Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης, στο μεστό πνευματικών μηνυμάτων κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον Τίμιο Πρόδρομο και στην τέλεια υποταγή που επέδειξε στο θέλημα του Θεού. «Ο Πρόδρομος, τόνισε ο ομιλητής, έβαλε το Χριστό και τις εντολές Του ρυθμιστή της ζωής του. Καταλάβαινε τι σημαίνει να αφήνεις το δικό σου θέλημα και να παραδίνεσαι στη βουλή του Θεού. Αυτή η ηρωική κίνηση όμως προϋποθέτει θυσία του εαυτού».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ενορίας και ευχήθηκε στον προϊστάμενο του Ναού, π. Ιωάννη Πενλόγλου.

Ενώ, το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεως, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.