Την Τρίτη 6 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά και γεραίρει το θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Επίκεντρο του εορτασμού είς την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, ήτο ο περίλαμπρος ενοριακός ναός της Μεταμορφώσεως στον Βύρωνα.

Πλήθος ευσεβών πιστών, προσήλθε ομοθυμαδόν από νωρίς το πρωί στον ναό, για να δοξάσει τον μεταμορφωθέντα Κύριο μας, μαζί με τους Αποστόλους, τους Αγίους, τους Αγγέλους, όλη την επίγεια και επουράνια Εκκλησία, ψάλλοντες και ακροώμενοι τους ωραιότατους και θεολογικώτατους ύμνους της ημέρας αυτής.

Είς την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου και του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Αναστασίου Τασόπουλου και Αρχιμ. π. Καλλινίκου Νικολάου, του εκλεκτού προϊσταμένου του ναού, Αρχιμ. Χρύσανθου Λιόλιου και τον συνεφημεριών του καθώς και των Διακόνων π. Φιλοθέου και π. Πλάτωνος.

Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ ωμίλησε επικαίρως και ανεφέρθη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ ευλόγησε τα προσφερθέντα κατά το έθιμο σταφύλια τα οποία διανεμήθησαν στους πιστούς ως ευλογία ενώ δεν παρέλειψε να ευχήθηκε στους πιστούς καλή Παναγιά.

Το απόγευμα και ώρα 18:30 θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ακολούθως η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας δια μέσου των κεντρικότερων οδών της ενορίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.