Μέσα σε κλίμα έντονης εορταστικής ατμόσφαιρας, μεγάλης ευλάβειας και θρησκευτικής κατανύξεως τελέσθηκε τούτες τις ημέρες η μεγάλη ιερά και σεβασμία πανήγυρις του Προστάτου και Πολιούχου των Λαρισαίων, Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν και φέτος στον περίλαμπρο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου προκειμένου να ασπασθούν τη θεία λάρνακα των Ιερών και Χαριτοβρύτων Αγίων Λειψάνων του, που θαυματουργούν ασταμάτητα έως και τις ημέρες μας.

Η εφέστιος Ιερά Εικόνα του Θεοτίμητου Αγίου Αχιλλίου, έτσι όπως βρίσκεται αποθησαυρισμένη στον Ιερό Ναό του, έγινε και πάλι πνευματική εστία, γύρω από την οποία συγκεντρώθηκαν και πάλι τα πλήθη των Λαρισαίων, μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροντες, άνδρες και γυναίκες, για να την ασπασθούν και επειδή «η τιμή της εικόνος επί το πρωτότυπον διαβαίνει» , ασπάστηκαν οι πιστοί και ευλαβείς Χριστιανοί, τον ίδιο τον Άγιο, πήραν την ευλογία Του και ένοιωσαν βαθιά μέσα τους το γλυκασμό της χάριτος του Αγίου Αχιλλίου και την πνευματική του φρούρηση και προστασία.

Η πλούσια υμνολογία της εορτής του Ιεράρχου Αγίου μας, καθώς και οι Θεόπνευστες ομιλίες των Σεβασμιωτάτων Αγίων Ιεραρχών που τίμησαν με την υψηλή παρουσία τους τον Άγιο, την εορτή μας και όλους εμάς, συνέβαλαν τα μέγιστα στην καλλιέργεια όλων των μελών του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Σε όλες τις λαμπρές και συνάμα κατανυκτικές και πραγματικά ευλογημένες Ιερές Ακολουθίες που τελέσθηκαν με τον ένθεο ζήλο και την κατά Θεόν αφοσίωση των Λειτουργών του Θεού του Υψίστου, φάνηκε έντονα η πλούσια Χάρις του Αγίου Αχιλλίου, ο οποίος μέσα από τη Θεία μυροβλυσία του ευωδιάζει και αρωματίζει τη ζωή όλων μας.

Η προσευχή και η ικεσία μας προς τον Άγιο Ιεράρχη του Χριστού, τον Θείο Αχίλλιο, το Δογματικό και Ασκητικό και Φιλάνθρωπο Πατέρα της Εκκλησίας είναι να επιβλέπει ο Άγιος από την εν ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία, επί την ταπείνωσή μας, να παρακολουθεί την ζωή και τα έργα μας (να είναι ευάρεστα στον Θεό), να βλέπει και να κατευθύνει τη σκέψη μας και τη διάνοιά μας και να πρεσβεύει για την εν Χριστώ πνευματική μας ζωή, κατάρτιση και πολιτεία μας, κι είναι όλα αυτά προς δόξαν Θεού και εύκλειαν του Προστάτου μας και αρωγού μας και καύχημα της Αγίας μας Εκκλησίας.

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΙΕΡΑΡΧΑ ΑΧΙΛΛΙΕ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕ, ΜΗ ΕΑΣΗΣ ΗΜΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥΣ, ΣΚΕΠΕ ΦΡΟΥΡΕΙ ΦΥΛΑΤΤΕ ΠΑΝΤΑΣ ΗΜΑΣ.ΑΜΗΝ.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.