• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης η βεβήλωση Ιερών Ναών!

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
23 Δεκεμβρίου 2022
byPoimin.gr Team
Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 21η Δεκεμβρίου 2022

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ!

(Σχόλιο σε απόφαση του «Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»)

 Είναι ολοφάνερο πως ο δυτικός κόσμος βαδίζει προς την οριστική δύση του, εξαιτίας της πτώσεώς του σε όλα τα επίπεδα. Κατρακυλάει στην άβυσσο της καταστροφής του, χωρίς να διαφαίνεται καμιά πιθανότητα ανάνηψης και επιστροφής! Εντελώς απογυμνωμένος από τις πανανθρώπινες αξίες και μάλιστα αυτές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, οι οποίες επί αιώνες στήριζαν και ποδηγετούσαν τις κοινωνίες, τα έθνη και τους λαούς,  βιώνει την καταστροφική του πορεία ως «πρόοδο»! «Βαπτίζει» την ηδονοθηρία και τον άκρατο ευδαιμονισμό σε «ζητούμενο» και «ύψιστο ιδανικό». Ανάγει την θεοποίηση των ανθρωπίνων παθών και την αμαρτία σε «ατομικό δικαίωμα», ενώ παράλληλα  καταδικάζει κάθε αντίσταση στην διάπραξη της αμαρτίας, ως «τροχοπέδη στην πρόοδο», ως «σκοταδισμό» και «μεσαιωνισμό»

    Και δεν μένει μόνο στα λόγια, αλλά ποινικοποιεί κάθε φωνή και διαμαρτυρία κατά της ηθικής κατρακύλας. Τα κοινοβούλια της Δύσης ψήφισαν «αντιρατσιστικούς» νόμους, ώστε να καταδικάζουν με αυστηρότατες, εξοντωτικές ποινές, όσους διαμαρτύρονται για την απεμπόληση των παραδεδομένων πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών και κυρίως κάθε αντίθεση κατά της αμαρτίας, η οποία άπτεται του κοινωνικού συνόλου, και έχει κοινωνικές επιπτώσεις, όπως λ.χ. το φρικώδες έγκλημα των εκτρώσεων και αυτό της ανατροπής της ανθρωπίνης φυσιολογίας και οντολογίας, διά του θανασίμου αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας. Ψηφίζουν επίσης νόμους, οι οποίοι προστατεύουν όσους υβρίζουν, βλασφημούν και βεβηλώνουν την πίστη και τα ιερά σεβάσματα των πιστών. Επίσης ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έφθασε στο σημείο να ανατρέπει δικαστικές αποφάσεις και να καταδικάζει εθνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ακόμα ανθίστανται στην ηθική κατρακύλα.

     Μια τέτοια πρόσφατη απόφαση του «Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», (ΕΔΑΔ), είδε το φως της δημοσιότητος, το οποίο  αποφάνθηκε ότι η βεβήλωση λατρευτικών χώρων, ιερών συμβόλων κλπ, δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση! Διάφορα χριστιανικά και πατριωτικά ιστολόγια δημοσιοποίησαν την απίστευτη είδηση, η οποία φέρνει πλήρη ανατροπή του κώδικος αξιών στην σύγχρονη κοινωνία. Ανάρτησαν μάλιστα και ένα αξιόλογο και αποκαλυπτικό άρθρο της Γαλλίδας διανοούμενης κ. Karine Bechet-Golovko, Διδάκτωρος Δημοσίου Δικαίου, Συγγραφέως και Καθηγήτριας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, το οποίο αναδημοσίευσε, μεταφρασμένο στα ελληνικά, το ιστολόγιο της πατριωτικής οργάνωσης «Ενωμένη Ρωμιωσύνη», με τίτλο: «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η βεβήλωση ιερών ναών είναι ελευθερία έκφρασης!!! (https://enromiosini.gr/arthrografia/eyropaiko-dikastirio-anthropinon -dikaiomaton/). Το ενδιαφέρον και λίαν ανησυχητικό δημοσίευμα αρχίζει με την επισήμανση: «Ποιός το φανταζόταν οι Femen να εκπροσωπούν την ελεύθερη έκφραση στην Ευρώπη; Και μάλιστα με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;…. Femen: οι νέες θεές του μετανεωτερικού κόσμου! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) μόλις καταδίκασε τη Γαλλία επειδή τόλμησε, σε τελευταία αναλαμπή, να προσπαθήσει να προστατεύσει την Εκκλησία».  Έχουμε ασχοληθεί σε παλιότερη ανακοίνωσή μας για το φαινόμενο «Femen», τις «οργισμένες» ακτιβίστριες, οι οποίες κρύβονται πίσω από την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, για να προωθήσουν τα ολέθρια σχέδια της «Νέας Τάξεως Πραγμάτων», να ευτελίσουν τους παραδεδομένους θεσμούς και αξίες, οι οποίες λειτουργούν ως τροχοπέδη στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης. Κύρια να βεβηλώσουν την πίστη στο Θεό και να καταρρίψουν κάθε ίχνος ηθικής.

    Στη συνέχεια αναφέρει: «Η βεβήλωση του ναού της αγίας Μαγδαληνής στο Παρίσι έγινε τον Δεκέμβριο του 2013, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν η Eloïse Bouton εισέβαλε γυμνόστηθη με μια επιγραφή “Τα Χριστούγεννα ακυρώνονται!”, μπροστά σε μια δωδεκάδα ανθρώπων και μια χορωδία σε πλήρη πρόβα. Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η Eloïse Bouton μπαίνει γυμνόστηθη στο ναό της αγίας Mαγδαληνής, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, και στέκεται μπροστά στο ιερό όπου αναπαριστά μια έκτρωση χρησιμοποιώντας κομμάτια από ματωμένο συκώτι μοσχαριού, που υποτίθεται ότι συμβολίζουν ένα έμβρυο. Τελειώνει το “χάπενινγκ” της με τη σάλτσα Femen ουρώντας μπροστά σε μια παράνομη ομήγυρη. Ο ιερέας της ενορίας υπέβαλε μήνυση και τον Ιανουάριο η Eloïse Bouton τέθηκε σε προληπτική κράτηση»! Φαίνεται ότι οι «Femen» έχουν ως κύριο στόχο τους τη βεβήλωση εκκλησιών, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει η δαιμονική ενέργεια της κ. Bouton. Έχουμε επανειλημμένως αναλύσει πως το πλέον φρικτό φαινόμενο της εποχής μας είναι το διαρκές έγκλημα των εκτρώσεων. Εκατομμύρια αθώα έμβρυα θανατώνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, με τον πλέον  ειδεχθή τρόπο, με απόφαση των «γονέων» τους και την άδεια και αρωγή των Κρατών! Οι «Femen» είναι οι διαπρύσιοι κράχτες αυτού του φρικιαστικού εγκλήματος, με τις γνωστές τραμπουκικές εκδηλώσεις τους, όπως η ανωτέρω!

    Όπως σημειώνει το ΕΔΑΔ: «Η κ. Bouton εξήγησε ότι από το κίνημα Femen της είχε ανατεθεί για τη Γαλλία να παρέμβει, σύμφωνα με ένα σχέδιο ταυτόχρονων παρεμβάσεων και σε άλλες χώρες. Ο ναός της αγίας Mαγδαληνής είχε επιλεγεί στη Γαλλία “για τον συμβολισμό του σε διεθνές επίπεδο”. …Στο ιερό της εκκλησίας της Mαγδαληνής, η Αγία Μητέρα Eloise απέβαλε τον Ιησού”». Εν τέλει «Το δικαστήριο, [ΕΔΑΔ], έκρινε ότι η ενέργειά της εμπίπτει στην ελευθερία της έκφρασης και απέρριψε συγκεκριμένα το επιχείρημα της προσφεύγουσας ότι η ενέργειά της ήταν αποκλειστικά πολιτική»! Δυστυχώς, αυτές οι βλάσφημες και προσβλητικές διά τους πιστούς ενέργειες είναι για το ΕΔΑΔ «δικαίωμα ελευθέρας έκφρασης»!

    Ωστόσο κατά την αρθογράφο: «Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για οποιαδήποτε βεβήλωση. Σε κάθε περίπτωση κάθε κοινωνία πρέπει να προστατεύει τους ‘ιερούς’ τόπους της. Και η γαλλική δικαιοσύνη, περιέργως σήμερα, υπερασπίστηκε την Εκκλησία: Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορουμένη για σεξουαλική επίδειξη σε φυλάκιση ενός μηνός με απλή αναστολή και, για λόγους αστικού συμφέροντος, να καταβάλει στον εκπρόσωπο της ενορίας ποσό 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και να συμμετάσχει στα δικαστικά έξοδα του αντιδίκου της μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ».

    Και συνεχίζει: «Προφανώς, το ΕΔΑΔ αθώωσε την Eloïse Bouton επειδή αυτό έχει άλλες ιερότητες. Μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτό το ευαίσθητο άτομο ούρησε στο ιερό στο τέλος της παράστασης, το ΕΔΑΔ θεωρεί στην απόφασή του της 13ης Οκτωβρίου ότι η ποινή που επιβλήθηκε είναι δυσανάλογη σε μια δημοκρατική κοινωνία, επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη τα κίνητρα αυτής της πρόκλησης, και αυτό συνιστά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης: Τέλος, το Δικαστήριο [ΕΔΑΔ] σημειώνει ότι, ενώ τα εθνικά δικαστήρια δεν αγνόησαν τις δηλώσεις της προσφεύγουσας κατά τη διάρκεια της ποινικής έρευνας, περιορίστηκαν ωστόσο στην εξέταση του ζητήματος της γύμνιας του στήθους της σε έναν τόπο λατρείας, χωρίς να λάβουν υπόψη το νόημα που αποδίδεται στην ενέργειά της ή τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το νόημα που έδωσαν στο γυμνό τους οι ακτιβίστριες των Femen. […]». Είναι ολοφάνερο ότι το ΕΔΑΔ προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

    Παρά κάτω προσθέτει: «Κάθε εποχή και κάθε κοινωνία έχει τα ιερά της, τα οποία προστατεύει από κάθε βεβήλωση. Το να μπαίνεις με τόπλες και να ουρείς σε έναν ναό σημαίνει ότι τον βεβηλώνεις. Είτε η κοινωνία θεωρεί, [ως], αξία της την προστασία των χριστιανικών χώρων λατρείας, επειδή ανήκουν στα ιερά της, είτε αρνείται τον ιερό τους χαρακτήρα και τότε είναι δυνατό να γδυνόμαστε σ’ αυτά για ιδεολογικούς λόγους και να ουρούμε σ’ αυτά, όπως σε ουρητήριο. Το ΕΔΑΔ υποβιβάζει την Καθολική Εκκλησία σε ουρητήριο! Θα ήμουν περίεργη να μάθω ποια θα ήταν η αντίδραση αυτού του θεσμού, αν μια ομάδα θυμωμένων πολιτών πραγματοποιούσε μια τέτοια “παράσταση” στην αίθουσα ακροάσεών του; Ή αν βεβηλώναμε τους ιερούς τόπους που προστατεύει ιδεολογικά; Η απάντηση θα ήταν καταδικαστική, γιατί κάθε ιδεολογικό σύστημα προστατεύει τα ιερά του, διαφορετικά είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί»! Πολύ ορθές οι παρά πάνω παρατηρήσεις της, που ομιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό.

    Επισημαίνει ακόμη ότι στο ΕΔΑΔ  λειτουργούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά»: «Το 2018, το ΕΔΑΔ καταδίκασε μια Αυστριακή λέκτορα γιατί χαρακτήρισε ‘παιδοφιλία’ το γάμο του Μωάμεθ με την 9χρονη Aϊσά. Καταλόγισε στη λέκτορα παρακίνηση σε έλλειψη σεβασμού στον Μωάμεθ και  ότι ο όρος “παιδόφιλος” γι’ αυτόν ήταν μια “γενίκευση χωρίς τεκμηριωμένη βάση” και “πιθανόν να προκαλέσει δικαιολογημένη αγανάκτηση” στους μουσουλμάνους. Και μάλιστα, ήταν “μια κακόβουλη παραβίαση του πνεύματος ανεκτικότητας στη βάση της δημοκρατικής κοινωνίας” που πιθανόν “να υποκινήσει προκαταλήψεις” και “να θέσει σε κίνδυνο τη θρησκευτική ειρήνη”!!!!»! Είναι γεγονός ότι οι απαγορεύσεις και οι καταδίκες εξαντλούνται στην χριστιανική πίστη και ζωή, σε αντίθεση με τις άλλες θρησκευτικές πίστεις, οι οποίες όχι μόνο προστατεύονται από το ΕΔΑΔ, αλλά επί πλέον καταδικάζονται οι χριστιανοί, όταν τολμήσουν να εκφράσουν την πίστη και την ηθική τους, και να διαμαρτυρηθούν σε όσους την προσβάλουν.

    Εξετάζοντας από την ορθόδοξη σκοπιά αυτή την τραγική κατάσταση στον δυτικό κόσμο, θεωρούμε ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι ο δυτικός παρεφθαρμένος Χριστιανισμός, διότι το εγκληματικό παρελθόν του και το αλλοπρόσαλλο παρόν του προκάλεσε αποστροφή στις δυτικές κοινωνίες.

    Περαίνοντας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στο χώρο του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου. Ταπεινά φρονούμε ότι αυτά τα άκρως εκφυλιστικά φαινόμενα μαρτυρούν, ότι ζούμε στους εσχάτους χρόνους για τους οποίους μας ομιλούν οι θεόπνευστες Άγιες Γραφές: «εν εσχάταις ημέραις ενστήσονται καιροί χαλεποί· έσονται γαρ οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεύσιν απειθείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άστοργοι, άσπονδοι, διάβολοι, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον ή φιλόθεοι, έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας, την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι. Και τούτους αποτρέπου. Εκ τούτων γαρ εισιν οι ενδύνοντες εις τας οικίας και αιχμαλωτίζοντες γυναικάρια σεσωρευμένα αμαρτίαις, αγόμενα επιθυμίαις ποικίλαις, πάντοτε μανθάνοντα και μηδέποτε εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν δυνάμενα» (Β΄Τιμ.3,1-7)! Κι όλα αυτά με το πρόσχημα των «ατομικών δικαιωμάτων», τα οποία βεβαίως προστατεύουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τα χειρότερα, που σίγουρα θα ακολουθήσουν!

Πρόσφατα Άρθρα

Εκκλησία της Ελλάδος

1 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Ο...

Read more
Ἡ πανήγυρις τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων στὴν Ἰκαρία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ πανήγυρις τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων στὴν Ἰκαρία

1 Ιουλίου 2026

Μέ τήν εὐκαιρία τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς μνήμης τῶν Ἁγίων Ἐνδόξων καὶ Θαυματουργῶν Ἀναργύρων Κοσμᾶ καὶ Δαμιανοῦ τῶν Ῥωμαίων, ὁ Σεβασμιώτατος...

Read more
«Ἡ ἐξέλιξη τῆς Νομοθεσίας στο θέμα τῆς καύσης τῶν νεκρῶν. Κανονική Θεώρηση»
Αφιερώματα

Μνήμη Γέροντος Ισιδώρου: Ο Μητροπολίτης Λαρίσης μιλά στο Poimin.gr

1 Ιουλίου 2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση του μακαριστού καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, Γέροντος Ισιδώρου, ο...

Read more
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

1 Ιουλίου 2026

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την...

Read more
Μητρπολίτης Άρτης: “Η ανιδιοτελής αγάπη φανερώνει το πρόσωπο του Χριστού”
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρπολίτης Άρτης: “Η ανιδιοτελής αγάπη φανερώνει το πρόσωπο του Χριστού”

1 Ιουλίου 2026

Το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2026, στο εν Άρτη πανηγυρίζον επ' ονόματι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, Ιερό...

Read more
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή Μελισσοτόπου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μελισσοτόπου

1 Ιουλίου 2026

Τήν 1η Ἰουλίου 2026, ἑορτή τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων Κοσμᾶ καί Δαμιανοῦ τῶν Ρωμαίων, πανηγύρισε ἡ ὁμώνυμη Ἱερά Μονή Ἁγίων Ἀναργύρων Μελισσοτόπου....

Read more
Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στο Διδυμότειχο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων και χειροτονία Διακόνου στο Διδυμότειχο

1 Ιουλίου 2026

Αρχομένου του μηνός Ιουλίου επι τη μνήμη των ιαματικών και θαυματουργών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των εκ Ρώμης, ο...

Read more
Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Αλεξανδρούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Αλεξανδρούπολη

1 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού. Στη...

Read more
Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

1 Ιουλίου 2026

Με μεγαλοπρέπεια ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων Αρναίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, σε σχέδια του αειμνήστου Αναστασίου Ορλάνδου...

Read more
Πανηγυρικό Συλλείτουργο για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικό Συλλείτουργο για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία

1 Ιουλίου 2026

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης των Αγίων Αναργύρων στο Ιερό Προσκύνημα Αρχαίας Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης των Αγίων Αναργύρων στο Ιερό Προσκύνημα Αρχαίας Κορίνθου

1 Ιουλίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου τη μνήμη των Αγίων ενδόξων και...

Read more
Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπoλη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπoλη Δημητριάδος

1 Ιουλίου 2026

Την ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη εόρτασε με λαμπρότητα η τοπική μας Εκκλησία. Επίκεντρο...

Read more
Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς {2 Ιουλίου}
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς {2 Ιουλίου}

1 Ιουλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Η ρωσική Ορθοδοξία έχει να παρουσιάσει ένα μεγάλο νέφος αγίων, το οποίο κοσμεί το...

Read more
Με τιμητικές βραβεύσεις έκλεισε ο κύκλος του 10ου Επετειακού Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου  Παύλου» της Ι.Μ. Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Με τιμητικές βραβεύσεις έκλεισε ο κύκλος του 10ου Επετειακού Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» της Ι.Μ. Κίτρους

1 Ιουλίου 2026

Με τις βραβεύσεις του μικρότερου σε ηλικία αθλητή και όλων των φορέων έπεσε η αυλαία του 10ου Επετειακού Αγώνα Δρόμου...

Read more
Στην Καλλιπεύκη ο Μητροπολίτης Λαρίσης για την εορτή των Αγίων Αποστόλων
Εκκλησία της Ελλάδος

Στην Καλλιπεύκη ο Μητροπολίτης Λαρίσης για την εορτή των Αγίων Αποστόλων

1 Ιουλίου 2026

Τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Καλλιπεύκης επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να λειτουργήσει κατά...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Κηρύγματα

Οι Άγιοι Απόστολοι και η αποστολή τους

30 Ιουνίου 2026

Η σημαντικότερη κλήση και αποστολή στην ιστορία της ανθρωπότητας  έγινε στη λίμνη της Γαλιλαίας. Όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς "προσεφώνησε...

Ἡ Σύναξις τῶν Ἁγίων ἐνδόξων καὶ πανευφήμων Ἀποστόλων τῶν ΙΒ’

30 Ιουνίου 2026
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον ιδρυτή της

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

28 Ιουνίου 2026
«Το σκεύος της εκλογής»

Ο Απόστολος Παύλος και το όρομά του

28 Ιουνίου 2026
Απόστολος Πέτρος: Ο κορυφαίος μαθητής του Χριστού

Απόστολος Πέτρος: Ο κορυφαίος μαθητής του Χριστού

28 Ιουνίου 2026
Ο εναγκαλισμός των Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου

Ο εναγκαλισμός των Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου

28 Ιουνίου 2026
Το μήνυμα της Δ’ Κυριακής Ματθαίου

«Η υπακοή γεννά την ζωή. Η παρακοή γεννά τον θάνατο»

5 Ιουλίου 2025
Το μήνυμα της Δ’ Κυριακής Ματθαίου

Ὁ ἑκατόνταρχος ὑπόδειγμα πίστεως

5 Ιουλίου 2025
Το μήνυμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων

Το μήνυμα της εορτής των Αγίων Αποστόλων

30 Ιουνίου 2025

Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων

30 Ιουνίου 2025

Απόστολοι και αποστολή

30 Ιουνίου 2025

Ο δρόμος των Αποστόλων

30 Ιουνίου 2025
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

«Παύλος ο ουρανοπολίτης»

28 Ιουνίου 2025
Ἑορτάζουν οἱ ἅγιοι Πέτρος καί ὁ Παῦλος

«Οι των αποστόλων πρωτόθρονοι και της Οικουμένης Διδάσκαλοι…»

28 Ιουνίου 2025
ΟΙ Πρωτοκορυφάιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

Οι πρωτοκορυφαίοι απόστολοι Πέτρος και Παύλος

28 Ιουνίου 2025
Πανηγυρικός Εσπερινός στον I. Ναό του Αγ. Παύλου Περιστερίου

Πώς ἐγκωμιάζει ὁ Ἱερός Χρυσόστομος τόν μέγαν Παῦλον

28 Ιουνίου 2025
Το μήνυμα της Δ’ Κυριακής Ματθαίου

Πίστη, ἡ δύναμη καὶ ἡ ἀπουσία της

5 Ιουλίου 2025

Λόγος στούς Δώδεκα Ἀποστόλους

30 Ιουνίου 2023
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης  για την χαρισματική προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης για την χαρισματική προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου

28 Ιουνίου 2023
Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου

Θείον Κήρυγμα: Ἁγ. Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου

28 Ιουνίου 2023
ΟΙ Πρωτοκορυφάιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

ΟΙ Πρωτοκορυφάιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος

28 Ιουνίου 2022
Πανηγυρικός Εσπερινός στον I. Ναό του Αγ. Παύλου Περιστερίου

Οι Πρωτοκορυφαίοι του τότε και του σήμερα

28 Ιουνίου 2019
«Το σκεύος της εκλογής»

«Το σκεύος της εκλογής»

28 Ιουνίου 2019
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον ιδρυτή της

«Ψυχήν υπερβαίνουσαν πάσαν την γην»

27 Ιουνίου 2019
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Ο Απόστολος Παύλος και το όραμά του

27 Ιουνίου 2019
Πέτρος, ὁ κορυφαῖος τῶν Ἀποστόλων

Πέτρος, ὁ κορυφαῖος τῶν Ἀποστόλων

27 Ιουνίου 2019
Η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα

Τα δάκρυα του Αποστόλου

27 Ιουνίου 2019
«Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων»

Ιεραποστολικός Ζήλος – Κυριακή Β’ Ματθαίου – Πέτρου και Παύλου

3 Απριλίου 2020
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Αφιέρωμα στον Απόστολο των Εθνών Παύλο

28 Ιουνίου 2018
Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου

Εμοί το ζην Χριστός

28 Ιουνίου 2018
Next Post
Επίσκεψη του Μητρ. Αιτωλίας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

Επίσκεψη του Μητρ. Αιτωλίας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Ι.Μ. Καλαβρύτων

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Ι.Μ. Καλαβρύτων

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου επι τη κοιμήσει του Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου

Τρεις ενστάσεις για τις Αρχιεπισκοπικές - Ίσως το Σάββατο ο νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου

Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Άρτης

Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Άρτης

Μόρφου Νεόφυτος: Θα ζήσουμε εκφοβισμό μόνο για τρεις μέρες

Ο Μητροπολίτης Μόρφου αδειάζει τους εκλογομάγειρες

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist