• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς μας εισάγει στον Παράδεισο»

in Εκκλησία της Ελλάδος
2 Μαρτίου 2025
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς μας εισάγει στον Παράδεισο»
Share on FacebookShare on Twitter

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Ιερέως του Πλανά, τελέσθηκε απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στο ομώνυμο και μοναδικό Παρεκκλήσιο στην Φθιώτιδα αφιερωμένο στον ταπεινό λευίτη του Ευαγγελίου, Άγιο Νικόλαο τον Πλανά, τον ιερέα της Πλάκας των Αθηνών στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εκόμισε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών τεμάχιο εκ του χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Πλανά, το οποίο κατέχει η Ιερά Μητρόπολις ως πολύτιμο πνευματικό θησαυρό.

          Η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Σήμερα, που η Αγία μας Εκκλησία έχει αφιερώσει το σημερινό Σάββατο αυτής της εβδομάδας του Τριωδίου πριν από την Κυριακή της Τυρινής σε όλους τους Οσίους της Εκκλησίας μας, τους οποίους μνημονεύσαμε το πρωί μέσα στη Θεία Λειτουργία, γιατί ακριβώς είναι τα πρόσωπα, τα οποία φανερώνουν στη ζωή μας, ότι το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι μία πραγματικότητα ζωντανή, απτή και χειροπιαστή. Δεν είναι μία πρόταση, μία ιδέα, μία σκέψη, ένα όνειρο ή μία φαντασίωση, αλλά είναι μία ρεαλιστική πραγματικότητα, την οποία μπορεί ο άνθρωπος σε όποια εποχή και αν ζει, σε όποιες καταστάσεις και αν βρίσκεται, εάν αγαπά τον Χριστό, μπορεί να ζήσει το Ευαγγέλιο του Χριστού μέσα στον κόσμο, αρκεί να έχει την αγάπη αυτή προς τον Θεό, την αγάπη προς τον άνθρωπο και μέσα από την αγάπη να καλλιεργεί όλες τις αρετές, αλλά και να υπομένει όλα τα δεινά αυτού του κόσμου, να υπομένει δυσκολίες, να υπομένει δοκιμασίες, να υπομένει θλίψεις, να υπομένει πειρασμούς, να υπομένει συκοφαντίες, διωγμούς, να υπομένει όλα αυτά τα οποία δοκιμάζουν τον άνθρωπο και φανερώνουν την ποιότητά του, γιατί ο άνθρωπος δοκιμάζεται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται και τα χαρίσματά του και τις αρετές του, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της ζωής του, ίσα ίσα που το καμίνι των δυσκολιών, όπως ακούσαμε και για τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στο ανάγνωσμα που διαβάσαμε ότι «ὡς χρυσὸν ἐν χωνευτηρίῳ» δοκιμάζεται ο άνθρωπος, καθαρίζεται, δοκιμάζεται μέσα στο πυρ της ζωής της δύσκολης, μέσα στο πυρ των δοκιμασιών, έτσι ο άνθρωπος δοκιμάζεται καθημερινά, όταν έχει μπροστά του δυσκολίες και προβλήματα.

          Σε αυτή λοιπόν την ημέρα κατά αγαθή συγκυρία συμπίπτει να εορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Ιερέως του Πλανά, ενός ανθρώπου ο οποίος, όπως απεικονίζεται και σε φωτογραφίες καθώς είναι ένας Άγιος των νεωτέρων χρόνων, αλλά και στην αγιογραφία και αναφέρεται στα υμνολογικά κείμενα ήταν μικρός το «δέμας», ήταν κοντός, η σωματική του διάπλαση δεν ήταν κάποια μεγαλοπρεπής και πολύ υψηλόσωμη. Αυτός όμως ο μικρός το «δέμας» ήταν μέγας στην αρετή, ήταν μέγας στην αγάπη, ήταν υψηλός στα νοήματα, ήταν υψηλός στην άσκηση και στη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να μας προσφέρει «τράπεζα πνευματικὴ ξενίζων ἡμᾶς» φιλοξενώντας δηλαδή, ημάς όχι με βρώση και πόση όπως ακούσαμε στον ιερό ύμνο, αλλά με δικαιοσύνη και άσκηση, γιατί ακριβώς ο άνθρωπος, για να χορτάσει με Χριστό στη ζωή του, δεν θα χορτάσει ούτε με φαγητό, ούτε με ποτό, ούτε θα χορτάσει με κολακείες και επαίνους, ούτε θα χορτάσει με πράγματα αναλώσιμα, πρόσκαιρα και παροδικά, με διασκεδάσεις, ψυχαγωγίες, αλλά θα χορτάσει με δικαιοσύνη και με αλήθεια και με αγιασμό και με άσκηση, θα χορτάσει δηλαδή με την πνευματική ζωή, το πνευματικό κάματο, την πνευματική πορεία, την πραγματική δηλαδή την όντως ζωή, την οποία τη ζει κανείς μακριά από τα φώτα της έντασης της καθημερινότητας, την οποία την ζει κανείς μέσα στον κρυπτόν της καρδίας του άνθρωπο, την ζει κανείς μέσα στο κελλί του, μέσα στο ταμείο του, μέσα στην οικογένειά του, αντιμέτωπος με τον εαυτό του, την ζει κανείς μέσα στον μικρόκοσμο, που τον περιβάλλει.

          Πολλές φορές δίνουμε έξω οι άνθρωποι μία ψεύτικη εικόνα, ότι είμαστε ευτυχισμένοι, ότι είμαστε χαρούμενοι, όταν οι άλλοι άνθρωποι μας ρωτούν «αν είσαι καλά» απαντάμε «πάρα πολύ καλά», γιατί θέλουμε να δώσουμε μία τέτοια εικόνα, προκειμένου να μην μας σχολιάζουν ή να μην μας συζητάνε οι άνθρωποι αλλά όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού εκεί βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με τον πραγματικό του κόσμο, με την πραγματική του κατάσταση. Όλη αυτή την περίοδο πόσα γλέντια, πόσα πανηγύρια, πόσες βασιλόπιτες, πόσες χοροεσπερίδες, πόσα τσάμικα και πόσα καλαματιανά και συρτά χόρεψαν οι άνθρωποι, όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η ατέλειωτη πανηγυρική ατμόσφαιρα υποδεικνύει ότι πράγματι η ζωή των ανθρώπων είναι ένα ατέλειωτο πανηγύρι.

          Σήμερα το πρωί στο Κοντάκιο και στον Οίκο πριν αναφέρουμε τη μνήμη των Οσίων ο ιερός υμνογράφος με πολύ φιλόσοφο νου πάρα πολύ ωραία ανέφερε ότι «Τοῖς τοῦ βίου τερπνοῖς ἐνητένισα, λογισμοῖς θεωρῶν τὰ γινόμενα, καὶ μετρήσας αὐτῶν τὰ ἐπώδυνα, τὴν ζωὴν τῶν βροτῶν  ἐταλάνισα,

ὑμᾶς δὲ μόνους  ἐμακάρισα, τοὺς μερίδα καλὴν  ἐπιλεξαμένους, τὸ παθεῖν τῷ Χριστῷ, καὶ μένειν σὺν αὐτῷ, καὶ συμψάλλειν ἀεὶ τῷ Προφήτῃ Δαυΐδ, Ἀλληλούϊα». Μελέτησα λέει τα τερπνά, τα ευχάριστα αυτού του βίου, είδα γλέντια, χαρές, πανηγύρια. Τα είδα όλα μπροστά μου κι όμως δεν τα θαύμασα, αλλά ίσα ίσα λυπήθηκα για τη ζωή των βροτών, για τις επιλογές αυτές των ανθρώπων που μένουν στην επιφάνεια και είναι κενοί ρηχοί νοήματος. Ποιους θαύμασα; Ποιους εμακάρισα; Ποιους θεώρησα ευτυχισμένους και πετυχημένους και γεμάτους τη ζωή τους; Αυτούς που διάλεξαν την καλή μερίδα, να συμπάσχουν, να πάσχουν με το Χριστό. Αυτοί που επέλεξαν να σταυρωθούν με τον Χριστό, αυτοί που επέλεξαν να υποφέρουν για την αγάπη του Χριστού, αυτοί που επέλεξαν εκούσια να υβρίζονται για την αγάπη του Χριστού, αυτοί που επέλεξαν εκούσια να πονούν για την αγάπη του Χριστού. Αυτούς όλους εμακάρισα, αυτούς μακαρίζει η Εκκλησία, αυτούς γιορτάζει η Εκκλησία, τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά, που στην Αθήνα της εποχής του με το τσουβαλάκι με τα ονόματα, πήγαινε από τον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό στον Προφήτη Ελισσαίο για να ιερουργήσει, να τελέσει αυτές τις φοβερές Αγρυπνίες έχοντας στο Ιερό Αναλόγιο τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη και άλλους λογίους της Αθήνας και τον κορόιδευε το δήθεν αρχοντολόι των Αθηνών, η ελίτ των Αθηνών, οι αριστοκράτες, οι τάχατες σπουδαίοι, το θεωρούσαν έναν ταλαίπωρο γραφικό παπά. Τα ίδια δεν έζησε εδώ στη Λαμία ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης; Μήπως δεν υβρίστηκε, μήπως δεν συκοφαντήθηκε, μήπως δεν τον πετάξαν έξω από τα σπίτια τους άνθρωποι, μήπως δεν το θεώρησαν ζητιάνο, μήπως δεν τον παρεξήγησαν, όμως μήπως δεν αμφισβήτησαν τις προθέσεις του, τις διαθέσεις του, το έργο του, τη διδαχή του; Όμως η Εκκλησία τον Όσιο Βησσαρίωνα εορτάζει και προσκυνά και το Ιερό του Σκήνωμα η αφθαρσία του οποίου, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη και μαρτυρία για το πού πραγματικά βρίσκεται η αλήθεια και πού βρίσκεται η δικαιοσύνη και πού βρίσκεται το φως του Χριστού.

          Έτσι λοιπόν η Αγία μας Εκκλησία θέλοντας να μας βοηθήσει, ώστε να επιστρέψουμε στον Παράδεισο. Αυτό γιορτάζουμε την Κυριακή της Τυρινής, την έξοδο του Αδάμ από τον Παράδεισο, το γιορτάζουμε, γιατί το γιορτάζουμε γιατί ο Νέος Αδάμ, ο Χριστός, μας επανέφερε μέσα στον Παράδεισο αλλιώς δεν θα γιορτάζαμε θα θρηνούσαμε ακόμα, γιατί η Νέα Εύα, η Παναγία μας ,με τη κατάφασή της στο Θείο Θέλημα έφερε τη δυνατότητα να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού, να ενανθρωπίσει ο Θεός και να δοθεί η δυνατότητα στον άνθρωπο να θεοποιηθεί, για να θυμηθούμε τον Μέγα Αθανάσιο, μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας.

          Έτσι λοιπόν γιορτάζουμε αυτό το γεγονός, ενθυμούμεθα αυτό το γεγονός και ακριβώς οι Άγιοι της Εκκλησίας μας όπως ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς, όπως ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης όπως όλοι οι Άγιοι είναι αυτοί οι οποίοι μας βοηθούν εμάς τους μικρότερους αδελφούς τους να μας εισαγάγουν και πάλι εις τον Παράδεισο. Δεν υπάρχει άλλο εισιτήριο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η συγχώρηση, η αλληλοσυγχώρηση, η αλληλοπεριχώρηση, η αλληλοκατανόηση και η μεταξύ μας αγάπη».

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχήθηκε στους ιερείς, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και σε όλους τους συνεργάτες της Ενορίας, έτη πολλά, καλή Σαρακοστή και τους συνεχάρη για την πνευματική πρόοδο της Ενορίας.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Πρόσφατα Άρθρα

«Η πίστη των πατέρων, φως των επομένων γενεών»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η πίστη των πατέρων, φως των επομένων γενεών»

5 Σεπτεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη συγκίνηση εορτάσθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 η συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Αγίας...

Read more
Χειροτονία Πρεσβύτερου στην Ι.Μ. Ιέρακος
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβύτερου στην Ι.Μ. Ιέρακος

5 Σεπτεμβρίου 2026

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  η Εκκλησία μας εόρτασε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, για την...

Read more
Εγκαίνια έκθεσης του πίνακα «Η ανατίναξη της Μονής Αρκαδίου» του Ιβάν Αϊβαζόφσκι στην Ιερά Μονή Αρκαδίου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Εγκαίνια έκθεσης του πίνακα «Η ανατίναξη της Μονής Αρκαδίου» του Ιβάν Αϊβαζόφσκι στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

5 Σεπτεμβρίου 2026

Το απόγευμα της Τρίτης, 2ας Σεπτεμβρίου 2026, πραγματοποιήθηκαν, στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, τα εγκαίνια της έκθεσης...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΒΥΛΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΒΥΛΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ

5 Σεπτεμβρίου 2026

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026, πανηγύρισε το ενοριακό ιερό παρεκκλήσιο του αγίου ιερομάρτυρος Βαβύλα στο Νέο Προκόπι Ευβοίας και στον...

Read more
Ο θεόπτης Μωϋσής ενώπιον της Αγίας Βάτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο θεόπτης Μωϋσής ενώπιον της Αγίας Βάτου

5 Σεπτεμβρίου 2026

Επί τη μνήμη του Θεόπτου Προφήτου Μωϋσέως στο Μικρό Δέρειο, του τέως Δήμου Ορφέως, τιμάται η Παναγία η “Ακατάφλεκτος Βάτος”,...

Read more
Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πρωτεργάτες του Τριημέρου Kυριών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πρωτεργάτες του Τριημέρου Kυριών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας

5 Σεπτεμβρίου 2026

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, εορτή των Αγίων Προφήτου Ζαχαρία και της συζύγου αυτού Ελισάβετ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Read more
Άγιοι Ζαχαρίας και Ελισάβετ: Οι γονείς του Τιμίου Προδρόμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Άγιοι Ζαχαρίας και Ελισάβετ: Οι γονείς του Τιμίου Προδρόμου

5 Σεπτεμβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού         Ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα άγια ζευγάρια της Καινής Διαθήκης είναι και αυτό...

Read more
Ὁ διάδοχος τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου στή Χίο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ὁ διάδοχος τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου στή Χίο

4 Σεπτεμβρίου 2026

Εὐλογία γιά τήν Αἴγυπτο ἡ ἐν σώματι ἐπίσκεψη τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐκεῖ, εὐλογία γιά τήν Χίο ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Μακαριωτάτου...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

4 Σεπτεμβρίου 2026

Το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2026, τελέσθηκε η δεύτερη πανήγυρις του Ενοριακού Ι. Ναού αγ. Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, επί...

Read more
«Η φλόγα της πίστεως φωτίζει τον δρόμο μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η φλόγα της πίστεως φωτίζει τον δρόμο μας»

5 Σεπτεμβρίου 2026

Την Παρασκεή 4 Σεπτεμβρίου 2026, το πρωΐ, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτου Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Συνοδοιπορία ευθύνης στην ποιμαντική των νέων: 10ο πανελλήνιο Συνέδριο
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνοδοιπορία ευθύνης στην ποιμαντική των νέων: 10ο πανελλήνιο Συνέδριο

4 Σεπτεμβρίου 2026

Όταν ένα γεγονός όχι μόνον επαναλαμβάνεται αλλά φθάνει στην 10η πραγματοποίησή του, τότε δεν σού αρκεί απλώς «να σβήσεις κεράκια στην...

Read more
7η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων
Εκκλησία της Ελλάδος

7η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων

4 Σεπτεμβρίου 2026

Με την ευλογία του Θεού, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων με θέμα «Δημιουργώντας Κοινότητες σε Εποχές...

Read more
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Διδυμότειχο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Διδυμότειχο

4 Σεπτεμβρίου 2026

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη την 4η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος...

Read more
Πανήγυρις Αγίας Ιερουσαλήμ και των τέκνων αυτής στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις Αγίας Ιερουσαλήμ και των τέκνων αυτής στη Βέροια

5 Σεπτεμβρίου 2026

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο Λόγο στον...

Read more
Αγιασμός για τη νέα χρονιά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για τη νέα χρονιά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

4 Σεπτεμβρίου 2026

Κατά την εκκλησιαστική τάξη η νέα εκκλησιαστική χρονιά ξεκίνησε για τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με αγιασμό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Οι γάμοι – Κυριακής ΙΔ’ Ματθαίου

2 Ιανουαρίου 2021

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπω βασιλεῖ,  ὅστις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῶ αὐτοῦ» (Ματθ.22,2) Καὶ ἡ σημερινὴ...

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

Κεκλημένοι όλοι για τον θείο γάμο

2 Σεπτεμβρίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

3 Σεπτεμβρίου 2018
Next Post
Αγρυπνία και μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας στην Λάρισα

Αγρυπνία και μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας στην Λάρισα

Με λαμπρότητα η Νάξος τίμησε τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά

Με λαμπρότητα η Νάξος τίμησε τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: «Να ακολουθήσουμε το εύλαλο παράδειγμα του Οσίου Βησσαρίωνος»

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: «Να ακολουθήσουμε το εύλαλο παράδειγμα του Οσίου Βησσαρίωνος»

Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης

Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist