Στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου, στη Χώρα της Άνδρου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου, των τα πρώτα φερόντων, ως και εχθές στον Εσπερινό και πλήθους Ανδρίων πιστών, τηρούντων τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπεγράμμισε ότι η Θεοτόκος μας διδάσκει την απλότητα και την ταπείνωση, ενώ ο σήμερα εορταζομενος Άγιος Σαμψών ο Ξενοδόχος τη φιλανθρωπία και το «ξενοδοχείν» στην καρδιά μας τους συνανθρώπους μας.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην Εκκλησία ως μητέρα και πηγή ζωής για τους ανθρώπους, καθώς προήλθε από τη ζωοπάροχο πλευρά του Κυρίου.
Ευχαρίστησε και πάλι και συνεχάρη τους Ανδρίους για την ευσέβεια και την αγάπη τους προς την Εκκλησία, τους προέτρεψε να παραμείνουν πιστοί στις πατρώες παραδόσεις και τους ευχήθηκε για το καλοκαίρι.
Σημειώνεται ότι κατά το εόρτιο δείπνο που παρέθεσε χθες ο Δήμος Άνδρου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Λοτσάρης προσέφερε στον πλοιοκτήτη κ. Γιαννούλη Καμπάνη τιμητική πλακέτα, ως έκφραση ευχαριστιών για την εκ μέρους του χρηματοδότηση της δαπάνης της μελέτης για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας.