• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς όραμα»

14 Οκτωβρίου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Φθιώτιδος Συμεών: «Τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς όραμα»
Share on FacebookShare on Twitter

Στην έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς για την Εκκλησία και στην έναρξη της πνευματικής σποράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», τέλεσε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 τον αγιασμό για τη νέα εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή χρονιά 2024 – 2025.

          Μετά τον Εσπερινό της εορτής του Οσίου Πατρός ημών Ιγνατίου του Αγαλλιανού, Επισκόπου Μηθύμνης, Προστάτου του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ ο κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τους κατά τόπους Υπευθύνους Ιερείς των 10 Παρατημάτων του Ωδείου,  τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2024 – 2025, μιας ακμάζουσας εκπαιδευτικής δομής της τοπικής Εκκλησίας, η οποία απαριθμεί 10 κατά τόπους Παρατήματα σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Φθιώτιδος, φοιτούν 800 και πλέον μαθητές και διακονούν 25 Καθηγητές,  καλωσορίζοντας συνάμα και τους νέους μαθητές του Ωδείου, επιδίδοντας επίσης, τα Διπλώματα και τα Πτυχία των επιτυχόντων κατά το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024.

          Ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ στον λόγο του, σκιαγράφησε μερικές από τις σπουδαίες και ιστορικές στιγμές και δράσεις του Ωδείου την παρελθούσα τετραετία από ιδρύσεώς του, καθώς και τις επισκέψεις που δέχθηκαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τόσο της Εκκλησίας, όσο και της πολιτείας, καθώς και σπουδαίους μουσικούς της πατρίδος μας.

          Αναφερόμενος στην πατρική αγάπη και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στο Ωδείο και στην πρόοδο των μαθητών και των μαθητριών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο νέο ακαδημαϊκό έτος. Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους πρωτοετείς μαθητές μας, σε ένα έτος γεμάτο μουσική, δημιουργικότητα και νέες προκλήσεις. Το Ωδείο μας αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, όπου η μουσική τέχνη ανθίζει και καλλιεργεί νέα ταλέντα.

Κοιτάζοντας πίσω στην πενταετία που με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Δεσπότη μας ήδη διανύσαμε, αισθανόμαστε περήφανοι για όλα όσα καταφέραμε. Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε συναυλίες, διαγωνισμούς και εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας το ταλέντο και την αφοσίωσή τους στη μουσική. Οι καθηγητές μας προσέφεραν εξαιρετική διδασκαλία, εμπνέοντας τους μαθητές μας και καλλιεργώντας την αγάπη τους για τη μουσική.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος, αλλά και τη νέα περίοδο που ξεκινά, έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους. Θέλουμε να επεκτείνουμε το φάσμα των μουσικών μας δραστηριοτήτων, να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με άλλους φορείς και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τους μαθητές μας.

Συγκεκριμένα, σκοπεύουμε:

Να οργανώσουμε θεματικές συναυλίες και εκδηλώσεις για να δώσουμε στους μαθητές μας περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

Να αναπτύξουμε νέα μουσικά προγράμματα, όπου θα εξερευνήσουμε νέα μουσικά είδη και θα προσφέρουμε μαθήματα σε όργανα και μουσικές, που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με άλλα μουσικά ιδρύματα με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργασιών, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές μας μια πιο ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση.

Να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή των μαθητών μας σε διαγωνισμούς.

Να κάνουμε σειρά μουσικών εκδόσεων με θέματα μουσικολογικού ενδιαφέροντος.

Να δημιουργήσουμε τμήμα επίσημων μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Να εντείνουμε τα σεμινάρια εξειδίκευσης με σκοπό την παροχή γνώσεων και εμπειριών στους μαθητές μας».

Ο κ. Ιωακείμ ολοκληρώνοντας το καλωσόρισμα του ανέφερε:

«Κάτι όμως πολύ σημαντικό: Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορούσε τίποτα από όλα αυτά να πραγματοποιηθεί αν δεν είχαμε τη χάρη των Αγίων, τους οποίους θα τιμήσουμε εν συνεχεία με Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, αλλά και τη συνεργασία όλων μας, μαθητών, γονέων, καθηγητών και χορηγών του Ωδείου. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε και αυτό το ακαδημαϊκό έτος ακόμα πιο δημιουργικό και παραγωγικό. Και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά όλους για τη μεγάλη στήριξη και την ελπίδα που μας δίνετε καθημερινά.

Σεβασμιώτατε πολλοί άνθρωποι στην καθημερινότητα μας αποδεικνύονται «λίγοι». Όχι σε ικανότητες ή σε προσόντα, αλλά κυρίως στην αγάπη, στην έμπνευση, στη δύναμη, στην ενσυναίσθηση, στον οραματισμό, στη στήριξη. Το έχουμε επαναλάβει και θα το λέμε διαρκώς πως εσείς κάνατε όλους μας να πιστέψουμε στην πρόοδο αυτής της εκπαιδευτικής δομής. Εσείς μας στηρίζετε και μας εμπνέετε καθημερινά. Η ανιδιοτελής και με διάκριση αγάπη σας μας βοηθά να κάνουμε βήματα προόδου επενδύοντας στις παιδικές ψυχές αλλά και γενικότερα στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που είστε δίπλα μας, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος και παράλληλα πρωτεργάτης και καθοδηγητής.

Με την ευχή του Δεσπότη μας σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά στις δραστηριότητες του Ωδείου και να απολαύσετε και φέτος μαζί μας την μαγεία της μουσικής. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας».

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η χρονιά είναι αφιερωμένη σε εσάς, το Ωδείο είναι αφιερωμένο σε σας και όλοι μας είμαστε αφιερωμένοι σε εσάς και ευελπιστώ και ελπίζω, ότι και οι εκπρόσωποι της πολιτείας και των θεσμών, που είναι παρόντες απόψε εδώ και μας τιμούν, ότι και αυτοί έχουν τη διάθεση, να είναι για σας και να το δείξουν εμπράκτως τη φετινή και τις επόμενες χρονιές.

Ο κ. Ανδρέας Ιωακείμ μας έκανε μία σκιαγράφηση κάποιων πραγμάτων ελάχιστων από αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα και μας έδωσε ένα στίγμα σχεδιασμών και οραματισμών, γιατί τίποτα σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πλάνο και χωρίς ο πήχης να είναι ψηλά και κάθε σχέδιο πρέπει να καταργείται και να καταρρίπτεται όταν υλοποιείται από ένα άλλο σχέδιο, να μην υπάρχει ποτέ ένα τέλος, γιατί «η τελειότης είναι ατέλεστος» κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας και αυτή είναι και η προϋπόθεση για την πρόοδο.

Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος, όταν υπάρχει διάθεση στασιμότητας ή όταν υπάρχει ένα σημείο, το οποίο το θεωρούμε τελικό και πέρα από το οποίο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Κάθε μέρα στη ζωή μας πρέπει να κυνηγάμε την ουτοπία κι όταν κυνηγάει κανείς την ουτοπία τότε ομορφαίνει την πραγματικότητα και τότε ο τόπος δεν είναι γεμάτος με το «ου» αυτό σημαίνει ουτοπία, η μη ύπαρξη τόπου, αλλά ο τόπος αποκτά νόημα, ζωή και ομορφιά.

Αυτό έχει αποδείξει αυτή η τετραετία, γιατί το Ωδείο ιδρύθηκε το 2020, αυτή η επιτυχής καρποφορία, αυτή η πνευματική καρποφορία που δεν είναι μόνο οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι, δεν είναι μόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες, δεν είναι οι αριθμοί. Μπορεί να χαιρόμαστε από τους αριθμούς μονάχα ως ενδείξεις. Το γεγονός ότι το Ωδείο μας αριθμοί 800 μαθητές, 10 παραρτήματα και 25 καθηγητές είναι μία ένδειξη, αλλά δεν είναι η επιτυχία στον αριθμό. Η επιτυχία βρίσκεται έστω και αν ένα παιδί μέσα από τη μουσική βρει την ισορροπία του, τον εαυτό του, το βηματισμό του, βρει το νόημα της ζωής του και μπορέσει να σταθεί μέσα στις δύσκολες περιστάσεις αυτού του βίου.

Εκεί αποβλέπουμε, στον έναν, γιατί από τον έναν ξεκινήσαμε. Την πρώτη Κυριακή ανεβήκαμε στο Νικολίτσι της Δυτικής Φθιώτιδας για να τελέσουμε την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον έναν κάτοικο του Νικολιτσίου – αυτό να το θυμάστε και μιας και συμπληρώνεται σε λίγο καιρό και η πρώτη πενταετία της ενταύθα διακονίας μου – μας ενδιαφέρει ο ένας, μας ενδιαφέρει η μία, μας ενδιαφέρει ο μόνος, μας ενδιαφέρει δηλαδή ο κάθε ένας. Αυτό σημαίνει ο ένας. Μας ενδιαφέρει η κάθε μοναδικότητα, η κάθε διαφορετικότητα, η κάθε αποκλειστικότητα, το κάθε ανεπανάληπτο πρόσωπο και αυτή είναι και η αποστολή και των καθηγητών του Ωδείου και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας και αυτό που συζητάμε κάθε φορά και όταν και εγώ βρίσκομαι ανάμεσά τους αλλά και μόνοι τους.

Πώς θα διακονήσουμε το κάθε παιδί εξατομικευμένα, προσωποποιημένα, ξεχωριστά, με τις δικές του ανάγκες, με τις δικές του δυνατότητες, με τα δικά του χαρίσματα και με τα δικά του προβλήματα. Άλλωστε στην Ορθόδοξη θεολογία και τα προβλήματα ακόμα είναι χαρίσματα και οι δυσκολίες ακόμα είναι χαρίσματα και οι ιδιαιτερότητες ακόμα είναι χαρίσματα. Ό όλος άνθρωπος είναι τραύμα και χάρισμα μαζί. Ο όλος άνθρωπος είναι αποτυχία και επιτυχία συγχρόνως. Ο όλος άνθρωπος είναι το μέγα θαύμα, για το οποίο υπάρχει η Εκκλησία, για το οποίο σαρκώθηκε ο Χριστός και ο οποίος μας διαβεβαίωσε και μας έδωσε εντολή, ότι δεν έγινε ο άνθρωπος για το Ωδείο, αλλά το Ωδείο για τον άνθρωπο. Δεν έγινε ο άνθρωπος για το Σάββατο, αλλά το Σάββατο για τον άνθρωπο».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απένειμε στους επιτυχόντες τα κάτωθι Διπλώματα και Πτυχία:

1.     Αθανάσιο Βαλτινό, Πτυχίο Ιεροψάλτου, 2. Αθανάσιο Μπλέτσα, Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής, 3. Αριστοτέλη Αντωνίου, Πτυχίο Βυζ. Μουσικής, 4. Γεώργιο Τερζούδη Πτυχίο Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού, 5. Γεώργιο Χρα, Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής, 6. Ελένη Ντόβα, Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής, 7. Ευαγγελία Γούβαλη, Πτυχίο Βυζ. Μουσικής – Πτυχίο Ελληνικού και Παραδοσιακού Τραγουδιού, 8. Ιωάννη Τσάμη, Πτυχίο Βυζ. Μουσικής, 9. Ευστάθιο – Παναγιώτη Αθανασάκο, Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής, 10. Νικόλαο Καλογεράκη, Πτυχίο Βυζ. Μουσικής και 11. Νικόλαο Πατάγια, Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής.

Σε όλα τα παιδιά ο κ. Συμεών μαζί με την πατρική του ευχή και αγάπη έδωσε ευλογίες, καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν εόρτιο κέρασμα.

Ακολούθησε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία με Πανηγυρικό Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιγνατίου του Αγαλλιανού Επισκόπου Μηθύμνης, Προστάτου του Ωδείου, καθώς ετέθησαν προς προσκύνηση και στήριξη των μαθητών, των καθηγητών και όλων των παρευρισκομένων πιστών, το απότμημα του Ιερού Λειψάνου εκ της Τιμίας Χειρός του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, το οποίο στο πλαίσιο της 4ης Παμφθιωτικής Λιτανείας υπό τον τίτλο: «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς» καθ’ όλο το μήνα Οκτώβριο λιτανεύεται και αγιάζει όλη την Φθιωτική γη, καθώς και απότμημα του εορτάζοντος Αγίου, Οσίου Ιγνατίου του Αγαλλιανού.

Οι Ιερές Ακολουθίες του Αγιασμού και της Ιεράς Αρχιερατικής Αγρυπνίας μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ έψαλαν οι νέοι Πτυχιούχοι και Διπλωματούχοι και μαθητές του Ωδείου, υπό των Καθηγητών και Πρωτοψαλτών κ. Ανάργυρο Βλάχο και κ. Χρήστο Τσιρίγκα.

Μεταξύ των μαθητών και των γονέων παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Σεραφείμ Πρέντζας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ταξίδης,  η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Περιφερειακός Επόπτης Ποιότητας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Διευθυντής του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Αθανάσιος Κωστορρίζος, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Η Άρτα πανηγύρισε τον Άγιο Θεράποντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Άρτα πανηγύρισε τον Άγιο Θεράποντα

14 Μαΐου 2025

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου ετελέσθη την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, το πρωΐ, στον πανηγυρίζοντα...

Read more
Θεία Λειτουργία προς την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας από τον Μητροπολίτη Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Θεία Λειτουργία προς την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας από τον Μητροπολίτη Άρτης

14 Μαΐου 2025

Με ιδιαίτερη ευλάβεια συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Θεομήτορος, που φυλάσσεται στον Ιερό...

Read more
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιωτίσσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιωτίσσης

14 Μαΐου 2025

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η μοναχική κουρά ενός νέου μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το απόγευμα της...

Read more
Ενημερωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου και των ασχολουμένων με την επικοινωνία των Μητροπόλεων
Εκκλησία της Ελλάδος

Ενημερωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου και των ασχολουμένων με την επικοινωνία των Μητροπόλεων

14 Μαΐου 2025

Κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 10ης Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 13 Μαῒου...

Read more
Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος

14 Μαΐου 2025

Την Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 το απόγευμα και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης...

Read more
Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου  Αγίου Αχίλλιου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Αχίλλιου

14 Μαΐου 2025

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον ‬εορτασμό‭ ‬του‭ ‬Πολιούχου‭ ‬της‭ ‬‬Μητροπόλεως‭ ‬μας‭ ‬Αγίου‭ ‬Αχίλλιου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θεράποντος στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θεράποντος στην Άρτα

14 Μαΐου 2025

Την Τρίτη 13 Μαΐου 2025, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού, στον οικισμό...

Read more
Το πρόβλημα της Θεοδικίας στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Το πρόβλημα της Θεοδικίας στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

13 Μαΐου 2025

Η 8η και τελευταία για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,...

Read more
Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών στο παρεκκλήσι του σταθμού λεωφορείων στην Κατερίνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών στο παρεκκλήσι του σταθμού λεωφορείων στην Κατερίνη

13 Μαΐου 2025

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα του της Πέμπτης 8 Μαΐου, ο πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου...

Read more
Η λιτανεία της Παναγίας των Βελλιανιτών στους Παξούς
Εκκλησία της Ελλάδος

Η λιτανεία της Παναγίας των Βελλιανιτών στους Παξούς

13 Μαΐου 2025

Στη λιτανεία της Παναγίας των Βελλιανιτών προέστη την Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ....

Read more
Αγρυπνία επί τη Ελεύσει της Αγίας Ζώνης στην Καρδίτσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία επί τη Ελεύσει της Αγίας Ζώνης στην Καρδίτσα

14 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται με αμείωτο ιερό ζήλο το ευλαβικό προσκύνημα της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου...

Read more
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

13 Μαΐου 2025

Την Κυριακή 11 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σβορώνου Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ....

Read more
Μνήμη Ἱερομαρτύρων τῆς Σφαγῆς τῆς Χίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνήμη Ἱερομαρτύρων τῆς Σφαγῆς τῆς Χίου

12 Μαΐου 2025

Μέ ἐκκλησιαστική εὐλάβεια, λατρευτική κατάνυξη καί ἐθνικό φρόνημα ἡ Ἱερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἐτίμησε τήν Κυριακή τοῦ Παραλύτου...

Read more
Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στη Νότια Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

12 Μαΐου 2025

Προς Τον Αξιότιμον κ. Κυριάκον Μητσοτάκην, Πρωθυπουργόν Το Υπουργικόν Συμβούλιον Την κ. Λ. Μενδώνη, Υπουργόν Πολιτισμού Αθήνας Κοινοποίησις: Ιεράν Σύνοδον της...

Read more
Άγιος Επιφάνιος Κύπρου: Ο Μεγάλος Αντιαιρετικός Πατέρας
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Επιφάνιος Κύπρου: Ο Μεγάλος Αντιαιρετικός Πατέρας

12 Μαΐου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ορισμένοι από τους αγίους μας χαρακτηρίζονται ως Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας. Κι’ αυτό...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Κηρύγματα

Ομιλία μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998

10 Μαΐου 2025

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ...

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Άνθρωπον ουκ έχω»

10 Μαΐου 2025
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε»

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

10 Μαΐου 2025
Κοιτάζοντας κατάματα την αμαρτία

Η προσφορά της Ορθοδόξου Ελληνίδος

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

«Γιατί οι άγιοι έθεσαν αυτήν την σειρά στις Ευαγγελικές περικοπές;»

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο πόνος στη ζωή μας

14 Μαΐου 2022
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο άνθρωπος μας

10 Μαΐου 2020
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

29 Απριλίου 2018
“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

25 Απριλίου 2018
Next Post
Εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα Ελευθέρια της πόλεως των Γρεβενών

Εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα Ελευθέρια της πόλεως των Γρεβενών

Αγιασμός Κατηχητικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης

Αγιασμός Κατηχητικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καμάρωσε την ελληνορθόδοξη Νεολαία στη Μελβούρνη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καμάρωσε την ελληνορθόδοξη Νεολαία στη Μελβούρνη

Εις Διάκονον χειροτονία στη Μεταμόρφωση Μολάων

Εις Διάκονον χειροτονία στη Μεταμόρφωση Μολάων

1ος Αγώνας Δρόμου Υγείας “Άγιος Δημήτριος”

1ος Αγώνας Δρόμου Υγείας "Άγιος Δημήτριος"

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist