• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

21 Φεβρουαρίου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, στην αίθουσα «Καράκωστα» του Μεγάρου Επιμελητηρίου Ευβοίας, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ευβοίας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τίμησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για τη συμβολή της τοπικής μας Εκκλησίας στην προαγωγή της ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, πριν την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Γεροντίτη, προβλήθηκε βίντεο με αναφορά στο ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και τα εξής: «Εδώ και 23 χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, εργάζεται αδιάκοπα, ως ιερουργός, διδάσκαλος της Εκκλησίας και διοικητικός υπεύθυνος της Ιεράς Μητροπόλεως με απόλυτα θετικό αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία της πρωτεύουσας του Νομού, της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας και των Βορείων Σποράδων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, μέχρι σήμερα, έχει χειροτονήσει περισσότερους από 90 Κληρικούς, οι οποίοι εργάζονται ως εφημέριοι στις κατά τόπους Ενορίες και στελέχη των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος εκπέμπει στους 97,7 μεγακύκλους και στο διαδίκτυο, την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής με παραρτήματα σε όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με ονομασία «Το Αρχονταρίκι των Βιβλιοφίλων», στην οδό Αβάντων, τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως, το Κέντρο Στηρίξεως Οικογενείας με έδρα τη Ν. Αρτάκη και παράρτημα στην Ιστιαία, τις Τράπεζες Τροφίμων και Ενδυμάτων στη Χαλκίδα, στη Λίμνη και στην Ιστιαία, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στον Παλαιό Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι και το Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί των οδών Αχαΐας και Κυκλάδων, στη Χαλκίδα.

Στις παραπάνω δράσεις προσφοράς της τοπικής μας Εκκλησίας εργάζονται και απασχολούνται περισσότεροι από 110 συμπολίτες μας, ενώ, ταυτόχρονα, η διοίκηση και συνέχιση λειτουργίας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρίου Χρυσοστόμου των Ιερών Προσκυνημάτων Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Αρτάκη και Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, των Νεανικών Κατασκηνώσεων στα Ήλια Αιδηψού, του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Αρρένων Χαλκίδος, των Γηροκομείων Χαλκίδος, Ιστιαίας και Λίμνης παρέχουν στις τοπικές κοινωνίες θέσεις εργασίας, επιχειρηματική υποστήριξη, προαγωγή του θρησκευτικού τουρισμού και ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος συχνά παρεμβαίνει αρμοδίως, για ζητήματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, τα οποία αφορούν τη ζωή των κατοίκων της τοπικής Εκκλησίας και τον τόπο γενικότερα, σχετικά με την προστασία του φυσικού πλούτου, την προάσπιση του πολιτισμού και την ανάπτυξη που αξίζει στην Εύβοια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλες τις εκφάνσεις δράσεως και προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προωθείται ο εθελοντισμός, με αποτέλεσμα κάθε μέλος της κοινωνίας να μπορεί να συνεισφέρει κατά τη δύναμή του και η προσφορά του να γίνεται ένα με τον κατεξοχήν σκοπό του Μητροπολίτου κυρίου Χρυσοστόμου, δηλαδή κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει την μητρική αγκαλιά της Εκκλησίας και την υποστήριξη που χρειάζεται. Με γνώμονα αυτό τον σκοπό, πάμπολλοι ευεργέτες, δωρητές, χορηγοί, συνδρομητές και εθελοντές συνεργάτες υποστηρίζουν τα έργα αγάπης και εποποιίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων».

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου με την παρακάτω προσφώνησή του:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, Σας ευχαριστώ θερμά, γιατί είχατε την ευγένεια να εντάξετε σε αυτή την ετήσια και ιδιαιτέρως ωφέλιμη σύναξη των ανθρώπων που επιχειρούν στο Νησί μας και τιμητική εκδήλωση για την ταπεινότητά μου.

Φοβάμαι, εντιμώτατοι άρχοντες και αγαπητοί, μήπως και με παρεξηγήσει ο Θεός και θα Σας εξηγήσω το γιατί. Έχει πει ο Χριστός ότι και αν ακόμη κάνετε όλα τα διατεταγμένα, ακόμη και τότε, να μην παίρνετε αέρα, αλλά να λέτε και αυτό ασφαλώς προϋποθέτει να το πιστεύετε και να το λέτε, ότι είμαστε αχρείοι δούλοι και «ο ωφείλομεν ποιήσαι πεποιήκαμεν» (Λουκ. ιζ΄ 10) και δεν κάναμε τίποτα περισσότερο απ’ αυτό που προέβλεπε το καθήκον μας. Και η ερώτηση προς τον εαυτό μου -ο καθένας μας να κάνει ανάλογες ερωτήσεις στον δικό του εαυτό- άραγε έχω κάνει όλα τα διατεταγμένα; Ασφαλώς και όχι. Να γιατί φοβάμαι μήπως με παρεξηγήσει ο Θεός. Αλλά κι αν με παρεξηγήσει θα του δικαιολογηθώ ότι η αγάπη των παιδιών μου το επέβαλε και πιστεύω ότι θα με αντιμετωπίσει, όπως μέχρι σήμερα, με επιείκεια.

Θέλω ακόμη να πω ότι η Εκκλησία τιμάται στο πρόσωπό μου και η Εκκλησία είναι η κοινωνία των Κληρικών και των Λαϊκών μαζί, η οικογένεια του Θεού, γιατί ό,τι γίνεται δεν είναι αποτέλεσμα εργασίας ενός ανθρώπου, αλλά είναι αποτέλεσμα της βοηθείας του Θεού. Εκείνος δίνει τις εμπνεύσεις, Εκείνος δίνει και τα κουράγια και τη δύναμη και ανοίγει πόρτες, ενίοτε και εκεί που βρίσκεται αδιέξοδο. Αλλά και η ηθική και η υλική υποστήριξη των ανθρώπων. Άρα, λοιπόν, η τιμή αυτή ανήκει σε όλους μας και μ’ αυτές τις προϋποθέσεις την δέχομαι και Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου.

Είναι αλήθεια και γι’ αυτό μπορώ να Σας διαβεβαιώσω άφοβα ότι την Μητρόπολή μου την αγαπώ με τρόπο που δύσκολα μπορώ να περιγράψω, αλλ’ αυτό το κάνει και κάθε Μητροπολίτης. Ξέρετε, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, για να υπάρξει ο Μητροπολίτης, πρέπει να υπάρχει η τοπική Εκκλησία, να υπάρχει το ποίμνιο. Δεν χειροτονούμε δεσποτάδες να τους έχουμε «στοκ» και μετά να τους στέλνουμε όπου δημιουργείται Εκκλησία. Όχι. Προϋπόθεση εκλογής και χειροτονίας του Επισκόπου είναι η ύπαρξη ποιμνίου, ανθρώπων. Και κάτι άλλο, κάθε ένας που χειροτονείται Επίσκοπος, αφήνει το επώνυμό του. Πώς με ξέρετε, πώς με προσφωνείτε, πώς με καταχωρεί η Ιστορία; Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος. Μέχρι να χειροτονηθώ Μητροπολίτης, ήμουνα ο πατήρ Χρυσόστομος Τριανταφύλλου, από τότε, όμως, που έγινα Μητροπολίτης είμαι ο Χαλκίδος Χρυσόστομος. Πράγμα που σημαίνει ένα δέσιμο αδιάρρηκτο και επειδή ακριβώς αγαπώ την Μητρόπολη και πονώ τον τόπο μου και βλέπω και τις δικές Σας τις προσπάθειες και των τοπικών αρχόντων και όλων όσων εργάζονται για το κοινό καλό, γι’ αυτό παίρνω, πολλές φορές και το θάρρος, να υψώσω και λίγο τη φωνή μου και να γίνω και λίγο απαιτητικός, γιατί, κακά τα ψέματα, εάν δεν απαιτήσουμε, δεν θα μας δώσουν. Ακόμα και το Ιερό Ευαγγέλιο το λέει αυτό, ο Χριστός λέει, εγώ γνωρίζω τις ανάγκες σας και σας φροντίζω, αλλά «αιτείτε και δοθήσεται υμίν», θα ζητήσετε και θα σας δοθεί, «κρούετε, και ανοιγήσεται» (Ματθ. ζ΄, 7), που σημαίνει, το κρούετε, ότι θα πας εκεί που χρειάζεται να χτυπήσεις την πόρτα για να ζητήσεις. Και όταν ζητάμε για το κοινό καλό και όχι για το ατομικό συμφέρον, αυτό το ευλογεί ο Θεός. Τότε δεν ντρεπόμαστε και ζητιανεύουμε με καμάρι και με άνεση. Έτσι σκέπτομαι, κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί μου, αυτήν την τιμή και Σας εκφράζω και πάλι την ευγνωμοσύνη μου».

Επίσης, προς τον κύριο Υπουργό, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ, ως Μητροπολίτης της Χαλκίδος, της Βορείου Ευβοίας, αλλά και των Βορείων Σποράδων, ήτοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, επιθυμώ κι εγώ να Σας καλωσορίσω στο Νησί μας και στη Μητρόπολή μας. Και την επίσκεψή Σας και την παρουσία Σας εκτιμούμε, αλλά και όσα έχετε προσφέρει και αυτά τα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη. Άλλωστε, ειδικότεροι από μένα, οι συνάδελφοί Σας στη Βουλή, ο Περιφερειάρχης, ομίλησαν και γεγονός είναι ότι έχετε καλή φήμη στην κοινωνία.

Όμως, οφείλω κι εγώ να πω, γιατί τυχαίνει να περιοδεύω από χωριό σε χωριό και από συνοικισμό σε συνοικισμό ότι συμμερίζομαι την κραυγή της αγωνίας που ακούσατε εδώ και τα αιτήματα και σαν πνευματικός πατέρας οφείλω και το κάνω ενσυνείδητα, να τα προσυπογράψω.

Ξέρετε, κύριε Υπουργέ, αυτό το Νησί είναι πολύπαθο, το είπαν κι άλλοι, είναι και λίγο περιφρονημένο κι αυτό το είπαν κι άλλοι. Θα μου επιτρέψετε, όμως, όλοι Σας, να προσθέσω μια μικρή λεξούλα, «διαχρονικά». Διαχρονικά ξεχασμένο και περιφρονημένο. Δεν είναι δυνατόν να σκέπτομαι και πραγματικά το σκέπτομαι, την Κυριακή έχω να λειτουργήσω στο Σπαθάρι και από ‘κεί να φύγω για να πάω στη Σκόπελο, γιατί έχω το πανηγύρι του αγίου Ρηγίνου. Άραγε θα είναι ανοικτός ο Άγιος, γιατί κόβεται το Νησί στα δύο όταν πέφτει χιόνι και, για να πάω στη Σκόπελο, δοξάζω τον Θεό, γιατί με επληροφόρησαν ότι, κάθε Κυριακή, βάλανε τώρα ένα πλοίο από το Μαντούδι για τις Βόρειες Σποράδες και, ευτυχώς, θα κάνω μόνο δύο ώρες, αλλά για να επιστρέψω θα πάω διά Βόλου, που σημαίνει ώρες πολλές, σημαίνει έξοδα, σημαίνει διανυκτερεύσεις, ξενοδοχεία, φαγητά, πράγματα. Ε, αυτό, λοιπόν, το οδικό δίκτυο έχει γίνει θέμα, σε λίγο, παγκόσμιο. Ε, το δικαιούται η Εύβοια. Κι εκείνη την παράκαμψη του Βασιλικού -Ξέρετε, εμένα είναι η πατρίδα μου. Από το Βασιλικό κατάγομαι. Εδώ υπηρέτησα, ως Ιερέας και εδώ η αγάπη του Θεού με έφερε και ως Μητροπολίτη- ήμουνα νιός και γέρασα. Ε, Σας παρακαλούμε, λοιπόν, πάρα πάρα πολύ, να καταβάλετε όσες προσπάθειες, την καλή θέληση, είμαστε σίγουροι ότι την έχετε, να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των ανθρώπων, γιατί είναι καθημερινά και είναι δύσκολα.

Σας λέω, μου ήρθε εγκεφαλικό, παρά λίγο, όταν κλήθηκα να πληρώσω για τις κατασκηνώσεις, τον Ιανουάριο, ΔΕΗ του Δεκεμβρίου 9.500€ (Οι Κατασκηνώσεις λειτουργού από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο) και τον Νοέμβριο είχα πληρώσει άλλα 7.500€. Από πού θα τα μαζέψω αυτά; Από τα κεράκια του κόσμου. Είναι πραγματικά απτά ζητήματα και ασφαλώς δεν είναι μόνο στην Εύβοια και αυτό το καταλαβαίνουμε, το κατανοούμε, αλλά παρακαλούμε, όσο Σας είναι δυνατόν, μας συνδράμετε.

Σας ζητούμε συγνώμη που Σας φορτώνουμε. Έχω κι άλλα, μα ζητώ ένα ραντεβού στο γραφείο Σας και πιστεύω να με δεχθείτε και Σας εύχομαι υγεία και δύναμη πολλή να συνεχίσετε να εργάζεσθε, να είσθε χαμογελαστός, όπως είστε και αποδοτικός, όπως μέχρι σήμερα κι ακόμα καλύτερα».

Ο Υπουργός κύριος Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος και αναφερόμενος της προσφορά του κ. Χρυσοστόμου είπε: «Σεβασμιώτατε, κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου, κύριε Περιφερειάρχη, κυρία Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, θέλω να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Ευβοίας, που είμαι εδώ, μαζί σας στην κοπή της πίτας κι εγώ να ενώσω την φωνή μου σε σχέση με τον Ιεράρχη Σας τον Μητροπολίτη Χαλκίδος τον κύριο Χρυσόστομο, του οποίου οι αρετές δεν είναι γνωστές μόνο σε σας εδώ τους Χαλκιδαίους και κατοίκους της Ευβοίας. Είναι γνωστές και πέραν των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεώς σας, που είναι ένα, ο Μητροπολίτης, από τα πιο γνωστά και ξεχωριστά της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Πρόσφατα Άρθρα

Άρτα: Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Οσίου Μαξίμου του Γραικού
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτα: Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Οσίου Μαξίμου του Γραικού

21 Ιανουαρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη, ετελέσθη την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προς τιμήν του Οσίου...

Read more
Στο σινεμά η ζωή του Αγίου Παϊσίου   – Αύριο  Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Στο σινεμά η ζωή του Αγίου Παϊσίου  – Αύριο  Τετάρτη στην “Ορθόδοξη Αλήθεια”… Μην τη χάσετε!

20 Ιανουαρίου 2026

Με κεντρικό θέμα τη βαθιά πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Παϊσίου, κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη η νέα έκδοση της εφημερίδας «Ορθόδοξη...

Read more
Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Έσσεξ στους Κληρικούς της Ι.Μ. Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Έσσεξ στους Κληρικούς της Ι.Μ. Δημητριάδος

20 Ιανουαρίου 2026

Η Δ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την προεδρεία του Σεβ. Μητροπολίτου...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Η στιγμή που ο Διάβολος έχασε χωρίς να το καταλάβει

20 Ιανουαρίου 2026

Υπήρξε μια στιγμή στην ιστορία που ο Διάβολος έχασε... χωρίς καν να το καταλάβει. Πώς έγινε αυτό; Ήταν τυχαίο ή...

Read more
Ευλόγηση Βασιλόπιτας Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ευλόγηση Βασιλόπιτας Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

20 Ιανουαρίου 2026

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2026, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της λακωνικής πρωτεύουσας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας...

Read more
Εσπερινός Αγίου Ευθυμίου με τρεις Αρχιερείς στην Αγ. Παρασκευή Λοκρίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός Αγίου Ευθυμίου με τρεις Αρχιερείς στην Αγ. Παρασκευή Λοκρίδος

20 Ιανουαρίου 2026

Ιστορικές στιγμές έζησε απόψε η μικρή και ολιγάριθμη εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Παρασκευής Λοκρίδος, μιας από τις πιο μικρές ενορίες...

Read more
Tα ονομαστήρια της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Μακαρίας Μοναχής
Εκκλησία της Ελλάδος

Tα ονομαστήρια της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας Μακαρίας Μοναχής

20 Ιανουαρίου 2026

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών...

Read more
Κοπή Βασιλόπιτας στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Κοπή Βασιλόπιτας στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

20 Ιανουαρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πνεύμα αγάπης πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στο Ιωακείμειο Γηροκομείο. Την ευλογημένη αυτή στιγμή τίμησε με...

Read more
Διαδοχικές Πανηγύρεις στην Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου Ομβριακής
Εκκλησία της Ελλάδος

Διαδοχικές Πανηγύρεις στην Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου Ομβριακής

20 Ιανουαρίου 2026

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στην Ομβριακή του Δήμου Δομοκού, ιερούργησε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2026 ο...

Read more
Κοπή Βασιλόπιτας Σ.Μ.Υ.Κ. της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Εκκλησία της Ελλάδος

Κοπή Βασιλόπιτας Σ.Μ.Υ.Κ. της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

19 Ιανουαρίου 2026

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 η Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (Σ.Μ.Υ.Κ. της Ρ.Ε.Σ.) με την ευλογία...

Read more
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 4:00 το απόγευμα: Ενθρονίζουμε την Παναγία μας – Η βοήθειά σας έγινε πραγματικότητα.
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 4:00 το απόγευμα: Ενθρονίζουμε την Παναγία μας – Η βοήθειά σας έγινε πραγματικότητα.

19 Ιανουαρίου 2026

Πριν από λίγο καιρό, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να προσφέρουμε στην εφέστιο εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας το ασημένιο της...

Read more
Κοπή βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο στα Καλάβρυτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Κοπή βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο στα Καλάβρυτα

19 Ιανουαρίου 2026

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής...

Read more
Η Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

19 Ιανουαρίου 2026

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ευλόγησε,...

Read more
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

19 Ιανουαρίου 2026

Την μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας τον 10 αιώνα μ. Χ., εόρτασε πανηγυρικά η τοπική Εκκλησία τη Δευτέρα 19...

Read more
Ἐκδήλωση γιὰ τὸν Μητροπολίτη Ναυπάκτου στὸ Δημοτικό Σχολεῖο Ἀντιρρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐκδήλωση γιὰ τὸν Μητροπολίτη Ναυπάκτου στὸ Δημοτικό Σχολεῖο Ἀντιρρίου

19 Ιανουαρίου 2026

Τήν Δευτέρα, 19 Ἰανουαρίου 2026, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος ἐπισκέφθηκε τό Δημοτικό Σχολεῖο Ἀντιρρίου προσκεκλημένος...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)
Κηρύγματα

«Η πνευματική λέπρα»

17 Ιανουαρίου 2026

Αποστολικό Μήνυμα Κυριακή 19/1/2020 «Η πνευματική λέπρα» Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Αγαπητοί μου αδελφοί. Σήμερα η...

Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)

Κυριακή ΙΒ Λουκά: Οἱ ἀσθένειες τῶν ἀνθρώπων (Λουκ ιζ, 12-19)

17 Ιανουαρίου 2026
Μέγας Αθανάσιος: Ο Στύλος της Ορθοδοξίας

Μέγας Αθανάσιος: Ο Στύλος της Ορθοδοξίας

17 Ιανουαρίου 2026
Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου (18 Ιανουαρίου)

Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου (18 Ιανουαρίου)

17 Ιανουαρίου 2026
Μέγας Αθανάσιος: Ο Στύλος της Ορθοδοξίας

Αγώνες και περιπέτεις του Μεγάλου Αθανασίου για την Ορθοδοξία

17 Ιανουαρίου 2026
Ἀθανάσιον ἐπαινῶν ἀρετήν ἐπαινέσομαι

Ἀθανάσιον ἐπαινῶν ἀρετήν ἐπαινέσομαι

17 Ιανουαρίου 2025
Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)

Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)

20 Ιανουαρίου 2024
«Ἔπεσεν ἐπί πρόσωπον παρά τούς πόδας αὐτοῦ (του Ιησού) εὐχαριστῶν αυτῷ»!

Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας (Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης)

20 Ιανουαρίου 2024
Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)

Κυριακὴ ΙΒ΄ Λουκᾶ (Λουκ. ιζ΄ 12-19) +Μητροπολίτης Σερβίων καί Κοζάνης Διονύσιος

20 Ιανουαρίου 2024
Τα αγνώμονα παιδιά

Τα αγνώμονα παιδιά

20 Ιανουαρίου 2024
«Ἔπεσεν ἐπί πρόσωπον παρά τούς πόδας αὐτοῦ (του Ιησού) εὐχαριστῶν αυτῷ»!

Απέκδυση του παλαιού – ένδυση του νέου «εν Χριστώ» ανθρώπου

14 Ιανουαρίου 2023
Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)

Ἡ θεραπεία τῶν δέκα λεπρῶν (Λουκ. ιζ, 12-19)

14 Ιανουαρίου 2023
Σχόλιο στην ευαγγελική περικοπή των Δέκα λεπρών (Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά)

Κυριακή ΙΒ Λουκά: Ἐκεῖνος κι ἐμεῖς (Λουκ. ιζ΄ 12-19)

15 Ιανουαρίου 2022
Συναξάρι 2ας Μαῒου

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας

18 Ιανουαρίου 2020
Συναξάρι 2ας Μαῒου

Χαίροις Πατριαρχῶν ἡ κρηπίς

1 Μαΐου 2019
«Ἔπεσεν ἐπί πρόσωπον παρά τούς πόδας αὐτοῦ (του Ιησού) εὐχαριστῶν αυτῷ»!

Κυριακή των δέκα λεπρών

19 Ιανουαρίου 2019
«Ἔπεσεν ἐπί πρόσωπον παρά τούς πόδας αὐτοῦ (του Ιησού) εὐχαριστῶν αυτῷ»!

«Ἔπεσεν ἐπί πρόσωπον παρά τούς πόδας αὐτοῦ (του Ιησού) εὐχαριστῶν αυτῷ»!

19 Ιανουαρίου 2019
«Ἀρετήν πᾶσαν ἤσκησας, ἐπιμό­νως θεόπνευστε … ὅθεν ἅπασα Ἐκ­κλη­σία δοξάζει σου τήν μνήμην»

«Ἀρετήν πᾶσαν ἤσκησας, ἐπιμό­νως θεόπνευστε … ὅθεν ἅπασα Ἐκ­κλη­σία δοξάζει σου τήν μνήμην»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή ΙΒ Λουκα υπό του Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Πασσᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ´ ΛΟΥΚΑ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ) π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ

14 Ιανουαρίου 2015
Next Post
Μέ τό παράσημον τῆς Ι.Μ. Πατρῶν τόν Σταυρόν τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου μετ’ ἀστέρος τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Μέ τό παράσημον τῆς Ι.Μ. Πατρῶν τόν Σταυρόν τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου μετ’ ἀστέρος τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ψυχοσάββατο (Σάββατο των ψυχών) – Μνημόσυνο – Κόλλυβα

Ψυχοσάββατο (Σάββατο των ψυχών) - Μνημόσυνο - Κόλλυβα

Ψυχοσάββατο της Αποκριάς

Φθιώτιδος Συμεών: «Ψυχοσάββατο: ένα ελπιδοφόρο ταξίδι στα έσχατα»

Φθιώτιδος Συμεών: «Ψυχοσάββατο: ένα ελπιδοφόρο ταξίδι στα έσχατα»

Άρτα: Μνημόσυνα υπέρ πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών και Στρατιωτικών

Άρτα: Μνημόσυνα υπέρ πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών και Στρατιωτικών

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist