Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Κοτζαμάνης, Φωτογραφίες: Ανδρόνικος Μαρδάς
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης.
Την παραμονή της εορτής έγινε το πρωί ο Όρθρος, οι Μεγάλες Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μήθυμνας και στο τέλος μετά τον Αγιασμό έγινε ο φωτισμός των σπιτιών κατά την παράδοση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.
Ανήμερα της εορτής μετέβη στην Μήθυμνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος μετά του διακόνου της Μητροπόλεως π. Βασιλείου Βουρτζούμη. Εκεί χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος μαζί με τον εφημέριο της Μήθυμνας π. Χριστόδουλο Χατζηβασιλέλη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό. Αμέσως μετά μετέβησαν στο γραφικό λιμάνι της Μήθυμνας όπου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.