• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Άγιος Ιερομάρτυς Μόδεστος, ο προστάτης των ζώων

in Πνευματικές Διδαχές
15 Δεκεμβρίου 2025
byPoimin.gr Team
Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των ζώων
Share on FacebookShare on Twitter

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

       Οι άγιοι της Εκκλησίας μας, ως φορείς των ακτίστων ενεργειών του Θεού, καταστάθηκαν προστάτες της ζωής μας και της θείας δημιουργίας. Τα ζώα είναι και αυτά εκλεκτά και αξιοθαύμαστα δημιουργήματα του Θεού, επιτελώντας σπουδαία αποστολή στη διαδικασία της ζωής, γι’ αυτό και έχουν την ευλογία να έχουν και αυτά τον προστάτη άγιό τους: τον άγιο Ιερομάρτυρα Μόδεστο.

     Ο βίος του είναι αρκετά συγκεχυμένος. Η παράδοση διέσωσε δύο διαφορετικά συναξάρια, σαν να πρόκειται για δύο αγίους με το όνομα Μόδεστος. Ο ένας φέρεται να έζησε τον 4ο αιώνα και ο άλλος τον 7ο. Και οι δύο χρημάτισαν Αρχιεπίσκοποι (Πατριάρχες) Ιεροσολύμων.

     Εδώ θα παραθέσουμε το συναξάρι του αγίου που έζησε τον 4ο αιώνα.  Ο ένδοξος και συμπαθής αυτός άγιος γεννήθηκε στην πόλη Σεβάστεια του Πόντου το 300 μ. Χ. Γονείς του ήταν οι ευλαβείς Ευσέβιος και Θεοδούλη, πιστοί χριστιανοί. Όταν ήταν μόλις πέντε μηνών βρέφος ο Μόδεστος ο πατέρας του κατηγορήθηκε ως εχθρός του αυτοκράτορα Μαξιμιανού και συνελήφθη. Προφανώς η πραγματική αιτία ήταν η χριστιανική του πίστη, η οποία απαγορεύονταν με την ποινή του θανάτου την εποχή εκείνη και θεωρούνταν ως πράξη εχθρική προς το ρωμαϊκό κράτος. Οι χριστιανοί διώκονταν και φονεύονταν κατά χιλιάδες, ως εχθροί του αυτοκράτορα και της αυτοκρατορίας.

     Η ευσεβής Θεοδούλη όταν πληροφορήθηκε για την σύλληψη και την φυλάκιση του αγαπημένου της συζύγου, πήρε το βρέφος της αγκαλιά και πήγε στις φυλακές να τον συναντήσει. Φτάνοντας πλήρωσε τους φρουρούς, να της επιτρέψουν να τον επισκεφτεί. Βλέποντάς τον, με δάκρυα στα μάτια αποφάσισαν από κοινού να έχουν το ίδιο τέλος. Παρακάλεσαν την Παναγία να τους αξιώσει να φύγουν απ’ αυτή τη ζωή αντάμα. Έτσι και έγινε. Το επόμενο πρωί ο δεσμοφύλακας, καθώς πήγε να δώσει ψωμί στους κρατούμενους, τους βρήκε νεκρούς, με το βρέφος ακόμα ζωντανό αγκαλιά. Το παρέλαβε και το έδωσε σε κάποιον ειδωλολάτρη άρχοντα.

      Το παιδί όταν έφτασε σε ηλικία δεκατριών περίπου ετών έμαθε από τον άρχοντα την αλήθεια για τους πραγματικούς του χριστιανούς γονείς και αποφάσισε να βαπτιστεί χριστιανός. Προφανώς, μετά από την απόφασή του αυτή ο ειδωλολάτρης άρχοντας τον έδιωξε και τον πήρε στην προστασία του κάποιος χριστιανός χρυσοχόος από την Αθήνα. Τον έφερε στη Αθήνα, όπου τον έκαμε παιδί του. Αλλά τα δύο άλλα παιδιά του χρυσοχόου τον αντιμετώπιζαν με ζήλια και εχθρότητα, βλέποντας την πνευματική ωριμότητα και τις αρετές του. Γι’ αυτό μετά από το θάνατο των γονιών τους τον πούλησαν ως δούλο στην Αίγυπτο, σε έναν ειδωλολάτρη αφέντη.

      Αλλά, όπως φαίνεται, ο Θεός δεν τον είχε εγκαταλείψει. Ο νεαρός χριστιανός Μόδεστος με το παράδειγμά του και τα σωτήρια λόγια του κατάφερε να κατηχήσει, να μεταστρέψει και να βαπτιστεί ο κύρης του. Μετά από αυτό εκείνος τον απελευθέρωσε και αυτός έφυγε για τους Αγίου Τόπους, για να προσκυνήσει τα ιερά προσκυνήματα. Όταν έφτασε στον Πανάγιο Τάφο οι προσκυνητές είδαν ένα παράδοξο και θαυμαστό γεγονός: οι πύλες του ιερότερου χριστιανικού προσκυνήματος άνοιξαν από μόνες τους για να εισέλθει ο Μόδεστος! Αυτό το γεγονός θεωρήθηκε ως θεόσταλτο σημείο από τους χριστιανούς της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μάλιστα επειδή ο αρχιεπισκοπικός θρόνος βρισκόταν σε χηρεία, ο λαός απαίτησε να εκλεγεί ο Μόδεστος.

      Ο Μόδεστος παρά τους δισταγμούς του υποχώρησε στην απαίτηση του πλήθους και ανάλαβε τον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Με την ανάληψη του υψηλού υπουργήματός του, άρχισε ένα σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Υπερασπίστηκε την  αγία ορθόδοξη πίστη από τις αιρέσεις και κύρια τον αρειανισμό, ο οποίος την εποχή εκείνη λυμαίνονταν την Εκκλησία και καταδίωκε με μανία τους ορθοδόξους. Χιλιάδες ενδεείς εύρισκαν καταφύγιο και προστασία στον άγιο επίσκοπο.

       Παρά το φόρτο των ποιμαντικών του και φιλανθρωπικών καθηκόντων του ασκούνταν ο ίδιος στην αρετή και στην αγιότητα. Προσεύχονταν νυχθημερόν, νήστευε και προόδευε πνευματικά. Είχε φτάσει σε ύψη αγιότητας, ώστε του δόθηκε από το Θεό το χάρισμα της θαυματουργίας. Πλήθος ασθενών προσέτρεχε σ’ αυτόν για να βρει τη θεραπεία του. Αλλά δεν θεράπευε μόνο ανθρώπους, θεράπευε και τα ζώα. Είχε καταστεί προστάτης και θεραπευτής των πλασμάτων αυτών του Θεού. Θεράπευε τα άρρωστα κατοικίδια και ιδιαίτερα τα βόδια και τους ημιόνους. Η ευεργεσία του προς τα ζώα εκδηλώθηκε κυρίως στο μαρτύριό του.

       Κάποιος ηγεμόνας της περιοχής, ο οποίος ήταν μάλλον αιρετικός, φανατικός αρειανός, κατ’ άλλους Εβραίος, μισούσε την ορθόδοξη πίστη και είχε βάλλει ως στόχο τον άγιο Επίσκοπο Μόδεστο. Κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του και ομολόγησε ευθαρσώς την αληθινή ορθόδοξη πίστη. Εκείνος έγινε θηρίο από το θυμό του και διέταξε τους στρατιώτες του να βασανίσουν τον άγιο και να τον θανατώσουν. Έδεσαν τα μέλη του σε δύο άγριους ημιόνους, τους χτύπησαν, με σκοπό να διαμελίσουν τον άγιο. Εκείνος όμως σήκωσε το χέρι του, ευλόγησε τα ζωντανά και εκείνα έφυγαν και τον άφησαν λυμένο και άθικτο. Ο μανιακός ηγεμόνας εξοργίστηκε περισσότερο και έδωσε εντολή να δέσουν ξανά τον άγιο στους δύο ημίονους, πιο σφικτά, από τα χέρια και τα πόδια, να τους χτυπήσουν άγρια, ώστε να διαμελίσουν σίγουρα τον ομολογητή Επίσκοπο. Καθώς άρχισαν να τον σέρνουν τα ζώα, εκείνος φώναξε δυνατά: «Εάν ο Θεός είναι μαζί μας, κανείς δεν είναι εναντίον μας». Τα ζώα ηρέμισαν και βάδιζαν πλάι – πλάι, χωρίς να προξενούν κακό στον άγιο προστάτη τους.

     Τότε παραβρέθηκε εκεί ένας φτωχός βοσκός ο οποίος πλησίασε τον άγιο και τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει ένα μοσχάρι για να ζήσει την οικογένειά του. Ο Μόδεστος πρόσταξε τους ημίονους να σταματήσουν να τον τραβούν. Ευλόγησε τον βοσκό και τα ζωντανά του, λέγοντας: «Ο Θεός, που ευλόγησε τα βόδια και τα πρόβατα του Αβραάμ, να σου χαρίζει κάθε χρόνο δύο μοσχάρια, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό». Ταυτόχρονα οι ημίονοι γύρισαν από εκεί που ξεκίνησαν, προστατεύοντας τον άγιο προστάτη τους.

      Το θαύμα εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τον ηγεμόνα, ο οποίος διέταξε να ακολουθήσουν ανείπωτα βασανιστήρια. Του έμπηξαν καρφιά στα πόδια του, τον λιθοβόλησαν, τον έριξαν σε καζάνι με καυτό μολύβι, τον έδεσαν σε κολώνα, τον άλειψαν με λάδι και πίσσα και του έβαλαν φωτιά. Όμως τίποτε δεν πτόησε τον άγιο. Βλέποντας ο θηριώδης ηγεμόνας ότι δεν έφερναν αποτέλεσμα τα βασανιστήρια, διέταξε να αποκεφαλιστεί.

      Τον οδήγησαν στον τόπο της εκτέλεσης και ο Μόδεστος προσευχήθηκε για τελευταία φορά στο Χριστό, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε σε όλη την επίγεια ζωή του: ««Κύριέ μου Ιησού Χριστέ, ο δημιουργός του φωτός, αξίωσέ με να βρεθώ στη βασιλεία Σου. Εσένα Δεσπότη μου πόθησε και λαχτάρησε η ψυχή μου και για χάρη Σου υπέμεινα και καταφρόνησα τα βασανιστήρια. Μη με κρίνεις ανάξιο της φιλανθρωπίας Σου. Αξίωσέ με, όποιος στο εξής εορτάζει τη μνήμη μου και τιμά το μαρτύριό μου, να είναι ευλογημένος από Σένα και να του χαρίζονται πλούσια τα ελέη Σου. Να αποδιώχνεις από το σπίτι του και από τα ζώα του κάθε ασθένεια και βλάβη, να τα πληθύνεις, όπως πλήθυνες τα  κοπάδια του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ και όλων των δούλων σου, διότι Εσύ είσαι ο μόνος ευλογητός στους αιώνες των αιώνων. Αμήν»! Κατόπιν έσκυψε την τίμια κεφαλή του στον δήμιο και εκείνος την απέκοψε, φτερουγίζοντας η ψυχή του στα ουράνια. Ο ένδοξος μαρτυρικός του θάνατος συνέβη το 374, ημέρα Παρασκευή σε ηλικία 74 ετών.

     Η μνήμη του εορτάζεται στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα του ενδόξου μαρτυρίου του. Κάποιοι θέλουν να εορτάζεται στις 18 Δεκεμβρίου. Θεωρείται, όπως είπαμε, ο προστάτης των ζώων και τιμάται ιδιαίτερα από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τον επικαλούνται για την υγεία του ζωικού τους κεφαλαίου.

Πρόσφατα Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του εκ Καστορίας και εκδήλωση τιμής στις εθελόντριες της Αδελφότητος «Ταβιθά»
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του εκ Καστορίας και εκδήλωση τιμής στις εθελόντριες της Αδελφότητος «Ταβιθά»

5 Νοεμβρίου 2026

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας πανηγύρισε τη μνήμη του τοπικού της Αγίου, Οσιομάρτυρος Ιακώβου του εκ...

Read more
Ο Μητροπολίτης Φιλόθεος στη Σ.Σ.Α.Σ. για τις διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Φιλόθεος στη Σ.Σ.Α.Σ. για τις διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

5 Νοεμβρίου 2026

 Tο πρωί της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, επισκέφθηκε την έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών...

Read more
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ

5 Νοεμβρίου 2026

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026 η επίσημη υποδοχή...

Read more
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΞΙΜΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΞΙΜΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

5 Νοεμβρίου 2026

Σὲ κλίμα βαθιᾶς συγκίνησης καὶ θρησκευτικῆς κατάνυξης σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων τέλεσε τὸν...

Read more
Στα σχολεία της Καρδίτσας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος – Μήνυμα πίστης, εμπιστοσύνης και αγάπης προς τους μαθητές
Εκκλησία της Ελλάδος

Στα σχολεία της Καρδίτσας ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος – Μήνυμα πίστης, εμπιστοσύνης και αγάπης προς τους μαθητές

5 Νοεμβρίου 2026

 Ποιμαντικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Καρδίτσας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

5 Νοεμβρίου 2026

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων...

Read more
Η ιερότητα του ανθρώπου μέσα από τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ιερότητα του ανθρώπου μέσα από τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου

5 Νοεμβρίου 2026

 Το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού,...

Read more
Το Διδυμότειχο τίμησε το άγιο τέκνο του
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Διδυμότειχο τίμησε το άγιο τέκνο του

5 Νοεμβρίου 2026

Η γενέτειρα του, η Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου, τίμησε με ιεροπρέπεια την μνήμη του Αγίου τέκνου της, Ιωάννου Δούκα Βατάτζη, του...

Read more
Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών η πανήγυρη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως στη Σίψα Δράμας
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών η πανήγυρη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως στη Σίψα Δράμας

4 Νοεμβρίου 2026

Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών κορυφώθηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αναλήψεως...

Read more
Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού
Εκκλησία της Ελλάδος

Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού

4 Νοεμβρίου 2026

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εόρτασε η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού, κατά...

Read more
Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

4 Νοεμβρίου 2026

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πραγματοποίησε, το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2026, Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ,  απαρτιζόμενη από τον...

Read more
Ιεραρχία: Στο επίκεντρο η μοναξιά, η ψυχική εξάντληση και η παρουσία των Κληρικών στο διαδίκτυο
Εκκλησία της Ελλάδος

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Οι αποφάσεις των συνεδριάσεων της 3ης και 4ης Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2026

Συνήλθε επί διήμερο, την Τρίτη και την Τετάρτη, 3 και 4 Νοεμβρίου 2026, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών...

Read more
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΑ 114α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΑ 114α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

4 Νοεμβρίου 2026

Με ιεροπρέπεια και επισημότητα εορτάσθηκαν η ετήσια πανήγυρις των Πολιούχων της Αριδαίας και η 114η επέτειος της απελευθερώσεώς της. Την...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Τύρναβο
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Τύρναβο

4 Νοεμβρίου 2026

Η μνήμη της ανακομιδής του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η οποία εορτάστηκε σήμερα Τρίτη 3...

Read more
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Ροτόντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Ροτόντα

4 Νοεμβρίου 2026

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Γεωργίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο
Κηρύγματα

“Αγόρασε τον Παράδεισο”

2 Νοεμβρίου 2024

του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (Κυριακή Ε΄Λουκά - Λουκ. ιστ΄ 19-31) Ἀπό ἀναισθησία ψυχῆς ἔπασχε ὁ πλούσιος τοῦ σημε­ρινοῦ...

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ακατάλυτοι οικογενειακοί δεσμοί – Κυριακή Ε’ Λουκά

2 Νοεμβρίου 2024
Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

2 Νοεμβρίου 2024
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου

2 Νοεμβρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Το Ουράνιο Ραντεβού»

2 Νοεμβρίου 2019
Μετά το Θάνατο τι;

Μετά το Θάνατο τι;

3 Νοεμβρίου 2018
Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

3 Νοεμβρίου 2018
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου

4 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το βιβλίο της ζωής

1 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

30 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Ὁ πραγματικός πλοῦτος»

16 Νοεμβρίου 2023
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Πτωχός δε τις ήν ονόματι Λάζαρος»

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ανωτέρα πάντων η αγάπη

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Κυριακή Ε’ Λουκά: Δεν φταίει ο πλούτος, αλλά η έλλειψη της αγάπης.

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Σχεδίασμα Ευαγγελικού Κηρύγματος Κυριακής Ε΄ Λουκά

29 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Λάρισα

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Λάρισα

Κυριακή των Αγίων Προπατόρων στην Μητρόπολη Κορίνθου

Κυριακή των Αγίων Προπατόρων στην Μητρόπολη Κορίνθου

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Ελευθέριο στη Ν. Ιωνία

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Ελευθέριο στη Ν. Ιωνία

Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο  εθνικό πρόβλημα» – Αυτή την Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!

Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα» - Αυτή την Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει χειρότερος φανατισμός από τον θρησκευτικό φανατισμό»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει χειρότερος φανατισμός από τον θρησκευτικό φανατισμό»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist