• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Το φάντασμα της ισλαμικής φρίκης πλανάται πάνω από την Ευρώπη!

16 Νοεμβρίου 2023
in Ελλάδα Κόσμος
Το φάντασμα της ισλαμικής φρίκης πλανάται πάνω από την Ευρώπη!
Share on FacebookShare on Twitter

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 2α Οκτωβρίου 2023

(Σχόλιο με αφορμή εκπεφρασμένες δηλώσεις ευρωπαίων διανοουμένων)

Δεν θα πάψουμε να γράφουμε για την φρικώδη και εφιαλτική κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο εξαιτίας του ανεξέλεγκτης λαθραίας και νόμιμης μετανάστευσης εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Οι ατέλειωτες ορδές των από την Μέση Ανατολή και Αφρική δεν επέδειξαν, δεν επιδεικνύουν και ούτε πρόκειται να επιδείξουν το παραμικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους, αλλά το αντίθετο. Φροντίζουν να δείχνουν απόλυτη αγνωμοσύνη και εχθρότητα, διότι κάθε μη μουσουλμάνος θεωρείται «άπιστος» και εν δυνάμει «μελλοθάνατος», σύμφωνα με τις φρικτές επιταγές του «ιερού» Κορανίου, της «Χαντίθ» (ισλαμικής παράδοσης) και της «Σαρία» (ισλαμικού νόμου)! Απόδειξη αυτού οι συχνές δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις σε αθώους πολίτες. Μια επίσης άλλη τρομερή παράμετρος είναι η επιταγή του Κορανίου να θεωρούνται οι «άπιστες» γυναίκες σκλάβες των μουσουλμάνων ανδρών, τις οποίες μπορούν να βιάζουν, να κακοποιούν, ακόμα και να φονεύουν!

Οι ευρωπαίοι, κυρίως οι ηγέτες και οι διανοούμενοι, πίστεψαν πως οι άποικοι μουσουλμάνοι γρήγορα θα εντάσσονταν στο ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, θα ενσωματώνονταν εύκολα στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Όμως διαψεύστηκαν οικτρά και ανεπανόρθωτα. Όχι μόνο δεν έδειξαν σημεία ένταξης και προσαρμογής, αλλά οργανώθηκαν σε κλειστά «γκέτο» στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, μεταβαλλόμενα σε «κράτος εν κράτει»! Και το χειρότερο: Έχουν την αξίωση να επιβάλουν, με την αρωγή ευρωπαίων ψευδο-διανοουμένων της Αριστεράς και των πολιτικών, τον σεβασμό των δικών τους εθίμων, τρόπο διατροφής, ένδυσης, κλπ από τους ευρωπαίους πολίτες! Πέραν αυτών έχει διαμορφωθεί και μια πιο επικίνδυνη κατάσταση: Η φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης των ευρωπαίων, που είναι θεμελιώδες δικαίωμα στις δημοκρατικές χώρες της Δύσης, με απειλές και θανατώσεις, όσων ασκούν κριτική στο Ισλάμ! Οι ευρωπαίοι επέστρεψαν στον παπικό μεσαίωνα. Βλέπουν τους αγώνες τους για ελευθερία να αναστέλλονται από τον ισλαμικό φανατισμό!

Στα παραπάνω θλιβερά συμπεράσματα καταλήξαμε όταν διαβάσαμε πρόσφατα δημοσιεύματα, ευρωπαίων διανοουμένων, επιστημόνων, δημοσιογράφων κλπ, οι οποίοι σταματούν κάθε κριτική για το Ισλάμ από το φόβο της φυσικής τους εξοντώσεως! Σύμφωνα με ένα από αυτά, «Ένας γνωστός δημοσιογράφος στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να συζητά, ή να επικρίνει το Ισλάμ μετά από μια πρόσφατη σειρά απειλών εναντίον του. Ο Constantin Schreiber, συγγραφέας και δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το κρατικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Tagesschau, έχει γράψει πολλά βιβλία για τη θρησκεία και το έργο του έχει συγκριθεί με εκείνο του Γάλλου συγγραφέα και ποιητή Michel Houellebecq. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit, ο Schreiber δήλωσε ότι ήθελε να αφήσει πίσω του αυτό το κεφάλαιο της ζωής του μετά τις πολυάριθμες απειλές που δέχτηκε λόγω της συζήτησής του για το Ισλάμ. “Δεν θα σχολιάζω πλέον τίποτα που έχει έστω και την παραμικρή σχέση με το Ισλάμ”, δήλωσε. “Δεν θα γράψω κανένα βιβλίο σχετικά με αυτό…Ο Schreiber επικαλέστηκε μια σειρά από απειλές και λεκτικές επιθέσεις εναντίον του ως λόγο για την εγκατάλειψη του θέματος, περιγράφοντας πως αρκετοί συνάδελφοί του τον είχαν κατακεραυνώσει ως ακροδεξιό»1.

Δεν είναι βεβαίως ο μόνος που απειλείται από τον ισλαμικό φανατισμό και εξαναγκάζεται να παραιτηθεί από την δημοσιογραφική του λειτουργία, να ασκεί κριτική στο Ισλάμ, στον βαρβαρικό τρόπο ζωής και την εξτρεμιστική του δράση. Παραιτείται από την κριτική κατά του Ισλάμ, (προφανώς μόνο κατά του Ισλάμ), ο γνωστός άγγλος αθεϊστής και σφοδρός πολέμιος του Χριστιανισμού Ρίτσαρντ Ντόκινς: «Ο Βρετανός εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς, ένας άθεος ακτιβιστής που επικρίνει επί μακρόν τη θρησκεία, εξέπληξε μεγάλο μέρος του κοινού νωρίτερα φέτος, αρνούμενος ευθέως να συζητήσει την πίστη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα από τον παρουσιαστή της βρετανικής τηλεόρασης Piers Morgan τον Μάρτιο, ο Dawkins – ο οποίος είχε χαρακτηρίσει προηγουμένως το Ισλάμ ως “την πιο κακή θρησκεία στον κόσμο” – μουρμούρισε ότι θα προτιμούσε να μην μιλήσει γι’ αυτό»2.

Οι ανωτέρω ευρωπαίοι διανοούμενοι έχουν προφανώς υπόψη τους την «δολοφονική επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στην κοιτίδα του Διαφωτισμού, το Παρίσι (7-1-2015)»3. Όπως τονίζει σε σχετική εργασία του, με τίτλο: «Το ισλαμικό ευρωπαϊκό μέλλον», ο κ. Νικόλαος Στεφανίδης, Δικηγόρος Δ.Μ.Σ. Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ.4: «Αναστέλλεται, υπό τον φόβο και την ισλαμική τρομοκρατία, η ελευθερία της έκφρασης…[η οποία] είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτισμική κατάκτηση για κάθε Δυτικό άνθρωπο, όπως και η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής σαν “τιμωρία” οιασδήποτε άποψης, οσοδήποτε ακραίας ή ακόμη και επικίνδυνης». Ο προαναφερόμενος επιστήμων επισημαίνει πως «η Ευρώπη βιώνει κλιμακούμενα τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μία τρίτη ισλαμική εισβολή στην Ιστορία της, την “τρίτη τζιχάντ”. Αυτή τη φορά όχι με τα όπλα και τους πολεμιστές του χαλιφάτου ή των σουλτάνων, αλλά με ένα ισχυρότερο όπλο … τη γονιμότητα των μουσουλμάνων γυναικών, οι οποίες έχουν την υψηλότερη γονιμότητα παγκοσμίως με 3,1 παιδιά ανά γυναίκα. Το γεγονός της εκρηκτικής δημογραφικής αύξησης των μουσουλμάνων, σε συνδυασμό με την ελάχιστη έως ανύπαρκτη αφομοίωσή τους στις δυτικές κοινωνίες που ζουν και με την ραγδαία εξάπλωση του ριζοσπαστικού, αντιδυτικού και εξτρεμιστικού ισλαμισμού, ιδίως μεταξύ των νέων μωαμεθανών της Ευρώπης, αναπόδραστα οδηγεί στο τραγικό συμπέρασμα ότι “κάτω από τη μύτη” των ανέμελων τρυφηλών Ευρωπαίων έχει τοποθετηθεί σιωπηρά μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες»5.

Να μνημονεύσουμε εδώ και την δραματική επισήμανση της γνωστής ιταλίδας δημοσιογράφου Οριάνας Φαλάτσι, η οποία στο βιβλίο της: «Η Δύναμη της Λογικής», έγραψε πως «τρομοκράτες έχουν σκοτώσει 6.000 ανθρώπους τα 20 τελευταία χρόνια στο όνομα του Κορανίου και πως η ισλαμική πίστη σπέρνει μίσος αντί αγάπης και σκλαβιά αντί ελευθερίας…Οι ‘καλοκάγαθοι’ διανοητές, η θεσμική Εκκλησία και οι πολιτικές παρατάξεις δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν, ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, απειλούμενη από τούς οπαδούς τού Αλλάχ. Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδεοληψίες, παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους»6. Επισημαίνει επίσης δίκην «προφητείας», πριν από τρεις δεκαετίες, ότι η «παρηκμασμένη, εξισλαμισμένη Ευρώπη θα έχει μετατραπεί σε αραβική επαρχία, ενώ “οι Δυτικοί θα ‘πρέπει επιτέλους ν’ αμυνθούν και να τους επιτρέπεται να αμυνθούν, αλλιώς είναι χαμένοι”»7.

Μια πρόσφατη είδηση φανερώνει περίτρανα το ανησυχητικό γεγονός, ότι οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη είναι «κράτος εν κράτει». Η Γαλλική Κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την ισλαμική «αμπάγια», το μακρύ σκούρο φόρεμα των μουσουλμάνων μαθητριών, από τα σχολεία της χώρας, με το αιτιολογικό, ότι «ο κοσμικός χαρακτήρας είναι μια ελευθερία για χειραφέτηση μέσα από το σχολείο», και γι’ αυτό «δεν θα επιτρέπεται πλέον να φοριέται η αμπάγια στο σχολείο»8. Αυτό όμως δεν έγινε αποδεκτό από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι επιτέθηκαν στα σχολεία, τα λεηλάτησαν και πολλά τα κατέστρεψαν!

Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι βρίσκεται πρό των πυλών η οσονούπω καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η κατάργηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών και η εγκαθίδρυση ενός στυγνού θεοκρατικού και τρομοκρατικού καθεστώτος, που θα εφαρμόζεται το δαιμονικό Κοράνιο και η δολοφονική Σαρία.

Εμείς είχαμε εδώ και χρόνια επισημάνει αυτή τη φρίκη, αλλά κάποιοι θιασώτες της θολής κουλτούρας και του άρρωστου αριστερισμού μας χαρακτήριζαν ως «ρατσιστές», ως «αντιδημοκράτες» και ως διακατεχόμενους από «σκοταδιστική ισλαμοφοβία». Έχουμε αποδείξει και δυστυχώς επαληθευόμαστε συνεχώς, ότι το «μεταναστευτικό» είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο των σκοτεινών παγκοσμιοποιητών, για την αλλοίωση και την εξαφάνιση των εθνικών πληθυσμών, ώστε να πραγματοποιήσουν την παγκοσμιοποίηση. Έχουμε επίσης καταδείξει και την εν προκειμένω εγκληματική στάση του Βατικανού, το οποίο δια στόματος του κ. Φραγκίσκου, δήλωσε ανερυθρίαστα: «Είναι θλιβερό να δεσμεύονται πόροι για να χτιστούν τείχη και συρματοπλέγματα.…Το κλείσιμο και οι εθνικισμοί οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα»9! Αλλά και οι «δικοί» μας ουδεμία επίσημη αντίδραση εκφράζουν για τον ισλαμικό όλεθρο κατά των ευρωπαϊκών λαών. Ο Οικ. Πατριάρχης θεωρεί, προφανώς για λόγους διπλωματίας, «θρησκεία αγάπης» το Ισλάμ, αποκαλεί «αδελφούς» τους μουσουλμάνους και «άγιο» το Κοράνιο, το οποίο μοιράζει ως «πολύτιμο δώρο». Ανάλογη είναι η στάση και πολλών άλλων υψηλόβαθμων κληρικών.

Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδος μας, στην οποία χύθηκε το αίμα 800.000 αγωνιστών, για να ελευθερωθεί από τον ισλαμικό και τουρκικό βαρβαρισμό και τώρα επανέρχεται το φάσμα του ισλαμικού τρόμου πάνω από την πατρίδα μας και όλου του ελευθέρου κόσμου, κατόπιν καταχθόνιου σχεδίου των ιθυνόντων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων! Το Ισλάμ θα είναι η «αγία» σπάθα, με την οποία θα κόβεται κάθε φιλελεύθερο κεφάλι που ορθώνεται στην ταχέως επερχόμενη παγκόσμια σκλαβιά και γι’ αυτό το προωθούν πυρετωδώς!

1https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%93%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%94%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%bb%cf%8e/
2 Όπου ανωτέρω.
3 https://archive.greekamericannewsagency.com/2016/03/10/to_islamiko-evropaiko-mellon/
4 Όπου ανωτέρω.
5 Όπου ανωτέρω.
6 Όπου ανωτέρω
7 Όπου ανωτέρω
8 https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1462320/gallia-telos-i-ampagia-apo-ta-sxoleia-tis-xoras
9https://infognomonpolitics.gr/2021/12/papas-%c2%a8de-veltionetai-i-symviosi-ypsonontas-frachtes%c2%a8/

Πρόσφατα Άρθρα

Η Άρτα ετίμησε τον Άγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Άρτα ετίμησε τον Άγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη

27 Νοεμβρίου 2025

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης,...

Read more
Ἑορτή ἁγίου Δαμασκηνοῦ Στουδίτου, Μητροπολίτου Ναυπάκτου – Χειροτονία Διακόνου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἑορτή ἁγίου Δαμασκηνοῦ Στουδίτου, Μητροπολίτου Ναυπάκτου – Χειροτονία Διακόνου

27 Νοεμβρίου 2025

Τήν 27η Νοεμβρίου ἑκάστου ἔτους, ἡ Ἱερά Μητρόπολις Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου τιμᾶ τόν τοπικό ἅγιό της, τόν ἅγιο Δαμασκηνό...

Read more
Κουρά μεγαλοσχημίας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά μεγαλοσχημίας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου

27 Νοεμβρίου 2025

Την κουρά του μεγάλου αγγελικού σχήματος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γέωργιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου...

Read more
Λαμπρή Πανήγυρις στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρή Πανήγυρις στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

27 Νοεμβρίου 2025

Τον πολιούχο, προστάτη και έφορό του Άγιο Στυλιανό εόρτασε πανηγυρικά το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο...

Read more
Τιμώντας τον όσιο Στυλιανό: Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σάικας
Εκκλησία της Ελλάδος

Τιμώντας τον όσιο Στυλιανό: Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σάικας

26 Νοεμβρίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του οσίου...

Read more
Αρχιεπίσκοπος: Περιμένω αλλαγή νοοτροπίας από τον Μητροπολίτη Πάφου – Καθοδηγείται από άλλους
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

«Σεβαστείτε την κατάστασή μου»: Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Τυχικός, οι δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο

27 Νοεμβρίου 2025

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Επισκόπου Τυχικού, ο οποίος με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι οι απόψεις της δικηγόρου Ευαγγελίας Πουλλά δεν αποτελούν...

Read more
Σπάρτη και Κρήτη τίμησαν τον κοινό τους αναγεννητή Όσιο Νίκωνα ”τον Μετανοείτε”
Εκκλησία της Ελλάδος

Σπάρτη και Κρήτη τίμησαν τον κοινό τους αναγεννητή Όσιο Νίκωνα ”τον Μετανοείτε”

27 Νοεμβρίου 2025

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη η Σπάρτη εόρτασε τη μνήμη του Πολιούχου της, Οσίου Νίκωνος του ”Μετανοείτε’’....

Read more
Οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Στυλιανό
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Στυλιανό

26 Νοεμβρίου 2025

Ανήμερα το απόγευμα της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αρχιερατικός...

Read more
Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κιλκίς
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κιλκίς

26 Νοεμβρίου 2025

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης...

Read more
“Τίς σοφὸς καὶ ἐπιστήμων ἐν ὑμῖν;”
Εκκλησία της Ελλάδος

“Τίς σοφὸς καὶ ἐπιστήμων ἐν ὑμῖν;”

26 Νοεμβρίου 2025

Με την ευκαιρία της μνήμης της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, στις 25 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και της μνήμης του Αγίου...

Read more
Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Δαμασκηνό Στουδίτη στην Άρτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Δαμασκηνό Στουδίτη στην Άρτα

26 Νοεμβρίου 2025

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης,...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΟ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΟ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

26 Νοεμβρίου 2025

Το Μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην Αρχαιολόγο και  Έφορο Αρχαιοτήτων Λάρισας κα Σταυρούλα...

Read more
Κερκύρας Νεκτάριος: «Η δογματική θεολογία άρρηκτα συνδεμένη με την εμπειρία της πίστεως»
Εκκλησία της Ελλάδος

Κερκύρας Νεκτάριος: «Η δογματική θεολογία άρρηκτα συνδεμένη με την εμπειρία της πίστεως»

26 Νοεμβρίου 2025

Το εσπέρας της Τρίτης, 25 Νοεμβρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, μετέβη στο πνευματικό...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει θαυμάσιες προσευχές, αλλά δεν μπορεί να προσευχηθεί. Μόνο οι άνθρωποι προσευχόμαστε»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει θαυμάσιες προσευχές, αλλά δεν μπορεί να προσευχηθεί. Μόνο οι άνθρωποι προσευχόμαστε»

26 Νοεμβρίου 2025

Τον αγιασμό έναρξης των πρώτων μαθημάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ψηφιακών Δεξιοτήτων που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο, τέλεσε την Τρίτη 25...

Read more
Πλήθος μαθητών στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας
Ελλάδα Κόσμος

Πλήθος μαθητών στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

26 Νοεμβρίου 2025

Μαθητές από το 29ο Δημοτικο Σχολείο Βόλου επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας. Οι μαθητές ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης
Αγίας Αικατερίνης

Βίος θαύματα, ομολογία καί μαρτύριον τής αγίας Αικατερίνης

24 Νοεμβρίου 2025

Την πανεύφημο νύμφη Χριστού υμνήσομεν, Αικατερίνην την θείαν και πολιούχον Σινά. Σήμερα αδελφοί μου η εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά,...

Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης  στην Στυλίδα

Αγία Αικατερίνη: Η πάνσοφος Μεγαλομάρτυς του Χριστού

24 Νοεμβρίου 2025
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

24 Νοεμβρίου 2025
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Εις την Αγία Αικατερίνη Το μεγαλείο της γυναίκας

24 Νοεμβρίου 2023
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Η Αγία Αικατερίνη η Πάνσοφος

25 Νοεμβρίου 2019
Η Συνάντηση της Αγίας Αικατερίνης με τον Γέροντα Ερημίτη

Η Αγία Αικατερίνη η μεγαλομάρτυς

24 Νοεμβρίου 2018
Μαρτύριον, θαύματα και διδάγματα εκ της Αγίας Αικατερίνης

Στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη

24 Νοεμβρίου 2016
Next Post
Χειροτονία Ιερέως στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη

Χειροτονία Ιερέως στην Ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη

«Εκκλησία και Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο» στο επίκεντρο του Εναρκτηρίου Συνεδρίου Κατηχητών

«Εκκλησία και Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο» στο επίκεντρο του Εναρκτηρίου Συνεδρίου Κατηχητών

Εσπερινός επί τη αναμνήσει των εγκαινίων του Καθολικού της Μονής Τρικόρφου

Θα ευλογήσουμε την αμαρτία;

«Μαξίμειο Ίδρυμα: Ακτινοβόλος φάρος πνεύματος και πολιτισμού»

«Μαξίμειο Ίδρυμα: Ακτινοβόλος φάρος πνεύματος και πολιτισμού»

Σύναξη Ενοριακών Στελεχών  Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

Σύναξη Ενοριακών Στελεχών Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist