• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου

in Εκκλησία της Ελλάδος
6 Οκτωβρίου 2024
byPoimin.gr Team
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου

2024-09-28.ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΩΣ π. ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

Share on FacebookShare on Twitter

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου ιερούργησε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Λάμπρου Παπασπύρου. Ο νέος Πρεσβύτερος, ο οποίος είναι Απόστρατος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών είναι ο δεύτερος εθελοντής Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής, Γερασίμου Πρεβεζιάνου, Ιδρυτού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα ετών από της κοιμήσεώς του.

Τα Ιερά Αναλόγια του Ναού διηκόνησαν θαυμάσια οι μαθητές του αειμνήστου Πρωτοψάλτου και τωρινοί Καθηγητές της Σχολής, καθώς και όμιλος σπουδαστών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Δαυίδ ο Ψαλμωδός».

Ο νέος Πρεσβύτερος κατά την σύντομη προσφώνησή του αναφέρθηκε στο υψηλό υπούργημα της Ιερωσύνης που καλείται πλέον να υπηρετήσει. Ευχαρίστησε την οικογένειά του και όσους στέκονται και στάθηκαν δίπλα του και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό για την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Τέλος, παρακάλεσε όλους τους πιστούς να εύχονται να διακονήσει την Εκκλησία με πίστη, ευλάβεια, αφοσίωση και φόβο Θεού.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του ανέφερε ότι βιώνουμε το Μυστήριο της Πεντηκοστής και την επιδημία του Παναγίου Πνεύματος που αποτελεί την πεμπτουσία της εκκλησιαστικής μας ζωής, αφού ο Παράκλητος είναι αυτός που «όλον συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας».

Λαμβάνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας απηύθυνε σύντομες πατρικές νουθεσίες και συμβουλές στον νέο Πρεσβύτερο.

«Σήμερα, ο Χριστός στην ευαγγελική διήγηση κάλεσε τον Λευί να προσέλθει και να γίνει μαθητής Του με μία μόνο φράση: “ακολούθει μοι”. Αυτό είναι και το μυστήριο της Ιερωσύνης. Μία πρόσκληση από τον ίδιο τον Χριστό σε εκείνον που θα φέρει τη δική Του Ιερωσύνη. Και δεν είναι αυτή η πρόσκληση μία ανταμοιβή ηθικής αξιότητος ή πνευματικής υπεροχής. Είναι μία πρόσκληση σε εκείνον που έχει ανοιχτή την καρδία του για να εισέλθει μέσα η Χάρις του Θεού. Έτσι συνέβη και με εσένα. Προσεκλήθης από τον ίδιο τον Χριστό, δια του Επισκόπου σου, και είχες όλες τις προϋποθέσεις για να διαχειριστείς αυτήν την πρόσκληση με σύνεση και να ανταποκριθείς με τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας: «Από σήμερα θα πρέπει και εσύ να απευθύνεις αυτό το “ακολούθει μοι”» στα πνευματικά σου παιδιά, τους πιστούς που θα σου αναθέσει η αγία μας Εκκλησία. Έργο του ιερέως, πρωτίστως είναι να προσκαλεί τους πιστούς εξ ονόματος του ίδιου του Χριστού για να προσέλθουν να απολαύσουν την κοινωνία μαζί Του, να ενωθούν μαζί Του και να συνάψουν σχέση σωτηριώδη και λυτρωτική. Μην λησμονήσεις ποτέ, ότι η Ιερωσύνη σου υπήρξε μία πρόσκληση του Θεού στην οποία ανταποκρίθηκες και την οποία εσύ θα πρέπει να αντιπροσφέρεις στον Θεό, προσκαλώντας τους πιστούς να γευτούν την χαρά της εκκλησιαστικής εμπειρίας και της πνευματικής ζωής».

Το δεύτερο σημείο που υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος ήταν, ότι ο Χριστός δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή την πρόσκληση προς τον Λευί, αλλά εισήλθε στην οικία ενός αμαρτωλού, ενός ανθρώπου που όλοι γνώριζαν ότι η ζωή του ήταν πλήρως ταυτισμένη με την αμαρτία, την παρανομία και την εκμετάλλευση των αδυνάτων ανθρώπων. «Ο Χριστός έκανε την υπέρβαση και εισήλθε σε αυτήν την οικία για να αποδείξει, ότι δεν ήρθε για να καλέσει τους δικαίους, αλλά τους αμαρτωλούς σε μετάνοια. Όλοι όσοι είμαστε μέλη της Εκκλησίας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να καυχόμαστε για την αναμαρτησία μας. Αν ήμασταν αναμάρτητοι, τότε δεν θα μας χρειάζονταν η Εκκλησία. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι όμως έχουμε δικαίωμα να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε στην ζωή που θα είναι πλήρως ταυτισμένη με τη ζωή του Χριστού.

Στο διάβα της ιερατικής σου διακονίας να κάνεις πάντοτε πράξη αυτήν την υπέρβαση της αγάπης του Χριστού. Δεν θα ξεχωρίζεις κανέναν, δεν θα απορρίπτεις κανέναν, δεν θα κατηγοριοποιείς και δεν θα ομαδοποιείς κανέναν άνθρωπο. Θα εισέρχεσαι στη ζωή των ανθρώπων καταργώντας στεγανά και ιδεοληψίες, με μοναδικό σκοπό την σωτηρία τους. Έχει ανάγκη ο άνθρωπος στη σύγχρονη ζωή του τον ιερέα να έλθει κοντά του, να φωτίσει τα σκοτάδια της πτώσης του. Αλλά αυτό οφείλεις να το κάνεις με διάκριση και με αγάπη. Όχι με βιαιότητα και με πνεύμα υποταγής. Ο Χριστός εισέρχεται στην ζωή των ανθρώπων, αλλά σέβεται την ελευθερία και το αυτεξούσιό τους. Κανέναν δεν εξαναγκάζει στη σωτηρία. Προσφέρει μόνο την παρουσία Του, η οποία και μόνο αυτή είναι αρκετή για να επιτελεστεί το εσωτερικό θαύμα και η εσωτερική ανάσταση στην ψυχή του ανθρώπου που θα τον οδηγήσει στη μετάνοια.

Αν δεν μπορείς να κηρύξεις, μόνο η παρουσία σου να πείθει. Κήρυξε με την σιωπή σου, με την αρετή σου, με την αγάπη σου, με την πραότητά σου, με την καλοσύνη σου. Έχει χορτάσει ο λαός με λόγια. Αναζητά μόνο την ήρεμη πατρική παρουσία που θα τον αγκαλιάσει και θα τον αποδεχθεί, που θα προσφέρει λάδι και κρασί στα τραύματα της ψυχής του».

Το τρίτο σημείο που υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος ήταν: «Μέσα στο σπίτι του Λευί υπήρχαν και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι. Αυτοί αμέσως σκανδαλίστηκαν με την πράξη του Χριστού και οργίστηκαν με την κίνησή Του να εισέλθει στην οικία ενός αμαρτωλού.

Δυστυχώς παντού και πάντοτε θα υπάρχουν οι ετοιμοπόλεμοι Γραμματείς και Φαρισαίοι. Όλοι εκείνοι που θεωρούν τον Χριστό ιδιοκτησία τους και έχουν μεταβάλλει την Εκκλησία του Χριστού σε έναν “οίκο υποτιθέμενων εναρέτων ανθρώπων” και δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να ανεχθούν την αγάπη του Χριστού που συγχωρεί, μακροθυμεί, υπερβαίνει κάθε όριο ηθικής, με σκοπό να οδηγήσει τους ανθρώπους στην σωτηρία.

Αυτοί θα παραμένουν πάντοτε απέναντι σου. Στην αρχή θα είναι καχύποπτοι, όπως ήταν με τον Χριστό. Στην πορεία ίσως γίνουν επιθετικοί, όπως έγιναν και απέναντι στον Χριστό. Μπορεί να θελήσουν να σε σταυρώσουν, όπως σταύρωσαν και τον Χριστό. Αγνόησέ τους, όπως τους αγνόησε και ο Χριστός. Εσύ να έχεις πάντοτε στραμμένο το βλέμμα σου μόνο στον Χριστό και την δική Του αγάπη να ιερουργείς καθημερινά στο διάβα της ιερατικής σου διακονίας».

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Πρωτοψάλτου Γερασίμου Πρεβεζιάνου.

Ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Καντάνης, στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «τιμούμε τη μεγάλη αυτή σύγχρονη μορφή του ψαλτικού κόσμου, την καλλικέλαδο αηδόνα, όχι μόνο του Αγίου Δημητρίου και της πόλεως του Αγρινίου, αλλά της Εκκλησίας γενικότερα. Είμαστε σήμερα εδώ με συστολή και με εμφανή συγκίνηση ψάλαμε την επιμνημόσυνη δέηση, οι μαθητές του και οι μαθητές των μαθητών του, παιδιά που δεν τον γνώρισαν αλλά έχουν ακούσει και έχουν μάθει για το έργο που οραματίστηκε και που για μικρό χρόνο ευτύχησε να δει να υλοποιείται, ως απάντηση, σίγουρα, του Θεού στην αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική, στην πλατιά αγκαλιά με την οποία μας περιέβαλε όλους, στην υπομονή του στα διάφορα εμπόδια που συνάντησε και στην αδιάλειπτη προσευχή του για την ευόδωση της λειτουργίας της Σχολής».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους Ιεροψάλτες, οι οποίοι τιμούν και μνημονεύουν τον διδάσκαλό τους, «τον άνθρωπο εκείνο που τους άνοιξε τον δρόμο που οδηγεί στην ιερή τέχνη του Δαμασκηνού, την βυζαντινή μουσική. Υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα για τον ιεροψαλτικό κόσμο της τοπικής μας Εκκλησίας. Τον κάλεσε ο Θεός κοντά του πολύ νωρίς και με τρόπο αδόκητο, που διέκοψε μία λαμπρά ιεροψαλτική και εκπαιδευτική παρουσία. Άφησε όμως αξίους και ικανούς μαθητές, οι οποίοι αναδείχθηκαν σε διδασκάλους της ιεράς τέχνης και έγιναν διακριμένοι ιεροψάλτες».

φωτογραφίες

Πρόσφατα Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Μεγάλη και ουσιαστική η προσφορά των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στην ζωή των νέων μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Μεγάλη και ουσιαστική η προσφορά των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στην ζωή των νέων μας»

6 Ιουλίου 2026

Άνοιξε και πάλι εφέτος τις πύλες της η εκκλησιαστική Κατασκήνωση «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πού ευρίσκεται στην...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ακροπόλεως Θεσσαλονίκης

6 Ιουλίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ακρόπολη...

Read more
«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός ελευθερώνει πραγματικά τον άνθρωπο»

6 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή Ε΄ Ματθαίου, 5 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Όρθρο και...

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

6 Ιουλίου 2026

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο εκάστου Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος,...

Read more
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία Σουμελά

5 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά το οποίο προεξήρχε ο...

Read more
Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Άρτης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση των Καλαρρυτών

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, το πρωΐ, οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Επανάστασης των...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Η άρνηση του Θεού προετοιμάζει τον όλεθρο του ανθρώπου»

5 Ιουλίου 2026

Στον παλαίφατο ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων Χιονοχωρίου, στις πλαγιές του Μενοικίου Όρους, όπου υπάρχει και το αρχαίο σπηλαιώδες ασκητήριο του...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κορυτσά
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κορυτσά

5 Ιουλίου 2026

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Κορυτσάς, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ....

Read more
Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στη Ν. Ιωνία

5 Ιουλίου 2026

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 (Ε΄ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην...

Read more
Ε΄ Κυριακή Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ε΄ Κυριακή Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης φιλοτέχνησε και υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2026...

Read more
Ο εορτασμός  του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Πετρίλο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου στο Πετρίλο

5 Ιουλίου 2026

 Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός...

Read more
Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

5 Ιουλίου 2026

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε...

Read more
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

5 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος Αρρένων Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου με Αρχηγό...

Read more
Ἱστορικὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο – Τρία σημαντικὰ μνημεῖα τῆς πίστεως καὶ τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἱστορικὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο – Τρία σημαντικὰ μνημεῖα τῆς πίστεως καὶ τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς

5 Ιουλίου 2026

Ἡ Παρασκευή 3 Ἰουλίου 2026 ἀποτέλεσε μία ξεχωριστὴ ἡμέρα γιὰ τὴ Σάμο, καθὼς πραγματοποιήθηκαν τρεῖς σημαντικὲς ἐκδηλώσεις ποὺ συνδέονται μὲ...

Read more
«Η αληθινή δόξα των παιδιών του Θεού είναι η Θεία Υιοθεσία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η αληθινή δόξα των παιδιών του Θεού είναι η Θεία Υιοθεσία»

5 Ιουλίου 2026

Με τη συμμετοχή των πιστών τελέσθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Ή θα ζούμε με τον Χριστό ή με τον διάβολο

4 Ιουλίου 2026

«Τί ἡμῖν καὶ Σοί, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;». «Γιατί ἀνακατεύεσαι στὶς δουλειές μας, Ἰησοῦ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ; Ἦρθες πρὶν τὴν ὥρα Σου, γιὰ νὰ μᾶς βασανίσῃς;». Μὲ αὐτὰ τὰ δύο ἐρωτήματα ὑποδέχεται, ἀδελφοί μου, τὸν Κύριο ἡ λεγεώνα τῶν δαιμόνων...

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παραίνεση για πνευματικό βίο

4 Ιουλίου 2026
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου. ( (†) Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν Διονυσίου)

4 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

«Ποιος δεν θέλει την σωτηρία μας;»

27 Ιουλίου 2024
10 απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να ευαρεστούμε τον Χριστό

Ευχαριστώ το Θεό; Έξοδος απ’ το Εγώ!

27 Ιουλίου 2024
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

24 Ιουλίου 2021
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Η αποστροφή για το σπίτι

11 Ιουλίου 2020
Το Ευαγγέλιο της Χαράς!

Το μήνυμα της Κυριακής Ε’ Ματθαίου

20 Ιουλίου 2019
Το μήνυμα της Ε’ Κυριακής Ματθαίου

Ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο σωτήρας του ανθρωπίνου γένους

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής. E’ Ματθαίου

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου –«Κατὰ κρημνού»

30 Ιουνίου 2018
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Κυριακή Ε Ματθαίου “ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ’ ἐν τοῖς μνήμασιν”

30 Ιουνίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Μὴ παίζετε μαζὺ της ποτέ!…

30 Ιουνίου 2018
Next Post
Φθιώτιδος Συμεών: «Μην προσεγγίζουμε την Εκκλησία σαν μία αγορά θαυμάτων»

Φθιώτιδος Συμεών: «Μην προσεγγίζουμε την Εκκλησία σαν μία αγορά θαυμάτων»

«Ο σκοπός του Τριωδίου – αυτογνωσία, αυτομεμψία» ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου στον Βύρωνα

Κάνε τη διαφορά

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας “Χοζοβιωτίσσης” εξ Αμοργού στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας "Χοζοβιωτίσσης" εξ Αμοργού στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist