Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, καλωσορίζοντάς τον και εθιμοτυπικώς στην πόλη της Λαμίας, ευχόμενος για ακόμη μία φορά το ΑΞΙΟΣ!

Τον κ. Δήμαρχο υπεδέχθη εγκαρδίως μετ’ εξαιρέτου  τιμής στην είσοδο των Εγκαταστάσεων του Πνευματικού –Διοικητικού Κέντρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος και τον συνόδευσε μέχρι το Γραφείο του Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη με αδελφική αγάπη τον κ. Καραΐσκο και για ακόμη μία φορά τον ευχαρίστησε για την θερμή  υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την ημέρα της Ενθρονίσεως του στη Λαμία και για όλη την αγάπη και το πνεύμα ενότητος και συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο κ. Δήμαρχος εις ανάμνησιν της επισκέψεως του, εδώρησε στον Σεβασμιώτατο μία χειροποίητη Εικόνα του προστάτου του αγίου, οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα και φέρει ο Ποιμενάρχης μας, την οποία εφιλοτέχνησαν οι τοπικοί αγιογράφοι αδελφοί Ιωάννης και Δημήτριος Πανουργιάς.

Το δώρο του κ. Δημάρχου προξένησε την συγκίνηση του Σεβασμιωτάτου και τις θερμές του ευχαριστίες.

Στην ολοκλήρωση της επισκέψεως ο Ποιμενάρχης και ο κ. Δήμαρχος έκαναν δηλώσεις για την κοινή τους πορεία και συνεργασία, η οποία θα διεξαχθεί όπως υπογράμμισαν με πνεύμα αγάπης, συνεργασίας και ενότητος για το καλό της τοπικής κοινωνίας και όφελος του ευσεβούς λαού της Λαμίας.

«Δεν ήταν απλώς μια εθιμοτυπική συνάντηση. Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα αυτά που αφορούν τον τόπο μας, για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για τα νέα πεδία συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεωςς Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος γιατί στο τιμόνι της Μητρόπολης βρίσκεται ένας Πνευματικός ηγέτης, ένας νέος άνθρωπος που πιστεύει ότι, η Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται όχι απλώς δίπλα, αλλά μέσα στην κοινωνία, με έργα και δράσεις. Εύχομαι η ευλογία του Κυρίου να τον συνοδεύει για πολλά χρόνια στην διακονία Του.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.