• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Βασιλεία των Ουρανών είναι ο χώρος των εκπλήξεων»

in Εκκλησία της Ελλάδος
22 Απριλίου 2024
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Η Βασιλεία των Ουρανών είναι ο χώρος των εκπλήξεων»
Share on FacebookShare on Twitter

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ν. Άμπλιανης Λαμίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

          «Η Αγία μας Εκκλησία σήμερα μας προβάλλει ένα πρότυπο. Φέρνει μπροστά μας ένα πρότυπο, το οποίο αποτελεί έκπληξη, αποτελεί πραγματικά ανατροπή αλλά συγχρόνως δίνει και ελπίδα και προοπτική. Ποιον μας φέρνει ως πρότυπο; Ένα πρόσωπο, το οποίο έφθασε στο μεγαλύτερο πάτο της αμαρτίας, ένα πρόσωπο το οποίο έφθασε στο μεγαλύτερο βάθος της αμαρτίας, ένα πρόσωπο το οποίο έφθασε στην απόλυτη εξαχρείωση, στην απόλυτη κατάπτωση, ένα πρόσωπο, το οποίο δοκίμασε κάθε αμαρτία και παρέσυρε τον συνάνθρωπο σε κάθε αμαρτία όχι μόνο σωματική, όχι μόνο σαρκική αλλά και πνευματική.

Έρχεται η Αγία μας Εκκλησία να μας πει: «Για κοίτα την Οσία Μαρία την Αιγυπτία. Για δες μία πόρνη γυναίκα, μία αμαρτωλή γυναίκα. Για δες αυτό το πρόσωπο, το οποίο έζησε στο μεδούλι την αμαρτία, αυτό το πρόσωπο, το οποίο αναζητούσε σε λάθος μονοπάτια να βρει την ευτυχία, για δες αυτή την γυναίκα, η οποία λαχταρούσε να βρει την αλήθεια της, την ταυτότητά της, την ύπαρξή της, τον προσανατολισμό της και τον προορισμό της στα πλέον σκοτεινά τούνελ, στους πλέον σκοτεινούς δρόμους, στους πλέον επαχθείς, στους πλέον βλαβερούς δρόμους και στις πλέον βλαβερές συναναστροφές. Για δες αυτό το πρόσωπο, που έρχεται και γίνεται η απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα, η απόδειξη ότι ο Χριστός προσκαλεί κάθε άνθρωπο, ότι το Πάσχα δεν εξαιρεί κανέναν, ότι ο Χριστός ανεβαίνει στο Γολγοθά για τον κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως, ότι ο Χριστός θα κατέλθει στον Άδη για κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως και ότι ο Χριστός θα αναστηθεί και θα χαρίσει αιώνια ζωή και νίκη εναντίον του θανάτου επίσης σε κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως.

Τι συγκλονιστικό μήνυμα! Τι ελπίδα είναι αυτή μοναδική και ανεπανάληπτη, όταν εμείς οι άνθρωποι τον άνθρωπο τον αποτυχημένο τον καταδικάζουμε, τον θεωρούμε ξοφλημένο, θεωρούμε ότι έχει τελειώσει, θεωρούμε ότι είναι απόβλητος, ότι δεν έχει θέση κοντά μας, ότι είναι μόνο για τα κάτεργα της φυλακής και ακόμα πιο βαθιά και ακόμα πιο μακριά. Όταν εμείς πολύ εύκολα τοποθετούμε ταμπέλες στους ανθρώπους, κάνουμε διαχωρισμούς και αποκλείουμε τη σωτηρία, τον αγιασμό, τη μετάνοια, την ανάσταση δηλαδή από άλλους ανθρώπους κατά τη κρίση μας έρχεται ο Χριστός και μας λέει: «Προσέξτε πολύ καλά. Η Βασιλεία των Ουρανών είναι ο χώρος των εκπλήξεων. Προσέξτε πολύ καλά εσείς που νιώθετε ότι είστε δίκαιοι, εσείς που νομίζετε ότι είστε καλοί χριστιανοί, εσείς που νομίζετε ότι είστε καθαροί και άμεμπτοι, εσείς που νομίζετε ότι είστε άμωμοι, εσείς που έχετε άποψη για τους άλλους, προσέξτε πάρα πολύ καλά, γιατί την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ όταν θα βρεθείτε στην Εκκλησία να ζήσετε το Πάθος του Χριστού να ακούσετε τα Δώδεκα Ευαγγέλια τότε Ναι! Εκείνο το οριακό βράδυ για την ανθρωπότητα, θα ακούσετε ότι ο πρώτος οικιστής της Βασιλείας των Ουρανών, ο πρώτος οικιστής του Παραδείσου δεν ήταν κάποιος Άγιος, δεν ήταν κάποιος αγαθός, δεν ήταν κάποιος καλός άνθρωπος καθωσπρέπει με ωραία εικόνα μέσα στον κόσμο, αλλά ήταν ένας ληστής, ένας ευγνώμων ληστής για τον οποίο ο Θεός της αγάπης, ο Θεός των οικτιρμών, ο Θεός του ελέους, ο Θεός της Ανάστασης δηλαδή, ο Θεός της πραγματικής δικαιοσύνης του είπε: «από σήμερον μετ΄  εμού έση εν τω παραδείσω». Προσέξτε πολύ καλά εσείς που δείχνετε με το δάχτυλο και λιθοβολείτε αμαρτωλές υπάρξεις, αμαρτωλές ψυχές, αδύναμες προσωπικότητες, τραυματισμένα καλάμια, τσακισμένα καλάμια μέσα στον αέρα αυτού του κόσμου,  προσέξτε πολύ καλά γιατί σας φέρνω μπροστά πρότυπο και παράδειγμα την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, σας φέρνω πρότυπο αυτό, που δεν θα μπορούσατε ποτέ εσείς να φέρετε ως πρότυπο ούτε στα παιδιά σας, ούτε στους μαθητές σας οι δάσκαλοι, ούτε στους συνανθρώπους σας οι επικοινωνιολόγοι, κανείς δεν θα τόλμαγε ποτέ να φέρει ως πρότυπο μία πόρνη και αμαρτωλή γυναίκα. Οι μεν χριστιανοί θα την απέρριπταν κατά την πρώτη περίοδο της ζωής της, οι δε υποτιθέμενοι κοσμικοί και δήθεν σοφοί και δήθεν χειραφετημένοι θα την απέρριπταν για το δεύτερο υπόλοιπο της ζωής της, για τη ζωή της μετανοίας.

Κανένας μα κανένας δεν θα την δεχόταν ως πρότυπο. Οι μεν θα την απέρριπταν ως αμαρτωλή κι ως βούρκο και ως λάσπη και οι άλλοι θα την απέρριπταν ως μία τρελή που πηγαίνει στην έρημο, που πηγαίνει στον Ιορδάνη, που φεύγει από τον κόσμο για να συναντήσει το Χριστό, για να ζήσει μόνο με το Χριστό, για να μπορέσει να ξεπεράσει τον εαυτό της, να καθαρίσει την αμαρτωλή της ύπαρξη.

Κι όμως η Εκκλησία, κι όμως ο Χριστός  τολμά την μεγάλη ανατροπή. Το μεγάλο σκάνδαλο. Και έρχεται να μας πει όλους εμάς που ζούμε μέσα σε τύπους, μέσα σε σχήματα, μέσα στην εικόνα μας εγκλωβισμένοι, μέσα στις εντυπώσεις, τι θα πει ο κόσμος, τι θα πει η γειτονιά και ξεχνούμε ότι «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι» που λέει ο λαός μας, εμείς που ζούμε μέσα σε αυτή τη ματαιότητα, μέσα στην ψευτιά, μέσα αυτή την υποκρισία, από μπροστά χαμόγελο, από μπροστά φιλία κι από πίσω κατάκριση, μαχαιριά, κουτσομολιό, κατιναριό. Εμείς που ζούμε μέσα σε έναν τέτοιο κόσμο έρχεται ο Χριστός να μας παρουσιάσει την Οσία Μαρία την Αιγύπτια να ανατρέψει, να ανακατέψει όλη αυτή τη παγιωμένη, εσφαλμένη, βλαβερή και τελικά θανατηφόρο νοοτροπία μας.

Έρχεται με λίγα λόγια να μας πει ο Χριστός: «Ζήστε την αληθινή ζωή κι η αληθινή ζωή είναι να συναντήσει κανείς το Χριστό. Αφήστε επιτέλους την τοξικότητα, αφήστε επιτέλους τη διάθεσή ο ένας να τρώει τις σάρκες του άλλου, αφήστε τον ανταγωνισμό, αφήστε τη διχόνοια, αφήστε την αρνητική διάθεση, εγκαταλείψτε τη μιζέρια και τη γκρίνια και ακολουθήστε τη Μαρία την Αιγυπτία, ακολουθήστε τις πόρνες και τους τελώνες». Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι σημαίνει ο λόγος του Χριστού: «αι πόρναι και οι τελώναι προάγουσιν υμάς εις την Βασιλεία του Θεού». Ποιος θα τολμούσε ποτέ να το πει αυτό σήμερα; Ποιος θα μπορούσε να πει στα παιδιά, να καλέσει οικογενειακό συμβούλιο, τραπέζι στην οικογένεια, στο σόι και να πει: «παιδιά μου μία παρακαταθήκη έχω να σας δώσω ως πατέρας, ως παππούς, ως μάνα, ως γιαγιά: ότι οι πόρνες και οι τελώνες προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του Θεού. Ποιος από όλους που λένε ότι πιστεύουν στο Ευαγγέλιο, που λένε ότι είναι χριστιανοί θα μπορούσαν ποτέ να πουν αυτόν τον λόγο τον συγκλονιστικό και σκανδαλιστικό του Χριστού, γιατί ακριβώς ο Χριστός ήρθε να μας απελευθερώσει από τις εμμονές μας!!

Ο Χριστός ήρθε μέσα στον κόσμο για να μας δείξει το πρόσωπό Του και όχι ψεύτικες πραγματικότητες, όχι κόσμους υποκρισίας, όχι κόσμους ευσεβισμού, όχι κόσμους εξωτερικής εικόνας, αλλά ήρθε να μας προσφέρει τον εαυτό Του, το σώμα Του και το αίμα Του, να μας προσφέρει την ύπαρξη Του, να μας δώσει το Είναι Του, να μας δώσει ζωή από τη ζωή Του, για να γίνουμε πραγματικά ζωντανοί και όχι ζωντανοί νεκροί μέσα στην κοινωνία των σχέσεων.

Γι’ αυτό λοιπόν λίγο πριν το Άγιο Πάσχα γίνεται σημαιοφόρος, γίνεται πλοηγός, γίνεται οδηγός, μας καθοδηγεί μία πόρνη γυναίκα που έγινε Αγία της Εκκλησίας μας, γιατί στη ζωή της και στην αμαρτία της ήταν συνεπής και στη μετάνοια της ήταν συνεπής δεν ήταν ποτέ «δήθεν» η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και δεν ήταν ποτέ χλιαρή: με πάθος την αμαρτία με πάθος στη μετάνοια! Με πόθο στην αμαρτία, με πόθο στη μετάνοια! Με όρεξη, με διάθεση, με 100% στην αμαρτία, με όρεξη, με διάθεση και με 100% στην αγιότητα».

          Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Αυτό έχουμε ανάγκη στη ζωή μας Να ξέρουμε τι θέλουμε και αυτό που θέλουμε να το θέλουμε πραγματικά και να το εννοούμε και να είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι τον Ιορδάνη, τον προσωπικό μας Ιορδάνη, την προσωπική μας έρημο όπως έφθασε η Οσία Μαρία η Αιγύπτια κι έμεινε δεκαετίες ολόκληρες μέχρι να μεταλάβει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού από τον Όσιο Ζωσιμά, τον Αββά Ζωσιμά και να αφήσει τη ψυχή της να φτερουγίσει και να πει στον Παράδεισο, στην αιωνιότητα, στη βασιλεία του Θεού.

Με οδηγό λοιπόν την Οσία Μαρία την Αιγύπτια να παρακαλέσουμε το Θεό να ζήσουμε Πάσχα αληθινό, όχι Πάσχα τυπικό και εθιμοτυπικό, ένα Πάσχα βαθύτατα καρδιακό και ουσιαστικό, ένα Πάσχα στο οποίο θα μπορούμε να απαντήσουμε τη Κυριακή του Πάσχα, ότι όντως ο Χριστός αναστήθηκε μέσα μου όχι απλώς Ανέστη,  αλλά Ανέστη μέσα μου, ότι ο Χριστός αναστήθηκε μέσα στην καρδιά μου και αναστήθηκα και εγώ μαζί του».

          Το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα χοροστατήσει στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό για την φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, όπου θα ομιλήσει επίκαιρα ο Ιερομόναχος π. Φώτιος εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

          Η Ακολουθία του Εσπερινού και η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 6η Παμφθιωτική Λιτανεία στην Γραμμένη Δυτ. Φθιώτιδος

4 Οκτωβρίου 2026

Στην όμορφη και ιστορική Δυτική Φθιώτιδα περιόδευσε και σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσός κανόνας της ζωής…»

4 Οκτωβρίου 2026

Στον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος....

Read more
Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας  στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

4 Οκτωβρίου 2026

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Σύναξη της Ιεράς...

Read more
3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος

4 Οκτωβρίου 2026

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελασσώνος, το...

Read more
Προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Σάμου στὸ Ἅγιον Ὄρος
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη τοῦ Μητροπολίτου Σάμου στὸ Ἅγιον Ὄρος

4 Οκτωβρίου 2026

Ἑβδομαδιαία προσκυνηματικὴ ἐπίσκεψη πραγματοποίησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εὐσέβιος στὴν Ἁγιορειτικὴ Πολιτεία, ἀπὸ 28 Σεπτεμβρίου ἕως 4 Ὀκτωβρίου. Κατὰ...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Φλωρίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Φλωρίνης

4 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή Β΄ Λουκά, 4 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική...

Read more
Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἱεροθέου

4 Οκτωβρίου 2026

Τήν Κυριακή, 4 Ὀκτωβρίου 2026, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἱεροθέου, Α΄ Ἐπισκόπου Ἀθηνῶν, ἑόρτασε τά ὀνομαστήριά του ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου...

Read more
Συγκινητική η συμμετοχή στην 9η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική η συμμετοχή στην 9η Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς στην Καλαμάτα

4 Οκτωβρίου 2026

Με την συμμετοχή πολλών εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου, στην πόλη της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε την...

Read more
«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM»: Ένας σύγχρονος άμβωνας ζωής και εκκλησιαστικής μαρτυρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ράδιο Κιβωτός, 99,2 FM»: Ένας σύγχρονος άμβωνας ζωής και εκκλησιαστικής μαρτυρίας

4 Οκτωβρίου 2026

Πρωτογέννημα της Αρχιερατικής διακονίας του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Σερραϊκής Εκκλησίας «ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ»...

Read more
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

4 Οκτωβρίου 2026

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος...

Read more
Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Κόρινθο
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Κόρινθο

4 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026, στην Κόρινθο η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου του...

Read more
Η εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Λευκάδια Ημαθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Λευκάδια Ημαθίας

4 Οκτωβρίου 2026

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος χοροστάτησε και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την...

Read more
«Πίσω από τη δικογραφία, ο άνθρωπος»: Η ομιλία του Μητροπολίτη Μαντινείας για τη Δικαιοσύνη, την ευθύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Εκκλησία της Ελλάδος

«Πίσω από τη δικογραφία, ο άνθρωπος»: Η ομιλία του Μητροπολίτη Μαντινείας για τη Δικαιοσύνη, την ευθύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

4 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης με...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας Βουρλιώτισσας και υποδοχή Τιμίου Ξύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας Βουρλιώτισσας και υποδοχή Τιμίου Ξύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια

4 Οκτωβρίου 2026

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας ο...

Read more
Η Λάρισα τίμησε τον προστάτη της Δικαιοσύνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λάρισα τίμησε τον προστάτη της Δικαιοσύνης

3 Οκτωβρίου 2026

Με Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τίμησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
«Αυτοί που ζητούν την πρωτιά φέρνουν τη διχόνοια και τον διχασμό»

«Αυτοί που ζητούν την πρωτιά φέρνουν τη διχόνοια και τον διχασμό»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10.000 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ, ΤΟ 1821

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10.000 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ, ΤΟ 1821

Κυριακή Ε’ Νηστειών στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού Άρτης

Κυριακή Ε' Νηστειών στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού Άρτης

Κυριακή των Βαΐων στο μοναστήρι του Τρικόρφου

Από το παρά φύση στο κατά φύση...

Χαστούκισαν  βουλευτή της ΝΔ μέσα σε εκκλησία

Χαστούκισαν βουλευτή της ΝΔ μέσα σε εκκλησία

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist