Μετά της δεούσης εκκλησιαστικής τάξεως, προεπέμφθη εις την αἰωνιότητα εκ του ιερόυ ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού, ο αείμνηστος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Κλήμη Φιλίππου την Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Από εχθές το απόγευμα, πνευματικά παιδιά, φίλοι και γνωστοί του εκλιπόντος π. Κλήμη, προσέρχονταν προκειμένου να ασπαστούν το σκήνωμα του και να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμ. π. Κλήμη Φιλίππου, ετελέσθη στις 12.00, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος K.κ. Ιερωνύμου Β’, Μητροπολίτου Δωδώνης, συμπαραστατουμένου υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κισάμου κ. Αμφιλοχίου, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου και των Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Ο μακαριστός π. Κλήμης ενταφιάσθη στην Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Κάλαμου Αττικής, όπως επιθυμούσε.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.