Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεώ, μετέβη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, όπου χαιρέτισε την Έναρξη του 1ου  Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα:  «Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση. Αναπτύσσοντας μια οργανική και αποτελεσματική σχέση μεταξύ τους».

 Ο Ποιμενάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την Οργανωτική επιτροπή για την επιλογή του τόσο ενδιαφέροντος θέματος και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το Συνέδριο αυτό αναδεικνύει ό,τι η Τοπική Ιστορία δεν αποτελεί  μουσειακό αντικείμενο αλλά τροφοδοτεί δυναμικά την επιστήμη της παιδαγωγικής».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς καλή επιτυχία στις εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, καταστώντας την Λαμία, κέντρο του Επιστημονικού και Παιδαγωγικού Ενδιαφέροντος.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν: η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη,  ο Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος  κ. Κώστας Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκου και ακολούθησαν οι προγραμματισμένες ομιλίες των διοργανωτών για την ανάπτυξη του θέματος του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν στις 23 και 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.