Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, συνάντηση Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι. Την Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του εν λόγω Γραφείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματέας ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο για τις πρόσφατες δράσεις του Συνοδικού Γραφείου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πραγματοποίηση του επερχομένου Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, το οποίο θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο στην πόλη της Άρτας. Επέδωσαν μάλιστα στον Παναγιώτατο την επίσημη πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για το εν λόγω συνέδριο. Κατόπιν σχετικής αποφάσεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο αυτό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου, η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου παρακάθησε στην Πατριαρχική Τράπεζα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα η Αντιπροσωπεία του Συν. Γραφείου θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο (Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα.

Ανακοινούται επίσης ότι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11:00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης μαζί με Μέλη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος θα έχει συνάντηση εργασίας στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ιορδανικού Οργανισμού Τουρισμού, την οποία συνοδεύουν στην Ελλάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας (πρώην Φιλαδελφείας) του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Βενέδικτος και η Επίτιμος Πρόξενος της Ιορδανίας στην Ελλάδα κ. Δέσποινα Μαντά.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.