Θεός σε αφήνει να περιμένεις; Αν προσεύχεσαι, υποφέρεις, περιμένεις ένα θαύμα ή αναρωτιέσαι γιατί ο Θεός αργεί να...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

7 Ιουνίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων παλαιάς πόλεως Κερκύρας τέλεσε την θεία λειτουργία το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου 2026...

Read more
Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό στον Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό στον Βόλο

7 Ιουνίου 2026

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, επί τη ενάρξει της Ναυτικής...

Read more
Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

7 Ιουνίου 2026

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της Τ.Κ. Ασπροχώματος, του Δήμου Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής των Αγίων...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στο Αστροχώρι Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στο Αστροχώρι Άρτης

7 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2026, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αστροχωρίου Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Oι Άγιοι είναι ζωντανοί!
Αγίων Πάντων

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ

6 Ιουνίου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Τήν πρώτη Κυριακή μετά τήν ἑορτή τῆς Πεντηκοστῆς ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία συνεορτάζει ὁλόκληρο τό ὀγκῶδες ἐκεῖνο...

Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

6 Ιουνίου 2026
Το διαχρονικό κάλεσμα των Αγίων Πάντων

Οι φίλοι του Χριστού δικοί μας φίλοι

6 Ιουνίου 2026
Η εορτή των Αγίων Πάντων στην ιερά και σεβασμία Μονή των Αγίων Πάντων Τριταίας

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ

15 Ιουνίου 2025
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κυριακή τῶν Ἁγίων Πάντων – Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ

14 Ιουνίου 2025
Η εορτή  των Αγίων Πάντων  στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας

Το μήνυμα της Κυριακής των Αγίων Πάντων

14 Ιουνίου 2025
Μποροῦμε νά γίνουμε ἅγιοι σήμερα;

Μποροῦμε νά γίνουμε ἅγιοι σήμερα;

10 Ιουνίου 2023
Η εορτή  των Αγίων Πάντων  στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας

Των Αγίων Πάντων τα κατορθώματα

10 Ιουνίου 2023
Μποροῦμε νά γίνουμε ἅγιοι σήμερα;

«Υπάρχουν άγιοι;»

9 Ιουνίου 2023
Οἱ Ἅγιοι Πάντες ἔγιναν μάρτυρες τῆς δύναμης τοῦ Ἀναστάντος

Οἱ Ἅγιοι Πάντες ἔγιναν μάρτυρες τῆς δύναμης τοῦ Ἀναστάντος

18 Ιουνίου 2022
Οἱ Ἅγιοι Πάντες ἔγιναν μάρτυρες τῆς δύναμης τοῦ Ἀναστάντος

Μια ευλογημένη… διάσπαση των οικογενειακών δεσμών – Κυριακή Α’ Ματθαίου των Αγίων Πάντων

12 Ιουνίου 2020
Η εορτή  των Αγίων Πάντων  στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας

Συνακόλουθοι και Πάντων των Αγίων

22 Ιουνίου 2019
Μποροῦμε νά γίνουμε ἅγιοι σήμερα;

Λόγος περί των Αγίων Πάντων

2 Ιουνίου 2018
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, πρεσβευτές των ανθρώπων προς τον Ιησού Χριστό

2 Ιουνίου 2018
«Συγγενώμεθα τοις Αγίοις»

«Συγγενώμεθα τοις Αγίοις»

3 Ιουνίου 2018
Oι Άγιοι είναι ζωντανοί!

Το μήνυμα της Κυριακής των Αγίων Πάντων

2 Ιουνίου 2018
Μποροῦμε νά γίνουμε ἅγιοι σήμερα;

Οι δεσμοί με τους Φίλους μας

3 Ιουνίου 2018
Μα Συ μπορείς και παρηγορείς

Ἡ ἕνωσή μας μέ τόν Θεό

1 Ιουνίου 2018
Συγχορδία «δυνάμεων»

«Ο Δρόμος του Σταυρού»

31 Μαΐου 2018
Ἡ ἀληθινὴ τιμὴ τῶν ἁγίων

Ἡ ἀληθινὴ τιμὴ τῶν ἁγίων

31 Μαΐου 2018
Oι Άγιοι είναι ζωντανοί!

Oι Άγιοι είναι ζωντανοί!

30 Μαΐου 2018
Το διαχρονικό κάλεσμα των Αγίων Πάντων

Το διαχρονικό κάλεσμα των Αγίων Πάντων

10 Ιουνίου 2017
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κήρυγμα για την Κυριακή των Αγίων Πάντων

10 Ιουνίου 2017
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Τό κήρυγμα τῆς Κυριακῆς τῶν Ἁγίων Πάντων

16 Νοεμβρίου 2023
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κήρυγμα εις την Κυριακή των Αγίων Πάντων

10 Ιουνίου 2017
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κυριακή των Αγίων Πάντων – Το Κήρυγμα του Ευαγγελίου

10 Ιουνίου 2017
Τι Εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κυριακή Α’ Ματθαίου των Αγίων Πάντων

10 Ιουνίου 2017
Next Post
Χειροτονίες νέων Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Χειροτονίες νέων Κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Ο Μίλτος ξανά έδωσε το παράδειγμα – Συγχαρητήρια από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ

Συγχαρητήριο μήνυμα Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Μίλτο Τεντόγλου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγιοκατάταξη Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλινίκου

Μνήμη 40 ἐτῶν ἀπό τήν κοίμηση τοῦ ἁγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Ἐδέσσης

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist