• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Απίστευτη Αποκάλυψη: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε το κοράνιο!

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
1 Φεβρουαρίου 2023
byPoimin.gr Team
Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 30η Ιανουαρίου 2023

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ!

Έχουμε συντάξει και δημοσιεύσει πάμπολλες ανακοινώσεις μας σχετικά με το Ισλάμ. Έχουμε αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία, ότι πρόκειται για μια από τις πλέον βάρβαρες και απολίτιστες θρησκείες της ιστορίας, αλλά και μία από τις πλέον βλάσφημες εναντίον του Χριστιανισμού. Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός δίκαια και εύστοχα την αποκαλεί ως «λαοπλάνο θρησκεία και πρόδρομο του Αντιχρίστου»! Σοβαρές θεολογικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το Ισλάμ απορρίπτει και πολεμά λυσσαλέα σχεδόν όλη την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Αποκαλύπτουν ότι δεν πρόκειται για μία θρησκεία «μονοθεϊστική», όπως την θέλουν οι θιασώτες του Οικουμενισμού, με δικές της αρχές και πίστεις, αλλά για ένα συμπίλημα διδασκαλιών από τον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Γνωστικισμό, Μανιχαϊσμό, Ζωροαστρισμό, κλπ, δομημένων σε συνδυασμό με την παγανιστική δεισιδαιμονία της προϊσλαμικής αραβικής χερσονήσου. Τα χριστιανικά στοιχεία του Ισλάμ προέρχονται από τις διάσπαρτες αιρετικές ομάδες της αραβικής ερήμου, όπου είχαν καταφύγει πλήθος αιρετικών, που διώχθηκαν από το Βυζαντινό κράτος. Πολλές ανιστόρητες διηγήσεις του Κορανίου, προέρχονται από τα λεγόμενα απόκρυφα κείμενα των πρώτων χριστιανικών χρόνων, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως «ιερές γραφές» από τους αιρετικούς της εποχής εκείνης. Είναι άλλωστε ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο αγράμματος βεδουίνος Μωάμεθ, κατηχήθηκε από αιρετικούς χριστιανούς ερημίτες, στα διάφορα ταξίδια του ως βοηθός καμηλιέρης.

Η ιστορία των 13 αιώνων της θρησκείας αυτής είναι ένας αδιάκοπος αγώνας κατά του Χριστιανισμού, ο οποίος είναι ποτισμένος με ποταμούς αιμάτων εκατομμυρίων χριστιανών. Φρικτές είναι οι διώξεις και θανατώσεις χιλιάδων Νεομαρτύρων στα μαύρα χρόνια της οθωμανικής δουλείας, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε φοβερά μαρτύρια και έχυσαν το αίμα τους, διότι αρνήθηκαν να απεμπολήσουν την πίστη τους στον αληθινό Τριαδικό Θεό και τον Ένσαρκο Θεό Λόγο Του.

Ωστόσο στους σύγχρονους καιρούς της δαιμονικής «Νέας Εποχής» οι θιασώτες του Οικουμενισμού και του πανθρησκειακού οράματος, αποδεχόμενοι και διακηρύσσοντες επισήμως ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο θεό και σ’ όλες μπορεί να βρεί ο άνθρωπος τη σωτηρία, φυσικό και επόμενο είναι να αποδέχονται και το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, το Κοράνιο και να το θεωρούν άγιο και θεόπνευστο. Μάλιστα για να αποδείξουν την «εκτίμησή» τους σ’ αυτό, δωρίζουν δήθεν «άγια» Κοράνια σε επιφανείς μουσουλμάνους! Το χειρότερο όμως αποκαλύφτηκε πρόσφατα. Τα δήθεν «άγια» Κοράνια, τα οποία δωρίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, είναι έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχικού Κέντρου της Ελβετίας!

Πιο συγκεκριμένα στις 12 Νοεμβρίου 2022 ο κ. Βαρθολομαίος, κατευθυνόμενος προς την Κύπρο για την κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β΄, στάθμευσε στην Κω, όπου συναντήθηκε με τον εκεί μουσουλμάνο ιμάμη, στον οποίο δώρισε όχι ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά του Κορανίου. Εκεί αποκαλύφτηκε ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο προέρχεται από έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την απίστευτη είδηση έφερε στη δημοσιότητα γνωστό ιστολόγιο: «Στις 12/11/22 ο πατριάρχης …Βαρθολομαίος βρέθηκε για λίγο στο νησί της Κω πριν την άφιξή του στην Κύπρο για την εξόδιο ακολουθία του Χρυσοστόμου Β΄. Θλίψη απέραντη προκαλεί αυτό που έγινε στην Κω με τους “πατριαρχικούς” που περίμεναν να πάρουν την “ευλογία” του. […] Γύρω στο 11 του βίντεο ο ιμάμης στην Κω εξηγεί στην δημοσιογράφο, ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος του έδωσε ένα κοράνι μεταφρασμένο στα Ελληνικά και λέει πόσο συγκινημένος είναι. […] Αμέσως μετά ο μητροπολίτης Αγκύρας Ιερεμίας εξήγησε πως φτιάχτηκε η έκδοση του συγκεκριμένου κορανίου. […] “Η έκδοσις αυτή έγινε στη Γενεύη. Έγινε στο κέντρο του πατριαρχείου στη Γενεύη, όπου ο πρώην μητροπολίτης εκεί ο Δαμασκηνός ο μακαριστός είχε δημιουργήσει επαφές με την Ιορδανία και μία καλή συνεργασία, και αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η έκδοσις του κορανίου με μετάφραση Ελληνική παραπλεύρως και χαίρω ιδιαιτέρως που ο πατριάρχης το έδωσε σήμερα στον σοφολογιότατο να το κρατάει στην βιβλιοθήκη του”».

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό δημιούργησε αίσθηση, πολλή λύπη και ισχυρό σκανδαλισμό στον πιστό λαό του Θεού, ο οποίος γνωρίζει, τι πραγματικά είναι το Ισλάμ. Πικρία και απογοήτευση προκάλεσε και σε όλους εμάς, που ασχολούμαστε με θέματα οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο υπήρξε στο παρελθόν ο κυματοθραύστης των κακοδοξιών και των πλανών, με ποταμούς αιμάτων αγίων και ηρώων της πίστεως,

εκδίδει ένα βλάσφημο για την χριστιανική μας πίστη βιβλίο, το Κοράνιο! Ένα βιβλίο που υβρίζει ανελέητα τις αρχές της χριστιανικής πίστεως και εξαγγέλλει φοβερές τιμωρίες για τους χριστιανούς που τις πιστεύουν! Θα κάνουμε το κόπο στις γραμμές που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά να παραθέσουμε συνοπτικά τις φρικώδεις ύβρεις και βλασφημίες του και τις φοβερές απειλές του εναντίον μας:

Α) Βλασφημίες κατά της Αγίας Τριάδος

Το Ισλάμ αρνείται μετά βδελυγμίας την θεμελιώδη χριστιανική πίστη περί του αγίου Τριαδικού Θεού και την απορρίπτει ως «ειδωλολατρία» με τα εξής κορανικά χωρία: «Πιστεύετε όθεν εις τον Θεόν και εις τους αποστόλους Αυτού και μη λέγετε ότι υπάρχει Τριάς. Παύσατε λέγοντες τούτο και θα ωφεληθήτε, διότι εις είναι μόνον ο Θεός» (Αι γυναίκες,4:169). «Ω οπαδοί της Βίβλου, μην κάνετε κατάχρηση της θρησκείας σας και μην λέτε για τον Αλλάχ τίποτε άλλο παρά μόνο την αλήθεια.…Πιστεύετε λοιπόν στον Αλλάχ και στους αποστόλους του και μη λέτε ‘Τριάδα’. Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας, γιατί ο Αλλάχ είναι ο Θεός δοξασμένος. Μεγάλη η αξιοπρέπειά του προπαντός από το να έχει παιδί» (Αι γυναίκες,4,171). «Πράγματι βλαστήμησαν όσοι είπαν “ο Αλλάχ είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας” Γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον ένα Θεό. Εκτός και αν παραιτηθούν από τον λόγο τους αυτό, τότε αυτοί είναι άπιστοι και φοβερά βασανιστήρια θα πέσουν στους βλάστημους» (Κοράν.5,73). Απορρίπτει την προαιώνια και αΐδια γέννηση του Υιού από τον Πατέρα. Σύμφωνα με το Κοράνιο: «Πως είναι δυνατόν να έχει παιδί, [ο Πατήρ], χωρίς να έχει σύζυγο;» (Κοράν.6,101). «Λέγε, Μουχάμμεντ: “Αυτός είναι ο Αλλάχ, ο ένας και μοναδικός […] Ποτέ δεν γέννησε και ποτέ δεν γεννήθηκε”» (Κοράν.112,1-4).

Β) Βλασφημίες κατά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Απορρίπτει με σφοδρότητα την θεότητα του Χριστού, με τα εξής κορανικά χωρία: «Άπιστοι εισίν οι λέγοντες ότι ο Μεσσίας, Υιός της Μαριάμ, είναι Θεός. Ειπέ αυτοίς, τις δύναται να αναχαιτίση τον Θεόν, εάν θελήση να καταστρέψη τον Μεσσίαν Υιόν της Μαριάμ και την μητέραν αυτού και πάντα τα επί της γης όντα;» (Η Τράπεζα 5:19). «Ο Μεσσίας, ο γιος της Μαριάμ, δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά ένας Απόστολος. Τόσοι και τόσοι Απόστολοι πέρασαν πριν απ’ αυτόν» (Κοράν.5:75). Απορρίπτουν την Σταύρωση και την Ανάστασή Του: «Και είπον ημείς εφονεύσαμεν τον Μεσσίαν Ιησούν, Υιόν της Μαριάμ τον Απόστολον του Θεού. Ουχί δεν εφόνευσαν, δεν εσταύρωσαν αυτόν, αλλά έτερον τινά όμοιον αυτώ. Οι δε συζητήσαντες επί του αντικειμένου τούτου, έμειναν αυτοί οι ίδιοι εν τη αμφιβολία, δεν ήσαν βέβαιοι περί τούτου αλλά κατά εικασίαν. Αληθώς ούτοι δεν εφόνευσαν αυτόν, αλλ’ ο Θεός εν τη ισχύι και σοφία αυτού μετεκαλέσατο αυτόν» (Αι γυναίκες 4:156). Προσθέτουν έναν ανύπαρκτο διάλογο του Ιησού με τον Αλλάχ: «Και πρόσεξε όταν ο Αλλάχ θα πει: ‘Ω Ιησού γιε της Μαριάμ, μήπως είπες στους ανθρώπους, λατρεύετε εμένα και τη μητέρα μου σαν Θεούς εκτός από τον Αλλάχ;’ Δόξα σε σένα είπε ο Ιησούς “ποτέ δεν θα έλεγα ό,τι δεν είχα δικαίωμα να πω και αν είπα τέτοιο πράγμα, εσύ θα το γνωρίζεις αμέσως. Γιατί ξέρεις, τι κρύβει η καρδιά μου ενώ εγώ δεν ξέρω τι υπάρχει στη δική σου, γιατί εσύ είσαι ο Γνώστης όλων όσα είναι κρυμμένα”» (Κοράν.5,116).

Ο Χριστός είναι για το Ισλάμ ένας απλός δούλος του Αλλάχ σύμφωνα με «ομολογία» του ιδίου του Χριστού: «Είμαι στ’ αλήθεια ένας δούλος του Αλλάχ. Μου έδωσε το Βιβλίο, [την αποκάλυψη] και με έκανε Προφήτη» (Κοράν.9:30). Όποιος εξισώνει τον Αλλάχ με τον Χριστό θα τιμωρηθεί στο αιώνιον πυρ: «Και όμως [οι άπιστοι χριστιανοί] έχουν αποδώσει σε αυτόν τη θεότητα του Αλλάχ ένα μέρος, ένα παιδί από τον δούλο του» (Κοράν.43/15). «Βλασφημούν βεβαίως όποιοι λένε ότι ‘ο Αλλάχ είναι ο Χριστός ο γιος της Μαριάμ’. Ο Χριστός είπε “Ω παιδιά του Ισραήλ λατρεύετε τον Αλλάχ τον Κύριο μου και Κύριό σας” και σίγουρα όποιος συνδυάζει άλλους θεούς με τον Αλλάχ τότε ο Αλλάχ θα απαγορεύσει για αυτόν τον παράδεισο και σπίτι του θα είναι η φωτιά» (Κοράν.5,72). Ο Χριστός θεωρείται ισότιμος του Αδάμ, ο οποίος πλάστηκε με λάσπη. Για τον Αλλάχ η γέννηση του Ιησού είναι παρόμοια με τη γέννηση του Αδάμ (Κοράν.10.7). Οι Χριστιανοί αποκαλούνται «άπιστοι», «βλάσφημοι» και «αχάριστοι» επειδή λατρεύουν τον Μεσσία – Χριστό ως Θεό: «Μοιάζουν με τους αρχαίους άπιστους. Ο Θεός ας τους καταστρέψει. Πόσα ψέματα λένε!» (Κοράν.9.30)

Επίσης αναφέρεται: «Ο Μωάμεθ δίδαξε ότι ο Ιησούς θα κατέλθει στα έσχατα στη γη από τον ουρανό και θα επιτελέσει τα ακόλουθα: Θα καταστρέψει (σπάσει) τον σταυρό. Θα σκοτώσει τους χοίρους. Θα καταργήσει τον κεφαλικό φόρο, τον οποίο πληρώνουν οι μη μουσουλμάνοι, (ιουδαίοι, χριστιανοί και ζωροάστρες) στο ισλαμικό Κράτος. Θα ακυρώσει όλες τις ψεύτικες θρησκείες, εκτός από το Ισλάμ και θα αγωνιστεί υπέρ της επικράτησής του. Θα επιβάλλει και θα διαδώσει το Ισλάμ ακόμη και με τη βία. Τέλος, θα συντρίψει τον αντίχριστο και θα ζήσει για σαράντα έτη. Στη συνέχεια θα πεθάνει και οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν για εκείνον»1. Τελεία διαστροφή ολοκλήρου της Ενσάρκου Θείας Οικονομίας!

Γ) Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Το Κοράνιο βλασφημεί και το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο ταυτίζει με τον Μωάμεθ! Ο ψευδοπροφήτης του Ισλάμ είναι, σύμφωνα με το Κοράνιο, ο αναγγελλόμενος από το Χριστό Παράκλητος: «Ο δε Ιησούς Υιός της Μαριάμ είπε προς τον λαόν αυτού: Ω υιοί Ισραήλ εγώ ειμί Απόστολος του Θεού πεμφθείς προς υμάς όπως κυρώσω την προ εμού αποσταλείσαν Πεντάτευχον και ευαγγελίσωμαι υμίν την έλευσιν ετέρου Αποστόλου μετ’ εμέ, ού το όνομα Αχμέτ» (Πολεμική παράταξη 61:6).

Δ) Βλασφημία κατά της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία για το Ισλάμ είναι ψεύτικη θρησκεία, την οποία ίδρυσαν οι μετέπειτα «άπιστοι» χριστιανοί, παρερμηνεύοντας και παραχαράσσοντας το «αληθινό κήρυγμα» του Ιησού, που ήταν η αναγγελία της «αληθινής θρησκείας» του Ισλάμ! «Λέγε: Ω λαοί της Βίβλου μην ξεπερνάτε στην πίστη, τα όρια του σωστού, καταπατώντας την αλήθεια, αλλά ούτε και να ακολουθείτε τους πόθους εκείνων, που παραπλάνησαν πολλούς και απομάκρυναν τον εαυτό τους από τον σωστό δρόμο» (Κοράν.5,77)!

Ε) Βλασφημίες κατά της Θεοτόκου.

Παρά το γεγονός ότι το Κοράνιο φαίνεται να σέβεται το πρόσωπο της Θεοτόκου Μαρίας, στην ουσία την υβρίζει, αφού την απογυμνώνει από την ιδιότητά Της ως Μητέρα του Θεού, η οποία δεν γέννησε Θεό, αλλά άνθρωπο! «Ο Μεσσίας, ο γιος της Μαριάμ, δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά ένας Απόστολος. Τόσοι και τόσοι Απόστολοι πέρασαν πριν απ’ αυτόν» (Κοράνιο 5:75). Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, όπως την εξέφρασε πρόσφατα ο αιγύπτιος μουσουλμάνος «θεολόγος» Σαλέμ Αμπντέλ Γκαλίλ, η Παναγία θα είναι μια από τις τέσσερις συζύγους του Μωάμεθ στον «παράδεισο»: «Τέσσερις γυναίκες επελέγησαν, μαζί με τη Μαριάμ και η Μαριάμ είναι η πρώτη μεταξύ τους. Και αυτή θα είναι η σύζυγος του αγαπημένου μας Μωάμεθ στον παράδεισο, και θα είναι η πρώτη που θα μπει στον παράδεισο μαζί με τους μεγαλύτερους προφήτες. Και όχι μόνο με του προφήτες, αλλά με τους μεγαλύτερους προφήτες»2.

ΣΤ) Προτροπή για αισθήματα μίσους και πράξεων βίας κατά των χριστιανών.

Το Κοράνιο, όπως και η Χαντίθ, (παράδοση), του Ισλάμ είναι κατάμεστη από εκδηλώσεις αισθημάτων μίσους και σαφή παραγγέλματα πράξεων βίας και θανατώσεως ημών ως «απίστων»! Παραθέτουμε κάποια από αυτά: «Ώ προφήτη! Παρότρυνε τοὺς πιστοὺς στὸν πόλεμο. Αν υπάρχουν είκοσι από σας, που υπομονετικά επιμένουν, θα νικήσουν διακόσιους και αν από σας είναι εκατό, θα νικήσουν χίλιους από τους απίστους…» (Τα λάφυρα, 8,65). «Ο Αλλάχ δεν συγχωρεί, όποιον λατρεύει συνέταιρο μ’ Αυτόν» (Αι γυναίκες, 4,8). Αφού ο Αλλάχ δεν συγχωρεί εκείνους που πιστεύουν σε άλλο Θεό, τι πρέπει να κάμουν οι πιστοί του; Ασφαλώς να εξοντώσουν, όσους λατρεύουν «συνεταίρους» του Αλλάχ! «Και να πολεμάτε για χάρη του Αλλάχ όσους σας πολεμούν…», (Η αγελάδα,190). «Φονεύετέ τους, όπου τους βρίσκετε και διώχτε τους, από κει που σας εδίωξαν (….) Αν όμως σας πολεμήσουν, σκοτώστε τους. Τέτοια είναι η τιμωρία των απίστων», (Η αγελάδα,4,191). «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον Αλλάχ», (Η αγελάδα,2,193). «Και όταν οι απαγορευμένοι μήνες έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες, οπουδήποτε κι αν τους βρείτε, και συλλάβετέ τους και πολιορκείστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε (πολεμικό) στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή κι εφαρμόσουν (τακτική) ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο Αλλάχ είναι πολυεύσπλαχνος, πολυεπιεικής», (Η μετάνοια,9,5).

Τί σημαίνουν όλα αυτά; Ασφαλώς εξόντωση των «απίστων» Χριστιανών και τίποτε λιγότερο! Μ’ άλλα λόγια εμείς οι χριστιανοί είμαστε άξιοι θανάτου, δεν έχουμε δικαίωμα ζωής και άρα ούτε ως ανθρώπινα όντα πρέπει να λογιζόμαστε. «Πολυεπιεικὴς» είναι ὁ Αλλάχ, μόνον όταν υποταχτούμε στο Ισλάμ, ειδάλλως θα εξοντωθούμε! Αλλά πως μπορεί να είναι αληθινός Θεός, ένας «θεός», ο οποίος καταπατεί το αυτεξούσιο, με το οποίο ετίμησε τον άνθρωπο, όταν τον έπλασε, ως κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της κατ’ εικόνα Θεού δημιουργίας του;

Αυτό είναι, εν ολίγοις, το φρικτό περιεχόμενο του δήθεν «αγίου» Κορανίου, το οποίο εξέδωσε, σύμφωνα με επίσημη ομολογία του Σεβ. Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να το δωρίζει ο εκάστοτε Πατριάρχης σε εξέχοντα πρόσωπα μουσουλμάνων! Ένα βιβλίο όχι απλά διάφορο της χριστιανικής μας πίστεως, αλλά άκρως βλάσφημο, γεμάτο απειλές κατά της χριστιανικής μας πίστεως και κατά τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, «βιβλίον ανάμεστον, [= γεμάτο], πάσης κτηνωδίας και αθείας» και «άξιο γέλωτος»!

Περαίνοντας, προσπαθούμε να βρούμε έστω και την παραμικρή δικαιολογία για την πράξη αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και δεν βρίσκουμε. Όπως δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα μπορούσαν ο Μέγας Αθανάσιος, ή ο Άγιος Κύριλλος να εκδώσουν την «Θάλεια» του αιρεσιάρχη Αρείου, έτσι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το Φανάρι εξέδωσε το Κοράνιο! Όμως η επίσημη μαρτυρία του πατριαρχικού Ιεράρχου δεν μας αφήνει περιθώρια να αμφιβάλλουμε! Ίσως κάποιοι δικαιολογήσουν την ανίερη και άφρονα αυτή πράξη, ως διπλωματικό ελιγμό, ως καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων με τους αλλόθρησκους. Αγνοούν όμως, ότι σε θέματα πίστεως δεν χωρούν διπλωματικοί ελιγμοί, οι οποίοι είναι απόλυτα ξένοι προς την Πατερική μας Παράδοση. Οι άγιοι Πατέρες μας ποτέ τους δεν θυσίασαν την ομολογία της πίστεως στο βωμό διπλωματικών ελιγμών και δημοσίων σχέσεων. Η πλάνη ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο Θεό και όλες παρέχουν σωτηρία, γιατί έχουν δήθεν τμήμα της αληθείας, τότε μόνο θα κατεδαφιστεί, εάν και εφ’ όσον στο μέλλον συγκροτηθεί αληθής πανορθόδοξη Σύνοδος, που θα καταδικάσει την παναίρεση του Οικουμενισμού. Όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Προς το παρόν τουλάχιστον, με ευθύνη των πρωθιεραρχών της Ορθοδοξίας.

1 Πηγή: Abū Dāwūd, Sunan Abī Dāwūd, Tahqiq Muḥammad Nāsir al-Dīn al-Albanī, Riyāḍ: Maktabat al-Maʿārif lil-Nashr wal-Tawzīʻ, 1996, σσ. 773-774
2https://www.huffingtonpost.gr/2017/01/28/eidhseis-diethnes-panagia-moameth-paradeisos-aigyptos_n_14460436.html

Πρόσφατα Άρθρα

Άρτα: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών προς τιμήν του Αγίου Μαξίμου Γραικού και του Αγίου Φανουρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών προς τιμήν του Αγίου Μαξίμου Γραικού και του Αγίου Φανουρίου

13 Οκτωβρίου 2026

Με παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της Άρτας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2026, στην πλατεία...

Read more
Αγιολογική Εσπερίδα στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου για τους Αγίους Ιεράρχες Ευφρατά και Επιφάνιο
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Αγιολογική Εσπερίδα στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου για τους Αγίους Ιεράρχες Ευφρατά και Επιφάνιο

13 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου 2026, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελεύθερνας του Δήμου Ρεθύμνης,...

Read more
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

13 Οκτωβρίου 2026

Η πρώτη συνάντηση των κατηχητών και κατηχητριών της Μητροπόλεως Κερκύρας για τη νέα ιεραποστολική χρονιά έγινε το απόγευμα της Δευτέρας...

Read more
«Δώστε στα παιδιά την καρδιά σας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δώστε στα παιδιά την καρδιά σας»

13 Οκτωβρίου 2026

Πλήθος εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων κατέκλυσε απόψε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, για να συμμετάσχει στο ιερό Μυστήριο...

Read more
Η ΧΡΥΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΧΡΥΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13 Οκτωβρίου 2026

Ημέρα σταθμός για την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν η 12η Οκτωβρίου...

Read more
Επίσκεψη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη ΣΜΥΚ Βελλάς
Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκεψη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη ΣΜΥΚ Βελλάς

12 Οκτωβρίου 2026

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, συνοδευόμενος από πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ...

Read more
Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή 10 Αρχιερέων στη Λαμία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή 10 Αρχιερέων στη Λαμία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών

12 Οκτωβρίου 2026

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή 10 Αρχιερέων τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας...

Read more
Άρτα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επετείου μετακομιδής Λειψάνου Αγ. Μαξίμου Γραικού και προσκύνηση της εκ Ρόδου Εικόνας Αγ. Φανουρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επετείου μετακομιδής Λειψάνου Αγ. Μαξίμου Γραικού και προσκύνηση της εκ Ρόδου Εικόνας Αγ. Φανουρίου

12 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθη το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2026, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης,...

Read more
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Παύλος στις εκδηλώσεις τιμής για τον Νικηταρά στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Παύλος στις εκδηλώσεις τιμής για τον Νικηταρά στο Χιλιομόδι Κορινθίας

12 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, όπου...

Read more
Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων   Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας

12 Οκτωβρίου 2026

Με γενικό θέμα «Το κατά Μάρκον Άγιο Ευαγγέλιο» άρχισε ο νέος κύκλος των Εσπερινών Κηρυγμάτων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και...

Read more
Με μεγάλη συμμετοχή η έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Δράμας με «Κατασκήνωση στην πόλη» και «Κατασκήνωση Οικογενειών»
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη συμμετοχή η έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Δράμας με «Κατασκήνωση στην πόλη» και «Κατασκήνωση Οικογενειών»

12 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη ζωντάνια και αθρόα συμμετοχή παιδιών, νέων και γονέων, πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου 2026, οι εορταστικές...

Read more
Ανακοινωθέν  Δ.Ι.Σ.: Παραίτηση του Μητροπολίτη Μηθύμνης και φιλανθρωπικό έργο 125 εκατ. ευρώ για το 2025
Εκκλησία της Ελλάδος

Ανακοινωθέν Δ.Ι.Σ.: Παραίτηση του Μητροπολίτη Μηθύμνης και φιλανθρωπικό έργο 125 εκατ. ευρώ για το 2025

12 Οκτωβρίου 2026

Συνήλθε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής...

Read more
Οι ψίθυροι διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις
Συνοπτικός

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Συνοπτικού» – Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος!

12 Οκτωβρίου 2026

Επιβεβαιώθηκε η φημολογία που είχε μεταφέρει από χθες ο «Συνοπτικός» (δείτε ΕΔΩ) καθώς πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης...

Read more
«Τι ζητάς, άνθρωπε, και δεν το βρήκες στον Χριστό;»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Τι ζητάς, άνθρωπε, και δεν το βρήκες στον Χριστό;»

12 Οκτωβρίου 2026

Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2026, Δ΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε...

Read more
Άρτα: Εσπερινός επετείου μετακομιδής Λειψάνου Αγ. Μαξίμου Γραικού και υποδοχή εκ Ρόδου Εικόνος Αγ. Φανουρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Εσπερινός επετείου μετακομιδής Λειψάνου Αγ. Μαξίμου Γραικού και υποδοχή εκ Ρόδου Εικόνος Αγ. Φανουρίου

12 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026, η υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, στον...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Μπέρμιγχαμ

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Μπέρμιγχαμ

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ελευθερούπολη

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ελευθερούπολη

Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Η εορτή Των Τριών Ιεραρχών στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Η εορτή Των Τριών Ιεραρχών στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα Γρεβενά

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα Γρεβενά

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist