Καθημερινά ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δέχεται εκατοντάδες πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσέρχονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως προκειμένου να γνωρίσουν τον Ποιμενάρχη τους από κοντά, να τους ευχηθούν το ΑΞΙΟΣ για την Ενθρόνισή του και να ασπασθούν το χέρι του, αποκομίζοντας την πατρική του ευχή, την οποία ο Σεβασμιώτατος και δίδει από την καρδιά του σε όλους ανεξαιρέτως, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στον καθένα ξεχωριστά για την επίσκεψή του.

 Το πρωί της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, στις Εγκαταστάσεις του Διοικητικού – Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκαν 31 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄  και ΣΤ΄  Δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή τους κ. Γεωργίου Σκαφίδα και από τους Εκπαιδευτικούς κ. Λάμπρο Φλώτσιο και κα Στεργιανή Αλεξανδρή.

Ο Ποιμενάρχης μας με πολλή οικειότητα, πατρική αγάπη και απλότητα εδέχθη τα παιδιά στο Γραφείο του και για αρκετή ώρα είχαν μία ευχάριστη συνομιλία σ’ ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα,  κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος έδιδε κατανοητές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα των παιδιών και τους προσέφερε πλούσια γλυκίσματα.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα από την συναναστροφή τους με τον Σεβασμιώτατο,  με αφθόρμητο τρόπο και παιδική αγάπη τον προσεκάλεσαν στο Σχολείο τους για να τους ευλογήσει και να συνεχίσουν τον όμορφο διάλογό τους.

Στην συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν τις Εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, όπου και τους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σταθμού π. Δημήτριος Ατματζίδης και οι συνεργάτες του Σταθμού.

Στο Studio τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια από τον π. Δημήτριο για το πώς δουλεύει ένας σταθμός, ποιο είναι το πρόγραμμα, πως δημιουργείται και ποια τα οφέλη στους ακροατές.

Εν τέλει ο π. Δημήτριος με ευλογία του Σεβασμιωτάτου παρότρυνε τα παιδιά εν όψει των ευλογημένων ημέρων των Χριστουγέννων, να ετοιμάσουν με την βοήθεια των δασκάλων τους κατά ομάδες,  τις δικές τους επίκαιρες  εκπομπές και να τις παρουσιάσουν στο πρόγραμμα του Σταθμού για να αποκτήσουν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στο Ραδιόφωνο αλλά και να ωφελήσουν τους χιλιάδες ακροατές.

Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του π. Δημητρίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.