Πλήθος φιλέορτων προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου, εις το εορτάζον ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή του Αιγάλεω, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής, για να τιμήσει τη μνήμη και να λάβει την χάρη της Αγίας, προσκυνώντας απότμημα του Ιερού Λειψάνου της, το οποίο φυλάσσεται εις το Ιερό Προσκύνημα, ως πολύτιμος θησαυρός.
 
Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατουντος του Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.
 
Πρίν τα απόστιχα ο Μητροπολίτης Φαναρίου, προσεφώνησε με θερμά λόγια   τον προσκεκλημένο Αρχιερέα, αναφέρθηκε  στη μακρόχρονη ιστορία του  Προσκυνήματος και του θεολογικού οικοτροφείου  τονίζοντας πως «εδώ  χτυπά η καρδιά της Αποστολικής Διακονίας, εδώ και 80 χρόνια».

Αντιφωνώντας, ο Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος,  εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση και  επαίνεσε για το  σπουδαίο και θεάρεστο έργο τον Μητροπολίτη Φαναρίου. Εν συνεχεία  κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως και ευχήθηκε τα δέοντα  στους προσκυνητές.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια, ως καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, ο Βυζαντινός Χορός Ηχάδιν υπό την χοραρχία του κ. Βαγγέλη Βασιλείου και ο Λαμπαδάριος του προσκυνήματος κ. Ιωάννης Καρπασινός, συνοδεία φοιτητών του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.