Την 29η Αυγούστου εορτάζει και τιμάει η Εκκλησία την ανάμνηση της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου επι τη αναμνήση της αυτού σεβασμίας εορτής πανηγυρίσε ο φερώνυμος ιερός ναός του Τιμίου Προδρόμου στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από ιερείς της επαρχίας Αλιβερίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος όπως και αναφέρθηκε για τον Πρόδρομο Ιωάννη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου ιερούργησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό ναό στους Κήπους Κονιστρών πλαισιούμενος από : τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριο της Ενορίας Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Ιερομ Αντώνιο Αγγελόπουλο και τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή Εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου επίσης και η συμμετοχή πολλών πιστών ήταν μεγάλη που μετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ανέλυσε τα χαρίσματα του Τιμίου Προδρόμου.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου {Παναγίτσα} Κυπριάδου Άνω Πατήσιων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος ο Πρωτοψάλτης Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασιου Κύμης κ.Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψάλτων.

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης Δημήτριος Πετρογιάννης.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης