• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Αναστάντες πορευσόμεθα προς τον πατέρα ημών»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
3 Μαρτίου 2021
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Αναστάντες πορευσόμεθα προς τον πατέρα ημών»
Share on FacebookShare on Twitter

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνιάδος Δομοκού ιερούργησε σήμερα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και κήρυξε τον Θείο Λόγο διεισδύοντας σε μερικά από τα βαθειά νοήματα της Παραβολής του Ασώτου.

Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία φέρνει μπροστά μας, τρία πρόσωπα: έναν άρχοντα πατέρα, έναν αληθινό πατέρα, έναν πατέρα ευσπλαχνίας και αγάπης, δικαιοσύνης και καλοσύνης, υπομονής και καρτερίας, μα πάνω από όλα, έναν πατέρα ελευθερίας, γιατί ένας αληθινός πατέρας, δεν είναι αυτός που κηδεμονεύει με έναν τρόπο εξουσιαστικό, κυριαρχικό και πατερναλιστικό τα παιδιά του, ένας αληθινός πατέρας είναι αυτός, ο οποίος ανοίγει χώρο στην ελευθερία, ένας αληθινός πατέρας είναι αυτός, ο οποίος εμπιστεύεται, δίνει ευκαιρίες και δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ωριμάσει μέσα από τα παθήματά του, μέσα από τις εμπειρίες της ζωής, μέσα από τα βιώματα, τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι βιώματα οδυνηρά και να έχουν μέσα τους πληγές και οδύνες.

Επίσης, εκτός από τον άρχοντα πατέρα βλέπουμε και δύο αδερφούς, δύο υιούς, δύο παιδιά του ίδιου πατέρα, τα οποία διαλέγουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους, ο ένας υιός αυτός που ονομάζεται άσωτος υιός, πιο ανήσυχος, πιο ζωηρός πιο ριψοκίνδυνος, θέλει να πάρει το μέλλον της περιουσίας που του αναλογεί και να ακολουθήσει το δικό του δρόμο, ψάχνει να βρει την ελευθερία του μέσα στη δουλεία.

Πολλές φορές αυτή την αντινομία τη ζούμε και εμείς οι άνθρωποι του σήμερα, ψάχνουμε να βρούμε την ηδονή μέσα στην οδύνη, ψάχνουμε να βρούμε την ελευθερία μέσα στη δουλεία, ψάχνουμε να βρούμε την καλοσύνη μέσα στην κακία,  αυτή είναι η τραγωδία της ανθρώπινης περιπέτειας, όταν κυριαρχεί το εγώ, όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του μέσα στον κόσμο, ότι κάπου ανήκει, ότι ανήκει σε μία οικογένεια, σε μία εστία, ότι δεν είναι ανέστιος, δεν είναι αυτόνομος, δεν είναι ένας μοναχικός διαβάτης και καβαλάρης αυτού του κόσμου, αλλά καλείται να είναι παιδί μιας οικογένειας, αδελφός μιας αδελφότητας, φίλος μιας παρέας, πολίτης μιας κοινωνίας, καλείται ο αληθινός άνθρωπος να καταλάβει ότι δεν ζει σε μία ζούγκλα, όπου ο δυνατός κατασπαράζει τον αδύνατο, αλλά ζει σε μία κοινωνία προσώπων που ο καθένας προσφέρει το χάρισμα του, την  ικανότητα του, προσφέρει τη διάθεση του, προσφέρει την αγάπη του για να είμαστε όλοι μία οικογένεια.

Και από την άλλη ο άλλος υιός,  ο οποίος φαίνεται να ακολουθεί τον συνετό δρόμο, τον συνεπή δρόμο, παραμένει με τον πατέρα και όταν φεύγει ο άσωτος υιός γίνεται ουσιαστικά μοναχογιός, δουλεύει μέσα στο σπίτι, στην εργασία του πατέρα του και αισθάνεται ότι είναι συνεπής και νομιμόφρων και γι’ αυτό και απεμπολεί την αγάπη στο όνομα της δικαιοσύνης, απεμπολεί την καλοσύνη και την αρχοντιά, όπως θα δούμε, στο όνομα  δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και αμοιβών με βάση το νόμο: «δούναι και λαβείν».

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

«Ο καλός  και αγαθός πατέρας περιμένει με υπομονή. Και όταν ξεπροβάλλει ο υιός του, δεν στέκεται ατάραχος και ακίνητος, υπερήφανος και ισχυρός, δεν στέκεται εκεί για να αρχίσει μία επίθεση, αλλά έτρεξε ο ίδιος να τον αγκαλιάσει, να τον σφίξει στην αγκαλιά του, να τον καταφιλήσει, να του φορέσει την στολή την  πρώτη, όπως μας λέει ο Ευαγγελιστής Λουκάς,  να του φορέσει δαχτυλίδι στο χέρι, να θύσει τον μόσχο τον σιτευτόν, να κάνει τραπέζι, χαρά και γιορτή. Αυτός είναι ο αληθινός πατέρας, αυτός είναι ο Θεός πατέρας που έτσι προσμένει κάθε άνθρωπο, ο οποίος καλείται να βρει τον εαυτό του, να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος σε αυτόν τον κόσμο, αλλά ότι είναι ένα παιδί ενός πατέρα και αδερφός μιας οικογένειας.

Αυτό που δυστυχώς δεν κατάλαβε ο άλλος αδελφός, ο στην τελική άσωτος υιός. Ο άσωτος δεν ήταν αυτός, ο οποίος τελικά μπήκε σε αυτή την περιπέτεια της οδύνης και της αμαρτίας, ο άσωτος υιός είναι αυτός, ο οποίος έμεινε τάχατες άνευ αμαρτίας, αλλά που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ υιός και δεν έγινε ποτέ αδερφός.

Ο Θεός Πατέρας δεν είναι ένας δυνάστης, ένας τιμωρός,  ένας δικαστής που θα δικάζει με τα μέτρα που δικάζονται οι άνθρωποι αυτού του κόσμου, αλλά είναι ο πατέρας που αγαπά, που συγχωρεί, που περιμένει, που προσμένει, που είναι έτοιμος να κάνει γιορτή και πανηγύρι, όταν ο άνθρωπος επιστρέφει στην ισορροπία του, επιστρέφει στην υγεία του, στην πνευματική του υγεία, που είναι η υγεία της σχέσης και της αγάπης».

Κλείνοντας το κήρυγμα του ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Μην  κρατήσουμε από τον άσωτο το κομμάτι της αμαρτίας, της ασυδοσίας, της κατασπατάλησης, αλλά, αν θέλουμε να του μοιάσουμε, να κρατήσουμε όλο το κομμάτι του, όλη την ύπαρξη του, όλη τη διαδρομή του και να έχουμε το θάρρος και εμείς να πούμε «ἀναστὰς πορεύσομαι πρὸς τὸν πατέρα μου». Είναι ευκαιρία και ώρα, να γυρίσω και εγώ στον πατέρα μου, να γυρίσω στην Εκκλησία μου, να γυρίσω στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου. Να σκεφτούμε όμως, μήπως τελικά μοιάζουμε περισσότερο και ιδιαίτερα εμείς οι χριστιανοί, με τον πρεσβύτερο αδελφό,  με αυτό το μίζερο αδελφό, με αυτόν που κοιτούσε μη χάσει τα δικαιώματα του.

Πόσος θόρυβος,  πόσος λόγος γίνεται για αυτά τα δικαιώματα!! Τα δικαιώματα δεν είναι για να κατοχυρώνουν εγωισμούς, αλλά είναι για να κατοχυρώνουν κοινωνίες, να δημιουργούν σχέσεις, να προάγουν την αρμονία μεταξύ των σχέσεων και να προκαλούν και να ανοίγουν δρόμους αρμονικής συμβίωσης, καταλλαγής, συνεργασίας και διαλόγου. Τα δικαιώματα δεν είναι το περιτύλιγμα μιας ατομοκρατίας, αντίθετα τα  δικαιώματα είναι το ξετύλιγμα μιας κοινωνικής συνείδησης και ενός κοινοτικού ήθους.  Διεκδικώ δικαιώματα γιατί διεκδικώ μία κοινωνία που αξίζει να είναι μία κοινωνία ελευθερίας, επικοινωνίας, σχέσεων, μία κοινωνία όπου ο κάθε ένας μπορεί να αναπτύξει την προσωπικότητα του, τη γνώμη του, τα χαρίσματα του και αυτή η κοινωνία για να είναι κοινωνία, καλείται να είναι μία κοινωνία αδελφών, μία κοινωνία αλληλεγγύης, μία κοινωνία που δεν μετράει το τι έκανα εγώ ή το τι έκανες εσύ, αλλά κοιτάει στο αύριο, μία κοινωνία που δεν κοιτάει στο χθες. Αυτή ήταν η τραγωδία του πρεσβυτέρου αδελφού».

Τέλος, ο κ. Συμεών απηύθυνε ένα προσκλητήριο προς το μέλλον:

«Το μήνυμα που μας στέλνει το Ευαγγέλιο σήμερα είναι να κοιτάξουμε μπροστά χωρίς να λησμονούμε το παρελθόν και τα διδάγματά του.

Κοιτάω το μέλλον, ξετιλύγω το όραμά μου,  δημιουργώ προτάσεις, βλέπω θετικά τη ζωή, δεν κάθομαι να μεμψιμοιρώ για αυτά που έγιναν και δεν θα έπρεπε να γίνουν, αλλά μπαίνω μπροστά και πιάνω τον συγχωριανό μου, το συγγενή μου, τον αδερφό μου και του λέω:. «Τι θα κάνουμε από δω και πέρα, πώς θα πορευτούμε, πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα»; Έτσι θα πορευθούμε και μέσα στην οικογένειά μας.

Να έχουμε τη δύναμη να βγούμε και να πάμε μπροστά, διότι έχουμε Θεό Πατέρα που μας αγαπά.  Το τραπέζι μας χωράει όλους, θα γλεντήσουμε όλοι μαζί, όλοι θα χαρούμε με τη χαρά του αδελφού μας,  όλοι θα χαρούμε με τις δυνατότητες που μας δίνονται.

Αυτός που μας περιμένει στο κατώφλι,  αυτός ο Πατέρας, ο Άρχοντας,  που μας περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά,  μόλις κάνουμε ένα βήμα εμείς μπροστά Του, είναι έτοιμος να κάνει εκατοντάδες για μας, για αυτό λοιπόν αδελφοί μου:«αναστάντες πορευσόμεθα προς τον πατέρα ημών».

Προ της απολύσεως, τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησαν με πολλή αγάπη ο ιερέας π. Αθανάσιος Μπαλατσούρας,  η εκπαιδευτικός κ. Θωμαή Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, ενώ παρέστησαν, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο κ. Ανδρέας Λαϊνάς Αντιδήμαρχος του Δήμου Δομοκού και η κ. Αθανασία Αυγέρη, Δημοτική Σύμβουλος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ακολούθως επισκέφθηκε ποιμαντικά και τις δύο Ιερές Μονές που ευρίσκονται στην περιοχή, την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και περισσή αγάπη από τον Γέροντα Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Αθανάσιο Σύρο και ακολούθως την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής, όπου η γερόντισσα Μακαρία με απλότητα και ζέση υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «89,4 Fm» και από άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Φθιώτιδος, οι οποίοι είχαν συντονιστεί με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως και από το διαδίκτυο μέσω webtv και μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Η Παναγία ‘’ΞΕΝΙΑ’’, πηγή μεγάλης ευλογίας και χάριτος»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η Παναγία ‘’ΞΕΝΙΑ’’, πηγή μεγάλης ευλογίας και χάριτος»

24 Μαΐου 2026

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, με τιμή, σεβασμό, αλλά και χαρά πνευματική, υποδέχθηκε το σεβάσμιο και θαυματουργό αρχαιότατο εκτύπωμα...

Read more
Κουρά ενός ακόμη μοναχού στην Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά ενός ακόμη μοναχού στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

24 Μαΐου 2026

Στιγμές πνευματικής χαράς και συγκίνησης έζησε απόψε η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος και η Επισκοπική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: “Συμπολίτες των Αγίων σημαίνει οικείοι του Θεού”
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: “Συμπολίτες των Αγίων σημαίνει οικείοι του Θεού”

23 Μαΐου 2026

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός της Συνάξεως των εν Μητροπόλει Άρτης Αγίων, στον Ιερό Ναό Αγίου...

Read more
Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

Read more
Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για την επίσημη έναρξη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος

23 Μαΐου 2026

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά άνοιξε φέτος τις φιλόξενες πύλες του για την θερινή του λειτουργία το Κατασκηνωτικό Κέντρο της...

Read more
«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ»  Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας
Αφιερώματα

«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ» Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας

23 Μαΐου 2026

«ΣΦΡΑΓΙΣ ΠΑΥΛΕΠΩΝΥΜΟΣ» Ένα ταξίδι μνήμης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου...

Read more
Ἐγκαίνια Ἱ. Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς στόν Πλατανίτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐγκαίνια Ἱ. Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς στόν Πλατανίτη

23 Μαΐου 2026

Τό Σάββατο, 23 Μαΐου 2026, τελέσθηκαν τά ἱερά Ἐγκαίνια τοῦ μεγαλοπρεποῦς Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τῆς Ζωοδόχου Πηγῆς, στόν...

Read more
Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός φωτισμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

23 Μαΐου 2026

Ολοκληρώθηκε το έργο του αρχιτεκτονικού φωτισμού του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφερειακής...

Read more
Πανδήμως η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανδήμως η Τρίπολη λιτάνευσε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

23 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, ο Μεθέορτος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Στην Ακολουθία του...

Read more
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο  ενοριακό ναό στο Θεοδωράκι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο ενοριακό ναό στο Θεοδωράκι

23 Μαΐου 2026

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος χοροστάτησε και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναλήψεως...

Read more
Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης «ο πράος και ταπεινός τη καρδία»
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ευμένιος ο Νέος (Σαριδάκης)

23 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού        Η ανάδειξη αγίων είναι το διαρκές θαύμα στη ζωή της Εκκλησίας...

Read more
Άγιος Ιωακείμ (Παπουλάκης) ο Ιθακήσιος
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ιωακείμ (Παπουλάκης) ο Ιθακήσιος

23 Μαΐου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού       Στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας αναδείχτηκαν σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, οι οποίες βοήθησαν το...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

24 Μαΐου 2026

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, που εφέτος συνέπεσε...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τρίπολη για τους Πολιούχους της Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τρίπολη για τους Πολιούχους της Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

23 Μαΐου 2026

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2026, στην Τρίπολη, για την εορτή των Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Διάλεξη «Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας»
Ελλάδα Κόσμος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Διάλεξη «Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας»

23 Μαΐου 2026

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η 3η...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post

Συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης η Δ.Ι.Σ. αύριο Τρίτη

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης του Μητροπολίτη Κιλκισίου Εμμανουήλ

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

“Έδωσαν την καρδιά τους στο διάβολο”

"Έδωσαν την καρδιά τους στο διάβολο"

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Πρωτομηνιάτικος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη

Πρωτομηνιάτικος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist