Το Σάββατο 13  καί τήν Κυριακή 14 Ἁπριλίου καί ώρα 7:00 μ.μ στό Πνευματικό Κέντρο της Ιερᾶς Μητροπόλεως στην Πρέβεζα καί τήν Φιλιππιάδα αντίστοιχα, στα πλαίσια των συναντήσεων  της Σχολής Γονέων πραγματοποιήθηκε ομιλία μέ θέμα: «Ἀπό τί κινδυνεύουν τά παιδιά…!» με ομιλητή τον αγιορείτη Ιερομόναχο  Γέροντα Νίκωνα.

Στην ομιλία του ο Γέροντας αναφέρθηκε στην σχέση αγάπης και επικοινωνίας  που πρέπει να έχουν οι γονείς με τα παιδιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανοί κίνδυνοι.

Συγκεκριμένα είπε: ‘’Ο τρόπος προσέγγισης του παιδιού πρέπει να γίνεται με Θεό, για τον Θεό, με υπομονή, καθώς ο Θεός έχει δικό του χρόνο και ενεργεί την κατάλληλη στιγμή. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τα ζωντανά παραδείγματα, τους γονείς.’’

Σε άλλο σημείο επίσης είπε: ‘’Κινδυνεύουν τα παιδιά από μια άθεη και αντιχριστιανική κοινωνία καθώς στηλιτεύεται η αγάπη που δίδαξε ο Χριστός. Πρέπει τα παιδιά να τα διαπαιδαγωγούμε, να μιλάμε μαζί τους, να κατανοούμε τις ανάγκες τους. Να μην γινόμαστε πρόβλημα για τα παιδιά’’.

Στο τέλος της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Γέροντα Νίκωνα για την εποικοδομητική ομιλία του.

 Εν συνεχεία υπεβλήθησαν ερωτήσεις οι οποίες εξελίχθηκαν σε εποικοδομητικό διάλογο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.