• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ιερά Λείψανα από την Ι. Μονή Αγάθωνος υποδέχθηκε ο Μητροπολιτικός Ιερός Πειραιώς

15 Μαΐου 2022
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Ιερά Λείψανα από την Ι. Μονή Αγάθωνος υποδέχθηκε ο Μητροπολιτικός Ιερός  Πειραιώς
Share on FacebookShare on Twitter

Ιερά Λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Ιωάννου του Νηστευτού και Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου υποδέχθηκε χθες Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 η πόλη του Πειραιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2022» που φέτος είναι αφιερωμένα στην συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα Θησαυρίσματα της Εκκλησίας μας, τα οποία προέρχονται από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσοστόμου, Ιερέων και πιστών από τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, υποδέχθηκε, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου και την χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Αφού εψάλη δέηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε θερμά «με αισθήματα βαθυτάτου ευγνωμοσύνης και απεράντου αδελφικής αγάπης» τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Συμεών, τονίζοντας πως «είναι πολυσήμαντη η Ευλογία αυτή, διότι στην Πασχάλιο περίοδο αποδεικνύεται ότι ο περί της Αναστάσεως του Κυρίου λόγος δεν είναι ένα ιδεολόγημα ή μία ενόραση πνευματική, αλλά είναι μία πραγματικότητα η οποία μεταποιεί τον χοϊκό άνθρωπο σε αιώνια και ακατάβλητη και πνευματική οντότητα που μετέχει της Αναστάσεως, εάν το αποφασίσει και συντονίσει τη ζωή του στις εντολές του Αναστάντος Κυρίου».

Τα πρόσωπα των Αγίων που υποδεχθήκαμε «είναι πρόσωπα Αναστάσεως. Βίωσαν το γεγονός της καθάρσεως από τα πάθη, της ελλάμψεως του Αγίου Πνεύματος και της Αναστάσεως» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας με έμφαση πως οι Άγιοί μας «προσφέρουν την βεβαιότητα της Αναστάσεως».

Αναφερόμενος στην ιστορική Ιερά Μονή του Οσίου Αγάθωνος του Θαυματουργού, μια Μονή που «υπήρξε εφαλτήριο της παλιγγενεσίας μας και της πνευματικής μας αφυπνίσεως», ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο π.Γερμανό Γιαντσίδη ο οποίος διακονεί «σε ένα χώρο αγιοτόκο που προσφάτως χάρισε στην Εκκλησία του Χριστού ένα αδιαλώβητο και αδιάφθορο σκήνωμα, του νέου οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσόστομο ο οποίος πρόσθεσε τις Αρχιερατικές του ευχές στην μεγάλη Ευλογία που δέχθηκε, με την έλευση των Ιερών Λειψάνων, το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αφού παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος, τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν εν πομπή και τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε Δοξολογία και εν συνεχεία η Ακολουθία του Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσοστόμου και Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, αναφέροντας πως «η αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ μας έδωσε την χαρά και την δυνατότητα σήμερα να βρεθούμε εδώ, στην πόλη του Πειραιά, στο μεγάλο λιμάνι της πατρίδος μας, στο λιμάνι των κόπων, των δακρύων, των στεναγμών και των αγώνων, στο λιμάνι της πνευματικότητας» επεσήμανε ότι «για μία ακόμη φορά η Χάρις των Αγίων και τα Λείψανα των Αγίων, πέρα από ευκαιρία αγιασμού και βοήθειας, γίνονται και ευκαιρία επικοινωνίας. Γίνονται γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, γίνονται έκφραση της ορθόδοξης εκκλησιολογίας». Σημείωσε ότι «όσο η Χάρη τους μοιράζεται, τόσο πολλαπλασιάζεται. Όσο η παρουσία τους έρχεται σε κάθε σπίτι και σε κάθε καρδιά και σε κάθε οικογένεια, τόσο μεγαλώνει η μεταξύ μας αγάπη, τόσο δυναμώνει η μεταξύ μας ενότητα, τόσο σφυρηλατείται το εκκλησιολογικό ορθόδοξο πνεύμα». «Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας, θέλησε με τα Λείψανα των Μαρτύρων να οικοδομείται κάθε της ησυχαστήριο και να εγκαινιάζεται κάθε της Ναός», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον Άγιο Κωνσταντίνο και την μητέρα του Ελένη, υπογράμμισε ότι «τα πρόσωπα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι κατ’ εξοχήν πρόσωπα τα οποία ετίμησαν με την θεολογία, με την εκκλησιαστική τους πολιτική και με την βιωτή τους, την δυνατότητα του ανθρώπου να μετέχει στο Αναστημένο Σώμα του Χριστού». «Τα ιερά λείψανα δεν είναι τίποτε άλλο παρά απόδειξη της Αναστάσεως», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, συμπληρώνοντας ότι «τα ιερά λείψανα είναι το αποτέλεσμα της μετοχής στο Αναστημένο Σώμα του Χριστού, αναστημένων ανθρώπων. Ανθρώπων που ζούσαν και βίωναν την Ανάσταση. Ανθρώπων οι οποίοι φανέρωσαν την Ανάσταση και εξακολουθούν να την φανερώνουν».

«Αποτελούν ορόσημο ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη» είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι «στον Άγιο Κωνσταντίνο οφείλουμε την προστασία και την διαφύλαξη του ορθού Δόγματος με την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο» η οποία αν δεν είχε συγκληθεί «σήμερα δεν θα προσκυνούσαμε τα ιερά λείψανα».

«Σήμερα τα Ιερά Λείψανα θα ήταν στην πυρά όπως ήταν προ της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος σε όσους και στις μέρες μας, δυστυχώς, θέλουν την καύση των ανθρωπίνων σωμάτων «σκεπτόμενοι ενδεχομένως ότι με αυτό τον τρόπο θα εκφράσουν έναν εκσυγχρονισμό ή μία μεταρρύθμιση», σημείωσε ότι «η ιερότητα του ανθρώπινου σώματος, μεταξύ των πολλών άλλων, διαφυλάχτηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε έναν πραγματικό ηγέτη ο οποίος κατάλαβε ότι η πίστη δεν είναι εργαλείο για να αλλάζει κανείς το χάρτη του κόσμου, αλλά η πίστη είναι προϋπόθεση ενότητας και αναβάθμισης ποιοτικής των ανθρωπίνων σχέσεων και της ανθρώπινης κοινωνίας».

«Δίχως το ιερό, δεν μπορεί να θεμελιωθεί μία αυτοκρατορία πραγματική λαών και πολιτισμών, μία αυτοκρατορία η οποία θα έχει συνθετικά και ενοποιητικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πολιτισμό, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τέχνη, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν παράδοση, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν θεσμούς, θα μπορέσουν να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην πραγματική πρόοδο και στην πραγματική ευμάρεια», επεσήμανε  στην συνέχεια, τονίζοντας πως «αποκορύφωμα αυτής της θεολογίας, αυτής της φιλοσοφίας και αυτής της σοφής εκκλησιαστικής πολιτικής, είναι το αγαθό της θρησκευτικής ελευθερίας το οποίο το οφείλουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο».

Οι Άγιοι «αποτελούν παρακαταθήκη πολύτιμη για όλους εμάς», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «η αντίστασή τους είναι μια βαθύτατα και πνευματική και πολιτική πράξη απέναντι σε ένα καθεστώς το οποίο δεν ήθελε να σεβαστεί τη δυνατότητα να λατρεύουν το Θεό τους». Χάρη στη θυσία των Μαρτύρων μας «φτάσαμε το 313 στο διάταγμα των Μεδιολάνων και χάρη σε αυτό φτάσαμε και στο άρθρο 13 του Συντάγματος σήμερα και στο άρθρο 9 της Σύμβασης της Ρώμης και σε όλες τις κατακτήσεις του σύγχρονου νομικού πολιτισμού και σε όλα αυτά που οφείλουμε να αγωνιστούμε και εμείς ως χριστιανοί για να διασφαλίσουμε και να περιφρουρήσουμε», τόνισε.

Κάνοντας λόγο για την ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος, η οποία «υπήρξε πρωτοπόρος σε αγώνες εθνικούς» όπως χαρακτηριστικά είπε,  ανέφερε πως «το διακύβευμα των αγώνων αυτών των Πατέρων, ήταν το ίδιο διακύβευμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου» και τονίζοντας ότι οι Έλληνες πολέμησαν πρώτα υπέρ πίστεως και ύστερα υπέρ πατρίδος, υπογράμμισε ότι «πατρίδα χωρίς πίστη, χωρίς θρησκευτική ελευθερία, χωρίς σεβασμό δεν μπορεί να είναι πατρίδα, γιατί χάνει το αίσθημα του ‘’ανήκειν’’. Πατρίδα σημαίνει ανήκω κάπου. Πατρίδα σημαίνει έχω ταυτότητα και γι’ αυτό όποιος είναι αληθινός πατριώτης δεν μπορεί να είναι ποτέ εθνικιστής και φονταμενταλιστής. Σέβεται και τις πατρίδες των άλλων, σέβεται και την δυνατότητα των άλλων να έχουν την ταυτότητά τους, αλλά πρώτιστα πρέπει ο ίδιος να σεβαστεί την ταυτότητά του, να αγωνιστεί για αυτήν, να την περιφρουρήσει και να την διαφυλάξει. «Αυτό είναι το φρόνημα των Μαρτύρων, αυτή είναι η παρακαταθήκη τους και αυτή είναι η πρόκληση για εμάς τους χριστιανούς του ‘’σήμερα’’ που δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε το διάλογο, ούτε την επικοινωνία, ούτε την πληθώρα πληροφοριών και την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών», συμπλήρωσε.

Πρέπει να έχουμε μία καύχηση εν Χριστώ «γιατί είμαστε παιδιά αυτών των Αγίων και είμαστε παιδιά του Μεγάλου Κωνσταντίνου ο οποίος έμεινε πιστός και ακέραιος στην διακονία της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας της λατρείας, της ελευθερίας του πνεύματος και της ελευθερίας του πολιτισμού» και απόδειξη όλων αυτών είναι ότι στο τέλος της ζωής του επέλεξε «να πορευθεί στην αιωνιότητα με τον χιτώνα του Βαπτίσματος», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «σεβόμαστε τους πάντες, αλλά αξιώνουμε κι εμείς σεβασμό».

Τέλος, εκφράζοντας την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ υπογράμμισε ότι «η θάλασσα του Πειραιά οδηγεί και στη θάλασσα του Μαλιακού Κόλπου. Είναι μία η θάλασσα. Η θάλασσα της Ελλάδος μας, η θάλασσα της πατρίδος μας, η θάλασσα των πολιτισμών, η θάλασσα της ποίησης, η θάλασσα του διαλόγου». «Ευχόμεθα οι Άγιοί μας, τα ιερά αυτά τιμαλφή, αυτοί οι θησαυροί της παραδόσεως μας, να παρηγορήσουν το λαό του Πειραιά, να ενισχύσουν το λαό του Πειραιά και πάνω απ’ όλα να στηρίξουν το Μητροπολίτη του Πειραιά, τον αγαπητό μας κ.Σεραφείμ και τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως. Να στηρίξουν στο μεγάλο αγώνα και στην μεγάλη προσπάθεια για το καλό της Εκκλησίας μας», είπε καταλήγοντας.

Κατά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος προσόδων κ.Γρηγόρης Καψοκόλης, ενώ παρέστησαν οι Φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά, το Άγημα του Λιμενικού Σώματος, η αδελφότητα Κρητών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αντιπροσωπεία σχολείων.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, έως τις 30 Μαΐου.

Πρόσφατα Άρθρα

Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογωνιά

4 Δεκεμβρίου 2025

Την μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025  η Εκκλησία μας και στην Σπάρτη πανηγύρισε ο...

Read more
Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

4 Δεκεμβρίου 2025

Η Αγία Ένδοξος Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα τιμάται σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον φιλομάρτυρα και φιλάγιο Λαό μας, ως προστάτης του...

Read more
Πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα Βεροίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα Βεροίας

4 Δεκεμβρίου 2025

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον...

Read more
Έκπληξη και δυσαρέσκεια για την απόφαση του Πατριαρχείου – Αμετακίνητη η στήριξη στον Ποιμενάρχη τους!!!
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Έκπληξη και δυσαρέσκεια για την απόφαση του Πατριαρχείου – Αμετακίνητη η στήριξη στον Ποιμενάρχη τους!!!

4 Δεκεμβρίου 2025

Την στήριξή τους στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ειρηναίου και την λύπη τους για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε...

Read more
Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Λαμία

4 Δεκεμβρίου 2025

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας ιερούργησε σήμερα Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πλαισιούμενος...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον εορτάζοντα Ναο της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη.
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον εορτάζοντα Ναο της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη.

4 Δεκεμβρίου 2025

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, ο ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη. Του Όρθρου...

Read more
Μαθητές λυκείου επισκέτηκαν τον Μητροπολίτη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Μαθητές λυκείου επισκέτηκαν τον Μητροπολίτη Κορίνθου

4 Δεκεμβρίου 2025

Αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου Λυκείου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από  τη διευθύντρια κα. Λουκία Πολυχρονίου – Κολαΐτη και εκπαιδευτικούς του σχολείου, επισκέφθηκαν...

Read more
Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

4 Δεκεμβρίου 2025

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών ακόμα και εκτός του ναΐσκου,  παρά τις...

Read more
Η Καρδίτσα υποκλίνεται στον Άγιο Σεραφείμ: στιγμές ευλάβειας και κατάνυξης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Καρδίτσα υποκλίνεται στον Άγιο Σεραφείμ: στιγμές ευλάβειας και κατάνυξης

4 Δεκεμβρίου 2025

  Η τοπική μας Εκκλησία τιμά και φέτος την ιερά μνήμη του πολιούχου και προστάτη της Καρδίτσας, του αγίου και ενδόξου...

Read more
Δήλωση διαμαρτυρίας του Ιερού Κλήρου της Ι.Μ. Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων για την εκλογή του Ποιμενάρχου τους σε Μητροπολίτη Μοσχονησίων
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Δήλωση διαμαρτυρίας του Ιερού Κλήρου της Ι.Μ. Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων για την εκλογή του Ποιμενάρχου τους σε Μητροπολίτη Μοσχονησίων

4 Δεκεμβρίου 2025

Ὁ Σύνδεσμος Κληρικῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων «Οἱ Ἅγιοι Τέσσερεις Μάρτυρες», πληροφορηθείς ἀπό τά Μέσα Ἐνημέρωσης τήν...

Read more
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπέρ των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Διακοπτού
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπέρ των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Διακοπτού

4 Δεκεμβρίου 2025

Στο πλαίσιο της αδιάλειπτης ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου για τη Νεότητα και με σκοπό...

Read more
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στην Ι. Μ. Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στην Ι. Μ. Μαντινείας

4 Δεκεμβρίου 2025

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, στον φερώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό...

Read more
Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: Ο μεγάλος Θεολόγος και Υμνογράφος της Εκκλησίας
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: Ο μεγάλος Θεολόγος και Υμνογράφος της Εκκλησίας

4 Δεκεμβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας έβαλαν τη δική τους σφραγίδα ο καθένας στη...

Read more
Ουράνιες αντοχές (Κυριακή Ι΄Λουκά)
Αγίας Βαρβάρας

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομαρτυς

4 Δεκεμβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ορισμένοι άγιοι της Εκκλησίας μας έχουν την προσωνυμία Μεγαλομάρτυρες, διότι υπέστησαν ιδιαίτερα σκληρά βασανιστήρια,...

Read more
Ουράνιες αντοχές (Κυριακή Ι΄Λουκά)
Αγίας Βαρβάρας

Ο βίος και το μαρτύριο της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

4 Δεκεμβρίου 2025

Η Αγία Βαρβάρα βίος-φρικτό μαρτύριο παρακλητικός κανών. Αρχιμ. Πέτρου Γ. Δακτυλίδη, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, Αθήναι 1986 αναπληρωτού γενικού διευθυντού  της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)
Αποστόλου Ανδρέα Πρωτόκλητου

Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

29 Νοεμβρίου 2025

Mακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ "Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν" (Ιω. ά, 42) Κατά το διάστημα...

Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

29 Νοεμβρίου 2025
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας: Ο Πρωτοκλητος Μαθητής του Χριστού

29 Νοεμβρίου 2025
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Η τιμή των γονέων – Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά

29 Νοεμβρίου 2025
Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Ἀνδρέας

Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Ἀνδρέας

29 Νοεμβρίου 2024
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Ένα «ΜΗΝΥΜΑ» του Αγίου Ανδρέα για την Ελληνική οικογένεια

29 Νοεμβρίου 2024
Τό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» τοῦ ἀποστόλου Παύλου – «Ἄκου ἕνα βιβλίο»

Αποστολικά Μηνύματα: «Το μεγάλο Δώρο του Κυρίου μας»

24 Νοεμβρίου 2024
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Εἰ θέλεις εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωήν, τήρησον τὰς ἐντολάς

24 Νοεμβρίου 2024
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Μνήμη αποστόλου Ανδρέου (30-11-2014)

29 Νοεμβρίου 2022
Πόσοι νέοι τηρούν σήμερα τις εντολές του Θεού;

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά «Αξίως περιπατήσαι της κλήσεως…»

27 Νοεμβρίου 2021

Τα λάθη του άρχοντος Ιουδαίου

24 Νοεμβρίου 2018
Η κατάκτηση της αιώνιας ζωής

Η κατάκτηση της αιώνιας ζωής

24 Νοεμβρίου 2018
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

30 Νοεμβρίου 2016
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Άγιος Ανδρέας: μία χαρακτηριστική περίπτωση!

30 Νοεμβρίου 2016
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Ο Θεός ἡμᾶς τούς ἀποστόλους ἐσχάτους ἀπέδειξεν, ὡς ἐπιθανατίους (Α´ Κορ. 4, 9)

26 Νοεμβρίου 2019
Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

Ην δέ ᾽Ανδρέας… (᾽Ιωάν. 1, 41)

26 Νοεμβρίου 2019
Ευρήκαμεν!!! (ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΝ)

30 Νοεμβρίου – Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Ιω. α΄ 35-52) (Α΄ Κορ. δ΄ 9-16)

26 Νοεμβρίου 2019
O Άγιος Απόστολος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος

Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (Ιωαν. Α΄ 35-52)

26 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ

28 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

28 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Ιερά Μητόπολις Σερβίων και Κοζάνης

28 Νοεμβρίου 2014

Κήρυγμα Κυριακῆς 30.11.2014 Ἀποστόλου Ἀνδρέου Α΄ Κορ. δ΄ 9-16

16 Νοεμβρίου 2023

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ (30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

18 Νοεμβρίου 2014
Next Post
Στις  21  & 22  Μαΐου πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς Υμηττού

Στις 21 & 22 Μαΐου πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς Υμηττού

Η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι και πάλι εδώ!

Ανοίγει αύριο η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη Θεσσαλονίκη!

Eoρτασμός για τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου (1882 – 2022)

Eoρτασμός για τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου (1882 – 2022)

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Παροναξίας

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Παροναξίας

Η Παναγία Σουμελά και λείψανα του Αγίου Λουκά στο Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι

Η Παναγία Σουμελά και λείψανα του Αγίου Λουκά στο Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist