• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
17 Ιουνίου 2021
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ετέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δογματικό έργο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τιμούμε τους 318 Πατέρες της Α Οικουμενικής Συνόδου. Η Εκκλησία μας εκφράζεται μέσα από το Συνοδικό της πολίτευμα, δηλαδή για όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της πνευματικής ζωής, της Πίστεως, αλλά και της οργάνωσης της Εκκλησίας, δεν αποφασίζει ένα πρόσωπο ή δύο πρόσωπα ή κάποιοι ολίγοι,  γιατί δεν υπάρχει ολιγαρχικό πολίτευμα  στην Εκκλησία, αλλά το πολίτευμα της Εκκλησίας μας είναι το κατεξοχήν δημοκρατικό πολίτευμα, το κοινοτικό πολίτευμα, το κοινοβιακό πολίτευμα, το συνοδικό, όπως λέμε πολίτευμα. Γι’ αυτό για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζει  η Σύνοδος, συνεδριάζουν δηλαδή οι Πατέρες της Εκκλησίας, συζητούν, προσεύχονται και αποφασίζουν».

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην έννοια της αίρεσης τονίζοντας:

«Αίρεση είναι η προτίμηση. Ποια προτίμηση; Προτιμώ ένα κομμάτι της αλήθειας από όλη την αλήθεια. Ο αιρετικός άνθρωπος δεν είναι κατ’ ανάγκη κάποιος που αρνείται τελείως όλη την αλήθεια της Πίστεως,  αλλά συνήθως είναι ένας άνθρωπος εμμονικός,  απομονώνει κάτι που τον βολεύει ή του αρέσει ή εν πάση περιπτώσει,  μόνο αυτό μπορεί να καταλάβει και αυτό το λίγο το μικρό,  το απολυτοποιεί και το κάνει πλήρη αλήθεια. Ξέρουμε από την πίστη μας ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ήταν και είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Ο Άρειος λοιπόν, κράτησε μόνο το ένα μόνο το άνθρωπος και όχι το τέλειος Θεός,  με αποτέλεσμα να μη δέχεται την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Αυτό που έλεγε ήταν η μισή αλήθεια και ξέρουμε πολύ καλά,  ότι η μισή αλήθεια πάντοτε είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Έτσι με την διδασκαλία του αυτή,  με την οποία θεωρούσε ότι ο Χριστός δεν είναι ισότιμος Θεός,  δεν είναι ένα με τον Θεό Πατέρα,  αλλά είναι ένα κτίσμα, ένα δημιούργημα, το καλύτερο, το τέλειο, αλλά εν πάση περιπτώσει, ένα δημιούργημα του Θεού Πατέρα. Αρκούσε αυτή διδασκαλία για να φέρει τέτοια αναταραχή; Και όμως έφερε μεγάλη αναταραχή,  γιατί αυτή η διδασκαλία ανέτρεπε τα πάντα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας.

Αν δεχτούμε ότι μέσα στην Αγία Τριάδα, δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των τριών προσώπων,  δηλαδή του Πατέρα,  του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,  τότε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε καμία κοινωνία σχέσεων,  σε καμία παρέα τριών φίλων δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, συνεργασία,  αλληλοπεριχώρηση. Αν υπάρχει ανισότητα στον τέλειο Θεό, πόσο μάλλον στον ατελή άνθρωπο.  Να λοιπόν,  πόσες και πολλές άλλες ακόμα προεκτάσεις έχουν τα δόγματα της Εκκλησίας μας.

Για αυτό και τα αναγνώσματα που ακούσαμε σήμερα, το Ευαγγελικό και το Αποστολικό επισημαίνουν την ανάγκη να είμαστε αφοσιωμένοι στην αλήθεια.  Να είμαστε εραστές της αλήθειας,  να αγαπάμε την αλήθεια,  να αποδεχθούμε την αλήθεια και να είμαστε διατεθειμένοι για την αλήθεια,  αν είναι δυνατόν ακόμα και να θυσιάσουμε τη ζωή μας».

Συνεχίζοντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα που παρατίθεται σήμερα από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη,  η προσευχή που έκανε ο Χριστός πριν το Πάθος πριν ανέβει στο Σταυρό, για’ αυτό και ονομάζεται Αρχιερατική Προσευχή του Ιησού και ξεκινάει με τη συγκλονιστική φράση «ελήλυθεν η ώρα» έφτασε η ώρα,  έφτασε η ώρα να ανέβω στο Σταυρό και εκεί καθώς πορεύεται προς το πάθος ο Χριστός,  μας δίνει το νόημα της ζωής,  το νόημα της αιώνιας ζωής και ποια είναι η αιώνια ζωή; «αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας ᾿Ιησοῦν Χριστόν»

Η  αιώνια ζωή δεν είναι μία ιδέα, δεν είναι μία μεταφυσική σκέψη,  δεν είναι μία φαντασίωση ιδεολογική, αλλά είναι μία γνώση, η οποία προκύπτει από μία προσωπική σχέση, είναι η γνώση, η οποία απορρέει από την προσωπική σχέση με τον Θεό και με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Για αυτό και επιμένει η Εκκλησία,  για αυτό και οι Πατέρες της Εκκλησίας,  όταν κάποιοι αμφισβητούν  αυτή τη γνώση,  αμφισβητούν την αλήθεια του προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  έρχονται,  συγκαλούν  Σύνοδο, θεσπίζουν κανόνες, διατυπώνουν δόγματα, τους λεγόμενους Όρους της Πίστεως.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας «βάζουν πασσάλους»,  για να ξεκαθαρίσουν τα όρια μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους και αυτά τα όρια είναι οι όροι της Πίστεως, είναι τα δόγματα της Εκκλησίας. Και ποιους βάζουν να φυλάγουν αυτούς τους όρους;  Η Εκκλησία έχει τους δικούς της αγροφύλακες, τους δικούς τους θεματοφύλακες. Αυτοί είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας, αυτοί είναι οι Επίσκοποι,  για αυτό ονομαζόμαστε Επίσκοποι,  σημαίνει ότι επισκοπούμε βλέπουμε το χωράφι,  αν τα όρια είναι στη θέση τους ή αν κανένας τα έχει μετακινήσει».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Και επίσης ο Χριστός  σε αυτή την προσευχή,  ενώ πορεύεται προς το Πάθος απευθύνει  παράκληση στον Θεό Πατέρα  μία συγκλονιστική παράκληση: «ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς». Όλοι εμείς οι χριστιανοί, να μείνουμε ενωμένοι,  όπως είναι ενωμένος ο Χριστός με τον Θεό Πατέρα. Αν ήταν ένα κτίσμα, όπως δίδασκε ο αιρετικός Άρειος δεν θα ήταν ενωμένος και δεν μπορείς να είσαι πραγματικά ενωμένος, όταν κάποιος είναι ισχυρός και ο άλλος είναι ανίσχυρος.  Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε μία κοινωνία ανισότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι είναι πλούσιοι και κάποιοι είναι φτωχοί. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα γράμματα, στις σπουδές, στις πηγές του πλούτου και όταν κάποιοι δεν έχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πρόσβαση στην ηλικία και άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα όταν κάποιοι έχουν πρόσβαση στην εργασία και κάποιοι άλλοι δεν έχουν.

Να λοιπόν, πως τα δόγματα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα,  με τη ζωή μας, με το είναι μας, με την κάθε στιγμή της ζωής μας.  Γι’  αυτό και η Εκκλησία μας επιμένει. Και εκεί είναι  η κόκκινη γραμμή που θέτει πάντοτε και θα την θέτει. Η Εκκλησία μεταβάλλεται μέσα στον κόσμο προσαρμόζεται,  μπορεί να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τηλεόραση, το διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσει οπτικές ίνες, 5G τεχνολογία και ακόμα πιο μπροστά και να είναι πρώτη, αλλά αυτό το οποίο είναι αμετάβλητο είναι η αλήθεια της,  η διδασκαλία και η πίστη της.

Έτσι λοιπόν και η πίστη μας και η αγάπη μας για τον Χριστό και η αλήθεια της καρδιάς μας,  ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ναι, είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος. Ναι,  ο Χριστός είναι ο Σωτήρας μου,  ο Χριστός είναι ο λυτρωτής μου, ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, ο  Χριστός δεν ήταν απλώς ένας έξυπνος άνθρωπος ή ένας εκλεκτός άνθρωπος,  μία ευφυΐα,  μία διάνοια,  μία χαρισματική προσωπικότητα,  αλλά ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής,  είναι η απόλυτη τελειότητα,  είναι «ὁμοούσιος τῷ Πατρί, δι’ οὗ τὰ πάντα». Αμήν».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών προσεφώνησε με εγκαρδιότητα και υικά αισθήματα αγάπης ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Ανδρέας Κόλλιας και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στο όμορφο, φιλόξενο και έφορο Μοσχοχώρι. Ο π. Ανδρέας ανέγνωσε μάλιστα και το Εγκύκλιο Σημείωμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη των εγγραφών για τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο εκ Μοσχοχωρίου καταγόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος,  ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μπεσλεμές,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού.

Τέλος, χθες βράδυ, κορυφώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, παρουσία της ηγεσίας της Παιδείας του τόπου,  η εβδομάδα προσευχής της Ιεράς Μητροπόλεως για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, τελέσθηκε Παράκληση στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ φωτίσεως, ενισχύσεως και επιτυχίας των παιδιών.

Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, διότι όπως είπε: «Η επιτυχία είναι δεδομένη για όλους. Επιτυχία είναι η συμμετοχή,  διότι επιτυχία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και αποτυχία, αλλά στην ζωή κανείς δεν είναι αποτυχημένος. Όλοι προσπαθούν».

Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά,  ότι και μετά την εβδομάδα προσευχής, και η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μαθητές, τους διαγωνιζόμενους, τους νέους.

«Η προσευχή από μέρους της Εκκλησίας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εσάς»,  τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε, όλα να κυλήσουν ομαλά και να λειτουργήσουν άριστα. Δώστε εξετάσεις, παιδιά μου, για σας και μόνο. Είναι η δική σας στιγμή. Ηρεμήστε, προσευχηθείτε και βάλτε «καλό εγωισμό», δώστε τον καλύτερο σας εαυτό,  προέτρεψε ο κ. Συμεών τους νέους και τα παιδιά, που διαγωνίζονται».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η Ελαφόνησος εόρτασε την διπλή επέτειο της ένωσής της με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ελαφόνησος εόρτασε την διπλή επέτειο της ένωσής της με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος

9 Ιουλίου 2026

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 εορτάστηκαν στην Ελαφόνησο, με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή, δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με...

Read more
Επιστροφή στις ρίζες και τις αξίες των προγόνων μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Επιστροφή στις ρίζες και τις αξίες των προγόνων μας

9 Ιουλίου 2026

Στην ημιορεινή περιοχή του Κεντρικού Έβρου, στον οδικό επαρχιακό άξονα Μάνδρας-Μικρού Δερείου, ευρίσκεται το χωριό Κυριακή με δυο μεταβυζαντινούς Ναούς,...

Read more
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου και Πνευματικού στη Φυτειά Ημαθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου και Πνευματικού στη Φυτειά Ημαθίας

9 Ιουλίου 2026

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον...

Read more
Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών  του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο

9 Ιουλίου 2026

Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, 25 ρωμαιοκαθολικοί φοιτητές-στελέχη του Βατικανού από 20 χώρες επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της...

Read more
Προσκυνηματική Εκδρομή της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας στον Πόντο και στην Κωνσταντινούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματική Εκδρομή της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας στον Πόντο και στην Κωνσταντινούπολη

9 Ιουλίου 2026

Προσκυνηματική επίσκεψη στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα χώματα του Πόντου και στην ιστορική καθέδρα της Ρωμιοσύνης, την Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε η Ιερά...

Read more
Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας

9 Ιουλίου 2026

  Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του αγίου και ενδόξου...

Read more
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου

9 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, ο...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Προκοπίου στην Ι. Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Προκοπίου στην Ι. Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

9 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν κατά το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου οι Άγιοι Κυριακή και Προκόπιος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ Ι. ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΑ ΔΙΡΦΥΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ Ι. ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΑ ΔΙΡΦΥΩΝ

9 Ιουλίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2026, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προέστη στη θεία...

Read more
Τέσσερις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις σε λειτουργία στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Τέσσερις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις σε λειτουργία στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

9 Ιουλίου 2026

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, εκτός από τα θερινά κατασκηνωτικά προγράμματα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο...

Read more
160ετηρίδα Αρκαδικής Εθελοθυσίας: Συνέντευξη Τύπου-Ανακοίνωση Επετειακών Εκδηλώσεων
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

160ετηρίδα Αρκαδικής Εθελοθυσίας: Συνέντευξη Τύπου-Ανακοίνωση Επετειακών Εκδηλώσεων

9 Ιουλίου 2026

Το βίντεο (εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=nTNIDs_vIGA) είναι από τη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την...

Read more
Μεγάλη δωρεά της Dekagro στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Μεγάλη δωρεά της Dekagro στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

9 Ιουλίου 2026

Με τη μεγαλύτερη -έως σήμερα- δωρεά βιβλίων σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδoς αλλά και στα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία συνεχίστηκε η...

Read more
Η πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Προκοπίου στο Παλαιόκαστρο Βοιών
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Προκοπίου στο Παλαιόκαστρο Βοιών

9 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, η Εκκλησία μας τίμησε τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Προκόπιο και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με...

Read more
Με πληθωρική συμμετοχή η 10η Γιορτή Νεολαίας στην Ι.Μ. Κίτρους 
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πληθωρική συμμετοχή η 10η Γιορτή Νεολαίας στην Ι.Μ. Κίτρους 

8 Ιουλίου 2026

Το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η 10η Γιορτή Νεολαίας. Η συγκεκριμένη...

Read more
Την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα  θα εορτάσει η Φοινικούντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα θα εορτάσει η Φοινικούντα

8 Ιουλίου 2026

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την πολιούχο της Παναγία Τριχερού¬σα, κατά τό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Ή θα ζούμε με τον Χριστό ή με τον διάβολο

4 Ιουλίου 2026

«Τί ἡμῖν καὶ Σοί, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;». «Γιατί ἀνακατεύεσαι στὶς δουλειές μας, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; Ἦρθες πρὶν τὴν ὥρα Σου, γιὰ νὰ μᾶς βασανίσῃς;». Μὲ αὐτὰ τὰ δύο ἐρωτήματα ὑποδέχεται, ἀδελφοί μου, τὸν Κύριο ἡ λεγεώνα τῶν δαιμόνων...

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παραίνεση για πνευματικό βίο

4 Ιουλίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου. ( (†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου)

4 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

«Ποιος δεν θέλει την σωτηρία μας;»

27 Ιουλίου 2024
10 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ευαρεστούμε τον Χριστό

Ευχαριστώ το Θεό; Έξοδος απ’ το Εγώ!

27 Ιουλίου 2024
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

24 Ιουλίου 2021
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Η αποστροφή για το σπίτι

11 Ιουλίου 2020
Το Ευαγγέλιο της Χαράς!

Το μήνυμα της Κυριακής Ε’ Ματθαίου

20 Ιουλίου 2019
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο σωτήρας του ανθρωπίνου γένους

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής. E’ Ματθαίου

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου –«Κατὰ κρημνού»

30 Ιουνίου 2018
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Κυριακή Ε Ματθαίου “ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ’ ἐν τοῖς μνήμασιν”

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Μὴ παίζετε μαζὺ της ποτέ!…

30 Ιουνίου 2018
Next Post
Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Ρασοφορία Μοναχής  στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο  Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ρασοφορία Μοναχής στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist