• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
17 Ιουνίου 2021
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ετέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δογματικό έργο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τιμούμε τους 318 Πατέρες της Α Οικουμενικής Συνόδου. Η Εκκλησία μας εκφράζεται μέσα από το Συνοδικό της πολίτευμα, δηλαδή για όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της πνευματικής ζωής, της Πίστεως, αλλά και της οργάνωσης της Εκκλησίας, δεν αποφασίζει ένα πρόσωπο ή δύο πρόσωπα ή κάποιοι ολίγοι,  γιατί δεν υπάρχει ολιγαρχικό πολίτευμα  στην Εκκλησία, αλλά το πολίτευμα της Εκκλησίας μας είναι το κατεξοχήν δημοκρατικό πολίτευμα, το κοινοτικό πολίτευμα, το κοινοβιακό πολίτευμα, το συνοδικό, όπως λέμε πολίτευμα. Γι’ αυτό για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζει  η Σύνοδος, συνεδριάζουν δηλαδή οι Πατέρες της Εκκλησίας, συζητούν, προσεύχονται και αποφασίζουν».

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην έννοια της αίρεσης τονίζοντας:

«Αίρεση είναι η προτίμηση. Ποια προτίμηση; Προτιμώ ένα κομμάτι της αλήθειας από όλη την αλήθεια. Ο αιρετικός άνθρωπος δεν είναι κατ’ ανάγκη κάποιος που αρνείται τελείως όλη την αλήθεια της Πίστεως,  αλλά συνήθως είναι ένας άνθρωπος εμμονικός,  απομονώνει κάτι που τον βολεύει ή του αρέσει ή εν πάση περιπτώσει,  μόνο αυτό μπορεί να καταλάβει και αυτό το λίγο το μικρό,  το απολυτοποιεί και το κάνει πλήρη αλήθεια. Ξέρουμε από την πίστη μας ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ήταν και είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Ο Άρειος λοιπόν, κράτησε μόνο το ένα μόνο το άνθρωπος και όχι το τέλειος Θεός,  με αποτέλεσμα να μη δέχεται την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Αυτό που έλεγε ήταν η μισή αλήθεια και ξέρουμε πολύ καλά,  ότι η μισή αλήθεια πάντοτε είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Έτσι με την διδασκαλία του αυτή,  με την οποία θεωρούσε ότι ο Χριστός δεν είναι ισότιμος Θεός,  δεν είναι ένα με τον Θεό Πατέρα,  αλλά είναι ένα κτίσμα, ένα δημιούργημα, το καλύτερο, το τέλειο, αλλά εν πάση περιπτώσει, ένα δημιούργημα του Θεού Πατέρα. Αρκούσε αυτή διδασκαλία για να φέρει τέτοια αναταραχή; Και όμως έφερε μεγάλη αναταραχή,  γιατί αυτή η διδασκαλία ανέτρεπε τα πάντα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας.

Αν δεχτούμε ότι μέσα στην Αγία Τριάδα, δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των τριών προσώπων,  δηλαδή του Πατέρα,  του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,  τότε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε καμία κοινωνία σχέσεων,  σε καμία παρέα τριών φίλων δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, συνεργασία,  αλληλοπεριχώρηση. Αν υπάρχει ανισότητα στον τέλειο Θεό, πόσο μάλλον στον ατελή άνθρωπο.  Να λοιπόν,  πόσες και πολλές άλλες ακόμα προεκτάσεις έχουν τα δόγματα της Εκκλησίας μας.

Για αυτό και τα αναγνώσματα που ακούσαμε σήμερα, το Ευαγγελικό και το Αποστολικό επισημαίνουν την ανάγκη να είμαστε αφοσιωμένοι στην αλήθεια.  Να είμαστε εραστές της αλήθειας,  να αγαπάμε την αλήθεια,  να αποδεχθούμε την αλήθεια και να είμαστε διατεθειμένοι για την αλήθεια,  αν είναι δυνατόν ακόμα και να θυσιάσουμε τη ζωή μας».

Συνεχίζοντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα που παρατίθεται σήμερα από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη,  η προσευχή που έκανε ο Χριστός πριν το Πάθος πριν ανέβει στο Σταυρό, για’ αυτό και ονομάζεται Αρχιερατική Προσευχή του Ιησού και ξεκινάει με τη συγκλονιστική φράση «ελήλυθεν η ώρα» έφτασε η ώρα,  έφτασε η ώρα να ανέβω στο Σταυρό και εκεί καθώς πορεύεται προς το πάθος ο Χριστός,  μας δίνει το νόημα της ζωής,  το νόημα της αιώνιας ζωής και ποια είναι η αιώνια ζωή; «αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας ᾿Ιησοῦν Χριστόν»

Η  αιώνια ζωή δεν είναι μία ιδέα, δεν είναι μία μεταφυσική σκέψη,  δεν είναι μία φαντασίωση ιδεολογική, αλλά είναι μία γνώση, η οποία προκύπτει από μία προσωπική σχέση, είναι η γνώση, η οποία απορρέει από την προσωπική σχέση με τον Θεό και με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Για αυτό και επιμένει η Εκκλησία,  για αυτό και οι Πατέρες της Εκκλησίας,  όταν κάποιοι αμφισβητούν  αυτή τη γνώση,  αμφισβητούν την αλήθεια του προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  έρχονται,  συγκαλούν  Σύνοδο, θεσπίζουν κανόνες, διατυπώνουν δόγματα, τους λεγόμενους Όρους της Πίστεως.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας «βάζουν πασσάλους»,  για να ξεκαθαρίσουν τα όρια μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους και αυτά τα όρια είναι οι όροι της Πίστεως, είναι τα δόγματα της Εκκλησίας. Και ποιους βάζουν να φυλάγουν αυτούς τους όρους;  Η Εκκλησία έχει τους δικούς της αγροφύλακες, τους δικούς τους θεματοφύλακες. Αυτοί είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας, αυτοί είναι οι Επίσκοποι,  για αυτό ονομαζόμαστε Επίσκοποι,  σημαίνει ότι επισκοπούμε βλέπουμε το χωράφι,  αν τα όρια είναι στη θέση τους ή αν κανένας τα έχει μετακινήσει».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Και επίσης ο Χριστός  σε αυτή την προσευχή,  ενώ πορεύεται προς το Πάθος απευθύνει  παράκληση στον Θεό Πατέρα  μία συγκλονιστική παράκληση: «ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς». Όλοι εμείς οι χριστιανοί, να μείνουμε ενωμένοι,  όπως είναι ενωμένος ο Χριστός με τον Θεό Πατέρα. Αν ήταν ένα κτίσμα, όπως δίδασκε ο αιρετικός Άρειος δεν θα ήταν ενωμένος και δεν μπορείς να είσαι πραγματικά ενωμένος, όταν κάποιος είναι ισχυρός και ο άλλος είναι ανίσχυρος.  Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε μία κοινωνία ανισότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι είναι πλούσιοι και κάποιοι είναι φτωχοί. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα γράμματα, στις σπουδές, στις πηγές του πλούτου και όταν κάποιοι δεν έχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πρόσβαση στην ηλικία και άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα όταν κάποιοι έχουν πρόσβαση στην εργασία και κάποιοι άλλοι δεν έχουν.

Να λοιπόν, πως τα δόγματα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα,  με τη ζωή μας, με το είναι μας, με την κάθε στιγμή της ζωής μας.  Γι’  αυτό και η Εκκλησία μας επιμένει. Και εκεί είναι  η κόκκινη γραμμή που θέτει πάντοτε και θα την θέτει. Η Εκκλησία μεταβάλλεται μέσα στον κόσμο προσαρμόζεται,  μπορεί να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τηλεόραση, το διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσει οπτικές ίνες, 5G τεχνολογία και ακόμα πιο μπροστά και να είναι πρώτη, αλλά αυτό το οποίο είναι αμετάβλητο είναι η αλήθεια της,  η διδασκαλία και η πίστη της.

Έτσι λοιπόν και η πίστη μας και η αγάπη μας για τον Χριστό και η αλήθεια της καρδιάς μας,  ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ναι, είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος. Ναι,  ο Χριστός είναι ο Σωτήρας μου,  ο Χριστός είναι ο λυτρωτής μου, ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, ο  Χριστός δεν ήταν απλώς ένας έξυπνος άνθρωπος ή ένας εκλεκτός άνθρωπος,  μία ευφυΐα,  μία διάνοια,  μία χαρισματική προσωπικότητα,  αλλά ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής,  είναι η απόλυτη τελειότητα,  είναι «ὁμοούσιος τῷ Πατρί, δι’ οὗ τὰ πάντα». Αμήν».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών προσεφώνησε με εγκαρδιότητα και υικά αισθήματα αγάπης ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Ανδρέας Κόλλιας και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στο όμορφο, φιλόξενο και έφορο Μοσχοχώρι. Ο π. Ανδρέας ανέγνωσε μάλιστα και το Εγκύκλιο Σημείωμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη των εγγραφών για τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο εκ Μοσχοχωρίου καταγόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος,  ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μπεσλεμές,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού.

Τέλος, χθες βράδυ, κορυφώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, παρουσία της ηγεσίας της Παιδείας του τόπου,  η εβδομάδα προσευχής της Ιεράς Μητροπόλεως για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, τελέσθηκε Παράκληση στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ φωτίσεως, ενισχύσεως και επιτυχίας των παιδιών.

Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, διότι όπως είπε: «Η επιτυχία είναι δεδομένη για όλους. Επιτυχία είναι η συμμετοχή,  διότι επιτυχία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και αποτυχία, αλλά στην ζωή κανείς δεν είναι αποτυχημένος. Όλοι προσπαθούν».

Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά,  ότι και μετά την εβδομάδα προσευχής, και η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μαθητές, τους διαγωνιζόμενους, τους νέους.

«Η προσευχή από μέρους της Εκκλησίας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εσάς»,  τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε, όλα να κυλήσουν ομαλά και να λειτουργήσουν άριστα. Δώστε εξετάσεις, παιδιά μου, για σας και μόνο. Είναι η δική σας στιγμή. Ηρεμήστε, προσευχηθείτε και βάλτε «καλό εγωισμό», δώστε τον καλύτερο σας εαυτό,  προέτρεψε ο κ. Συμεών τους νέους και τα παιδιά, που διαγωνίζονται».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

«Λιτανεύουμε το μήνυμα της Εξόδου σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Λιτανεύουμε το μήνυμα της Εξόδου σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας»

23 Ιουνίου 2026

Μία ξεχωριστή και μεγαλειώδης επετειακή μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε από την Αρχιερατική Περιφέρεια Παραβόλας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση...

Read more
Πλούσιο ποιμαντικό  πρόγραμμα του Μητρ. Κορίνθου  το διήμερο 20-21 Ιουνίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πλούσιο ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητρ. Κορίνθου το διήμερο 20-21 Ιουνίου

23 Ιουνίου 2026

Κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος συμμετείχε και προέστη σε σειρά εκδηλώσεων...

Read more
Άγιος Βάρβαρος ο Μυροβλήτης και Θαυματουργός
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Βάρβαρος ο Μυροβλήτης και Θαυματουργός

23 Ιουνίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού      Άγιοι της Εκκλησίας μας δεν προέρχονται από πολιτισμένους λαούς, αλλά και από απολίτιστους...

Read more
Λαμπρός εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου

23 Ιουνίου 2026

Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία ἑόρτασε κατὰ τὸ διήμερο 21 καὶ 22 Ἰουνίου 2026 τὴ μνήμη τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Ἱερομάρτυρος Εὐσεβίου,...

Read more
Θερινή εορτή Παιδικών Σταθμών «Ιωνική Αγωγή» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Θερινή εορτή Παιδικών Σταθμών «Ιωνική Αγωγή» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

22 Ιουνίου 2026

Η θερινή εορτή των Παιδικών Σταθμών «Ιωνική Αγωγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση είναι έργο αγάπης, ευθύνης και προσφοράς της Εκκλησίας στους νέους»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η κατασκήνωση είναι έργο αγάπης, ευθύνης και προσφοράς της Εκκλησίας στους νέους»

22 Ιουνίου 2026

Με την χάρη του αγίου Θεού και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, την Κυριακή 21...

Read more
Δωρεά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας για τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Δωρεά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας για τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας

22 Ιουνίου 2026

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης...

Read more
Εκδημία π. Δημητρίου Μαρτσούκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία π. Δημητρίου Μαρτσούκου

22 Ιουνίου 2026

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών, απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2026 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς...

Read more
Μνημόσυνο Ὀδυσσέως Ἀνδρούτσου στήν Πάτρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνο Ὀδυσσέως Ἀνδρούτσου στήν Πάτρα

22 Ιουνίου 2026

Κατ’ ἒτος καί κατά μῆνα Ἰούνιον, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου Πατρῶν, ἐπιτελεῖται ἱερό Μνημόσυνο, ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...

Read more
ΙΓ´ Μοναχική Σύναξη με θέμα: «Το δεύτερον βάπτισμα»
Εκκλησία της Ελλάδος

ΙΓ´ Μοναχική Σύναξη με θέμα: «Το δεύτερον βάπτισμα»

22 Ιουνίου 2026

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΛΒ΄ Παυλείων, διοργανώθηκε στο Πανελλήνιο ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά η...

Read more
Ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἱερομάρτυρος Βασιλείου τοῦ Χιλιοδένδρου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἱερομάρτυρος Βασιλείου τοῦ Χιλιοδένδρου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

22 Ιουνίου 2026

Μέ ἐκκλησιαστική λαμπρότητα καί τή συμμετοχή πλήθους πιστῶν ἑορτάσθηκε τό διήμερο 20 καί 21 Ἰουνίου 2026 ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου...

Read more
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

22 Ιουνίου 2026

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία,...

Read more
«Η αγία ιερωσύνη είναι αποστολή, μαρτυρία διακονία!»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η αγία ιερωσύνη είναι αποστολή, μαρτυρία διακονία!»

22 Ιουνίου 2026

Στον ιερό Ναό Τιμ. Σταυρού Σερρών, ιερούργησε, σήμερα Κυριακή 21 Ιουνίου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος....

Read more
«Η διαστροφή του οφθαλμού, σκοτίζει τον άνθρωπο»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η διαστροφή του οφθαλμού, σκοτίζει τον άνθρωπο»

21 Ιουνίου 2026

Την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, Γ΄ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
«Η πραγματική ελπίδα του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο Χριστός»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πραγματική ελπίδα του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο Χριστός»

21 Ιουνίου 2026

Στην ακριτική Σάμο βρέθηκε το διήμερο 21-22/6 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συμμετάσχει στα ονομαστήρια του οικείου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»
Κηρύγματα

«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

19 Ιουνίου 2026

Γ´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ  «ZHTΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (Ο ΚΥΡΙΟΣ) Ἡ σημερινή Εὐαγγελική περικοπή, ἀδελφοί χριστιανοί, λέγεται «Γ´ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ»....

«Εχει ανάγκη ο Ήλιος να επιστρατεύσει επιχειρήματα για να καταξιωθεί;;; »

«Ζητείτε δε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού… και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν»

19 Ιουνίου 2026
Η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού και κοινωνία Θεώσεως

«Απελευθέρωση από το άγχος»

19 Ιουνίου 2026
Κωλύματα Ιερωσύνης | Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας

«Ο Λύχνος του σώματος» | Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για την Κυριακή Γ’ Ματθαίου

3 Ιουλίου 2022
Η παρουσία του Θεού

«Μήπως δεν βλέπεις καλά;»

27 Ιουνίου 2020

Το μήνυμα της Κυριακής Γ΄ Ματθαίου

6 Ιουλίου 2019
Αγάπη χωρίς τέλος

Καταλλαγή καί σωτηρία

16 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Γ’ Ματθαίου – Η πρόνοια του Θεού

14 Ιουνίου 2018
Next Post
Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Ρασοφορία Μοναχής  στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο  Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ρασοφορία Μοναχής στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist