• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος: «Οι δυσκολίες πρέπει να μας διδάσκουν και να γινόμαστε σοφότεροι»

19 Μαΐου 2020
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

Η σημερινή Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου, ήταν για όλη την ορθόδοξη Ελλάδα ημέρα χαράς, καθότι οι Ιεροί μας Ναοί άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους στους πιστούς, μετά από δύο μήνες λόγω των κρατικών μέτρων απαγορεύσεως ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Όλοι οι πιστοί, με ενθουσιασμό, χαρά και συγκίνηση, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής, προσήλθαν στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, συμμετάσχοντας με περισσή ευλάβεια στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, αυτή την Κυριακή επέλεξε να μεταβεί στο όμορφο χωριό Νέο Μοναστήρι, της Αρχιερατικής Περιφερείας του Θαυμακού, όπου τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Δημήτριο Κωσταντέλο, τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.
 
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρική Ελλάδος», μέσω Δορυφόρου σε παγκόσμια εμβέλεια από την Hellas Sat, μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm), καθώς και από το διαδίκτυο, μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
 
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε, αντί θείου κηρύγματος, ο Συνοδικός Ευχαριστήριος Λόγος, τον οποίο απέστειλε η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
Προ της απολύσεως ο Εφημέριος του χωριού, με συγκίνηση και χαρά, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα ολοκλήρου του πιστού πληρώματος της Ενορίας, καθώς και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσεφώνησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στο όμορφο προσφυγικό χωριό του Νέου Μοναστηρίου, το οποίο αποτελεί και την ακριτική Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος προς τον βορρά.
 
Ο Σεβασμιώτατος με πατρικούς λόγους αγάπης, ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο και όλους τους κατοίκους του χωριού για τα έκδηλα αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του και χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων σημείωσε:
 
«Αγαπητέ μου π. Δημήτριε, αγαπητοί μου Πατέρες, κ. Δήμαρχε, αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί.
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που βρέθηκα εδώ στο Νέο Μοναστήρι, σε αυτό το φυλάκιο το ακριτικό της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς είναι στα ακριανά όρια της Μητροπόλεώς μας, σε αυτό το όμορφο χωριό, το χωριό των προσφύγων, το χωριό των ανθρώπων των ζεστών, των ανθρώπων των πιστών, των ανθρώπων της παράδοσης, του πολιτισμού, των εθίμων, των ανθρώπων των ευλογημένων που κοπιάζουν και μοχθούν μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας και βρίσκουν εδώ στην Εκκλησία και γύρω από την Εκκλησία, ανάπαυση, ξεκούραση, παρηγοριά, ελπίδα, αισιοδοξία. Και μάλιστα σε ένα χωριό, το οποίο διατηρεί όμορφες παραδόσεις και ωραία έθιμα. Ελπίζω του χρόνου κάποια από αυτά να έχω τη χαρά να βρίσκομαι και εγώ κοντά σας, όπως στην εορτή της Αναλήψεως και σε άλλα.
 
Χαίρομαι λοιπόν σήμερα που βρέθηκα εδώ και μάλιστα μια ημέρα ιδιαίτερα συμβολική και σημαντική. Καθώς μετά από μία πρωτόγνωρη δοκιμασία, σήμερα για πρώτη φορά μετά από καιρό και πάλι οι Ναοί μας, οι Εκκλησίες μας είναι ανοικτές. Διάπλατες οι πόρτες, τα παράθυρά τους, οι πλατείες των Εκκλησιών για να δεχτούν τους χριστιανούς, για να δεχτούν τα παιδιά τους, γιατί η Εκκλησία είναι το σπίτι μας και είμαστε όλοι παιδιά της Εκκλησίας.
 
Φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα ζούσαμε αυτή την εμπειρία. Όμως στην ζωή πολλές εμπειρίες, ακόμα και οι οδυνηρές είναι στο τέλος της ημέρας, ωφέλιμες, διότι μας βοηθούν να αξιολογήσουμε ποια είναι τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα της ζωής. Ποια είναι τα ουσιώδη, πια τα επουσιώδη. Πολλές φορές χρειάζεται να μας λείψει κάτι για να καταλάβουμε την αξία του, αλλά ίσως και για να καταλάβουμε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτονόητα. Ακόμα και για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι την θρησκευτική ελευθερία τους, το δικαίωμα της λατρείας, κάποιοι άλλοι έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό, θυσιάστηκαν. Υπάρχουν ακόμα περιοχές στον κόσμο, που αν κάποιος κάνει το σταυρό του, του κόβουν το κεφάλι. Δεν έχει προχωρήσει ο κόσμος όσο νομίζουμε. Υπάρχουν, θα λέγαμε πολλοί κόσμοι μέσα στον συνολικό κόσμο, υπάρχουν κόσμοι ευγενείας, υπάρχουν κόσμοι πολιτισμού, αλλά υπάρχουν και κόσμοι βίας, φονταμενταλισμού, τρομοκρατίας. Δεν πρέπει τίποτα να θεωρούμε δεδομένο και τίποτα αυτονόητο, χωρίς αυτό να σημαίνει από την άλλη μεριά, ότι όλα είναι σχετικά ή ότι όλα είναι στον αέρα. Απλούστατα, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στη ζωή μας αδελφοί μου, και να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα και για πιο δύσκολα και για τα πιο εύκολα. Να μην ξεχάσουμε ότι μπορεί, αν δεν προσέχουμε, να βρεθούμε και πάλι σε ίδιες και σε χειρότερες καταστάσεις. Οι δυσκολίες πρέπει να μας διδάσκουν και να γινόμαστε σοφότεροι.
 
Εύχομαι ολόψυχα, πραγματικά σε όλους μας, να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Αλλά πάνω απ’ όλα εύχομαι, απ’ αυτές τις καταστάσεις να γίνουμε σοφότεροι και να κάνουμε μια επανεκκίνηση σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Να φιλοσοφήσουμε μέσα από αυτή την δοκιμασία και να καταλάβουμε ότι, η αληθινή ζωή βρίσκεται σε πιο απλά και σε πιο ουσιαστικά πράγματα. Το να σέβεται ο ένας τον άλλον, το να συνυπάρχουμε μεταξύ μας, το να έχουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλο, να έχουμε επιείκεια, να έχουμε αγάπη, να έχουμε συγχωρητικότητα, να έχουμε συνεργασία. Αυτά είναι τα ωραιότερα εφόδια για να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή και με αξιοπρέπεια, αλλά να τη ζήσουμε και χωρίς άγχος, χωρίς αγωνία, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο άνθρωπος είναι το άγχος, η δυσκολία. Το να μην μπορεί να ησυχάσει. Τον απασχολούν χίλιες δυο σκέψεις. Να ταράσσεται, να αναστατώνεται, να στεναχωριέται χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί στεναχωριέται. Η φυσιολογική ζωή της αγάπης, ελευθερώνει τον άνθρωπο. Τον κάνει τον άνθρωπο να μπορεί να διαλέγεται, να ακούει, να σέβεται, να δίνει αξία στον άλλο. Αυτό μας δίδαξε σήμερα ο Κύριός μας με τη Σαμαρείτιδα.
 
Μέσα στο καταμεσήμερο τολμάει ο Χριστός, αυτό που δεν τολμούν ούτε καν σήμερα οι άνθρωποι, τόσους αιώνες μετά. Τολμάει και συνομιλεί με μια αλλοεθνή, με μία αλλόθρησκη και με μία αλλόφυλη. Και με μια γυναίκα, γιατί εκείνη την εποχή, ήταν αδιανόητο να συνομιλούν οι άνδρες με τις γυναίκες. Ήταν επίσης αδιανόητο οι γυναίκες να βγαίνουν από το σπίτι. Για αυτό η Σαμαρείτιδα βγήκε το μεσημέρι, μέσα στην ζέστη, για να μην την συναντήσει κανείς, καθώς ήταν ώρα ξεκούρασης και όλοι καθόταν κάτω από τη σκιά. Και ο Χριστός όχι μόνο συνομιλεί μαζί της, αλλά της δίνει αξία, γιατί της ζητάει νερό: «δός μοι πιείν ὕδωρ». Αυτός που ήταν η πηγή του ύδατος, ζητά ένα ποτήρι νερό. Όταν ζητάς κάτι από κάποιον σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ότι αυτός ο κάποιος, έχει κάτι να σου δώσει, κάτι να σου προσφέρει. Δεν είναι ασήμαντος, δεν είναι στο περιθώριο της ζωής σου. Δεν είναι κάποιος που τον βλέπεις με υπεροψία.
 
Να λοιπόν το παράδειγμα του Χριστού πως μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για τις δικές μας σχέσεις. Για το δικό μας τρόπο ζωής. Που βλέπουμε πολλές φορές τους άλλους ανθρώπους, ως εργαλεία για την δική μας ευτυχία και την δική μας καλοπέραση, ή ως εν δυνάμει εχθρούς και ως εμπόδια για την δική μας ευτυχία. Πόσες φορές βλέπουμε με προκατάληψη τον διπλανό μας. Πόσες φορές μέσα στο ίδιο μας το χωριό, αν βλέπουμε κάποιον να προκόβει, κάνουμε λογισμούς ότι κάτι περίεργο θα συμβαίνει. Και πόσες φορές όταν βλέπουμε κάποιον να περνάει δύσκολα, πάλι κάνουμε στο μυαλό μας σενάρια συνωμοσίας και πλάθουμε σκοτεινές ιστορίες.
 
Πόσες φορές δεν δυσκολευόμαστε να δούμε με πραγματική αγάπη τον διπλανό μας, με πραγματικό ενδιαφέρον και η χαρά του, να γίνει χαρά μας και η λύπη του να γίνει λύπη μας. Όχι η χαρά του να γίνει φθόνος για εμάς ούτε η λύπη του να γίνει οίκτος για εμάς και αίσθηση δικαίωσης, ή εκδίκησης, επειδή μπορεί να έχουμε παλιούς λογαριασμούς. Δεν υπάρχουν παλιοί λογαριασμοί, γιατί αυτή η ιστορία απέδειξε πόσο ρευστά είναι τα πράγματα μέσα στη ζωή. Είναι ευκαιρία να σβήσουν οι παλιοί λογαριασμοί. Να ανοίξουμε νέα βιβλία, να κλείσουμε τα παλιά. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και αν μου επιτρέπετε κύριε Δήμαρχε, σε κάθε επίπεδο της ζωής και στην θεσμική μας λειτουργία, και στην ατομική μας λειτουργία, και στην προσωπική μας ζωή, να επανασχεδιάσουμε και να δούμε τι δομές υγείας έχουμε, τι συνθήκες έχουμε, για να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, να δούμε αν έχουμε κρεβάτια, αν έχουμε γιατρούς, αν έχουμε όλα τα απαραίτητα, ακόμα και στο παρατελευταίο χωριό.
 
Για όλα αυτά είναι ευκαιρία να εργαστούμε και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μέσα από την ψυχή μου και ευγνωμονώ το Θεό που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και θέλω να μεταφέρω το μήνυμα αυτό και σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδος μας που μας παρακολουθούν σήμερα εδώ από το Νέο Μοναστήρι και φτάνει η φωνή του Νέου Μοναστηριού, η φωνή της Φθιώτιδος σε όλη την Ελλάδα αλλά και μέσα από την δορυφορική μετάδοση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
 
Θέλω να ευχαριστήσω το «Star κεντρικής Ελλάδος» αλλά και την «Hellas Sat» που μας παρεχώρησε δωρεάν το δορυφορικό κύκλωμα.
 
Εύχομαι η φωνή μας να είναι μια φωνή ελπίδος, αισιοδοξίας και διάθεσης να γίνουμε καλλίτεροι και να προχωρήσουμε στο μέλλον πιο σοφοί.
 
Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Ιερέα σας, τον π. Δημήτριο, να συγχαρώ τους συνεργάτες, τους επιτρόπους, τους συμβούλους, όλο το χωριό, αλλά θέλω να συγχαρώ και κάθε κάτοικο της Φθιώτιδος, όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, που έδειξε όλη αυτή την περίοδο καρτερία, υπομονή, υποδειγματική συμπεριφορά, την οποία δείχνετε και σήμερα, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για εμάς και είναι έξω από τις συνήθειές μας και από τον τρόπο της ζωής μας. Να είστε όλοι ευλογημένοι, να χαίρεστε τις οικογένειές σας. Να χαίρεστε τα σπίτια σας, να έχετε χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία μέσα στις καρδιές σας. Έρχεται καλλίτερο μέλλον για όλους μας» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε, σύμφωνα και με την σχετική εντολή της Ιεράς Συνόδου, την ειδική επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους αδελφούς εκ της νόσου του κορωνοϊού.
 
Κατά την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος είχε μία ουσιαστική συνάντηση με τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας, που προσήλθαν, μετά το πέρας των εφημεριακών τους υποχρεώσεων, για να λάβουν την ευχή του.

Πρόσφατα Άρθρα

Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στα Μετέωρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στα Μετέωρα

9 Φεβρουαρίου 2026

Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μονή...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Πρέβεζα  για τον Πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Πρέβεζα για τον Πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο

9 Φεβρουαρίου 2026

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026 τό ἀπόγευμα στήν Πρέβεζα καί στόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Μητροπολιτικό...

Read more
Νεκρώσιμη ακολουθία Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μπιλιάγκα στην Κατερίνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Νεκρώσιμη ακολουθία Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μπιλιάγκα στην Κατερίνη

9 Φεβρουαρίου 2026

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε η Νεκρώσιμη Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μπιλιάγκα. Ο αείμνηστος...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στην Άρτα

9 Φεβρουαρίου 2026

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου 2026 ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, στον...

Read more
Κυριακή του Ασώτου στην Αλεξανδρούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή του Ασώτου στην Αλεξανδρούπολη

9 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή του Ασώτου 8 Φεβρουαρίου 2026, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Στο εδώλιο… οι εικόνες;
Συνοπτικός

Στο εδώλιο… οι εικόνες;

9 Φεβρουαρίου 2026

Μετά τους σταυρούς στα ιταλικά σχολεία, τώρα φαίνεται πως ήρθε η σειρά των ιερών εικόνων στα ελληνικά δικαστήρια να βρεθούν...

Read more
40ήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα αδερφού του Σεβ. Μητρ. Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος

40ήμερο μνημόσυνο του κατά σάρκα αδερφού του Σεβ. Μητρ. Γλυφάδας

9 Φεβρουαρίου 2026

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεου Β’, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή...

Read more
Η θαυματουργική πίστις του Αγίου Χαραλάμπους
Αγίου Χαραλάμπους

Ἃγιος Ἰερομὰρτυς Χαρὰλαμπος ὁ Θαυματουργὸς

9 Φεβρουαρίου 2026

Ο άγιος Χαράλαμπος καταγόταν από την Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Γεννήθηκε στα τέλη του 1ου αιώνα μ. Χ. και μαρτύρησε...

Read more
Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός:  «Κάθε γενιά καλείται να επιλέξει τη δική της “έξοδο”»
Εκκλησία της Ελλάδος

Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός: «Κάθε γενιά καλείται να επιλέξει τη δική της “έξοδο”»

9 Φεβρουαρίου 2026

Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 το απόγευμα η...

Read more
Ο ΠΡΩΤ/ΡΟΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ  ΟΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΠΡΩΤ/ΡΟΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΟΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

9 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, Πολιούχου του Ξυλοκάστρου, πραγματοποιήθηκε...

Read more
Προσκυνηματική εκδρομή της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας στους Αγίους Τόπους
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματική εκδρομή της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας στους Αγίους Τόπους

9 Φεβρουαρίου 2026

Με ιδιαίτερη πνευματική συγκίνηση και ευλογία πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στους Αγίους Τόπους, από...

Read more
Τελετή αλλαγής διοίκησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Τελετή αλλαγής διοίκησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

9 Φεβρουαρίου 2026

Στην τελετή αλλαγής διοίκησης που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Κατά τη...

Read more
O Θεός Πατέρας μας περιμένει όλους να επιστρέψουμε,
Εκκλησία της Ελλάδος

O Θεός Πατέρας μας περιμένει όλους να επιστρέψουμε,

9 Φεβρουαρίου 2026

Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου λειτούργησε χθες Κυριακή Κυριακή του Ασώτου (8 Φεβρουαρίου 2026), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου...

Read more
Επέστρεψε στον Θρόνο Της η Παναγία η “Υπαπαντή”.
Εκκλησία της Ελλάδος

Επέστρεψε στον Θρόνο Της η Παναγία η “Υπαπαντή”.

9 Φεβρουαρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την πόλη της Καλαμάτας, την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και προσκυνητών που προσήλθαν με...

Read more
Η ζωντανή, διαχρονική και οικουμενική ελληνική σκέψη, γλώσσα και γραφή
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ζωντανή, διαχρονική και οικουμενική ελληνική σκέψη, γλώσσα και γραφή

9 Φεβρουαρίου 2026

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κηρύγματα

«Μην αμαρτάνετε με το σώμα σας, μήτε με το πνεύμα σας, διότι είστε ναός του Αγίου Πνεύματος»

15 Φεβρουαρίου 2025

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή 16/2/2020 «Μην αμαρτάνετε με το σώμα σας, μήτε με το πνεύμα σας, διότι είστε ναός του Αγίου...

Γόρτυνος Ἰερεμία: “Πρόσεχε μήν σέ περιπλέξουν οἱ αἱρετικοί”

«…δέν εἶναι καθόλου ὡραία ἡ ζωή μακρυά ἀπό τό Θεό.»

15 Φεβρουαρίου 2025

Η πατρική αγκαλιά απόλυτος προορισμός μας

15 Φεβρουαρίου 2025
Νεκρὸς ἦν καὶ ἀνέζησε  – Η επιστροφή του ασώτου υιού

Νεκρὸς ἦν καὶ ἀνέζησε – Η επιστροφή του ασώτου υιού

15 Φεβρουαρίου 2025

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: “Ομιλία στην παραβολή του Κυρίου περί του ασώτου”

2 Μαρτίου 2024
Ἀναβάλλω τήν ἐξομολόγηση. Ἡ ἀναβολή εἶναι ἔργο τοῦ διαβόλου

Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Απόσπασμα από την Α’ Ομιλία-Περί μετανοίας) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ

2 Μαρτίου 2024
Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

2 Μαρτίου 2024
Κυριακή του Ασώτου: «Οὐκέτι εἰμί ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»

Κυριακή του Ασώτου: «Οὐκέτι εἰμί ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»

2 Μαρτίου 2024

Το μήνυμα του Ασώτου υιού

11 Φεβρουαρίου 2023
Θεολογικό σχόλιο στήν Κυριακή τοῦ Ἀσώτου

Θεολογικό σχόλιο στήν Κυριακή τοῦ Ἀσώτου

20 Φεβρουαρίου 2022

Ο Θεός δοξάζεται με το πνεύμα και το σώμα

27 Φεβρουαρίου 2021

«Ως ο άσωτος υιός ηλθόν καγώ οικτιρμών»

15 Φεβρουαρίου 2020

Ἡ θρασύτητα τοῦ γυιοῦ καί ἡ καλωσύνη τοῦ Πατέρα

15 Φεβρουαρίου 2020
«Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας»

«Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας»

23 Φεβρουαρίου 2019
Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

Τα Άσωτα παιδιά

3 Απριλίου 2020
«Ο παρεξηγημένος γιος»

«Ο παρεξηγημένος γιος»

23 Φεβρουαρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Επί δε τω ρήματί σου χαλάσω το δίκτυον»

21 Σεπτεμβρίου 2018
Ο αλήτης

Ο αλήτης

3 Φεβρουαρίου 2018

Τον νέκρωσε η αμαρτία, τον ανέστησε η μετάνοια.

11 Φεβρουαρίου 2017

«Η επιστροφή του Ασώτου»

11 Φεβρουαρίου 2017

Ἡ παραβολή τοῦ ἀσώτου υἱοῦ, Καθηγουμένου Ἱερᾶς Μονῆς Ἰβήρων

16 Νοεμβρίου 2023

Δεν αρκεί η νοσταλγία του παραδείσου, χρειάζεται η έμπρακτη μετάνοια.

11 Φεβρουαρίου 2017

Ο άσωτος νους

11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή του Ασώτου

11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή του Ασώτου

11 Φεβρουαρίου 2017

“Ο άνθρωπος έρχεται εις εαυτόν” (Κυριακή του Ασώτου)

11 Φεβρουαρίου 2017

Ἡ μεγάλη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ γιὰ τὸν ἄνθρωπο

16 Νοεμβρίου 2023
Ο αλήτης

Γεννάδιος Κων/πολεως: “Ομιλία εις την παραβολήν του Ασώτου και περί μετανοίας”

11 Φεβρουαρίου 2017
Next Post
Λάρισα: Μεθέορτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Αχιλλίου

Λάρισα: Μεθέορτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Αχιλλίου

Νέος Εκπρόσωπος Τύπου στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Νέος Εκπρόσωπος Τύπου στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Το είπε και το έκανε ο Μητροπολίτης: Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κακό δεν απεφεύχθη! Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ έγινε!

Πράξις ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ και αποκοπής εκ του  σώματος της Εκκλησίας Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Πράξις ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ και αποκοπής εκ του σώματος της Εκκλησίας Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Η  πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής πολιούχου της Νέας Σμύρνης

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής πολιούχου της Νέας Σμύρνης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist