• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
17 Ιουνίου 2021
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ετέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δογματικό έργο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τιμούμε τους 318 Πατέρες της Α Οικουμενικής Συνόδου. Η Εκκλησία μας εκφράζεται μέσα από το Συνοδικό της πολίτευμα, δηλαδή για όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της πνευματικής ζωής, της Πίστεως, αλλά και της οργάνωσης της Εκκλησίας, δεν αποφασίζει ένα πρόσωπο ή δύο πρόσωπα ή κάποιοι ολίγοι,  γιατί δεν υπάρχει ολιγαρχικό πολίτευμα  στην Εκκλησία, αλλά το πολίτευμα της Εκκλησίας μας είναι το κατεξοχήν δημοκρατικό πολίτευμα, το κοινοτικό πολίτευμα, το κοινοβιακό πολίτευμα, το συνοδικό, όπως λέμε πολίτευμα. Γι’ αυτό για όλα τα μεγάλα θέματα αποφασίζει  η Σύνοδος, συνεδριάζουν δηλαδή οι Πατέρες της Εκκλησίας, συζητούν, προσεύχονται και αποφασίζουν».

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην έννοια της αίρεσης τονίζοντας:

«Αίρεση είναι η προτίμηση. Ποια προτίμηση; Προτιμώ ένα κομμάτι της αλήθειας από όλη την αλήθεια. Ο αιρετικός άνθρωπος δεν είναι κατ’ ανάγκη κάποιος που αρνείται τελείως όλη την αλήθεια της Πίστεως,  αλλά συνήθως είναι ένας άνθρωπος εμμονικός,  απομονώνει κάτι που τον βολεύει ή του αρέσει ή εν πάση περιπτώσει,  μόνο αυτό μπορεί να καταλάβει και αυτό το λίγο το μικρό,  το απολυτοποιεί και το κάνει πλήρη αλήθεια. Ξέρουμε από την πίστη μας ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ήταν και είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Ο Άρειος λοιπόν, κράτησε μόνο το ένα μόνο το άνθρωπος και όχι το τέλειος Θεός,  με αποτέλεσμα να μη δέχεται την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Αυτό που έλεγε ήταν η μισή αλήθεια και ξέρουμε πολύ καλά,  ότι η μισή αλήθεια πάντοτε είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Έτσι με την διδασκαλία του αυτή,  με την οποία θεωρούσε ότι ο Χριστός δεν είναι ισότιμος Θεός,  δεν είναι ένα με τον Θεό Πατέρα,  αλλά είναι ένα κτίσμα, ένα δημιούργημα, το καλύτερο, το τέλειο, αλλά εν πάση περιπτώσει, ένα δημιούργημα του Θεού Πατέρα. Αρκούσε αυτή διδασκαλία για να φέρει τέτοια αναταραχή; Και όμως έφερε μεγάλη αναταραχή,  γιατί αυτή η διδασκαλία ανέτρεπε τα πάντα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας.

Αν δεχτούμε ότι μέσα στην Αγία Τριάδα, δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των τριών προσώπων,  δηλαδή του Πατέρα,  του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,  τότε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε καμία κοινωνία σχέσεων,  σε καμία παρέα τριών φίλων δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, συνεργασία,  αλληλοπεριχώρηση. Αν υπάρχει ανισότητα στον τέλειο Θεό, πόσο μάλλον στον ατελή άνθρωπο.  Να λοιπόν,  πόσες και πολλές άλλες ακόμα προεκτάσεις έχουν τα δόγματα της Εκκλησίας μας.

Για αυτό και τα αναγνώσματα που ακούσαμε σήμερα, το Ευαγγελικό και το Αποστολικό επισημαίνουν την ανάγκη να είμαστε αφοσιωμένοι στην αλήθεια.  Να είμαστε εραστές της αλήθειας,  να αγαπάμε την αλήθεια,  να αποδεχθούμε την αλήθεια και να είμαστε διατεθειμένοι για την αλήθεια,  αν είναι δυνατόν ακόμα και να θυσιάσουμε τη ζωή μας».

Συνεχίζοντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

«Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα που παρατίθεται σήμερα από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη,  η προσευχή που έκανε ο Χριστός πριν το Πάθος πριν ανέβει στο Σταυρό, για’ αυτό και ονομάζεται Αρχιερατική Προσευχή του Ιησού και ξεκινάει με τη συγκλονιστική φράση «ελήλυθεν η ώρα» έφτασε η ώρα,  έφτασε η ώρα να ανέβω στο Σταυρό και εκεί καθώς πορεύεται προς το πάθος ο Χριστός,  μας δίνει το νόημα της ζωής,  το νόημα της αιώνιας ζωής και ποια είναι η αιώνια ζωή; «αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας ᾿Ιησοῦν Χριστόν»

Η  αιώνια ζωή δεν είναι μία ιδέα, δεν είναι μία μεταφυσική σκέψη,  δεν είναι μία φαντασίωση ιδεολογική, αλλά είναι μία γνώση, η οποία προκύπτει από μία προσωπική σχέση, είναι η γνώση, η οποία απορρέει από την προσωπική σχέση με τον Θεό και με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Για αυτό και επιμένει η Εκκλησία,  για αυτό και οι Πατέρες της Εκκλησίας,  όταν κάποιοι αμφισβητούν  αυτή τη γνώση,  αμφισβητούν την αλήθεια του προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  έρχονται,  συγκαλούν  Σύνοδο, θεσπίζουν κανόνες, διατυπώνουν δόγματα, τους λεγόμενους Όρους της Πίστεως.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας «βάζουν πασσάλους»,  για να ξεκαθαρίσουν τα όρια μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους και αυτά τα όρια είναι οι όροι της Πίστεως, είναι τα δόγματα της Εκκλησίας. Και ποιους βάζουν να φυλάγουν αυτούς τους όρους;  Η Εκκλησία έχει τους δικούς της αγροφύλακες, τους δικούς τους θεματοφύλακες. Αυτοί είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας, αυτοί είναι οι Επίσκοποι,  για αυτό ονομαζόμαστε Επίσκοποι,  σημαίνει ότι επισκοπούμε βλέπουμε το χωράφι,  αν τα όρια είναι στη θέση τους ή αν κανένας τα έχει μετακινήσει».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Και επίσης ο Χριστός  σε αυτή την προσευχή,  ενώ πορεύεται προς το Πάθος απευθύνει  παράκληση στον Θεό Πατέρα  μία συγκλονιστική παράκληση: «ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς». Όλοι εμείς οι χριστιανοί, να μείνουμε ενωμένοι,  όπως είναι ενωμένος ο Χριστός με τον Θεό Πατέρα. Αν ήταν ένα κτίσμα, όπως δίδασκε ο αιρετικός Άρειος δεν θα ήταν ενωμένος και δεν μπορείς να είσαι πραγματικά ενωμένος, όταν κάποιος είναι ισχυρός και ο άλλος είναι ανίσχυρος.  Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα σε μία κοινωνία ανισότητας. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι είναι πλούσιοι και κάποιοι είναι φτωχοί. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα γράμματα, στις σπουδές, στις πηγές του πλούτου και όταν κάποιοι δεν έχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πρόσβαση στην ηλικία και άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα όταν κάποιοι έχουν πρόσβαση στην εργασία και κάποιοι άλλοι δεν έχουν.

Να λοιπόν, πως τα δόγματα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα,  με τη ζωή μας, με το είναι μας, με την κάθε στιγμή της ζωής μας.  Γι’  αυτό και η Εκκλησία μας επιμένει. Και εκεί είναι  η κόκκινη γραμμή που θέτει πάντοτε και θα την θέτει. Η Εκκλησία μεταβάλλεται μέσα στον κόσμο προσαρμόζεται,  μπορεί να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τηλεόραση, το διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσει οπτικές ίνες, 5G τεχνολογία και ακόμα πιο μπροστά και να είναι πρώτη, αλλά αυτό το οποίο είναι αμετάβλητο είναι η αλήθεια της,  η διδασκαλία και η πίστη της.

Έτσι λοιπόν και η πίστη μας και η αγάπη μας για τον Χριστό και η αλήθεια της καρδιάς μας,  ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ναι, είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος. Ναι,  ο Χριστός είναι ο Σωτήρας μου,  ο Χριστός είναι ο λυτρωτής μου, ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, ο  Χριστός δεν ήταν απλώς ένας έξυπνος άνθρωπος ή ένας εκλεκτός άνθρωπος,  μία ευφυΐα,  μία διάνοια,  μία χαρισματική προσωπικότητα,  αλλά ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής,  είναι η απόλυτη τελειότητα,  είναι «ὁμοούσιος τῷ Πατρί, δι’ οὗ τὰ πάντα». Αμήν».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών προσεφώνησε με εγκαρδιότητα και υικά αισθήματα αγάπης ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Ανδρέας Κόλλιας και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στο όμορφο, φιλόξενο και έφορο Μοσχοχώρι. Ο π. Ανδρέας ανέγνωσε μάλιστα και το Εγκύκλιο Σημείωμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη των εγγραφών για τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο εκ Μοσχοχωρίου καταγόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος,  ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μπεσλεμές,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού.

Τέλος, χθες βράδυ, κορυφώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, παρουσία της ηγεσίας της Παιδείας του τόπου,  η εβδομάδα προσευχής της Ιεράς Μητροπόλεως για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, τελέσθηκε Παράκληση στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ φωτίσεως, ενισχύσεως και επιτυχίας των παιδιών.

Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, διότι όπως είπε: «Η επιτυχία είναι δεδομένη για όλους. Επιτυχία είναι η συμμετοχή,  διότι επιτυχία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και αποτυχία, αλλά στην ζωή κανείς δεν είναι αποτυχημένος. Όλοι προσπαθούν».

Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά,  ότι και μετά την εβδομάδα προσευχής, και η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μαθητές, τους διαγωνιζόμενους, τους νέους.

«Η προσευχή από μέρους της Εκκλησίας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εσάς»,  τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε, όλα να κυλήσουν ομαλά και να λειτουργήσουν άριστα. Δώστε εξετάσεις, παιδιά μου, για σας και μόνο. Είναι η δική σας στιγμή. Ηρεμήστε, προσευχηθείτε και βάλτε «καλό εγωισμό», δώστε τον καλύτερο σας εαυτό,  προέτρεψε ο κ. Συμεών τους νέους και τα παιδιά, που διαγωνίζονται».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα

7 Νοεμβρίου 2026

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου ε.έ., ο πανηγυρικός εσπερινός της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στους...

Read more
Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου

7 Νοεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε το εσπέρας του Σαββάτου ο πανηγυρικός Εσπερινός στο ιστορικό προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών...

Read more
«Η μετάνοια του ανθρώπου γίνεται ουράνιο πανηγύρι Αγγέλων»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η μετάνοια του ανθρώπου γίνεται ουράνιο πανηγύρι Αγγέλων»

7 Νοεμβρίου 2026

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2026 ετελέσθη Μέγας Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα παλαιά Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λουτροτόπου Άρτης, χοροστατούντος...

Read more
Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΑΝΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΣΑΝΑ

7 Νοεμβρίου 2026

Την  Σύναξη των Αρχιστρατήγων  Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων πανηγύρισε σεμνομεγαλόπρεπα  η παραδοσιακή Ενορία των Σανών...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί

7 Νοεμβρίου 2026

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2026, στο Ελευθεραί Παγγαίου,...

Read more
Μητροπολίτης Άρτης: «Η εμπιστοσύνη στο Θεό γίνεται αποστολή αγάπης»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: «Η εμπιστοσύνη στο Θεό γίνεται αποστολή αγάπης»

7 Νοεμβρίου 2026

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026, το πρωΐ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ (Προσδοκίες, αδιέξοδα και θεολογικοί προβληματισμοί – Σύντομη αξιολόγηση της ως τώρα πορείας της)
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ (Προσδοκίες, αδιέξοδα και θεολογικοί προβληματισμοί – Σύντομη αξιολόγηση της ως τώρα πορείας της)

7 Νοεμβρίου 2026

«Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ – Προσδοκίες, αδιέξοδα και θεολογικοί προβληματισμοί – Σύντομη αξιολόγηση της ως...

Read more
Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στο 3ο και 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητρ. Θεσσαλιώτιδος στο 3ο και 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

7 Νοεμβρίου 2026

Στο πλαίσιο της διαρκούς ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τη μαθητική νεολαία και της επικοινωνίας της με τη...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

7 Νοεμβρίου 2026

Κατά το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στο Βελιγράδι. Κατά την παραμονή...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διασώσουμε τη συλλογική μνήμη του τόπου μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να διασώσουμε τη συλλογική μνήμη του τόπου μας»

7 Νοεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, στο...

Read more
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ Νέας Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ Νέας Ιωνίας

7 Νοεμβρίου 2026

Το «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026 ο Γενικός...

Read more
Στο Κρόκιο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αντωνίου Βασταρδή
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο Κρόκιο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αντωνίου Βασταρδή

7 Νοεμβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κροκίου Αλμυρού ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός...

Read more
Η ιστορική πορεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μέχρι την τέταρτη και οριστική μετακομιδή του στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ιστορική πορεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μέχρι την τέταρτη και οριστική μετακομιδή του στη Ν. Ιωνία

6 Νοεμβρίου 2026

Υπό του Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Η 2α Νοεμβρίου 2026 θα παραμείνει...

Read more
Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στον  Μητροπολίτη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στον Μητροπολίτη Πειραιώς

6 Νοεμβρίου 2026

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πέλοψ Λάσκος επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ....

Read more
«Ποιος μιλά αυθεντικά για τον Θεό σήμερα;»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ποιος μιλά αυθεντικά για τον Θεό σήμερα;»

6 Νοεμβρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, με την ευλογία και την ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου, συνεχίζει τις συναντήσεις...

Read more

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Αρχαγγέλων

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025

Στην Αγία Γραφή συχνά γίνεται  λόγος για τους αγγέλους. Κατά τον Πρόκλο Κωνσταντινουπόλεως, το όνομα Μιχαήλ ερμηνεύεται ως «Δύναμις Θεού»...

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2025
Περί των Αγίων Αγγέλων

Ο Αγγελικός πνευματικός κόσμος του Θεού

7 Νοεμβρίου 2025
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025
Περί των Αγίων Αγγέλων

Τι είναι οι Άγγελοι;

7 Νοεμβρίου 2024
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ και όλων των Επουρανίων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2024
Περί των Αγίων Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2022
Μία Ποιμαντική των Φυλακών για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς.

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: «Ουκ απέθανεν αλλά καθεύδει»

7 Νοεμβρίου 2021
Ο Φύλακας άγγελος των πιστών

Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσή “Οι Άγιοι Άγγελοι στη ζωή του Χριστιανού”

7 Νοεμβρίου 2019
Περί των Αγίων Αγγέλων

Οι Άγγελοι κατά την Αγία Γραφή

7 Νοεμβρίου 2019
Ένα παράδοξο θαύμα

Η πίστη στο όνομα του Κυρίου κάνει θαύματα

27 Οκτωβρίου 2018
Μη φοβού, αλλά πίστευε

Η μυστική προσέγγιση του Ιησού Χριστού

27 Οκτωβρίου 2018
Μία Ποιμαντική των Φυλακών για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς.

Πίστευε μόνο εις Εμένα και μη φοβάσαι. Θα σωθείς.

27 Οκτωβρίου 2018
Μη φοβού, αλλά πίστευε

Πίστη και Τόλμη.Οι θεμελιώδεις αρχές στη σχέση μας με τον Κύριο

25 Οκτωβρίου 2018
Περί των Αγίων Αγγέλων

Περί των Αγίων Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2016
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

8 Νοεμβρίου 2016
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Η σύναξις των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων

8 Νοεμβρίου 2016
Περί των Αγίων Αγγέλων

Η σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων

8 Νοεμβρίου 2016
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων

8 Νοεμβρίου 2016
Next Post
Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικ. Συνόδου στην Χαλκίδα

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Σερρών Θεολόγος: «Οι Νεομάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας και το καύχημα της Ελλάδος»

Ρασοφορία Μοναχής  στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο  Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ρασοφορία Μοναχής στην Ι.Μ. Αγ. Βλασίου Τρικάλων & Μεγαλοσχημία Μοναχής στο Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist