• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ιερά Λείψανα από την Ι. Μονή Αγάθωνος υποδέχθηκε ο Μητροπολιτικός Ιερός Πειραιώς

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
15 Μαΐου 2022
byPoimin.gr Team
Ιερά Λείψανα από την Ι. Μονή Αγάθωνος υποδέχθηκε ο Μητροπολιτικός Ιερός  Πειραιώς
Share on FacebookShare on Twitter

Ιερά Λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Ιωάννου του Νηστευτού και Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου υποδέχθηκε χθες Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 η πόλη του Πειραιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2022» που φέτος είναι αφιερωμένα στην συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα Θησαυρίσματα της Εκκλησίας μας, τα οποία προέρχονται από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσοστόμου, Ιερέων και πιστών από τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, υποδέχθηκε, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου και την χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Αφού εψάλη δέηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε θερμά «με αισθήματα βαθυτάτου ευγνωμοσύνης και απεράντου αδελφικής αγάπης» τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Συμεών, τονίζοντας πως «είναι πολυσήμαντη η Ευλογία αυτή, διότι στην Πασχάλιο περίοδο αποδεικνύεται ότι ο περί της Αναστάσεως του Κυρίου λόγος δεν είναι ένα ιδεολόγημα ή μία ενόραση πνευματική, αλλά είναι μία πραγματικότητα η οποία μεταποιεί τον χοϊκό άνθρωπο σε αιώνια και ακατάβλητη και πνευματική οντότητα που μετέχει της Αναστάσεως, εάν το αποφασίσει και συντονίσει τη ζωή του στις εντολές του Αναστάντος Κυρίου».

Τα πρόσωπα των Αγίων που υποδεχθήκαμε «είναι πρόσωπα Αναστάσεως. Βίωσαν το γεγονός της καθάρσεως από τα πάθη, της ελλάμψεως του Αγίου Πνεύματος και της Αναστάσεως» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας με έμφαση πως οι Άγιοί μας «προσφέρουν την βεβαιότητα της Αναστάσεως».

Αναφερόμενος στην ιστορική Ιερά Μονή του Οσίου Αγάθωνος του Θαυματουργού, μια Μονή που «υπήρξε εφαλτήριο της παλιγγενεσίας μας και της πνευματικής μας αφυπνίσεως», ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο π.Γερμανό Γιαντσίδη ο οποίος διακονεί «σε ένα χώρο αγιοτόκο που προσφάτως χάρισε στην Εκκλησία του Χριστού ένα αδιαλώβητο και αδιάφθορο σκήνωμα, του νέου οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσόστομο ο οποίος πρόσθεσε τις Αρχιερατικές του ευχές στην μεγάλη Ευλογία που δέχθηκε, με την έλευση των Ιερών Λειψάνων, το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αφού παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος, τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν εν πομπή και τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε Δοξολογία και εν συνεχεία η Ακολουθία του Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσοστόμου και Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, αναφέροντας πως «η αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ μας έδωσε την χαρά και την δυνατότητα σήμερα να βρεθούμε εδώ, στην πόλη του Πειραιά, στο μεγάλο λιμάνι της πατρίδος μας, στο λιμάνι των κόπων, των δακρύων, των στεναγμών και των αγώνων, στο λιμάνι της πνευματικότητας» επεσήμανε ότι «για μία ακόμη φορά η Χάρις των Αγίων και τα Λείψανα των Αγίων, πέρα από ευκαιρία αγιασμού και βοήθειας, γίνονται και ευκαιρία επικοινωνίας. Γίνονται γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, γίνονται έκφραση της ορθόδοξης εκκλησιολογίας». Σημείωσε ότι «όσο η Χάρη τους μοιράζεται, τόσο πολλαπλασιάζεται. Όσο η παρουσία τους έρχεται σε κάθε σπίτι και σε κάθε καρδιά και σε κάθε οικογένεια, τόσο μεγαλώνει η μεταξύ μας αγάπη, τόσο δυναμώνει η μεταξύ μας ενότητα, τόσο σφυρηλατείται το εκκλησιολογικό ορθόδοξο πνεύμα». «Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας, θέλησε με τα Λείψανα των Μαρτύρων να οικοδομείται κάθε της ησυχαστήριο και να εγκαινιάζεται κάθε της Ναός», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον Άγιο Κωνσταντίνο και την μητέρα του Ελένη, υπογράμμισε ότι «τα πρόσωπα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι κατ’ εξοχήν πρόσωπα τα οποία ετίμησαν με την θεολογία, με την εκκλησιαστική τους πολιτική και με την βιωτή τους, την δυνατότητα του ανθρώπου να μετέχει στο Αναστημένο Σώμα του Χριστού». «Τα ιερά λείψανα δεν είναι τίποτε άλλο παρά απόδειξη της Αναστάσεως», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, συμπληρώνοντας ότι «τα ιερά λείψανα είναι το αποτέλεσμα της μετοχής στο Αναστημένο Σώμα του Χριστού, αναστημένων ανθρώπων. Ανθρώπων που ζούσαν και βίωναν την Ανάσταση. Ανθρώπων οι οποίοι φανέρωσαν την Ανάσταση και εξακολουθούν να την φανερώνουν».

«Αποτελούν ορόσημο ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη» είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι «στον Άγιο Κωνσταντίνο οφείλουμε την προστασία και την διαφύλαξη του ορθού Δόγματος με την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο» η οποία αν δεν είχε συγκληθεί «σήμερα δεν θα προσκυνούσαμε τα ιερά λείψανα».

«Σήμερα τα Ιερά Λείψανα θα ήταν στην πυρά όπως ήταν προ της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος σε όσους και στις μέρες μας, δυστυχώς, θέλουν την καύση των ανθρωπίνων σωμάτων «σκεπτόμενοι ενδεχομένως ότι με αυτό τον τρόπο θα εκφράσουν έναν εκσυγχρονισμό ή μία μεταρρύθμιση», σημείωσε ότι «η ιερότητα του ανθρώπινου σώματος, μεταξύ των πολλών άλλων, διαφυλάχτηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε έναν πραγματικό ηγέτη ο οποίος κατάλαβε ότι η πίστη δεν είναι εργαλείο για να αλλάζει κανείς το χάρτη του κόσμου, αλλά η πίστη είναι προϋπόθεση ενότητας και αναβάθμισης ποιοτικής των ανθρωπίνων σχέσεων και της ανθρώπινης κοινωνίας».

«Δίχως το ιερό, δεν μπορεί να θεμελιωθεί μία αυτοκρατορία πραγματική λαών και πολιτισμών, μία αυτοκρατορία η οποία θα έχει συνθετικά και ενοποιητικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πολιτισμό, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τέχνη, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν παράδοση, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν θεσμούς, θα μπορέσουν να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην πραγματική πρόοδο και στην πραγματική ευμάρεια», επεσήμανε  στην συνέχεια, τονίζοντας πως «αποκορύφωμα αυτής της θεολογίας, αυτής της φιλοσοφίας και αυτής της σοφής εκκλησιαστικής πολιτικής, είναι το αγαθό της θρησκευτικής ελευθερίας το οποίο το οφείλουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο».

Οι Άγιοι «αποτελούν παρακαταθήκη πολύτιμη για όλους εμάς», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «η αντίστασή τους είναι μια βαθύτατα και πνευματική και πολιτική πράξη απέναντι σε ένα καθεστώς το οποίο δεν ήθελε να σεβαστεί τη δυνατότητα να λατρεύουν το Θεό τους». Χάρη στη θυσία των Μαρτύρων μας «φτάσαμε το 313 στο διάταγμα των Μεδιολάνων και χάρη σε αυτό φτάσαμε και στο άρθρο 13 του Συντάγματος σήμερα και στο άρθρο 9 της Σύμβασης της Ρώμης και σε όλες τις κατακτήσεις του σύγχρονου νομικού πολιτισμού και σε όλα αυτά που οφείλουμε να αγωνιστούμε και εμείς ως χριστιανοί για να διασφαλίσουμε και να περιφρουρήσουμε», τόνισε.

Κάνοντας λόγο για την ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος, η οποία «υπήρξε πρωτοπόρος σε αγώνες εθνικούς» όπως χαρακτηριστικά είπε,  ανέφερε πως «το διακύβευμα των αγώνων αυτών των Πατέρων, ήταν το ίδιο διακύβευμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου» και τονίζοντας ότι οι Έλληνες πολέμησαν πρώτα υπέρ πίστεως και ύστερα υπέρ πατρίδος, υπογράμμισε ότι «πατρίδα χωρίς πίστη, χωρίς θρησκευτική ελευθερία, χωρίς σεβασμό δεν μπορεί να είναι πατρίδα, γιατί χάνει το αίσθημα του ‘’ανήκειν’’. Πατρίδα σημαίνει ανήκω κάπου. Πατρίδα σημαίνει έχω ταυτότητα και γι’ αυτό όποιος είναι αληθινός πατριώτης δεν μπορεί να είναι ποτέ εθνικιστής και φονταμενταλιστής. Σέβεται και τις πατρίδες των άλλων, σέβεται και την δυνατότητα των άλλων να έχουν την ταυτότητά τους, αλλά πρώτιστα πρέπει ο ίδιος να σεβαστεί την ταυτότητά του, να αγωνιστεί για αυτήν, να την περιφρουρήσει και να την διαφυλάξει. «Αυτό είναι το φρόνημα των Μαρτύρων, αυτή είναι η παρακαταθήκη τους και αυτή είναι η πρόκληση για εμάς τους χριστιανούς του ‘’σήμερα’’ που δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε το διάλογο, ούτε την επικοινωνία, ούτε την πληθώρα πληροφοριών και την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών», συμπλήρωσε.

Πρέπει να έχουμε μία καύχηση εν Χριστώ «γιατί είμαστε παιδιά αυτών των Αγίων και είμαστε παιδιά του Μεγάλου Κωνσταντίνου ο οποίος έμεινε πιστός και ακέραιος στην διακονία της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας της λατρείας, της ελευθερίας του πνεύματος και της ελευθερίας του πολιτισμού» και απόδειξη όλων αυτών είναι ότι στο τέλος της ζωής του επέλεξε «να πορευθεί στην αιωνιότητα με τον χιτώνα του Βαπτίσματος», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «σεβόμαστε τους πάντες, αλλά αξιώνουμε κι εμείς σεβασμό».

Τέλος, εκφράζοντας την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ υπογράμμισε ότι «η θάλασσα του Πειραιά οδηγεί και στη θάλασσα του Μαλιακού Κόλπου. Είναι μία η θάλασσα. Η θάλασσα της Ελλάδος μας, η θάλασσα της πατρίδος μας, η θάλασσα των πολιτισμών, η θάλασσα της ποίησης, η θάλασσα του διαλόγου». «Ευχόμεθα οι Άγιοί μας, τα ιερά αυτά τιμαλφή, αυτοί οι θησαυροί της παραδόσεως μας, να παρηγορήσουν το λαό του Πειραιά, να ενισχύσουν το λαό του Πειραιά και πάνω απ’ όλα να στηρίξουν το Μητροπολίτη του Πειραιά, τον αγαπητό μας κ.Σεραφείμ και τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως. Να στηρίξουν στο μεγάλο αγώνα και στην μεγάλη προσπάθεια για το καλό της Εκκλησίας μας», είπε καταλήγοντας.

Κατά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τον Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος προσόδων κ.Γρηγόρης Καψοκόλης, ενώ παρέστησαν οι Φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά, το Άγημα του Λιμενικού Σώματος, η αδελφότητα Κρητών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αντιπροσωπεία σχολείων.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, έως τις 30 Μαΐου.

Πρόσφατα Άρθρα

Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία
Εκκλησία της Ελλάδος

Λουτράκι και Ζάχολη τίμησαν πανηγυρικά τον Προφήτη Ηλία

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου...

Read more
Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

21 Ιουλίου 2026

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 21-7-2026, αντιπρο­σω­πεία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήμα­τος Καλαμάτας...

Read more
Ἐκδημία Ἱερέως π. Χρήστου Τσεβᾶ
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ευθυμίου

21 Ιουλίου 2026

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Γεωργίου Ευθυμίου, τέως Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου...

Read more
Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λευκόχωμα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο Λευκόχωμα

21 Ιουλίου 2026

Την μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη τίμησε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 η Εκκλησία μας. Στην Ιερά Μητρόπολή μας...

Read more
«Ο Χριστός ποιμαίνει τον λαό Του, διά των Αγίων»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ο Χριστός ποιμαίνει τον λαό Του, διά των Αγίων»

21 Ιουλίου 2026

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, το πρωΐ, επί τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Ραδοβισδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Η Λάρισα τίμησε τον Προφήτη Ηλία και προσευχήθηκε για την αποκατάσταση των δικαίων της Κύπρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Λάρισα τίμησε τον Προφήτη Ηλία και προσευχήθηκε για την αποκατάσταση των δικαίων της Κύπρου

21 Ιουλίου 2026

Κέντρο της τιμής προς τον πύρινο Προφήτη Ηλία, αποτέλεσε την ημέρα της Εορτής του ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη Λάρισα....

Read more
Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στη Μελίτη Φλώρινας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού στη Μελίτη Φλώρινας

21 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μελίτης Φλώρινας τελέστηκαν...

Read more
«Χρειαζόμαστε σήμερα προφητικές φωνές»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Χρειαζόμαστε σήμερα προφητικές φωνές»

21 Ιουλίου 2026

Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επι τη εορτή του Προφήτου...

Read more
Η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Πανήγυρις του Αγίου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη

21 Ιουλίου 2026

 Με ιδιαίτερα λαμπρότητα, εορτάσθηκε η μνήμη του αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τους δύο ιστορικούς ενοριακούς...

Read more
Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της...

Read more
31 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Εκκλησία της Ελλάδος

31 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

21 Ιουλίου 2026

Τήν Δευτέρα, 20 Ἰουλίου 2026, ἑορτή τοῦ Προφήτου Ἠλιοῦ τοῦ Θεσβίτου, πανηγύρισε τό ὁμώνυμο Παρεκκλήσιο πού βρίσκεται στήν κορυφή τοῦ...

Read more
«Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Σήμερα, αποπροσανατολίζεται ο λαός από την πίστη και την ιστορία»

21 Ιουλίου 2026

Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων...

Read more
Ο ψάλτης ως λειτουργός
Ελλάδα Κόσμος

Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

21 Ιουλίου 2026

Με την εκλογή του Σπύρου Παυλάκη στην προεδρία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και τη συγκρότηση...

Read more
Η Μητρόπολη Μαντινείας τίμησε τον Άγιο Ωφέλιμο Επίσκοπο Τεγέας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Μητρόπολη Μαντινείας τίμησε τον Άγιο Ωφέλιμο Επίσκοπο Τεγέας

21 Ιουλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας εόρτασε χθες, Κυριακή 19 Ιουλίου, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της...

Read more
Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος επέστρεψε ως Αρχιερεύς στον Ναό όπου ανδρώθηκε εκκλησιαστικά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Ισίδωρος επέστρεψε ως Αρχιερεύς στον Ναό όπου ανδρώθηκε εκκλησιαστικά

21 Ιουλίου 2026

Με την κανονική άδεια και σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδίδων...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Στις  21  & 22  Μαΐου πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς Υμηττού

Στις 21 & 22 Μαΐου πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς Υμηττού

Η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι και πάλι εδώ!

Ανοίγει αύριο η έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στη Θεσσαλονίκη!

Eoρτασμός για τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου (1882 – 2022)

Eoρτασμός για τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου (1882 – 2022)

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Παροναξίας

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Παροναξίας

Η Παναγία Σουμελά και λείψανα του Αγίου Λουκά στο Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι

Η Παναγία Σουμελά και λείψανα του Αγίου Λουκά στο Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist