Την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας τίμησαν με κοινή αγρυπνία οι ενορίες του Αγ. Γερασίμου Ιλισίων και του Αγ. Θεράποντα Ζωγράφου που τελέστηκε στον ναό του Αγ. Γερασίμου το βράδυ της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020. Με την ευκαιρία αυτή τιμήθηκε ο θεσμός της εν Χριστώ οικογένειας, κάτι που αποτελεί θεσμό για την ως άνω ενορία εδώ και 20 χρόνια μέσα από τις δράσεις της Σχολής Γονέων με την ευθύνη του π. Σάββα Γεωργιάδη και την συμπαράσταση των δύο συνεφημερίων του πολιού γέροντα και προϊσταμένου του ναού π. Γεωργίου Καλαντζή και του π. Γεωργίου Ανάγνου. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που συνεορτάζεται η μνήμη του ζεύγους των αγίων από τις δύο ενορίες. Για τον ίδιο λόγο τελείται πάλι από κοινού τον Σεπτέμβριο η μνήμη ενός ακόμα Αγίου που μαρτύρησε μαζί με την οικογένειά του, του Αγίου Ευσταθίου, στο παρεκκλήσι που βρίσκεται κάτω από το ναό του Αγίου Θεράποντα. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και στον τομέα της φιλανθρωπίας και στην Στέγη Γερόντων με ευθύνη του π. Παύλου Νεβσεχιρλίογλου, ο οποίος έλαβε και αυτός μέρος.

Στην αγρυπνία οι πιστοί της πόλης του Ζωγράφου αλλά και φιλέορτοι χριστιανοί από όλο το λεκανοπέδιο είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχια λειψάνων των δύο Αγίων που φυλάσσονται στο ναό. Συμμετείχαν οι ιερείς και οι ψάλτες των δύο ναών με τον Πρωτοψάλτη του Αγ. Γερασίμου κ. Κων. Μπιλάλη στο δεξιό αναλόγιο και τον Λαμπαδάριο του Αγ. Θεράποντα κ. Πολ. Τύμπα στο αριστερό ενώ τους πλαισίωσαν πλήθος νέων ιεροψαλτών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Ρήγας, ο παλαιότερος εφημέριος του Αγ. Θεράποντος ενώ την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής Ζωγράφου, Ιλισσίων και Γουδή Αιδεσιμολ. π. Χαράλαμπος Πανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου προσώπου για την δημιουργία οικογένειας αλλά και στην εμπιστοσύνη που χρειάζεται να έχει ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσει οικογένεια στον Θεό για να βρεθεί ο σύντροφος της ζωής του.

Μετά την απόλυση πέρα από το αντίδωρο και τον άρτο μοιράστηκαν και γλυκίσματα στο εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει το ναό του Αγ. Γερασίμου ενώ αξίζει να σημειωθεί και η προσέλευση πολλών ζευγαριών με τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.