• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Επίστεψαν εις Αυτόν. Κήρυξαν παντού το όνομά Του. Πέθαναν γι’ Αυτόν. Εμείς;»

in Κηρύγματα, Κυριακή του Θωμά, Πνευματικές Διδαχές
18 Απριλίου 2026
byPoimin.gr Team
«Επίστεψαν εις Αυτόν. Κήρυξαν παντού το όνομά Του.  Πέθαναν γι’ Αυτόν. Εμείς;»
Share on FacebookShare on Twitter

Αποστολικό Μήνυμα, Κυριακή του Θωμά 26/4/2020

«Επίστεψαν εις Αυτόν. Κήρυξαν παντού το όνομά Του. Πέθαναν γι’ Αυτόν. Εμείς;»

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Αδελφοί μου, ο Χριστός Ανέστη.

Σήμερα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην ευαγγελική περικοπή που αναγνώσαμε, περιγράφει την δεύτερη εμφάνιση του αναστημένου Ιησού Χριστού ενώπιον των μαθητών Του, αλλά και ενώπιον του Θωμά.

Όταν ο αναστημένος Κύριος εμφανίσθηκε  για πρώτη φορά ενώπιον των μαθητών Του την ημέρα της Αναστάσεώς Του, τότε ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε, γι΄ αυτό και αμφισβήτησε την Ανάσταση του Κυρίου. Σήμερα, κατά την όγδοη ημέρα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μάς πληροφορεί ότι ο Κύριος εμφανίσθηκε και πάλι ενώπιον των μαθητών Του, αλλά αυτή τη φορά παρόντος και του Αποστόλου Θωμά.

Όπως μαρτυρά ο Ευαγγελιστής Λουκάς στις Πράξεις των Αποστόλων, ο Κύριος μετά το Πάθος και την Ταφή Του παρουσιαζόταν ζωντανός κατ’ επανάληψη επί σαράντα ημέρες και ενώπιον πολλών άλλων ανθρώπων, έως την ημέρα της Αναλήψεώς Του. Υπάρχουν δε προς τούτο αποδείξεις. Διότι όχι μόνο εμφανίσθηκε ο Κύριος, αλλά όπως μας βεβαιώνει ο Λουκάς, τους ομιλούσε και περί της βασιλείας του Θεού. Η ζωντανή παρουσία του αναστημένου Χριστού έγινε αφορμή για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως στα πέρατα της γης και μάλιστα να μαρτυρήσουν, δίνοντας και τη ζωή τους γι’ αυτό.

Η Ανάσταση του Κυρίου μας εκ των νεκρών και η εμφάνισή Του ενώπιον των μαθητών και πολλών άλλων ανθρώπων, που τους δίδασκε τα περί της βασιλείας του Θεού, έδωσε μεγάλη δύναμη και θάρρος στους εναπομείναντες έντεκα πλέον μαθητές Του. Όπως θυμόμαστε, την Μεγάλη Παρασκευή οι μαθητές Του δείλιασαν, φάνηκαν άτολμοι και από τον φόβο που είχαν να μη συλληφθούν από τους συμπατριώτες τους Ιουδαίους, κρύφτηκαν. Μόνο ο Ιωάννης και η Θεοτόκος τόλμησαν και παρέμειναν κάτω από τον σταυρό έως τέλους. Από τον μεγάλο φόβο τους οι μαθητές, ούτε στο μνήμα του Κυρίου δεν τολμούσαν να πάνε. Πήγαν μόνο οι μυροφόρες γυναίκες και η μητέρα του Ιησού.

 Ο φόβος αυτός των μαθητών του Χριστού ήταν φυσικός και εκδηλώνει την ανθρώπινη αδυναμία τους. Οι μαθητές του Ιησού ήταν ξένοι στην Ιουδαία, αφού ήταν Γαλιλαίοι. Στα Ιεροσόλυμα έδρευε η εξουσία, εκεί ζούσαν όλοι οι άρχοντες, τους οποίους οι μαθητές δεν γνώριζαν, και δεν είχαν επαφές μαζί τους. Όταν η άρχουσα τάξη συνέλαβε τον Διδάσκαλό τους ως εγκληματία, αφού τον δίκασαν και τον καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες σε σταυρικό θάνατο, οι ίδιοι ως απλοί και αγράμματοι άνθρωποι που βρίσκονταν σε ξένο τόπο, ήταν λογικό να κρυφτούν για να μη συλληφθούν ως συνεργάτες Του.

Τώρα όμως τι βλέπουμε; Ξαφνικά, με την Ανάσταση και τις εμφανίσεις του Ιησού Χριστού, όλα άλλαξαν. Οι φοβισμένοι μαθητές, όπως αναφέρει ο Λουκάς στο βιβλίο των Πράξεων, εξήλθαν και άρχισαν με δύναμη, παρρησία, τόλμη και θάρρος να ομιλούν δημόσια για τον Ιησού Χριστό και να καλούν τους Ιουδαίους να πιστέψουν σ’ Αυτόν, διότι Αυτός είναι ο Μεσσίας ο οποίος αναστήθηκε εκ νεκρών. Όχι μόνο κηρύττουν με θάρρος την Ανάσταση στους δρόμους και τις πλατείες της Ιερουσαλήμ, αλλά τελούν συνεχώς πλήθος θαυμάτων. Τρέχουν τότε κοντά στους Αποστόλους οι Ιουδαίοι για να πληροφορηθούν τα περί του Ιησού, αλλά και για να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους.

 Οι φοβισμένοι μαθητές ξαφνικά από λαγοί έγιναν λιοντάρια. Τι τους άλλαξε; Τι συνέβη και δεν υπολογίζουν πλέον την άρχουσα τάξη; Μα τι άλλο, η Ανάσταση του Διδασκάλου τους. Τον είδαν ενώπιόν τους ολοζώντανο, όχι ως φάντασμα, διότι έφαγαν και συνομίλησαν μαζί Του, όπως συνέβαινε και πριν την εκτέλεσή Του. Αντιλαμβάνονται τώρα τίνος μαθητές είναι, γι’ αυτό και δεν υπολογίζουν συλλήψεις, φυλακίσεις ή και τον θάνατο. Θα ομιλούν και θα κηρύττουν ως αυτόπτες μάρτυρες παντού και προς όλους, για όλα όσα είδαν και έζησαν. Θα ομολογούν δημόσια την αλήθεια όσων βίωσαν, χωρίς να φοβούνται αν θα τους δολοφονήσουν και αυτούς.

 Δεν πρόκειται πλέον οι Απόστολοι να υποκύψουν στις απειλές και στις φοβέρες των αρχόντων. Οι ίδιοι θα μαρτυρούν παντού τα γεγονότα της διδασκαλίας, των θαυμάτων, των παθών, της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Ιησού. Οι ίδιοι βίωσαν από κοντά την ζωντανή παρουσία του ενανθρωπήσαντος Θεού και δεν πρόκειται να σιωπήσουν. Θα ομιλούν πλέον χωρίς φόβο για τον Ιησού, έστω και αν η μαρτυρία τους αυτή κοστίσει την ίδια τη ζωή τους. Δεν θα δειλιάσουν πια. Θα ομολογούν την αλήθεια, έστω και αν συλληφθούν και καταδικαστούν σε θάνατο. Γι’ αυτό και ξεχύνονται στους δρόμους, ομιλούν και θαυματουργούν στο όνομα του Ιησού Χριστού. Καλούν τους Ιουδαίους να ακολουθήσουν τον αναστημένο Μεσσία, για τον οποίο πριν λίγες ημέρες οι ίδιοι φώναζαν «σταυρωθήτω» . Τώρα οι μαθητές του Ιησού τους καλούν να μετανοήσουν, για όσα έπραξαν εναντίον Του και να βαπτιστούν στο όνομά Του.

Είναι σοβαρά και απίθανα όσα συμβαίνουν στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι φοβισμένοι και αγράμματοι μαθητές, ξαφνικά εμφανίζονται ως λέοντες πυρ πνέοντες, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε πλέον. Ομιλούν ρητορεύοντας άπταιστα, ενώ ήταν αγράμματοι. Τελούν θαύματα στο όνομα του Διδασκάλου τους και πλήθος κόσμου πιστεύει, μετανοεί και τους ακολουθεί. Τούτο όμως εξοργίζει τους αρχιερείς, τους ιερείς, τους γραμματείς και την άρχουσα τάξη. Νόμισαν ότι σταυρώνοντας τον Ιησού, θα ξεμπέρδευαν μαζί Του μια για πάντα. Τούτο δεν το ανέμεναν. Νόμισαν ότι η ταφόπλακα στο μνημείο του Ιησού θα έδινε τέλος σε όσα είχαν συμβεί.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η Ταφή του Κυρίου μας δεν ήταν το τέλος, αλλά μόνο η αρχή των γεγονότων. Δύο χιλιάδες χρόνια παρήλθαν και οι σταυρωτές του Ιησού δεν μπόρεσαν ακόμη να δεχτούν την ήττα και το λάθος τους. Συνεχίζουν να θεομαχούν έως και σήμερα!

 Αλλά εμείς ας επιστρέψουμε στα Ιεροσόλυμα. Η άρχουσα τάξη συλλαμβάνει τους μαθητές και τους φυλακίζει, για να μην ομιλούν στο λαό. Όμως ένας άγγελος Κυρίου, όπως μάς βεβαιώνει ο Απόστολος Λουκάς, άνοιξε την πόρτα των φυλακών και τους ελευθέρωσε λέγοντάς τους, «πορεύεσθε, και σταθέντες λαλείτε εν τω ιερώ τω λαώ πάντα τα ρήματα της ζωής ταύτης». Ιδού λοιπόν από πού βρήκαν το θάρρος και την τόλμη οι μαθητές και έδιωξαν τον φόβο τους. Από τον ίδιο τον Θεό. Ο άγγελος που τους ελευθερώνει, τους δίνει εντολή να κηρύττουν περί του Ιησού. Όχι πλέον στις πλατείες και τους δρόμους, αλλά μέσα στον Ναό του Θεού. Αυτό θα πράξουν οι Απόστολοι και χιλιάδες λαού θα τους ακολουθήσουν και θα βαπτισθούν, γενόμενοι μαθητές του Ιησού Χριστού.

 Ας κλείσουμε όμως αδελφοί μου το κήρυγμά μας όχι με όσα συνέβησαν τότε, αλλά με αυτά που συμβαίνουν σήμερα με όλους εμάς, που είμαστε οι σύγχρονοι μαθητές του Ιησού. Πού είναι η δική μας πίστη στα όσα παραλάβαμε από τους αγίους Αποστόλους; Πού είναι η πίστη μας στα όσα μαρτυρούνται στις Γραφές και στα Ευαγγέλια; Πού είναι η δική μας ομολογία και το δικό μας κήρυγμα στον ακατήχητο λαό μας, αλλά και σ’ εκείνους που δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό; Πώς είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος στον Ιησού Χριστό, αν εγώ που πιστεύω δεν διδάξω περί Αυτού; Αν ο πολύς κόσμος δεν ακολουθεί σήμερα τον Ιησού Χριστό, την μεγαλύτερη μερίδα της ευθύνης έχουμε αδελφοί μου όλοι εμείς. Φταίει κατά κύριο λόγο το ράσο, οι αρχιερείς, οι ιερείς, αλλά φταίνε και οι λαϊκοί χριστιανοί μας.

Είμαστε όλοι φοβερά ένοχοι ενώπιον του Θεού, διότι δεν έχουμε πλέον την πίστη των Αποστόλων. Δεν έχουμε το θάρρος και την τόλμη να σταθούμε απέναντι της σημερινής άρχουσας τάξης που πολλάκις πολεμά με θρασύτητα τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Υπολογίζουμε δυστυχώς το κόστος μιας τέτοιας πράξεως και ομολογίας μας. Δικαιώνεται έτσι ένας σύγχρονος άγιος επίσκοπος, που έλεγε ότι «ο Χριστός μας γεννήθηκε σε μια σπηλιά, ήκμασε με τους διωγμούς στις κατακόμβες και παρήκμασε στα σύγχρονα μέγαρα».

Αδελφοί μου, ιδού, άγγελος Κυρίου στέκεται σήμερα ενώπιον όλων μας, μέσα από το αποστολικό αυτό κείμενο και καλεί όλους εμάς να εξέλθουμε από την “φυλακή” μας.  Μας δίδει εντολή να πορευθούμε με παρρησία ανάμεσα στον λαό μας στις έσχατες ημέρες που ζούμε και να κηρύξουμε με θάρρος και τόλμη την αλήθεια περί του προσώπου του Κυρίου μας. Να καλέσουμε το λαό μας σε μετάνοια και αν χρειαστεί, να φυλακιστούμε και να πεθάνουμε για την αγάπη του Χριστού μας ως μάρτυρες Αυτού. Τότε θα μπορέσουμε να αποδείξουμε στον Κύριό μας ότι πράγματι τον αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να τον αγαπάμε, εφόσον δεν δειλιάζουμε πλέον ενώπιον των αρχόντων και των τρανών της σύγχρονης εποχής, μιμούμενοι των Αποστόλους Του έως θανάτου, αμήν.

Πρόσφατα Άρθρα

Εορτασμός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Δ.Ι.Σ. για τη μισθοδοσία των Αρχιερέων

19 Ιουνίου 2026

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ερωτηθείς κατά τις τελευταίες ημέρες από αρκετούς...

Read more
Ανακοινωθέν για την ἐκδημία τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Ἰκονίου κυροῦ Θεολήπτου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ανακοινωθέν για την ἐκδημία τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Ἰκονίου κυροῦ Θεολήπτου

18 Ιουνίου 2026

Ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης καί οἱ ἐν τῇ Πόλει ἐνδημοῦντες  Ἀρχιερεῖς μετά βαθυτάτης λύπης ἀγγέλλουσι τήν πρός Κύριον ἐκδημίαν τοῦ ἀειμνήστου ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ...

Read more
Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης
Ελλάδα Κόσμος

Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης

18 Ιουνίου 2026

Γράφει ο Γεώργιος Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. Πιστεύετε ότι η ψηφιοποίηση αφορά μόνο την ευκολία μας; Σκεφτείτε ξανά. Όταν...

Read more
Πειραιώς Σεραφείμ: Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι όπως ο Μόσιαλος
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

18 Ιουνίου 2026

Δημοσιοποιήθηκε σε ἡμερήσια ἐφημερίδα τῶν Ἀθηνῶν (Καθημερινή 26/4/2026), φωτογραφική σειρά τῶν ἐσωτερικῶν χώρων τοῦ Τεκτονικοῦ Μεγάρου Ἀθηνῶν ἐπί τῶν ὁδῶν...

Read more
«Ορθόδοξη πνευματικότητα και σύγχρονη κοινωνική ζωή»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ορθόδοξη πνευματικότητα και σύγχρονη κοινωνική ζωή»

19 Ιουνίου 2026

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου το πρωί διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ΛΒ΄ Παυλείων, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και...

Read more
Τά Ἰωάννινα τίμησαν τόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ἱερόθεο
Εκκλησία της Ελλάδος

Τά Ἰωάννινα τίμησαν τόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ἱερόθεο

18 Ιουνίου 2026

Τό ἀπόγευμα τῆς Τετάρτης, 17 Ἰουνίου 2026, ἡ Ἑταιρεία Ἠπειρωτικῶν Μελετῶν πραγματοποίησε ἐκδήλωση τιμῆς, στήν Αἴθουσα Ἐκδηλώσεών της στά Ἰωάννινα,...

Read more
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών επέστρεψε στην επαρχία του
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών επέστρεψε στην επαρχία του

18 Ιουνίου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έλαβε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά την...

Read more
ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Ἡ ἀγωνία τοῦ Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών
Απόψεις - Γνώμες

Ὁ Μη­τρο­πο­λί­της Νέ­ας Σμύρ­νης γι­ά τό θέ­μα τῆς αὔ­ξη­σης τῶν ἀποδοχῶν τῶν Μη­τρο­πο­λι­τῶν

18 Ιουνίου 2026

Προ­βλη­μα­τί­στη­κα πο­λύ ἄν ἔ­πρε­πε νά γρά­ψω κά­τι ἤ νά σι­ω­πή­σω γι­ά τό ζή­τη­μα τῆς κυ­βερ­νη­τι­κῆς πρω­το­βου­λί­ας γι­ά τήν αὔ­ξη­ση τῶν...

Read more
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΙΛΗΤΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΙΛΗΤΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ

18 Ιουνίου 2026

Ὡς τυγχάνει γνωστόν ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἔχει ἐντάξει εἰς τήν πνευματικήν διακονίαν Αὐτῆς τό πρόγραμμα «Φιλολογικόν...

Read more
Έναρξις της εκ βάθρων αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ Σουηδίας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Έναρξις της εκ βάθρων αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ Σουηδίας

18 Ιουνίου 2026

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, (ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, 11 Ιουνίου 2026) -- Με ιδιαίτερη πατρική μέριμνα...

Read more
Επιθεώρηση του υπό παράδοση Γηροκομείου «Αγία Θεοδώρα η εν Βάστα» από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Επιθεώρηση του υπό παράδοση Γηροκομείου «Αγία Θεοδώρα η εν Βάστα» από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος

18 Ιουνίου 2026

Το υπό ολοκλήρωση Γηροκομείο Μεγαλοπόλεως, με την επωνυμία «Αγία Θεοδώρα η εν Βάστα», επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως...

Read more
Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ωδείου «Με τα φτερά της μουσικής» στη Νάουσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Ωδείου «Με τα φτερά της μουσικής» στη Νάουσα

18 Ιουνίου 2026

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου το βράδυ στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των μουσικών συνόλων του...

Read more
Η Σ.Μ.Υ. στο Διδυμότειχο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σ.Μ.Υ. στο Διδυμότειχο

17 Ιουνίου 2026

Στα πλαίσια της ετήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής τους οι τριτοετείς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.), που εδρεύει στα Τρίκαλα, επισκέφθηκαν...

Read more
Εις τιμήν και μνήμην Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Μελετίου Σακελλαροπούλου (+17 Ιουνίου 1933)
Αφιερώματα

Εις τιμήν και μνήμην Μητροπολίτου Μεσσηνίας Μελετίου Σακελλαροπούλου (+17 Ιουνίου 1933)

17 Ιουνίου 2026

Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά Πρωτοσυγκέλλου Ιεράς  Μητροπόλεως Μεσσηνίας Διαβάζοντας κάποιος παλαιά βιβλία, αρχεία και έγγραφα, βρίσκει σχεδόν πάντα κάτι που του...

Read more
«Πάροικοι και παρεπίδημοι –  Από την επίγεια στην μέλλουσα πατρίδα»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Πάροικοι και παρεπίδημοι – Από την επίγεια στην μέλλουσα πατρίδα»

17 Ιουνίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2026 η έκτη Επετειακή...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

«Aλιείς ανθρώπων»
Κηρύγματα

Το Ευαγγέλιον της Βασιλείας

13 Ιουνίου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Καί περιῆγεν ὅλην τήν Γαλιλαίαν ὁ Ἰησοῦς διδάσκων ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν καί κηρύσσων τό Εὐαγγέλιον τῆς...

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Οι πειρασμοί του Κυρίου, η Κλήση των Μαθητών και η Αποστολή της Εκκλησίας

13 Ιουνίου 2026
«Aλιείς ανθρώπων»

«Θα έλθει καιρός που θα βαδίζετε μέρες για να βρείτε καλό ιερέα»

13 Ιουνίου 2026
«Aλιείς ανθρώπων»

Κυριακή Β’ Ματθαίου: Η κλήση των αποστόλων (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

21 Ιουνίου 2025
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ο Χριστός δεν σταματά ποτέ να απευθύνει τις προσκλήσεις του

17 Ιουνίου 2023
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ιεραποστολικός Ζήλος – Κυριακή Β’ Ματθαίου – Πέτρου και Παύλου

3 Απριλίου 2020
Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός

17 Ιουνίου 2018
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Άς μαθητεύσωμεν εις τον Κύριον και Θεόν μας

10 Ιουνίου 2018
«Aλιείς ανθρώπων»

«Aλιείς ανθρώπων»

9 Ιουνίου 2018
Next Post
Ο Ιωάννης της αγάπης ψάλλει στην Αγάπη

Ο Ιωάννης της αγάπης ψάλλει στην Αγάπη

Παρουσία με νόημα… και αποδέκτες

Παρουσία με νόημα… και αποδέκτες

Ο εορτασμός του Αποστόλου Θωμά στον Ξηρόκαμπο

Ο εορτασμός του Αποστόλου Θωμά στον Ξηρόκαμπο

Εγκαίνια θυσιαστηρίου εις μνήμην Γρηγορίου του Ε΄ και Κυρίλλου του ΣΤ΄

Εγκαίνια θυσιαστηρίου εις μνήμην Γρηγορίου του Ε΄ και Κυρίλλου του ΣΤ΄

Η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης στο Ι. Ησυχαστήριο «ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού Κορινθίας

Η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης στο Ι. Ησυχαστήριο «ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού Κορινθίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist