• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Προσφέρετε στον Όσιο Βησσαρίωνα τον εαυτό σας»

in Εκκλησία της Ελλάδος
21 Ιανουαρίου 2024
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Προσφέρετε στον Όσιο Βησσαρίωνα τον εαυτό σας»
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Λάρνακα του Οσίου Βησσαρίωνος να γίνει κέντρο της καρδιάς μας και τότε η ζωή μας θα μυρίζει Ανάσταση. Η καρδιά μας θα κηρύττει Χριστό».

          Με αυτά τα λόγια ευχήθηκε απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε όλους τους κληρικούς και πιστούς, τους οποίους σύναξε για μία ακόμη φορά ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης γύρω από την Αγία Λάρνακά του, στην οποία φυλάσσεται το άφθαρτο και αγιασμένο σκήνωμα του στην Θεοτοκοφρούρητο και Αγιώνυμο Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος, όπου και ξεκίνησαν οι εορταστικές και πανηγυρικές ακολουθίες για την δεύτερη ετήσια μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και στην συνέχεια προεξήρχε της Ιεράς Παννυχίδος, όπου ενώπιον της Αγίας Λάρνακος του Οσίου ο κ. Συμεών, πλαισιούμενος από όλους τους πατέρες, τους χορούς των ιεροψαλτών, καθηγητών, αλλά και μικρών μαθητών και μαθητριών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, έψαλαν τα εγκώμια του Οσίου, εκ της εγκεκριμένης υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιεράς Ακολουθίας του Οσίου, ποίημα του Υμνογράφου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

                   Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής, του οποίου τη μνήμη εορτάζουμε, διατύπωσε την θεολογία περί αγάπης, διατύπωσε και αυτός, όπως και οι προ αυτού Πατέρες, την αλήθεια της Εκκλησίας, αυτή την αλήθεια που έζησε βιωματικά ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

Μπορεί ο Όσιος Βησσαρίων να μη μας κληροδότησε θεολογικές πραγματείες, αλλά μας προσέφερε θεολογία, μας και στις επιστολές του και στα λόγια του, τα οποία έβγαιναν από τη βραχνή και ισχνή φωνούλα του, αλλά κυρίως από την ζωή του και κυρίως και πρώτιστα από την εμπειρία της Ανάστασης, στην οποία παντοιοτρόπως μετέσχε.

Μας τον χάρισε ο Θεός άφθαρτο! Θα μπορούσε να μας τον είχε στερήσει, θα μπορούσε να είναι ακόμη θαμμένος μέσα στη γη. Μας τον προσέφερε άφθαρτο και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά επιτάχυνε διά μέσου αυτού του θαύματος τη Δευτέρα Παρουσία. Υπάρχουν διάφοροι μελλοντολόγοι, δήθεν προφητοχριστιανοί, που κάθονται να υπολογίζουν ή να προφητεύουν πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, ισχυρίζονται ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, κάθε χρόνο, αλλά περνάει ο καιρός κι ο χρόνος και το τέλος του κόσμου ουδαμού. Το τέλος της λογικής μπορεί να το βλέπουμε. Το τέλος της αγάπης μπορεί να το βλέπουμε σε συμπεριφορές, διάφορες καταστάσεις, μπορεί να βλέπουμε, αλλά πάντως τη Δευτέρα Παρουσία τη βλέπουμε στο Σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, βλέπουμε με την δόξα του ήδη από τώρα, πως τον δόξασε ο Θεός και μας τον προσέφερε, για να ζει την Ανάσταση των σωμάτων και όχι μόνο των ψυχών.

Ο Όσιος Βησσαρίων από τώρα μας φανερώνει μεταξύ των άλλων και την αξία του ανθρωπίνου σώματος. Για φανταστείτε να είχε γίνει στάχτη σε ένα αποτεφρωτήριο ο Όσιος Βησσαρίων. Τι θα είχαμε στερηθεί! Πόση έλλειψη θα είχαμε και στην προσωπική μας πορεία, αλλά και στην ιστορία του τόπου μας, γιατί αυτή είναι η ιστορία του τόπου μας, αυτοί είναι οι άνθρωποι που μένουν στην ιστορία.

Πολλοί από αυτούς σήμερα που θέλουν να αλλάξουν την ιστορία πολύ σύντομα θα περάσουν στη λήθη, δε θα τους ξέρει κανείς, βέβαια κατά άνθρωπον μπορεί να έχουν βολευτεί σε κάποιους διεθνείς οργανισμούς, σε ευρωπαϊκά ή διεθνή φόρα, να παίρνουν παχυλούς μισθούς και να νομίζουν ότι περνάνε καλά, αλλά αυτή είναι η κοροϊδία και η απάτη αυτού του ψεύτικου κόσμου του απατεώνος.

Ο Όσιος Βησσαρίων προτίμησε να ζήσει πτωχός, να ζήσει ταπεινός, να ζήσει περιφερόμενος, να ζήσει «ευεργετών και ιώμενος». Να μην απογοητευόμαστε και να μην τρομάζουμε και μην πανικοβαλλόμεθα από πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας παράδοξα. Πάντοτε συνέβαιναν και πάντοτε θα συμβαίνουν. Να έχουμε ειρήνη και γαλήνη στην καρδιά μας. Ατενίζοντας τη Λάρνακα του Οσίου Βησσαρίωνος από εκεί να αντλούμε δύναμη και παρηγοριά.

Αντί να εργαζόμεθα λοιπόν πώς θα ενώνουμε τα διεστώτα, πώς θα διακονήσουμε την ενότητα μέσα στις οικογένειες, πώς θα βοηθήσουμε να υγιαίνουν οι οικογένειες γιατί πάσχουν, έχουν προβλήματα ενδοοικογενειακή βία, χίλια δυο προβλήματα, αντί να μας απασχολεί αυτό και να κάτσουμε κάτω και να δούμε με τι τρόπους πρέπει να το επιτύχουμε, εμείς κάνουμε το ακριβώς αντίθετο και επιχειρούμε να διαλύσουμε ό,τι τυχόν έστω και κατά τύχη έχει μείνει ως τώρα όρθιο. Να σταθούμε και να πιαστούμε από το Σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, να σταθούμε από τον Άγιο μας και να του καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί ο κόσμος έξω δεν μπορεί να το καταλάβει αλλά τουλάχιστον εμείς οι χριστιανοί να καταλάβουμε ότι ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι Άγιοι και μας κρατούν, που υπάρχουν οι ευχές, οι προσευχές και οι ικεσίες, που μας προστατεύουν, μας αγαπούν, μας νιώθουν, μας καταλαβαίνουν, μας αποδέχονται, μας έχουν στην αγκαλιά τους.

Αυτό να μην το λησμονήσουμε ποτέ και για αυτό περίλαμπρα από απόψε όντως ζούμε Ανάσταση, προγευόμεθα Ανάσταση, την Ανάσταση μας διακηρύττει ο Όσιος Βησσαρίων και για αυτό ψάλαμε τα Εγκώμια του όπως τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ με χρυσά και λαμπρά άμφια, με λαμπρή υμνωδία όπως αρμόζει στον φτωχούλη του Θεού, κάθε τιμή και δόξα και έπαινος, κάθε κόπος και κάθε ευγνωμοσύνη και κάθε αγάπη.

Κάντε την καρδιά σας μυρίπνοα άνθη και μύρα, προσφέρετε τα μύρα της καρδιάς σας στον Όσιο Βησσαρίωνα. Οι Άγιοι ακόμα και τις αμαρτίες μας ως μύρα τις νιώθουν, ακόμα και τα βάσανά μας ως άνθη τα βλέπουν, ακόμη και τα προβλήματά μας τα βλέπουν ως θυμίαμα. Προσφέρετε στον Όσιο Βησσαρίωνα τον εαυτό σας. Είναι τεράστια η ευλογία που έχουμε. Σε εποχές που έρχονται θα δείτε ότι θα το ζήσουμε πολύ έντονα, είναι τεράστια η ευλογία να είμαστε μέσα στην απελπισία και να μπορούμε οποιαδήποτε μέρα, να μιλήσουμε στον Όσιο Βησσαρίωνα και να του πούμε: «παππούλη μου βοήθησε με, παππούλη μου βοήθησε την οικογένεια μου, παππούλη μου χάνομαι, βοήθησε με, βοήθησε μας, βοήθησε την πατρίδα μας, βοήθησε το γένος μας, βοήθησε μας όλους».

Με αυτές τις ευχές ξεκινούμε την Πανήγυρη. Εύχομαι η Λάρνακα του Οσίου Βησσαρίωνος να γίνει κέντρο της καρδιάς μας και τότε η ζωή μας θα μυρίζει Ανάσταση. Η καρδιά μας θα ευωδιάζει Ανάσταση, η καρδιά μας θα κηρύττει Χριστό».

Μετά το πέρας της Ιεράς Παννυχίδος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της Μονής στο μεγάλο Συνοδικό και είχε μια ευχάριστη πνευματική επικοινωνία με όλους.

Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των πιστών παρέστησαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος κ. Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου, η Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ Λαμίας Αντιπύραρχος Γιαννούλα Γιάννη, εκπρόσωπος του Διοικητού του ΚΕΥΠ, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτα Φαρδή,  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, ο Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Αύριο το απόγευμα, στις 18:00 μ.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος θα τελεσθεί Τρισαχριερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Οσίου Βησσαρίωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλώρινης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, διαδικτυακά και δορυφορικά.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγ. Νεκτάριος, μέγα κεφάλαιο πίστεως, αγάπης, μακροθυμίας και συγχωρητικότητος»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ο Άγ. Νεκτάριος, μέγα κεφάλαιο πίστεως, αγάπης, μακροθυμίας και συγχωρητικότητος»

23 Ιουλίου 2026

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, ποιμαντικώς αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, με τιμή, ευλαβικό...

Read more
ΛΗΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΛΗΞΗ ΤΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

23 Ιουλίου 2026

Με τη χάρη του Θεού και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, η Γ’ Κατασκηνωτική...

Read more
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

23 Ιουλίου 2026

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της...

Read more
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΓΑΒΡΙΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΓΑΒΡΙΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

23 Ιουλίου 2026

Η Ιερά μας Μητρόπολις έχει την τιμή την ιδιαίτερη μέσα στα ιερά χώματα της Χαλκιδικής και μάλιστα στην περιοχή των...

Read more
Xειροθεσία αναγνώστου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Xειροθεσία αναγνώστου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος

23 Ιουλίου 2026

Tο πρωί της Κυριακής, 19 Ιουλίου 2026 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος...

Read more
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη επετείω των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων και χειροθεσία νέου Αναγνώστη
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη επετείω των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων και χειροθεσία νέου Αναγνώστη

23 Ιουλίου 2026

 Με τη συμμετοχή των ευσεβών πιστών της ενορίας τελέσθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό...

Read more
Ἐκλογὴ τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ἐκλογὴ τοῦ νέου Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ

22 Ιουλίου 2026

Ἡ Ἁγία καὶ Ἱερὰ Σύνοδος, συνελθοῦσα σήμερον, 22αν Ἰουλίου 2026, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου...

Read more
«Ἡ ἐξέλιξη τῆς Νομοθεσίας στο θέμα τῆς καύσης τῶν νεκρῶν. Κανονική Θεώρηση»
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος: «Η δυτική εκκλησία σε σχίσμα»

22 Ιουλίου 2026

Μπορεῖ οἱ Ἕλληνες νά μήν ἔχουμε ἐνδιαφέρουν γιά τά ὅσα συμβαίνουν στην ἐκκλησία τῆς Ρώμης καί γενικότερα στόν Ρωμαιοκαθολικό κόσμο,...

Read more
31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου
Εκκλησία της Ελλάδος

31η ἐπέτειος τῆς εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου

22 Ιουλίου 2026

Ἐπὶ τῇ μνήμῃ τῆς Ἁγίας Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλης τῆς Χιοπολίτιδος πανηγύρισε σήμερα τὸ ὁμώνυμο Ἱερὸ Παρεκκλήσιο τῆς πόλεως Σάμου. Τὴ...

Read more
ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2026

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων, στη Χαλκίδα, προς τιμήν της πολιούχου της αγίας Παρασκευής...

Read more
Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Την ιερά μνήμη του Αγίου Παρθενίου τίμησε η γενέτειρά του Βατσουνιά

22 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών...

Read more
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ
Πνευματικές Διδαχές

Μερικά θαύματα τοῦ λειψάνου τῆς Ἁγίας Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς στήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας (Ἅγιον Ὄρος).

22 Ιουλίου 2026

Εξαιρετική θέσι ανάμεσα στα Άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, κατέχει το αριστερό χέρι της Αγ. Μυροφόρου...

Read more
Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Επέστρεψε στο θρόνο Της η Παναγία η Βουλκανιώτισσα

22 Ιουλίου 2026

Στον μόνιμο θρόνο Της, στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, επέστρεψε, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026, μετά από την εξαήμερη...

Read more
Αθώος ο ηγούμενος Εφραίμ και οι 13 συγκατηγορούμενοι του
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αρωγός των Κατασκηνώσεων της Πιερίας

22 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ανταποκρινόμενη για ακόμη μία φορά με αγάπη και ευαισθησία στις ανάγκες της Ιεράς...

Read more
ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

22 Ιουλίου 2026

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των κατασκηνώσεων της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Ο Εσπερινός του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στην γενέτειρά του Άρτα

Ο Εσπερινός του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στην γενέτειρά του Άρτα

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στα Ιωάννινα για τα ονομαστήρια του Δεσπότη

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στα Ιωάννινα για τα ονομαστήρια του Δεσπότη

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Λαρίσης

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Λαρίσης

Εορτασμός στην Άρτα του βλαστού της Μαξίμου Γραικού

Εορτασμός στην Άρτα του βλαστού της Μαξίμου Γραικού

Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου στην Άμφεια (Γαρδίκι) Μεσσηνίας

Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου στην Άμφεια (Γαρδίκι) Μεσσηνίας

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist