• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»

17 Ιουνίου 2021
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ετέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δογματικό έργο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τιμούμε τους 318 Πατέρες της Α Οικουμενικής Συνόδου. Η Εκκλησία μας εκφράζεται μέσα από το Συνοδικό της πολίτευμα, δηλαδή για όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της πνευματικής ζωής, της Πίστεως, αλλά και της οργάνωσης της Εκκλησίας, δεν αποφασίζει ένα πρόσωπο ή δύο πρόσωπα ή κάποιοι ολίγοι,  γιατί δεν υπάρχει ολιγαρχικό πολίτευμα  στην Εκκλησία, αλλά το πολίτευμα της Εκκλησίας μας είναι το κατεξοχήν δημοκρατικό πολίτευμα, το κοινοτικό πολίτευμα, το κοινοβιακό πολίτευμα, το συνοδικό, όπως λέμε πολίτευμα. Γι’ αυτό για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζει  η Σύνοδος, συνεδριάζουν δηλαδή οι Πατέρες της Εκκλησίας, συζητούν, προσεύχονται και αποφασίζουν».

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην έννοια της αίρεσης τονίζοντας:

«Αίρεση είναι η προτίμηση. Ποια προτίμηση; Προτιμώ ένα κομμάτι της αλήθειας από όλη την αλήθεια. Ο αιρετικός άνθρωπος δεν είναι κατ’ ανάγκη κάποιος που αρνείται τελείως όλη την αλήθεια της Πίστεως,  αλλά συνήθως είναι ένας άνθρωπος εμμονικός,  απομονώνει κάτι που τον βολεύει ή του αρέσει ή εν πάση περιπτώσει,  μόνο αυτό μπορεί να καταλάβει και αυτό το λίγο το μικρό,  το απολυτοποιεί και το κάνει πλήρη αλήθεια. Ξέρουμε από την πίστη μας ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ήταν και είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Ο Άρειος λοιπόν, κράτησε μόνο το ένα μόνο το άνθρωπος και όχι το τέλειος Θεός,  με αποτέλεσμα να μη δέχεται την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Αυτό που έλεγε ήταν η μισή αλήθεια και ξέρουμε πολύ καλά,  ότι η μισή αλήθεια πάντοτε είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Έτσι με την διδασκαλία του αυτή,  με την οποία θεωρούσε ότι ο Χριστός δεν είναι ισότιμος Θεός,  δεν είναι ένα με τον Θεό Πατέρα,  αλλά είναι ένα κτίσμα, ένα δημιούργημα, το καλύτερο, το τέλειο, αλλά εν πάση περιπτώσει, ένα δημιούργημα του Θεού Πατέρα. Αρκούσε αυτή διδασκαλία για να φέρει τέτοια αναταραχή; Και όμως έφερε μεγάλη αναταραχή,  γιατί αυτή η διδασκαλία ανέτρεπε τα πάντα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας.

Αν δεχτούμε ότι μέσα στην Αγία Τριάδα, δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των τριών προσώπων,  δηλαδή του Πατέρα,  του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,  τότε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε καμία κοινωνία σχέσεων,  σε καμία παρέα τριών φίλων δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, συνεργασία,  αλληλοπεριχώρηση. Αν υπάρχει ανισότητα στον τέλειο Θεό, πόσο μάλλον στον ατελή άνθρωπο.  Να λοιπόν,  πόσες και πολλές άλλες ακόμα προεκτάσεις έχουν τα δόγματα της Εκκλησίας μας.

Για αυτό και τα αναγνώσματα που ακούσαμε σήμερα, το Ευαγγελικό και το Αποστολικό επισημαίνουν την ανάγκη να είμαστε αφοσιωμένοι στην αλήθεια.  Να είμαστε εραστές της αλήθειας,  να αγαπάμε την αλήθεια,  να αποδεχθούμε την αλήθεια και να είμαστε διατεθειμένοι για την αλήθεια,  αν είναι δυνατόν ακόμα και να θυσιάσουμε τη ζωή μας».

Συνεχίζοντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα που παρατίθεται σήμερα από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη,  η προσευχή που έκανε ο Χριστός πριν το Πάθος πριν ανέβει στο Σταυρό, για’ αυτό και ονομάζεται Αρχιερατική Προσευχή του Ιησού και ξεκινάει με τη συγκλονιστική φράση «ελήλυθεν η ώρα» έφτασε η ώρα,  έφτασε η ώρα να ανέβω στο Σταυρό και εκεί καθώς πορεύεται προς το πάθος ο Χριστός,  μας δίνει το νόημα της ζωής,  το νόημα της αιώνιας ζωής και ποια είναι η αιώνια ζωή; «αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας ᾿Ιησοῦν Χριστόν»

Η  αιώνια ζωή δεν είναι μία ιδέα, δεν είναι μία μεταφυσική σκέψη,  δεν είναι μία φαντασίωση ιδεολογική, αλλά είναι μία γνώση, η οποία προκύπτει από μία προσωπική σχέση, είναι η γνώση, η οποία απορρέει από την προσωπική σχέση με τον Θεό και με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Για αυτό και επιμένει η Εκκλησία,  για αυτό και οι Πατέρες της Εκκλησίας,  όταν κάποιοι αμφισβητούν  αυτή τη γνώση,  αμφισβητούν την αλήθεια του προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  έρχονται,  συγκαλούν  Σύνοδο, θεσπίζουν κανόνες, διατυπώνουν δόγματα, τους λεγόμενους Όρους της Πίστεως.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας «βάζουν πασσάλους»,  για να ξεκαθαρίσουν τα όρια μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους και αυτά τα όρια είναι οι όροι της Πίστεως, είναι τα δόγματα της Εκκλησίας. Και ποιους βάζουν να φυλάγουν αυτούς τους όρους;  Η Εκκλησία έχει τους δικούς της αγροφύλακες, τους δικούς τους θεματοφύλακες. Αυτοί είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας, αυτοί είναι οι Επίσκοποι,  για αυτό ονομαζόμαστε Επίσκοποι,  σημαίνει ότι επισκοπούμε βλέπουμε το χωράφι,  αν τα όρια είναι στη θέση τους ή αν κανένας τα έχει μετακινήσει».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Και επίσης ο Χριστός  σε αυτή την προσευχή,  ενώ πορεύεται προς το Πάθος απευθύνει  παράκληση στον Θεό Πατέρα  μία συγκλονιστική παράκληση: «ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς». Όλοι εμείς οι χριστιανοί, να μείνουμε ενωμένοι,  όπως είναι ενωμένος ο Χριστός με τον Θεό Πατέρα. Αν ήταν ένα κτίσμα, όπως δίδασκε ο αιρετικός Άρειος δεν θα ήταν ενωμένος και δεν μπορείς να είσαι πραγματικά ενωμένος, όταν κάποιος είναι ισχυρός και ο άλλος είναι ανίσχυρος.  Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε μία κοινωνία ανισότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι είναι πλούσιοι και κάποιοι είναι φτωχοί. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα γράμματα, στις σπουδές, στις πηγές του πλούτου και όταν κάποιοι δεν έχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πρόσβαση στην ηλικία και άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα όταν κάποιοι έχουν πρόσβαση στην εργασία και κάποιοι άλλοι δεν έχουν.

Να λοιπόν, πως τα δόγματα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα,  με τη ζωή μας, με το είναι μας, με την κάθε στιγμή της ζωής μας.  Γι’  αυτό και η Εκκλησία μας επιμένει. Και εκεί είναι  η κόκκινη γραμμή που θέτει πάντοτε και θα την θέτει. Η Εκκλησία μεταβάλλεται μέσα στον κόσμο προσαρμόζεται,  μπορεί να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τηλεόραση, το διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσει οπτικές ίνες, 5G τεχνολογία και ακόμα πιο μπροστά και να είναι πρώτη, αλλά αυτό το οποίο είναι αμετάβλητο είναι η αλήθεια της,  η διδασκαλία και η πίστη της.

Έτσι λοιπόν και η πίστη μας και η αγάπη μας για τον Χριστό και η αλήθεια της καρδιάς μας,  ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ναι, είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος. Ναι,  ο Χριστός είναι ο Σωτήρας μου,  ο Χριστός είναι ο λυτρωτής μου, ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, ο  Χριστός δεν ήταν απλώς ένας έξυπνος άνθρωπος ή ένας εκλεκτός άνθρωπος,  μία ευφυΐα,  μία διάνοια,  μία χαρισματική προσωπικότητα,  αλλά ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής,  είναι η απόλυτη τελειότητα,  είναι «ὁμοούσιος τῷ Πατρί, δι’ οὗ τὰ πάντα». Αμήν».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών προσεφώνησε με εγκαρδιότητα και υικά αισθήματα αγάπης ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Ανδρέας Κόλλιας και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στο όμορφο, φιλόξενο και έφορο Μοσχοχώρι. Ο π. Ανδρέας ανέγνωσε μάλιστα και το Εγκύκλιο Σημείωμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη των εγγραφών για τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο εκ Μοσχοχωρίου καταγόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος,  ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μπεσλεμές,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού.

Τέλος, χθες βράδυ, κορυφώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, παρουσία της ηγεσίας της Παιδείας του τόπου,  η εβδομάδα προσευχής της Ιεράς Μητροπόλεως για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, τελέσθηκε Παράκληση στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ φωτίσεως, ενισχύσεως και επιτυχίας των παιδιών.

Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, διότι όπως είπε: «Η επιτυχία είναι δεδομένη για όλους. Επιτυχία είναι η συμμετοχή,  διότι επιτυχία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και αποτυχία, αλλά στην ζωή κανείς δεν είναι αποτυχημένος. Όλοι προσπαθούν».

Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά,  ότι και μετά την εβδομάδα προσευχής, και η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μαθητές, τους διαγωνιζόμενους, τους νέους.

«Η προσευχή από μέρους της Εκκλησίας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εσάς»,  τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε, όλα να κυλήσουν ομαλά και να λειτουργήσουν άριστα. Δώστε εξετάσεις, παιδιά μου, για σας και μόνο. Είναι η δική σας στιγμή. Ηρεμήστε, προσευχηθείτε και βάλτε «καλό εγωισμό», δώστε τον καλύτερο σας εαυτό,  προέτρεψε ο κ. Συμεών τους νέους και τα παιδιά, που διαγωνίζονται».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Επίσκεψη νέου Διοικητή ΚΕΣΝ στον  Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη νέου Διοικητή ΚΕΣΝ στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος

6 Μαΐου 2026

 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο νέος Διοικητής του Κέντρου...

Read more
Έκτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έκτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

6 Μαΐου 2026

Ημέρες πνευματικής χαράς και θεομητορικής ευλογίας απολαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Απριλίου...

Read more
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην Καρδίτσα

6 Μαΐου 2026

Την Τρίτη 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Αγία Ειρήνη τη Μεγαλομάρτυρα, μία μορφή που...

Read more
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἐπίτιμος Διδάκτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ

6 Μαΐου 2026

Τήν Τρίτη, 5 Μαΐου 2026, στήν Αἴθουσα Τελετῶν «Ἀλέξανδρος Παπαναστασίου» του παλαιοῦ κτιρίου τῆς Φιλοσοφικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

6 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε η έναρξη του εβδομαδιαίου εορτασμού της ιεράς εφεστίου εικόνος του Μητροπολιτικού Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως...

Read more
π. Φίλιππος : Η ευθανασία αποτελεί ύβρη κατά του Δημιουργού
Εκκλησία της Ελλάδος

π. Φίλιππος : Η ευθανασία αποτελεί ύβρη κατά του Δημιουργού

6 Μαΐου 2026

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλοσοφίας, της Β’ Λυκείου, και στην 4η ενότητα του βιβλίου “Αρχές Φιλοσοφίας” γίνεται λόγος για...

Read more
Με Ι. Αγρυπνία εορτάστηκε η Μεσοπεντηκοστή στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με Ι. Αγρυπνία εορτάστηκε η Μεσοπεντηκοστή στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

6 Μαΐου 2026

Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε η Μεσοπεντηκοστή, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής. Την παραμονή της εορτής Τρίτη 5 Μαΐου...

Read more
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους αποκτά πιστοποίηση ISO 9001 και ενισχύει το πολυσχιδές κοινωνικό της έργο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους αποκτά πιστοποίηση ISO 9001 και ενισχύει το πολυσχιδές κοινωνικό της έργο

6 Μαΐου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, έλαβε την πιστοποίηση κατά το...

Read more
Ιστορική επίσκεψη και προσκύνημα της εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιστορική επίσκεψη και προσκύνημα της εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

6 Μαΐου 2026

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2026, η ιστορική επίσκεψη και το πρώτο επίσημο προσκύνημα των αντιπροσώπων των...

Read more
Το Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος τίμησε τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ

5 Μαΐου 2026

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την ιερά μνήμη του Οσίου και...

Read more
Πέμπτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πέμπτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

5 Μαΐου 2026

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου 2026, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου...

Read more
Προχωρούν οι εργασίες στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας
Εκκλησία της Ελλάδος

Προχωρούν οι εργασίες στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας

5 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος επισκέφθηκε εκ νέου τη Ρεντίνα, προκειμένου να επιβλέψει από...

Read more
Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

5 Μαΐου 2026

Ιστορική προσφορά για τους πιστούς – Δωρεά 300.000 βιβλίων από τη Dekagro Με κεντρικό θέμα τη διαχρονική προσφορά στην πίστη...

Read more
Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Κηρύγματα

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο...

Read more
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;
Κηρύγματα

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

5 Μαΐου 2026

«Ο Μεσσίας (= Χριστός), όταν η εορτή ήταν στο μέσο, στάθηκε ανάμεσα στους διδασκάλους του μωσαϊκού Νόμου και τους δίδασκε»....

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής
Κηρύγματα

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026

Σε λίγους πιστούς είναι γνωστή η εορτή, αυτή. Εκτός από τους ιερείς και μερικούς άλλους χριστιανούς, που έχουν ένα στενότερο...

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

5 Μαΐου 2026
Τί είναι η Μεσοπεντηκοστή;

Λόγος επί της εορτής της Μεσοπεντηκοστής

5 Μαΐου 2026
Next Post
Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Ρασοφορία Μοναχής  στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο  Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ρασοφορία Μοναχής στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist