• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος: «Οι δυσκολίες πρέπει να μας διδάσκουν και να γινόμαστε σοφότεροι»

19 Μαΐου 2020
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

Η σημερινή Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου, ήταν για όλη την ορθόδοξη Ελλάδα ημέρα χαράς, καθότι οι Ιεροί μας Ναοί άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους στους πιστούς, μετά από δύο μήνες λόγω των κρατικών μέτρων απαγορεύσεως ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Όλοι οι πιστοί, με ενθουσιασμό, χαρά και συγκίνηση, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής, προσήλθαν στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, συμμετάσχοντας με περισσή ευλάβεια στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, αυτή την Κυριακή επέλεξε να μεταβεί στο όμορφο χωριό Νέο Μοναστήρι, της Αρχιερατικής Περιφερείας του Θαυμακού, όπου τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Δημήτριο Κωσταντέλο, τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.
 
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρική Ελλάδος», μέσω Δορυφόρου σε παγκόσμια εμβέλεια από την Hellas Sat, μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm), καθώς και από το διαδίκτυο, μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
 
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε, αντί θείου κηρύγματος, ο Συνοδικός Ευχαριστήριος Λόγος, τον οποίο απέστειλε η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
Προ της απολύσεως ο Εφημέριος του χωριού, με συγκίνηση και χαρά, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα ολοκλήρου του πιστού πληρώματος της Ενορίας, καθώς και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσεφώνησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στο όμορφο προσφυγικό χωριό του Νέου Μοναστηρίου, το οποίο αποτελεί και την ακριτική Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος προς τον βορρά.
 
Ο Σεβασμιώτατος με πατρικούς λόγους αγάπης, ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο και όλους τους κατοίκους του χωριού για τα έκδηλα αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του και χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων σημείωσε:
 
«Αγαπητέ μου π. Δημήτριε, αγαπητοί μου Πατέρες, κ. Δήμαρχε, αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί.
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που βρέθηκα εδώ στο Νέο Μοναστήρι, σε αυτό το φυλάκιο το ακριτικό της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς είναι στα ακριανά όρια της Μητροπόλεώς μας, σε αυτό το όμορφο χωριό, το χωριό των προσφύγων, το χωριό των ανθρώπων των ζεστών, των ανθρώπων των πιστών, των ανθρώπων της παράδοσης, του πολιτισμού, των εθίμων, των ανθρώπων των ευλογημένων που κοπιάζουν και μοχθούν μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας και βρίσκουν εδώ στην Εκκλησία και γύρω από την Εκκλησία, ανάπαυση, ξεκούραση, παρηγοριά, ελπίδα, αισιοδοξία. Και μάλιστα σε ένα χωριό, το οποίο διατηρεί όμορφες παραδόσεις και ωραία έθιμα. Ελπίζω του χρόνου κάποια από αυτά να έχω τη χαρά να βρίσκομαι και εγώ κοντά σας, όπως στην εορτή της Αναλήψεως και σε άλλα.
 
Χαίρομαι λοιπόν σήμερα που βρέθηκα εδώ και μάλιστα μια ημέρα ιδιαίτερα συμβολική και σημαντική. Καθώς μετά από μία πρωτόγνωρη δοκιμασία, σήμερα για πρώτη φορά μετά από καιρό και πάλι οι Ναοί μας, οι Εκκλησίες μας είναι ανοικτές. Διάπλατες οι πόρτες, τα παράθυρά τους, οι πλατείες των Εκκλησιών για να δεχτούν τους χριστιανούς, για να δεχτούν τα παιδιά τους, γιατί η Εκκλησία είναι το σπίτι μας και είμαστε όλοι παιδιά της Εκκλησίας.
 
Φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα ζούσαμε αυτή την εμπειρία. Όμως στην ζωή πολλές εμπειρίες, ακόμα και οι οδυνηρές είναι στο τέλος της ημέρας, ωφέλιμες, διότι μας βοηθούν να αξιολογήσουμε ποια είναι τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα της ζωής. Ποια είναι τα ουσιώδη, πια τα επουσιώδη. Πολλές φορές χρειάζεται να μας λείψει κάτι για να καταλάβουμε την αξία του, αλλά ίσως και για να καταλάβουμε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτονόητα. Ακόμα και για να απολαμβάνουν οι άνθρωποι την θρησκευτική ελευθερία τους, το δικαίωμα της λατρείας, κάποιοι άλλοι έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό, θυσιάστηκαν. Υπάρχουν ακόμα περιοχές στον κόσμο, που αν κάποιος κάνει το σταυρό του, του κόβουν το κεφάλι. Δεν έχει προχωρήσει ο κόσμος όσο νομίζουμε. Υπάρχουν, θα λέγαμε πολλοί κόσμοι μέσα στον συνολικό κόσμο, υπάρχουν κόσμοι ευγενείας, υπάρχουν κόσμοι πολιτισμού, αλλά υπάρχουν και κόσμοι βίας, φονταμενταλισμού, τρομοκρατίας. Δεν πρέπει τίποτα να θεωρούμε δεδομένο και τίποτα αυτονόητο, χωρίς αυτό να σημαίνει από την άλλη μεριά, ότι όλα είναι σχετικά ή ότι όλα είναι στον αέρα. Απλούστατα, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στη ζωή μας αδελφοί μου, και να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα και για πιο δύσκολα και για τα πιο εύκολα. Να μην ξεχάσουμε ότι μπορεί, αν δεν προσέχουμε, να βρεθούμε και πάλι σε ίδιες και σε χειρότερες καταστάσεις. Οι δυσκολίες πρέπει να μας διδάσκουν και να γινόμαστε σοφότεροι.
 
Εύχομαι ολόψυχα, πραγματικά σε όλους μας, να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Αλλά πάνω απ’ όλα εύχομαι, απ’ αυτές τις καταστάσεις να γίνουμε σοφότεροι και να κάνουμε μια επανεκκίνηση σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Να φιλοσοφήσουμε μέσα από αυτή την δοκιμασία και να καταλάβουμε ότι, η αληθινή ζωή βρίσκεται σε πιο απλά και σε πιο ουσιαστικά πράγματα. Το να σέβεται ο ένας τον άλλον, το να συνυπάρχουμε μεταξύ μας, το να έχουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλο, να έχουμε επιείκεια, να έχουμε αγάπη, να έχουμε συγχωρητικότητα, να έχουμε συνεργασία. Αυτά είναι τα ωραιότερα εφόδια για να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή και με αξιοπρέπεια, αλλά να τη ζήσουμε και χωρίς άγχος, χωρίς αγωνία, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο άνθρωπος είναι το άγχος, η δυσκολία. Το να μην μπορεί να ησυχάσει. Τον απασχολούν χίλιες δυο σκέψεις. Να ταράσσεται, να αναστατώνεται, να στεναχωριέται χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί στεναχωριέται. Η φυσιολογική ζωή της αγάπης, ελευθερώνει τον άνθρωπο. Τον κάνει τον άνθρωπο να μπορεί να διαλέγεται, να ακούει, να σέβεται, να δίνει αξία στον άλλο. Αυτό μας δίδαξε σήμερα ο Κύριός μας με τη Σαμαρείτιδα.
 
Μέσα στο καταμεσήμερο τολμάει ο Χριστός, αυτό που δεν τολμούν ούτε καν σήμερα οι άνθρωποι, τόσους αιώνες μετά. Τολμάει και συνομιλεί με μια αλλοεθνή, με μία αλλόθρησκη και με μία αλλόφυλη. Και με μια γυναίκα, γιατί εκείνη την εποχή, ήταν αδιανόητο να συνομιλούν οι άνδρες με τις γυναίκες. Ήταν επίσης αδιανόητο οι γυναίκες να βγαίνουν από το σπίτι. Για αυτό η Σαμαρείτιδα βγήκε το μεσημέρι, μέσα στην ζέστη, για να μην την συναντήσει κανείς, καθώς ήταν ώρα ξεκούρασης και όλοι καθόταν κάτω από τη σκιά. Και ο Χριστός όχι μόνο συνομιλεί μαζί της, αλλά της δίνει αξία, γιατί της ζητάει νερό: «δός μοι πιείν ὕδωρ». Αυτός που ήταν η πηγή του ύδατος, ζητά ένα ποτήρι νερό. Όταν ζητάς κάτι από κάποιον σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ότι αυτός ο κάποιος, έχει κάτι να σου δώσει, κάτι να σου προσφέρει. Δεν είναι ασήμαντος, δεν είναι στο περιθώριο της ζωής σου. Δεν είναι κάποιος που τον βλέπεις με υπεροψία.
 
Να λοιπόν το παράδειγμα του Χριστού πως μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για τις δικές μας σχέσεις. Για το δικό μας τρόπο ζωής. Που βλέπουμε πολλές φορές τους άλλους ανθρώπους, ως εργαλεία για την δική μας ευτυχία και την δική μας καλοπέραση, ή ως εν δυνάμει εχθρούς και ως εμπόδια για την δική μας ευτυχία. Πόσες φορές βλέπουμε με προκατάληψη τον διπλανό μας. Πόσες φορές μέσα στο ίδιο μας το χωριό, αν βλέπουμε κάποιον να προκόβει, κάνουμε λογισμούς ότι κάτι περίεργο θα συμβαίνει. Και πόσες φορές όταν βλέπουμε κάποιον να περνάει δύσκολα, πάλι κάνουμε στο μυαλό μας σενάρια συνωμοσίας και πλάθουμε σκοτεινές ιστορίες.
 
Πόσες φορές δεν δυσκολευόμαστε να δούμε με πραγματική αγάπη τον διπλανό μας, με πραγματικό ενδιαφέρον και η χαρά του, να γίνει χαρά μας και η λύπη του να γίνει λύπη μας. Όχι η χαρά του να γίνει φθόνος για εμάς ούτε η λύπη του να γίνει οίκτος για εμάς και αίσθηση δικαίωσης, ή εκδίκησης, επειδή μπορεί να έχουμε παλιούς λογαριασμούς. Δεν υπάρχουν παλιοί λογαριασμοί, γιατί αυτή η ιστορία απέδειξε πόσο ρευστά είναι τα πράγματα μέσα στη ζωή. Είναι ευκαιρία να σβήσουν οι παλιοί λογαριασμοί. Να ανοίξουμε νέα βιβλία, να κλείσουμε τα παλιά. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και αν μου επιτρέπετε κύριε Δήμαρχε, σε κάθε επίπεδο της ζωής και στην θεσμική μας λειτουργία, και στην ατομική μας λειτουργία, και στην προσωπική μας ζωή, να επανασχεδιάσουμε και να δούμε τι δομές υγείας έχουμε, τι συνθήκες έχουμε, για να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, να δούμε αν έχουμε κρεβάτια, αν έχουμε γιατρούς, αν έχουμε όλα τα απαραίτητα, ακόμα και στο παρατελευταίο χωριό.
 
Για όλα αυτά είναι ευκαιρία να εργαστούμε και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μέσα από την ψυχή μου και ευγνωμονώ το Θεό που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και θέλω να μεταφέρω το μήνυμα αυτό και σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδος μας που μας παρακολουθούν σήμερα εδώ από το Νέο Μοναστήρι και φτάνει η φωνή του Νέου Μοναστηριού, η φωνή της Φθιώτιδος σε όλη την Ελλάδα αλλά και μέσα από την δορυφορική μετάδοση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
 
Θέλω να ευχαριστήσω το «Star κεντρικής Ελλάδος» αλλά και την «Hellas Sat» που μας παρεχώρησε δωρεάν το δορυφορικό κύκλωμα.
 
Εύχομαι η φωνή μας να είναι μια φωνή ελπίδος, αισιοδοξίας και διάθεσης να γίνουμε καλλίτεροι και να προχωρήσουμε στο μέλλον πιο σοφοί.
 
Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Ιερέα σας, τον π. Δημήτριο, να συγχαρώ τους συνεργάτες, τους επιτρόπους, τους συμβούλους, όλο το χωριό, αλλά θέλω να συγχαρώ και κάθε κάτοικο της Φθιώτιδος, όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, που έδειξε όλη αυτή την περίοδο καρτερία, υπομονή, υποδειγματική συμπεριφορά, την οποία δείχνετε και σήμερα, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για εμάς και είναι έξω από τις συνήθειές μας και από τον τρόπο της ζωής μας. Να είστε όλοι ευλογημένοι, να χαίρεστε τις οικογένειές σας. Να χαίρεστε τα σπίτια σας, να έχετε χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία μέσα στις καρδιές σας. Έρχεται καλλίτερο μέλλον για όλους μας» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε, σύμφωνα και με την σχετική εντολή της Ιεράς Συνόδου, την ειδική επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους αδελφούς εκ της νόσου του κορωνοϊού.
 
Κατά την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος είχε μία ουσιαστική συνάντηση με τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας, που προσήλθαν, μετά το πέρας των εφημεριακών τους υποχρεώσεων, για να λάβουν την ευχή του.

Πρόσφατα Άρθρα

«Υπαπαντή και προφητείες» – Η ομιλία του π. Ιωήλ Κωνστάνταρου στα Υπαπάντια
Εκκλησία της Ελλάδος

«Υπαπαντή και προφητείες» – Η ομιλία του π. Ιωήλ Κωνστάνταρου στα Υπαπάντια

8 Φεβρουαρίου 2026

Ἡ ἡμέρα ξεκίνησε μὲ Ὄρθρο καὶ θεία Λειτουργία ἐπὶ τῇ μνήμῃ τοῦ Ἁγίου Παρθενίου Ἐπισκόπου Λαμψάκου, ἐνῶ στὶς 12:00 τὸ...

Read more
Το Ίδρυμα Πολιτισμού της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας  στο YouTube
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Ίδρυμα Πολιτισμού της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube

8 Φεβρουαρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στο πλαίσιο της διαρκούς ποιμαντικής, πνευματικής και πολιτιστικής της διακονίας, ανακοινώνει τη δημιουργία επίσημου...

Read more
Όταν η νηστεία συναντά την επιστήμη, διαλειμματική διατροφή και υγεία
Εκκλησία της Ελλάδος

Όταν η νηστεία συναντά την επιστήμη, διαλειμματική διατροφή και υγεία

8 Φεβρουαρίου 2026

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος παρέστη συμπροσευχόμενος στην ακολουθία του Εσπερινού, η...

Read more
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης: Ο Ηρωϊκός Μεγαλομάρτυς του Χριστού
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης: Ο Ηρωϊκός Μεγαλομάρτυς του Χριστού

8 Φεβρουαρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Κάποιοι κακοήθεις και ανιστόρητοι, θέλουν να περιορίσουν τη χριστιανική πίστη της αρχαίας Εκκλησίας στους...

Read more
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ

7 Φεβρουαρίου 2026

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 η Ανδρώα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Να τι πετύχαμε με την υποκρισία μας…

7 Φεβρουαρίου 2026

Όλοι μας κάτι λέμε, κάτι πιστεύουμε, κάτι δείχνουμε προς τα έξω. Όμως μέσα μας ξέρουμε ότι πολλές φορές ζούμε διαφορετικά...

Read more
1073 χρόνια από την Κοίμηση του Οσίου Λουκά
Εκκλησία της Ελλάδος

1073 χρόνια από την Κοίμηση του Οσίου Λουκά

7 Φεβρουαρίου 2026

Σαν να μην πέρασε μία μέρα, από όταν ο ασκητής του Στειρίου, Όσιος Λουκάς, το 953 μ.Χ. ανέβαινε στα ουράνια...

Read more
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου με συγκίνηση και ευλάβεια
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου με συγκίνηση και ευλάβεια

7 Φεβρουαρίου 2026

Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτου...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Σαππῶν
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Σαππῶν

7 Φεβρουαρίου 2026

Σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 καί ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἁγίου Παρθενίου Ἐπισκόπου Λαμψάκου, ὁ Σεβασμιώτατος ἱερούργησε στόν Ἱερό Ναό...

Read more
6η ημέρα ΥΠΑΠΑΝΤΙΩΝ: Ο Όσιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος και η εποχή του
Εκκλησία της Ελλάδος

6η ημέρα ΥΠΑΠΑΝΤΙΩΝ: Ο Όσιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος και η εποχή του

7 Φεβρουαρίου 2026

Ὁ Ὄρθρος καὶ ἡ θεία Λειτουργία ἁγίασαν τὸ ξεκίνημα τῆς 6ης ἡμέρας τῶν ΥΠΑΠΑΝΤΙΩΝ. Στὶς 12:00 τὸ μεσημέρι ἐψάλη Ἱερὰ...

Read more
Το Μεγάλο Μήνυμα του εψηφισμένου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Το Μεγάλο Μήνυμα του εψηφισμένου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτου

7 Φεβρουαρίου 2026

Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης Σήμερα το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κυδωνίας και...

Read more
Κουρά Μοναχού από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μοναχού από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας

7 Φεβρουαρίου 2026

Σήμερα, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, ὁ Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατὰ τὸν Πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Παρθενίου, Ἐπισκόπου Λαμψάκου, τοῦ...

Read more
Η εορτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη

7 Φεβρουαρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Θεσσαλονίκη, στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στην περιοχή...

Read more
Πατριαρχική έκκληση για ειρήνη, ανθρωπιστική ευθύνη και ελευθερία λατρείας στην Αγία Γη
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πατριαρχική έκκληση για ειρήνη, ανθρωπιστική ευθύνη και ελευθερία λατρείας στην Αγία Γη

7 Φεβρουαρίου 2026

Ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄, μετά τοῦ Συμβουλίου τῶν Πατριαρχῶν καί τῶν Προκαθημένων τῶν Ἐκκλησιῶν εἰς τά...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: “Η πίστη γιατρεύει, η αγάπη δίνει ζωή”
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: “Η πίστη γιατρεύει, η αγάπη δίνει ζωή”

7 Φεβρουαρίου 2026

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, ετελέσθη το Μυστήριου του Ιερού...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κηρύγματα

«Μην αμαρτάνετε με το σώμα σας, μήτε με το πνεύμα σας, διότι είστε ναός του Αγίου Πνεύματος»

15 Φεβρουαρίου 2025

Αποστολικά Μηνύματα, Κυριακή 16/2/2020 «Μην αμαρτάνετε με το σώμα σας, μήτε με το πνεύμα σας, διότι είστε ναός του Αγίου...

Γόρτυνος Ἰερεμία: “Πρόσεχε μήν σέ περιπλέξουν οἱ αἱρετικοί”

«…δέν εἶναι καθόλου ὡραία ἡ ζωή μακρυά ἀπό τό Θεό.»

15 Φεβρουαρίου 2025

Η πατρική αγκαλιά απόλυτος προορισμός μας

15 Φεβρουαρίου 2025
Νεκρὸς ἦν καὶ ἀνέζησε  – Η επιστροφή του ασώτου υιού

Νεκρὸς ἦν καὶ ἀνέζησε – Η επιστροφή του ασώτου υιού

15 Φεβρουαρίου 2025

Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: “Ομιλία στην παραβολή του Κυρίου περί του ασώτου”

2 Μαρτίου 2024
Ἀναβάλλω τήν ἐξομολόγηση. Ἡ ἀναβολή εἶναι ἔργο τοῦ διαβόλου

Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Απόσπασμα από την Α’ Ομιλία-Περί μετανοίας) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ

2 Μαρτίου 2024
Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

2 Μαρτίου 2024
Κυριακή του Ασώτου: «Οὐκέτι εἰμί ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»

Κυριακή του Ασώτου: «Οὐκέτι εἰμί ἄξιος κληθῆναι υἱός σου»

2 Μαρτίου 2024

Το μήνυμα του Ασώτου υιού

11 Φεβρουαρίου 2023
Θεολογικό σχόλιο στήν Κυριακή τοῦ Ἀσώτου

Θεολογικό σχόλιο στήν Κυριακή τοῦ Ἀσώτου

20 Φεβρουαρίου 2022

Ο Θεός δοξάζεται με το πνεύμα και το σώμα

27 Φεβρουαρίου 2021

«Ως ο άσωτος υιός ηλθόν καγώ οικτιρμών»

15 Φεβρουαρίου 2020

Ἡ θρασύτητα τοῦ γυιοῦ καί ἡ καλωσύνη τοῦ Πατέρα

15 Φεβρουαρίου 2020
«Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας»

«Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας»

23 Φεβρουαρίου 2019
Κυριακή του ασώτου υιού ή του φιλεύσπλαχνου Πατέρα

Τα Άσωτα παιδιά

3 Απριλίου 2020
«Ο παρεξηγημένος γιος»

«Ο παρεξηγημένος γιος»

23 Φεβρουαρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Επί δε τω ρήματί σου χαλάσω το δίκτυον»

21 Σεπτεμβρίου 2018
Ο αλήτης

Ο αλήτης

3 Φεβρουαρίου 2018

Τον νέκρωσε η αμαρτία, τον ανέστησε η μετάνοια.

11 Φεβρουαρίου 2017

«Η επιστροφή του Ασώτου»

11 Φεβρουαρίου 2017

Ἡ παραβολή τοῦ ἀσώτου υἱοῦ, Καθηγουμένου Ἱερᾶς Μονῆς Ἰβήρων

16 Νοεμβρίου 2023

Δεν αρκεί η νοσταλγία του παραδείσου, χρειάζεται η έμπρακτη μετάνοια.

11 Φεβρουαρίου 2017

Ο άσωτος νους

11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή του Ασώτου

11 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή του Ασώτου

11 Φεβρουαρίου 2017

“Ο άνθρωπος έρχεται εις εαυτόν” (Κυριακή του Ασώτου)

11 Φεβρουαρίου 2017

Ἡ μεγάλη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ γιὰ τὸν ἄνθρωπο

16 Νοεμβρίου 2023
Ο αλήτης

Γεννάδιος Κων/πολεως: “Ομιλία εις την παραβολήν του Ασώτου και περί μετανοίας”

11 Φεβρουαρίου 2017
Next Post
Λάρισα: Μεθέορτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Αχιλλίου

Λάρισα: Μεθέορτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγ. Αχιλλίου

Νέος Εκπρόσωπος Τύπου στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Νέος Εκπρόσωπος Τύπου στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Το είπε και το έκανε ο Μητροπολίτης: Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κακό δεν απεφεύχθη! Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ έγινε!

Πράξις ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ και αποκοπής εκ του  σώματος της Εκκλησίας Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Πράξις ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ και αποκοπής εκ του σώματος της Εκκλησίας Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Η  πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής πολιούχου της Νέας Σμύρνης

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής πολιούχου της Νέας Σμύρνης

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist